Σάββατο

Εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων


Τη Δευτέρα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης «Agrotica».
 
Οι αγρότες αντιδρούν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.
 
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 25 Ιανουαρίου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Για τις 27 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματιστεί μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.
 
Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων , θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται για τις 4 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια οι αγρότες θα κάνουν πορεία προς το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica

Δεν υπάρχουν σχόλια: