Τετάρτη

Το Χρονοδιαγραμμα των Εκλογων



Οι δύσκολες αποφάσεις για την πορεία της οικονομίας αποτελεί τον εθνικό λόγο για την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 6 Μαΐου.

Στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής και εν συνεχεία, στις 5 το απόγευμα ,ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό.

Αποτίμηση της θητείας και νόημα των εκλογών

Ο Λουκάς Παπαδήμος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα αναφερθεί στο νόημα των επικείμενων εκλογών ,ενώ θα πραγματοποιήσει και μια σύντομη αποτίμηση της θητείας της κυβέρνησής του. Κρίσιμο αγκάθι στην προεκλογική περίοδο το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ μ ε τα τρέχοντα θέματα θα ασχολούνται οι αρμόδιοι υπουργοί.

Τρίτη η Διακομματική

Την Τρίτη του Πάσχα ο υπουργός των Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης θα προσκαλέσει για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών την Διακομματική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου είτε διαθέτουν είτε δεν διαθέτουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η ύπαρξη ή όχι Κοινοβουλευτικής Ομάδος θα αφορά τις ρυθμίσεις του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όπως η συμμετοχή ή όχι στο debate, στον χρόνο κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου κα.

Το χρονοδιάγραμμα

Σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, το υπουργείο Εσωτερικών θα καταρτίσει εγκύκλιο για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες :

• Στις 20 Απριλίου, εννιά δηλαδή ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, όπως προβλέπεται από το νόμο, θα υπάρξει κατάθεση των τίτλων και των εμβλημάτων των κομμάτων ή των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές

• Την ίδια μέρα, 20 Απριλίου κατατίθενται τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων

• Στις 21 Απριλίου ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι βουλευτές

• Στις 25 Απριλίου ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ισχύουν οι περιορισμοί για τις ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων με σταυρό βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: