Παρασκευή

Οκτώ αντιστράτηγους "τους έφαγε το σκοτάδι" για να κάνει ο φαντάρος Γιωργάκης τον πρώην ανθυπολοχαγό του, Αρχηγό Στρατού.



Υπαγόρευσαν ονόματα όχι μόνο για κρίσεις αλλά και για το που θα τοποθετηθούν τα στελέχη” και γι αυτό τον λόγο παραιτήθηκε.
 
Μα, αν ήταν συνεπής με αυτά που είπε σήμερα, δεν έπρεπε καν να γίνει Αρχηγός του ΓΕΣ, έπρεπε να αρνηθεί εκείνη την ημέρα που τον διόρισαν Α/ΓΕΣ οι Παπανδρέου και Μπεγλίτης αποκεφαλίζοντας το στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο από Α/ΓΕΣ, μαζί, βέβαια με τους άλλους τρεις Αρχηγούς.
Γιατί, κατά το πολιτικό πραξικόπημα Παπανδρέου-Μπεγλίτη, αποκεφαλίστηκε η αφρόκρεμα του Ελληνικού Στρατού για να γίνει Αρχηγός ο Κ.Ζιαζιάς και ο φίλτατος πρώην Α/ΓΕΣ ουδόλως ενοχλήθηκε.
Βέβαια, μπορεί κάποιος να πει ότι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου "του το χρώσταγε": Το 1979 ο Κ.Ζιαζιάς, νεαρός ανθυπολοχαγός, τότε, πρόσεχε ιδιαίτερα στην 1η ΕΜΑ στην Αλεξανδρούπολη τον νεαρό γραφέα, Γιώργο Παπανδρέου, υιό του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέα Παπανδρέου. Από τότε "κράταγε η κολώνια" μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 που ο Γιωργάκης του ξεπλήρωσε το ρουσφέτι κάνοντάς τον ... Αρχηγό Στρατού!
Πόσους έφαγε το σκοτάδι για να γίνει ο μετέπειτα "αντιστασιακός" Κ.Ζιαζιάς Αρχηγός Στρατού; Πάρτε μολύβι και μετρήστε: Πρώτον και καλύτερο τον κατά τεκμήριο καλύτερο Αρχηγό του Στρατού των τελευταίων χρόνων, τον Φ.Φράγκο. Έπειτα τον Δ.Λυμπέρη της τάξης του '75, ικανότατο αξιωματικό, μοντέρνο τεχνοκράτη, τον Γ.Νακόπουλο, ο οποίος ήταν και αρχηγός στην τάξη του 1977 και ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς που έβγαλε ποτέ ο Ελληνικός Στρατός, τον Δ.Αγγελούδη των τεθωρακισμένων της τάξης του '76, Τον εκλεκτό Θ.Ρουσσάκη της τάξης του '77, τον Γiάννη τον Zάρα της ΑΣΔΕΝ, τάξη '77, τον Παναγιώτη τον Τσολακίδη της ΑΣΔΥΣ, τον εξαίρετο αξιωματικό, Γ.Σεφερλή.
Πόσοι είναι μέχρι εδώ; Οκτώ! Οκτώ αντιστράτηγους "τους έφαγε το σκοτάδι" για να κάνει ο φαντάρος Γιωργάκης τον πρώην ανθυπολοχαγό του, Αρχηγό Στρατού.
Λίγη ντροπή και σεβασμός στους καρατομηθέντες πρώην συναδέλφους, δεν θα πείραζε αγαπητέ πρώην Α/ΓΕΣ...


 Ο στρατηγός Ζιαζιάς 
 αφήνει αιχμές και κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου για την στάση του εκείνη τη νύχτα, στο υπουργικό γραφείο. Αρχικά λέει ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν ήταν καν ,όπως θα έπρεπε, στο υπουργικό γραφείο. Με απλά λόγια αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κωσταράκος ,άφησε ακάλυπτους τους Αρχηγούς, στις αφόρητες πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας που λίγο ,πολύ αναμένονταν.

Τώρα τον καλεί να "βγει μπροστά" για να σταματήσει την επίθεση κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Του προτείνει όχι να παραιτηθεί ,αλλά να ζητήσει να ενημερώσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό,ώστε να καταλάβουν και τα στελέχη ότι κάποιος προσπαθεί.


Τα όσα αποκάλυψε ο Ζιαζιάς, έχουν μεγάλη σημασία ,ειδικά αυτές τις ημέρες που οι κρίσεις Αρχηγών είναι προ των πυλών. Για Δευτέρα ή Τρίτη λένε οι πληροφορίες από την κυβέρνηση ότι θα γίνει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με θέμα αλλαγές Αρχηγών. Ποια λοιπόν θα είναι τα κριτήρια των επιλογών; Τι θα μετρήσει περισσότερο;

Ποιος ήταν ο πιο υπάκουος Αρχηγός; Ποιος δεν έφερνε αντιρρήσεις; Ποιος κάλυψε καλύτερα την σκληρότατη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης; Ποιος “τόλμησε” να πει τη γνώμη του; Ποιος ή ποιοι δεν ικανοποιούν τα “κοινωνικά αιτήματα”;

Ο κ.Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Onalert λέει:
“Οι κρίσεις είνα ένα από τα κορυφαία γεγονότα των ΕΔ. Δεν μπορούν να τις χειρίζονται τυχάρπαστοι,δεν μπορούν να τις χειρίζονται τα κομματικά όργανα του καθενός. Μόνο ο Αρχηγός μπορεί να ακολουθεί τις διαδικασίες που το στράτευμα έχει. Μόνο έτσι πρέπει να γίνονται οι κρίσεις. Πέρασαν οι εποχές των διορισμών... Κομματικά όργανα  ή κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους ή έγιναν υπουργοί λόγω του μπαμπά τους,δεν μπορούν να επιβάλλουν απόψεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: