Τρίτη

Οι αντιδράσεις για τον πρόεδρο της ΔΕΘ



Αυτή τη φορά από τον Μακεδόνα Βουλευτή Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών
κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Θέμα: Διορισμός νέου Προέδρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ο διορισμός του κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου στη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Θ. έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και γεννά πολλά ερωτηματικά.

Ο κ. Κωνσταντίνου το Νοέμβριο του 2006 ήταν ένας εκ των παρουσιαστών του λεγόμενου «Μακεδονικού Αναγνωστικού» (ABECEDAR) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μαζί με τον κ. Παύλο Βοσκόπουλο, ηγετικό στέλεχος του Ουράνιου Τόξου και γνωστό για τις θέσεις του περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας», «μακεδονικής» γλώσσας και επιστροφής περιουσιών στους υποτιθέμενα εθνικά «μακεδόνες» που ζουν εκτός Ελλάδας.

Ο κ. Κωνσταντίνου στην τοποθέτηση του ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, χαρακτήρισε πρόοδο την έκδοση του ABECEDAR και συστήθηκε ως Ευρωπαίος ελληνόφωνος κεντροαριστερός δικηγόρος.

Ο ίδιος βέβαια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να έχει δηλώσει ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, αλλά έχει κάθε δικαίωμα ως Έλληνας Ευρωπαίος πολίτης να εμφανίζεται και να συζητεί τις απόψεις του οπουδήποτε κρίνει.

Ωστόσο ποτέ δεν δήλωσε ότι απορρίπτει την προπαγάνδα του ψευδομακεδονισμού. Πως όμως θα μπορούσε να το κάνει όταν, η παρουσία του στο παραπάνω πάνελ και παρά τις όποιες δηλώσεις του, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενισχύει αλυτρωτικές προπαγάνδες, τις οποίες επισήμως η Ελλάδα δια της κυβέρνησης της και όλος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει και απορρίπτει.

Παρά ταύτα, ο κ. Κωνσταντίνου διορίστηκε Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ίσως γιατί η επιλογή αυτή «περιποιεί» τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία δεν έπαψε να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανθελληνικής προπαγάνδας.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_517.html#ixzz0uDxwnZrR

Δεν υπάρχουν σχόλια: