Κυριακή

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2012: Το βίντεο-σκάνδαλο, η τσίχλα, τα Ray-Ban και ο... Πάττον!Στην Ελλάδα παρά την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που βιώνει ο τόπος, οι περισσότεροι πολιτικοί επιμένουν να σκέφτονται και να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν στη δεκαετία του ‘80 και μάλιστα φροντίζουν μέσα στην άγνοια του τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα να επιδεικνύουν και ντοκουμέντα γι αυτό.
Όπως το απίστευτο βίντεο-σκάνδαλο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, διάρκειας πάνω από 8’, που έδωσε στην δημοσιότητα μάλιστα το ίδιο το υπουργείο (τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν) από την άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2012 στη Δοκό.
Το βίντεο, το οποίο δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια προπαγανδιστική υπερπαραγωγή εκατομμυρίων ευρώ (τόσο κόστισε η άσκηση) κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του υπουργού (οι Ε.Δ. στο βίντεοκλιπ έχουν ρόλο οπτικών εφέ και μόνο) δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια των  Ενόπλων Δυνάμεων και την άσκηση στη Δοκό.
Ξεκινά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο (ωραίο μιλιτέρ, πανωφόρι, πάντως, και καλή επιλογή το Ray-Ban με φακούς καθρέφτη, θυμίζει Τομ Κρουζ και Top Gun) να επιβιβάζεται στη φρεγάτα (F152) ΨΑΡΑ, συνεχίζει με τον υπουργό να χαιρετά, τον υπουργό να παίρνει θέση, τον υπουργό να παρακολουθεί ως νέος Πάττον την άσκηση με τα κυάλια (τι έβλεπε και τι καταλάβαινε από αυτά που έβλεπε, αλήθεια…).
Αλλά η αποθέωση του κιτς έρχεται από τα πλάνα με την κάμερα στα πόδια του (!) όπου τον δείχνει να κοιτάζει αγέρωχος τα μαχητικά που περνούσαν επάνω από το κεφάλι του ενώ αυτός μασάει … τσίχλα (και μάλιστα την μασάει άκρως άκομψα!).
Γενικά αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δ.Αβραμόπουλου, η άσκηση θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί «Ο πυρπολητής των γυναικείων καρδιών» γιατί μόνο αυτό τον σκοπό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει αυτό το γελοίο βίντεο που μόνο κακό του κάνει αφού ξεχειλίζει από ναρκισσιστική διάθεση.
Από εκεί και πέρα για την άσκηση, τι να πούμε; Τέτοια υπερσυγκέντρωση μέσων σε ένα τόσο στενό μέτωπο, ούτε στην απόβαση της Νορμανδίας. Τύφλα να’χει ο Κόπολα με το «Αποκάλυψη, τώρα».
Καλό θα ήταν να μας πουν οι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού των AH-64D Αpache ποιος τους έδωσε εντολή να πετάξουν μια ανάσα από το κατάστρωμα της φρεγάτας καταστρατηγώντας κάθε έννοια πτητικής ασφάλειας.
Ήταν στο σενάριο της άσκησης; Ή έγινε για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ; Υποθέτουμε ότι πήραν εντολή γιατί τέτοιες μαγκιές απαγορεύονται ρητά και μάλιστα ενώπιον της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Όταν όμως ήρθε η τουρκική φρεγάτα τα Mirage 2000 η πολιτική ηγεσία τα άφησε να πλησιάσουν μόνο μέχρι τα 5 μίλια. Εκεί οι μαγκιές δεν επιτρέπονται, ε;
Κατά τα λοιπά, δεκάδες πλοία, ελικόπτερα, φουσκωτά, μαχητικά κλπ, πήγαιναν κι ερχόντουσαν πάνω-κάτω σ’ένα νησάκι έξω από την … Ύδρα!
Για να γυριστεί η υπερπαραγωγή που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα του υπουργού. Που, εν πάση περιπτώσει, δε νομίζουμε ότι χρειάζεται τέτοιες προβολές. Στις δημοσκοπήσεις δείχνει να πηγαίνει καλά στην Α Άθήνας. Ή όχι;
Ιδού και το βίντεο. Κρίνετε από μόνοι σας...

Διακλαδική άσκηση ταχείας αντίδρασης "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ" from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.
Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ά from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITEE ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ?
Μαζί του και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος!
«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του καλού μου φίλου, εκτελεστικού γραμματέα του AJC, Ντέιβιντ Χάρρις, να παρευρεθώ σήμερα, σ’ αυτή τη συνάντηση, η οποία είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των σχέσεών μας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επίσης και μεταξύ της ελληνοαμερικανικής και ισραηλινοαμερικανικής κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στο επίπεδο των σχέσεών Ελλάδας και Ισραήλ. Μπροστά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η γενικευμένη οικονομική κρίση, λαοί σαν τους δικούς μας έρχονται ακόμη πιο κοντά, με πνεύμα συνεννόησης και αμοιβαίας κατανόησης. Την ίδια στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή μας, συντελούνται μεγάλες δραματικές εξελίξεις και ανακατατάξεις. Ένα νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον διαμορφώνεται. Η Ελλάδα και το Ισραήλ προχώρησαν σε μια σημαντική κίνηση, σε μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Και όλα όσα ξεκίνησαν εδώ και είκοσι περίπου χρόνια επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά, (Σ.Σ. εννοεί την επίσημη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ από τον Α. Σαμαρά, που έγινε το 1991) επικαιροποιήθηκαν τον τελευταίο καιρό με την υπογραφή των νέων συμφωνιών και δείχνουν πλέον ότι ο δρόμος για την Ελλάδα και το Ισραήλ είναι κοινός με αναπτυξιακή προοπτική σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων. Ως λαοί έχουμε μάθει και να τις αντιμετωπίζουμε και να τις ξεπερνάμε. Σε αυτή τη συνάντηση είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με διακεκριμένες προσωπικότητες, τόσο του American Jewish Committee, καθώς και σημαντικούς παράγοντες του οικονομικού, επιχειρηματικού και ενεργειακού τομέα. Θα επισκεφθώ και πάλι στις αρχές Μαΐου την Ουάσιγκτον, ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς, όπου θα συμμετέχω σε μια συζήτηση από κοινού με συναδέλφους μου υπουργούς της Γερμανίας, του Ισραήλ, και διαπρεπείς προσωπικότητες. Θα ανοίξουμε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία, τη συνύπαρξη και την κοινή προοπτική σ’ ένα μεταβαλλόμενο κόσμο. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Ντέιβιντ για τη ζεστή αυτή φιλοξενία και τον περιμένω βέβαια σύντομα στην Ελλάδα».
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως ο Χάρις είχε έρθει πριν μερικούς μήνες στη χώρα μας και μάλιστα βρέθηκε στα γραφεία τη Νδ για πολλές ώρες, ενώ πρόσφατα ο Σαμαράς έστειλε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ στο AJC!
Εκείνο που αποκρύπτουν τα ελληνικά Μμε είναι πως στη συνάντηση Σιωνιστών - Αβραμόπουλου, ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Σ/γος Μιχαήλ Κωσταράκος!!!
Οι δύσπιστοι, ας διαβάσουν την τελευταία παράγραφο από την επίσημη ιστοσελίδα του:
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να το κάνουν; Κι αν ο Αβραμόπουλος ανήκει στους πολιτικάντηδες που γλείφουν τα αφεντικά τους, εσείς Στρατηγέ τι δουλειά είχατε εκει;
Χάθηκε η ντροπή και το φιλότιμο...! 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ!!!


ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: