Κυριακή

Εμπρός, ας τους ξαναψηφίσουμε λοιπόν, για να αφανίσουν ό,τι έχει και δεν έχει απομείνει, επιτρέποντάς τους μάλιστα να παριστάνουν τους "εθνοσωτήρες"...






Ιδού ποιοι έχουν το θράσος να διεκδικούν να μας κυβερνήσουν εκ νέου (ακόμα και να συγκυβερνήσουν έτσι όπως το πάνε...) και να διαχειριστούν τα τίμια χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και, κυρίως, να μας "σώσουν" από τη χρεοκοπία! Αυτοί που δεν ήταν ικανοί τόσα χρόνια να κάνουν ένα κουμάντο της προκοπής στα δικά τους οικονομικά, εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι μπορούν να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά ολόκληρης της χώρας.
Ειδικότερα: Δάνεια από τράπεζες που λάμβαναν τα δύο μεγάλα κόμματα για να καλύψουν μεταξύ άλλων παλαιότερα δάνεια, διαφημιστικές δαπάνες και προεκλογικές μετακινήσεις στελεχών και ψηφοφόρων, προκύπτουν από την ανάλυση των ισολογισμών των δύο κομμάτων που δημοσιεύει η "Καθημερινή" του Μ. Σαββάτου – Κυριακής του Πάσχα.

Όπως φαίνεται, ειδικά για τις χρονιές διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών οι «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά των κομμάτων ήταν τεράστιες με το όργιο σπατάλης που έκαναν στις πλάτες των ίδιων των ψηφοφόρων τους.

Χαρακτηριστικά (και απλώς... ενδεικτικά και μόνο) το 2002 το ΠΑΣΟΚ παίρνει δάνεια 16, 8 εκατ. ευρώ για να εξοφλήσει παλαιότερα δάνεια 16 εκατ. Η ΝΔ παίρνει 31 εκατ. για να εξοφλήσει 26,5 εκατ.
Το 2004 το ΠΑΣΟΚ έχει εισπραχθέντα έσοδα με την εκλογική χρηματοδότηση 29 εκατ. ευρώ και παίρνει δάνεια που αγγίζουν τα 47. Η ΝΔ παίρνει 57 εκατ. ευρώ δάνεια για να αποπληρώσει 30.
Την ίδια χρονιά και τα δύο κόμματα φαίνεται να εισπράττουν από εισφορές φίλων (κυρίως μαύρα λεφτά από επιχειρήσεις) από 2,5 εκατ. ευρώ. Τονίζεται ότι 1,3 εκατ. δίνει ο Χριστοφοράκος.

Το 2007 η ΝΔ συγκεντρώνει 1,1 εκατ. ευρώ και στο τέλος του χρόνου το έλλειμμά της, που εμφανίζεται ως υπόλοιπο δανείου, έχει αυξηθεί κατά 50% φτάνοντας τα 74 εκατ.
Το ΠΑΣΟΚ, το 2009, χρονιά που ήρθε στην εξουσία, μάζεψε 2,8 εκατ. ευρω σε ενισχύσεις, με έσοδα 35,5 εκατ. ευρώ και δάνεια 46,8 εκατ. ευρώ. Οι λειτουργικές του δαπάνες φτάνουν τα 42 εκατ. και οι εκλογικές τα 24 εκατ. Η εξυπηρέτηση των δανείων έχει ξεπεράσει την τακτική χρηματοδότηση κατά 6 εκατ. ευρώ (28 εκατ. η εξυπηρέτηση, 22 η τακτική επιχορήγηση). Παρόλα αυτά, προχωρά σε νέο δανεισμό, που ξεπερνά κατά 18 εκατ. το ποσό που πρέπει να αποπληρώσει. Και ούτω καθεξής... Το φαγοπότι συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: