Παρασκευή

Hταν Ολοι Εκει !!!!



 photo-8

Το παρών τους έδωσαν σήμερα στο πρώτο νεκροταφείο όπου και κηδεύτηκε ο Νικόλαος Ντερτιλής, χιλιαδες Εθνικιστες , αλλά και πρωταγωνιστές της Επαναστασεως της 21ης Απριλιου, όπως ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος και ο Παρασκευάς Μπόλαρης.
Από τις 10.00 το πρωί στο Α΄ Νεκροταφείο συγκεντρώθηκε και πλήθος κόσμου , ανάμεσά τους κλιμάκιο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και μέλη του Εθνικού Μετώπου. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κηδεία ήταν «Δόξα και Τιμή στον Νίκο Ντερτιλή», «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αλήτες προδότες πολιτικοί» «Να εκτελεστούν οι πολιτικοί στου Γουδί» κ.α. Τον Νικόλαο Ντερτιλή λίγο πριν τον αφήσουν στην τελευταία του κατοικία, τον αποχαιρέτησαν με πυροβολισμούς...
photo-7
Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα λόγια του Μητροπολίτη Αβρόσιου, που τέλεσε την κηδεία και ιδιαίτερα όταν παρομοίασε τον Νικόλαο Ντερτιλή με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη: «Ο Σωκράτης τελείωσε τη ζωή του με κώνειο, ο Κολοκοτρώνης στη φυλακή και ο στρατηγός Ντερτιλής στη φυλακή, χωρίς να μπορεί να μετάσχει στην κηδεία του παιδιού του. Εις την εκκλησία έχουμε μάρτυρες. Εις την πατρίδα έχουμε ήρωες. Εγώ θα σε έλεγα μάρτυρα της πατρίδος».
Όταν ακούστηκαν χειροκροτήματα από το πλήθος κόσμου για τα λόγια του μητροπολίτη εκείνος παρακάλεσε να σταματήσουν.
«Είμαι σήμερα εδώ για να τιμήσω έναν ήρωα που ήτανε ήρωας μέχρι τα τελευταία του στα γηρατειά του. (Χειροκρότημα) Παρακαλώ, μην χειροκροτείτε. Δεν θα το ήθελα αυτό. Με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. Εγώ μιλάω σαν παππάς και σαν Έλληνας. Θα με κατακρεουργήσουν σε λίγο τα μέσα ενημερώσεως. Θα πουν ό,τι θέλουν. Δεν χρειάζεται... (πάλι χειροκρότημα) Σας παρακάλεσα... Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο. Έλληνας είμαι»!
Μεταξύ εκείνων που εκφώνησαν επικήδειο λόγο ήταν και ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος .
«Παρακαλώ, Ο στρατηγός δεν ήθελε χειροκροτήματα, δεν ήθελε έργα. Τα χειροκροτήματα είναι για άλλους δεν είναι για τον στρατηγό. Δεν μπορώ να πω τίποτα, με κάλυψε ο Αμβρόσιος σε όλα. Στρατηγέ συνεπαναστάτα, Ντερτιλή Νικόλαε. Ελεύθερος θυμάμαι που μας έλεγες να είσαστε πάντοτε όρθιοι. Τα μάτια σας στα σύνορα».
Στην συνέχεια ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, είπε και εκείνος δύο λόγια και αμέσως μετά αποχώρησε χωρίς να ακολουθήσει την σορό του Ντερτιλή στην τελευταία του κατοικία.
«Μου είχες πει κάποτε, αγαπητέ Γρηγόρη μείναμε μόνο οι δυο μας και ο Γιώργος Ματζάρης. Όχι στρατηγέ! Είμαστε χιλιάδες. Και είναι όλοι εδώ».
photo-9
Η σύζυγος του Νικόλαου Ντερτιλή έφτασε στο πρώτο νεκροταφείο με αναπηρικό καρότσι Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος κ.α., ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης .
photo-1

Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν και αυτά του Στυλιανού Παττακού, της Δέσποινας Παπαδοπούλου, της Χαρίκλεια Μακαρέζου κ.α και συνοδευόμενη από την νύφη και τα εγγόνια της.
photo-10
Την ώρα της ταφής Νεοι Εθνικιστες , επιχειρώντας προφανώς να υποκαταστήσουν τα συνήθη τιμητικά αγήματα, πυροβόλησαν στον αέρα, ξαφνιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους νεαρούς 22 ετών  προσήχθη λίγη ώρα αργότερα αφού στην τσέπη του βρέθηκαν κάλυκες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφυγε ένας Ελληνας. Δίκιο είχε ο Μητροπολίτης. Πραγματική αντίσταση κατά των εχθρών της χώρας την δεκαετία του '40, Κορέα, Κύπρο, ο στρατηγός πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή δεν παραδόθηκε ποτέ. Ποτέ δεν ζήτησε θέσεις, όπως άλλοι. Η έκφραση του «τα μάτια σας στα σύνορα» δείχνει πολλά... Ισως να ήταν ο τελευταίος αγωνιστής πατριώτης... Μοναδική μου ευχή το μέλλον να δείξει ότι υπάρχουν και άλλοι εν ζωή σαν κ αυτόν...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΚΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΑΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΝΑ ΣΥΛΑΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ?
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ(ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ 1964) ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

ΤΥΧΑΙΟ;;;.....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Ανώνυμος είπε...

τον φλωράκη όμως εεε..τον τίμησε όλο το κράτος!

και τη Μελινα μας την εβαλαν πανω σε κιλλιβαντα πυροβολου
αλλωστε πανω σε ................τετοιους καθοτανε μια ζωη
οπως καθε που@@να αριστερη
και σε Γερμανους Αξκους στη Κατοχη

Ανώνυμος είπε...

τον φλωράκη όμως εεε..τον τίμησε όλο το κράτος!ε μα τι λέμε τώρα!τους αιμοσταγείς αντάρτες των βουνών που έκαναν λαϊκά δικαστηρια, τους τιμάμε ως μεγάλους Δημοκράτες!για αυτούς δεν υπαρχει βεβαρυμένο παρελθόν!η Ιστορία για αυτούς γράφετε απο ένα σημείο και μετά!και φυσικά με χρώματα χαράς! οι ηττημένοι... απο την μεταπολίτευση και μετά, εμφανίσθηκαν ως νικητές! αυτό τα λέει όλα! ο χιος βέβαια αυτά δεν τα θυμάται, ήταν μικρός σε ηλικία, έκανε τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία!σ χολίαζε τι τάγκα φοράει η μία και τι σόβρακο η άλλη!και αν ταιριάζει το σουτιέν με το βραχιόλι! ρε άντε πνιγήτε όλοι σας! την δημοσιογραφία σας και την αριστερή ανθελληνική κουλτούρα σας, την έχουμε χεσμένη εδώ και χρόνια! οι εποχές αλλάζουν!αυτό μόνο να θυμάστε!

Ανώνυμος είπε...

Εφυγε φτωχος,τιμιος και απροσκυνητος φτηνοντας στα μουτρα του συστηματος την αιτηση χαρης για αποφυλακιση.Μονο γι"αυτο χρηζει σεβασμου!!!
Αριστερα σκουπιδια αυτη ειναι η αληθεια ειτε το θελετε κουνιστουλες ειτε οχι.