Τρίτη

Φτερα εκαναν 1,3 εκ. ευρώ από χρηματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ στη Λαρισα

Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Λάρισας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ «άφαντος» είναι από την Δευτέρα το πρωί και ο 35χρονος ταμίας.

Η απουσία του ταμία σήμερα το πρωί, ο οποίος δεν προσήλθε στην εργασία του όπως αναμενόταν, αλλά προπαντός η διαπίστωση ότι στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν… ρούχα αντί για χρήματα όπως θα έπρεπε, αφού σήμερα ήταν ημέρα πληρωμών, κινητοποίησαν την τοπική διοίκηση των ΕΛΤΑ, που με τη σειρά της ενημέρωσε την κεντρική διοίκηση και παράλληλα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Μάλιστα, λόγω του γεγονότος σήμερα, σε ορισμένες περιοχές του νομού σημειώθηκε καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό που «χάθηκε» από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού υποκαταστήματος των Ταχυδρομείων της Λάρισας ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε χρηματοεφοδιασμό αλλά και σε έσοδα των ΕΛΤΑ. Ωστόσο το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των ελεγκτών των ΕΛΤΑ που ερευνούν την υπόθεση από σήμερα και καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα που ο εν λόγω διαχειριστής βρισκόταν κανονικά στη βάρδια του.

Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πήγε στην εργασία του με σακ βουαγιάζ αφού σχολώντας από τη βάρδια του θα πήγαινε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου παραθερίζει η οικογένειά του. Φέρεται δε, να χρησιμοποίησε τον ταξιδιωτικό σάκο για να μεταφέρει τα χρήματα ενώ στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν ρούχα τα οποία θα μετέφερε υποτίθεται στην οικογένειά του που βρισκόταν σε διακοπές.

Ο 35χρονος ταμίας που δεν έχει εντοπισθεί ούτε είχε δώσει σημάδια ζωής, είχε προσληφθεί στα ΕΛΤΑ πριν 7 χρόνια περίπου, ενώ είχε θητεύσει και στο κατάστημα των Φαρσάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: