Σάββατο

Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ ο Πέτρος Ευθυμίου











Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ εξελέγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Με τον κ. Ευθυμίου επικοινώνησε για να τον συγχαρεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπρόβνικ για το Croatia Summit 2010.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός λίγο πριν την εκλογή του είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την στήριξή του, όχι ως προσώπου, αλλά ως εκπροσώπου χώρας, από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά καθώς και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, δέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου για την εκλογή του, σήμερα, στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο πρωθυπουργός είχε το μεσημέρι, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πέτρο Ευθυμίου, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, το γεγονός της εκλογής του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ είναι εθνικής σημασίας και σηματοδοτεί τόσο τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, όσο και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι η χώρα ισχυρή φωνή στη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η εκλογή του κ. Ευθυμίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, επιτυχία η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: