Κυριακή

Πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής κατά των πρώην συναδέλφων του


Πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής κατά των πρώην συναδέλφων του
Να θυμηθούμε λίγο τη σειρά, όπως την καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ: εργαζόμενος – συνδικαλιστής – βουλευτής – υπουργός ή έστω υφυπουργός…   Άνοιξε η βουλή και βγαίνουν ένας-ένας οι αστέρες του συστήματος –παλιοί και… εκκολαπτόμενοι- να λασπολογήσουν κατά της Χρυσής Αυγής, για να κερδίσουν… δημοκρατικά εύσημα. Ένας, λοιπόν, εκκολαπτόμενος σωτήρ, νέος βο(υ)λευτής της «νέας» ΝΔ, στο νομό Δράμας, ο Δημήτρης Κυριαζίδης συνεντευξιάστηκε στον ιστότοπο pheme.gr και έβγαλε το… άχτι του. Βεβαίως, ο νέος βουλευτής, δεν είναι και τόσο νέος στη δημόσια ζωή. Ήταν για πολλά χρόνια πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με πολλά και βαρέα… ένσημα στα κατεστημένα ΜΜΕ.

Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ανησυχεί σφόδρα για την… βία που ασκείται «από ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στην Χρυσή Αυγή». Δεν ανησυχεί καθόλου για τη βία που ασκείται από τους πάσης φύσεως λαθρομετανάστες, εις βάρος απλών και ανυπεράσπιστων Ελλήνων και Ελληνίδων, που φοβούνται να κυκλοφορήσουν, φοβούνται να φορέσουν το σταυρό ή τη βέρα τους, φοβούνται να πάνε στην τράπεζα να βγάλουν λεφτά, φοβούνται και διπλοκλειδώνουν την πόρτα και τα παράθυρα των σπιτιών τους, κ.τ.λ. Επίσης, καθόλου δεν ανησυχεί ο κύριος αυτός και από την διαρκώς αυξανόμενη βία των λαθρομεταναστών κατά των πρώην συναδέλφων του, των αστυνομικών, που επί καθημερινής βάσεως πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στο καθήκον.      

Κι όχι μόνο «ανησυχεί» για τη… βία κατά των λαθρομεταναστών ο κύριος αυτός, αλλά αποδίδει και ευθύνες στην Αστυνομία, ότι κάνει τα… στραβά μάτια στην «βία της Χρυσής Αυγής»: «Η ηγεσία της αστυνομίας θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα».

«Κάνει τα στραβά μάτια». Τι πετυχημένη έκφραση! Ξέρει άλλωστε ο κύριος αυτός από «στραβά μάτια». Διότι, παρότι συνδικαλιστής, κάνει τα στραβά μάτια εδώ και δύο χρόνια στην ληστρική επίθεση που δέχονται τα πενιχρά εισοδήματα των αστυνομικών και στην γενικότερη απαξίωση που υφίστανται.

Και τι προτείνει, αυτός ο «ειδικός», για την αποτελεσματική καταπολέμηση της «βίας κατά των λαθρομεταναστών»; Ιδού: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να θεσπισθεί ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα όργανα που είναι εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας».

Ιδιώνυμο, λοιπόν, κατά τον βουλευτή της ΝΔ να γίνει το αδίκημα της αυτοδικίας κατά των εγκληματιών λαθρομεταναστών. Και βέβαια, όχι ιδιώνυμο το αντίθετο! Αυτό θα πει δημοκρατία και μάλιστα… νέα!

Τέλος, ο νεοσύλλεκτος βουλευτής ερωτήθηκε και για τη μήνυση που υπέβαλλαν οι (πρώην) συνάδελφοί του στην διαθέτουσα και βο(υ)λευτική ασυλία «Πασιονάρια της Εκάλης», γιατί τους αποκάλεσε δημοσίως «φασιστοτσόγλανους». Και βέβαια, ο εκκολαπτόμενος σωτήρ άδειασε εν ψυχρώ τους (πρώην) συναδέλφους του, τους οποίους υποτίθεται ότι… εκπροσωπούσε και αναιδώς υπερασπίστηκε την Κανέλλη. Θαυμάστε τον: «Θα το πω απλά: Έκαναν πατάτα! Δεν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο παρόμοια ζητήματα. Εκτός των άλλων το σχόλιο της κυρίας Κανέλλη, είναι σαφές ότι δεν αφορούσε τους αστυνομικούς».

Με κάτι τέτοιους σκοπεύει η ΝΔ του Α. Σαμαρά να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση. Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, τον δε Κυριαζίδη επιπλέον και στην κρίση των (πρώην) συναδέλφων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: