Παρασκευή

Με ανυπομονησία αναμένει το AJC τον υπουργό Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη!!!


Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης των ανίκανων μνημονιακών ''ΝΑΙ-ΝΑΙ-κων'', θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη (21-24 Φεβρουαρίου) γιά ''επαφές στον ΟΗΕ'' και τον Καναδά (Οττάβα, Μόντρεαλ, Τορόντο), 25-27.


 











 Αξιωματούχος του American Jewish Committee (ΑJC):


''Την περασμένη δεκαετία λέγαμε ότι ο George Papandreou ήταν ο καλύτερος φίλος του Ισραήλ στην Ελλάδα. Ο κ. Αβρααμόπουλος, τους ξεπέρασε όλους... Θα κάνουμε γερές μπίζνες στην χώρα σας, αγοράζοντας πολύ φτηνά κρατικές εκτάσεις, με την βοήθειά του, όπως έγινε πρόσφατα στην Κέρκυρα''.
Πάντα ευδιάθετος και χαρούμενος ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβρααμόπουλος, όταν συναντιέται με την ηγεσία του American Jewish Committee (AJC)

Ο υπουργός Εξωτερικών, τακτικός επισκέπτης Νέας Υόρκης και Βοστώνης (εκεί σπουδάζει ο γιός του), μπορεί να μην ασχολείται με την Ομογένεια ή να μην προβάλει την Ελλάδα σε αμερικάνικα ΜΜΕ, που αγνοούν ακόμα και την... ύπαρξή του, αλλά πάντα συναντιέται με εκπροσώπους του AJC.
 
Σημ.: Ο υπουργός, δεν θα ασχοληθεί με τα σκάνδαλα σπατάλης των ελληνικών προξενείων στον Καναδά και αλλού. Γι' αυτόν είναι... ''μηδαμινά και ασήμαντα''.
++++++++++++++++++++++
O Π. Παναγιωτοπουλος χρησιμοποιει την προεργασια που εκανε ο Δ. Αβραμοπουλος στις Ελληνοισραηλινες Κοληγιες!!!


''Πάντρεμα'' υπαρκτού ισραηλινού λόμπι και ανύπαρκτου ελληνικού, στην Ουάσιγκτον

 Φορέας κοινής δράσης για την ελληνο-ισραηλινή συμμαχία, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο κογκρέσο των ΗΠΑ. Η δημιουργία και οι σκοποί του ελληνο-ισραηλινού Caucus ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο.

Congressional Hellenic-Israel Alliance

Με την επωνυμία «Congressional Hellenic-Israel Alliance» (CHIA) και υπό τη συμπροεδρία των βουλευτών Gus Bilirakis (ομογενής Ρεπουμπλικάνος από την Φλόριντα) και Ted Deutch (Δημοκρατικός επίσης από την Φλόριντα), στο ελληνο-ισραηλινό Caucus συμμετέχουν ήδη ισχυρά μέλη και από τα δύο κόμματα, ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, πέραν των συμμετεχόντων βουλευτών στο ελληνο-ισραηλινό Caucus, οι πρέσβεις της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, καθώς και ηγετικά στελέχη της ελληνικής και ισραηλινής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Ελλάδα - Ισραήλ - Κύπρος: Σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη

Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, τόνισε ότι «η δημιουργία του CHIA αντικατοπτρίζει την εντεινόμενη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου. Έχοντας υπόψη τις ιστορικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, η συνεργασία αυτή» όπως είπε «χωρίς να στρέφεται εναντίον κανενός, στοχεύει στην εδραίωση της σταθερότητας και στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος ειρήνης και ασφάλειας, προωθώντας ευρύτερα το πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας». Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που εμφανίζονται ιδιαίτερα στους τομείς ενέργειας και τουρισμού.

Τέλος, ο Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «το συνεργατικό αυτό σχήμα των μελών του Κογκρέσου αποτελεί απτό αποτέλεσμα των εξαίρετων σχέσεων μεταξύ της ελληνικής και ισραηλινής διασποράς, αλλά δίνει και το έναυσμα για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους» αναφερόμενος στη «διαρκώς διευρυνόμενη συνεργασία» μεταξύ των δύο κοινοτήτων.


 Τωρα η ομοσπονδιακή νομοθεσία στις ΗΠΑ ορίζει ρητά ότι: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ μη κερδοσκοπικές, μη φορολογούμενες Οργανώσεις (όπως σύλλογοι και Ομοσπονδίες, με 501c) να παρεμβαίνουν σε ζητήματα εκλογής ή επηρρεασμού νομοθετών-πολιτικών τοπικού, Πολιτειακού, Ομοσπονδιακού επίπεδου. Επισης η έμμεση ''παρέμβαση'' της πρεσβείας μέσω προξενείων στις ΗΠΑ, γιά αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας γιά δηλώσεις σχετικές με Ελλάδα προεδρικού υποψήφιου, θέτουν σε σοβαρό νομικό κίνδυνο τις Οργανώσεις. Παρεμβάσεις σε τέτοια ζητήματα ΜΟΝΟ άτομα, πολίτες, μπορούν να κάνουν. 'Οχι μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις. Καλά θα κάνει το υπουργείο Εξωφρενικών στην Αθήνα, να ''μαζέψει'' τους επικίνδυνα ΑΣΧΕΤΟΥΣ ''τουρίστες'' διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ.

Πονηρά ποιούντες οι Αμερικανοι Ισραηλινοί λομπίστες, τώρα που έχουν χάσει δύναμη στις ΗΠΑ, επειδή οι Αμερικανοί πολίτες τους ''πήραν χαμπάρι'' (ότι ελάχιστα ενδιαφέρονται γιά τις ΗΠΑ, τις οποίες εκμεταλλλεύονται άγρια γιά όφελος του Ισραήλ), ''ενσωμάτωσαν'' ευκαιριακούς μικροσυμμάχους. Οι δικοί μας, με πρώτο το γελοίο υπουργείο Εξωτερικών, το θεωρούν... ''επιτυχία'' (μέσω ''παπαγάλων'' τους) και ''κατεβάζουν τα βρακιά τους''. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι διαφορετικά: Το εβραϊκό -όπως λέγεται- λόμπι, ΔΕΝ δίνει ποτέ. Συμφεροντολόγο, μόνο παίρνει, εκμεταλλευόμενο καταστάσεις και ''χρήσιμους ηλίθιους''... Σημ.: Το γεγονός ότι το ''πάντρεμα'' έκανε ο $φιλέλληνας$ βουλευτής Φλόριδας, ο Γκας, γιά τους γνωρίζοντες, ''τα λέει όλα''.

Ετοιμασίες στο ''μέγαρο Μαξίμου'' γιά την επίσκεψη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο

Λέγεται ότι αυτή θα γίνει την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ τιμά -παραδοσιακά- την 25η Μαρτίου 1821 στον Λευκό Οίκο, με την παρουσία 300-350 ''επιφανών κληρικο-λαϊκών παραγόντων της Ομογένειας''. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, συσκέπτονται στο ''Μαξίμου'' από τώρα, γιά την προετοιμασία της επίσκεψης.

'Εχοντας μάλιστα υπόψην την παρατήρηση του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα την πρώτη χρονιά της προεδρίας του (Μάρτιο 2009) στους παρευρισκόμενους Αμερικανοέλληνες ''δεν βλέπω να φοράτε φουστανέλες και τσαρούχια'', οι ''κουκουλοφόροι και μη'' συνεργάτες του κ. Σαμαρά, κατέληξαν στην απόφαση -γιά να εντυπωσιάσουν τον Αμερικανό πρόεδρο- να ντυθεί ως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο στενός συνεργάτης του, βουλευτής Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος έχει ομοιότητα με τον ''γέρο του Μωριά'', λόγω προσώπου και ειδικά λόγω μύστακος, ενώ ως ''Μπουμπουλίνα'' προορίζουν την υπουργίνα Τουρισμού ή τον υπουργό Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το πρωθυπουργικό συμβουλευτικό όργανο, δεν έχει καταλήξει ακόμα σε απόφαση γιά τους υπουργούς που θα συνοδεύουν τον κ. Σαμαρά. Συνηθίζεται να τον συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά υπάρχει φόβος αυτός να κλέψει την παράσταση στον Λευκό Οίκο, με τις διαρκείς του κινήσεις, σώματος και χεριών. Πιθανά να τον αντικαταστήσει ο
εκ Καρδίτσας ήρεμος υφυπουργός του και αρμόδιος γιά τους Απόδημους, αφού οι συνδαιτημόνες θα είναι παπαδο-προεδροπαράγοντες της ανοργάνωτης Ομογένειας.

Σίγουρα στην αποστολή δεν θα είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, επειδή υπάρχει κίνδυνος να ξεμοναχιάσει τον Ομπάμα και να του μιλά επί μία ώρα, γιά τα προσόντα και τις ανύπαρκτες ικανότητές του.

Η σκέψη στην αποστολή να είναι ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημων της Βουλής κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης αποκλείστηκε, επειδή υπάρχει φόβος να δει τις κάμερες, να ξεχαστεί νομίζοντας ότι είναι σε αθηναϊκό τηλεοπτικό στούντιο πρωϊνάδικου και να αρχίσει να ''γαυγίζει'', με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στην αποστολή θα είναι όμως ο υπουργός Οικονομικών, μετά από αίτημα της αμερικάνικης κυβέρνησης, γιά να την συμβουλεύσει σε φορολογικά ζητήματα, όπως χαράτσια αλα Βenny, φοροαπαλλαγή-τακτοποίηση ''ημετέρων κ.ά.
Επίσης, στην αποστολή, φυσικά, θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η αναπληρώτριά του, αποσπασμένη στο Mega, κ. Σπυράκη.

Μικρό πρόβλημα υπάρχει με τον ''βαψομαλλιά'' υπουργό 'Αμυνας. Εκφράζονται φόβοι ότι πιθανά να θελήσουν οι Αμερικανοί να τον κρατήσουν ως μεταγραφή, εκτιμώντας τα μεγάλα προσόντα του, αλλά δεν θέλουν και να διαθέτουν ολόκληρη ομάδα κομάντος-βατραχανθρώπους γιά την φύλαξή του.

Στην Ουάσιγκτον πολύ θα ήθελαν να δουν τον υπουργό Προ.Πο. (Προστασίας Πολιτικών) τον κ. Ν. Δένδια, γιά να διδαχθούν την τέχνη των βασανιστηρίων σε κρατούμενους, χωρίς επιπτώσεις και ειδικά την ικανότητά του να βαφτίζει το μαύρο ως άσπρο, απευθυνόμενος στους -σε μόνιμη αφασία ευρισκόμενους- 'Ελληνες πολίτες.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο ινστιτούτο Brookings με θέμα ''Η λίστα Λαγκάρντ και η τέχνη της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας σε μιά αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία''. Στην Ουάσιγκτον όμως, σίγουρα θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον γιά μιά τέτοια ομιλία. Ειδικά αν αναφερθεί στο μοναδικό και συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, να προστατεύει, ως πρωθυπουργός, με φοροαπαλλαγές και ατιμωρησία, τους φίλους του εφοπλιστές, που ''ταίζουν'' το κόμμα του, εφαρμόζοντας το καθιερωμένο ''οι νόμοι και οι φόροι είναι γιά το κορόϊδα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: