Παρασκευή

Οι Νεκροθαφτες της ΕΑΣ Λαρισης σε Νεες Δρασεις



ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ

Για την Ταμπακιερα και το Πλιατσικο Τσιμουδια !!!!!

Προσπαθουν να αποφυγουν τη φυλακη με διακομματικη καλυψη!!!Κοπτονται για την Σωτηρια των ΕΑΣ

Διακομματική στήριξη στη συγχώνευση των ΕΑΣ Θεσσαλίας και ατιμωρησια για το μεγαλο φαγοποτι!!!

* Μαξ. Χαρακόπουλος: «Να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος» *Φ. Κουβέλης: «Ναι» σε δυναμικό συνεταιριστικό σχήμα *Δ. Βίτσας: «Εκ βάθρων ανασυγκρότηση των αγροτικών συνεταιρισμών αυτόνομη από κομματικά και πελατειακά συμφέροντα»


Τη στήριξη των πολιτικών κομμάτων στο εγχείρημα εξυγίανσης των ΕΑΣ της Θεσσαλίας και συγχώνευσής τους σε πανθεσσαλικό πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό εξασφάλισαν οι επικεφαλής των ΕΑΣ της Θεσσαλίας σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το βράδυ της Τετάρτης και χθες όλη την ημέρα.
Συγκεκριμένα, προχθές οι επικεφαλής των ΕΑΣ συναντήθηκαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη.
Μετά τη συνάντηση οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Κασαπίδης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η εξυγίανση και η ενδυνάμωση του Συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα μας ήταν και παραμένει βασική προτεραιότητα για την παράταξή μας. Άλλωστε, ήταν και μια από τις δεσμεύσεις του προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική ανάπτυξη, στη Λάρισα, τον Απρίλιο του 2010.
Η πρωτοβουλία των προέδρων των ΕΑΣ από τη Θεσσαλία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε να στεφθεί με επιτυχία. Πρόκειται για μια αυτονόητη πραγματικότητα για άλλες χώρες της Ευρώπης εδώ και χρόνια, για τη χώρα μας, όμως, είναι καινοτομία και νεωτερισμός.
Η ευόδωση αυτού του εγχειρήματος στην πράξη θέτει τα θεμέλια για την επανεκκίνηση του Συνεταιριστικού κινήματος στην πατρίδα μας σε νέες υγιείς βάσεις, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος που υπονόμευσαν και απαξίωσαν της ιδέα του συνεταιρίζεσθαι.
Στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της αγοράς αγροτικών προϊόντων, οι ισχυροί συνεταιρισμοί, που λειτουργούν ως αληθινές οικονομικές μονάδες και μπορούν να επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας, είναι επιτακτική ανάγκη.
Ως Νέα Δημοκρατία στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός υγιούς και αυτοδύναμου Συνεταιριστικού κινήματος που θα απαρτίζεται από καταξιωμένα πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες».

ΣΤΗΡΙΞΗ

Χθες το πρωί συναντήθηκαν με τον γραμματέα του Συνασπισμού κ. Δημήτρη Βίτσα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Ευαγγελία Αμμανατίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και η Κατσινοπούλου Ειρήνη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ υπεύθυνη για την αγροτική πολιτική.
Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ παρουσίασαν την πρωτοβουλία τους για συνένωση των ενώσεων σε ένα πανθεσσαλικό αγροτικό συνεταιρισμό, καθώς και τις οικονομικές και νομικές προϋποθέσεις και ρυθμίσεις που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα.
Εκ μέρους του ΣΥΝ εκφράστηκε εκ νέου η ριζική αντίθεση στο νέο νόμο 4015/11, που μετατρέπει τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε ανώνυμες εταιρίες καθώς και η πάγια θέση του κόμματος για την αναγκαιότητα αναγέννησης του συνεταιριστικού κινήματος σαν βασικού πυλώνα για τη ριζοσπαστική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, τη διασφάλιση του μέλλοντος της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου, αλλά και όλης της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ο ΣΥΝ υποστηρίζει την εκ βάθρων ανασυγκρότηση των αγροτικών συνεταιρισμών, με τον πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο από τα μέλη του της διαχείρισης και της διακίνησης των προϊόντων μέχρι να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων και στο πιάτο του καταναλωτή, μέσα από συμμετοχικές, δημοκρατικές διαδικασίες, αυτόνομες από κομματικά και πελατειακά συμφέροντα, σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών.

ΔΗΜΑΡ

Ακολούθως συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη του κόμματος στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνεταιριστικών οργανώσεων και τη δημιουργία του Ενιαίου Πανθεσσαλικού Συνεταιριστικού Φορέα, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο δυναμικό συνεταιριστικό σχήμα είναι εκείνο που αντιστοιχεί στις δυνατότητες των αγροτών και του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα.

ΠΑΣΟΚ

Στη συνέχεια οι Θεσσαλοί συνεταιριστές είχαν συνάντηση με τον κ. Γιώργο Αναστόπουλο, διευθυντή του γραφείου του γραμματέα του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος την ίδια ώρα έλαβε μέρος στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου με τις οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων. Ο κ. Γ. Αναστόπουλος εξέφρασε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του συνεταιριστικού κινήματος αναδεικνύοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε προ μηνών ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Με το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Συμμαχία θα γίνουν συναντήσεις το επόμενο διάστημα.

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες οι πρόεδροι των ΕΑΣ Λάρισας κ. Σπύρος Τσικρίκας, Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, Πηλίου κ. Δημήτρης Σπανός, Αλμυρού κ. Νίκος Λάππας, Φαρσάλων κ. Γιάννης Σούρλας, Ελασσόνας κ. Θανάσης Στούπας, Καρδίτσας κ. Βασίλης Γιαννακός, Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Κόττης (από την ΕΑΣ Λάρισας ήταν ακόμη οι σύμβουλοι κ. κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, Χρήστος Τσιτσιρίγγος και Τάκης Τσικόπουλος) γνωστοι κομματαρχες της ΝΔ.Ο Κοκκινουλης ελειπε!!!
Επειδη στην Χωρα μας δεν υπαρχει τσιπα,ειναι προκλητικο ολοι αυτοι που τοσα χρονια ειχαν στησει παρτι να εμφανιζονται οτι ταχα κοπτονται για την Σωτηρια των ΕΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: