Σάββατο

Οι Έλληνες Στρατηγοί έχουν ενστάσεις…


Quantcast




Προβληματισμένοι είναι στο ΓΕΕΘΑ από τα αποτελέσμα­τα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.

Ή, καλύτερα, από τα «μη αποτελέσματα» σε σχέση με τον τομέα του υπουργείου Άμυνας.

Και αυτό γιατί, όπως ενημερώθηκαν αρμο­δίως, δεν υπήρξε ούτε στις κατ’ ιδίαν επαφές των δυο πρωθυπουργών ιδιαίτερη συζήτηση για τα θέματα αυτά. Μάλιστα, όπως λένε α­νώτατοι αξιωματικοί στο Πεντάγωνο, «επι­κράτησε η λογική της μη ανακίνησης επίμα­χων θεμάτων που θα μπορούσαν να δώσουν την εικόνα της μη επιτυχίας στη συνάντη­ση».

Έτσι, μάλλον όλα όσα αφορούν στο Αι­γαίο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έμει­ναν στα ίδια, και αυτό δεν είναι πάντα καλό για την ελληνική πλευρά. Και δεν είναι καλό γιατί – λένε στο Πεντάγωνο – αν στις συζη­τήσεις σε ανώτατο επίπεδο δεν θέτεις τα θέ­ματα που εσύ θεωρείς κρίσιμα και επίκαιρα, τότε παγιώνεται ένα κλίμα που τελικά ωφε­λεί τον απέναντι. Δέκτης αυτών των απόψε­ων των στρατιωτικών είναι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συμμερίζεται τις περισσότερες.

Εφημερίδα: ΑΠΟΨΗ – ΣΕΛ.16

Δεν υπάρχουν σχόλια: