Σάββατο

Από τη νέα πεζογέφυρα ο Τίμιος Σταυρός

Από τη νέα πεζογέφυρα ο Τίμιος Σταυρός
Με μια αλλαγή έγινε φέτος η τελετή του αγιασμού των υδάτων από τη γέφυρα του Πηνειού στη Λάρισα. Η εξέδρα στήθηκε στη νέα πεζογέφυρα, για πρώτη φορά και γινόταν χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στη γέφυρα Αλκαζάρ. Ο καλός καιρός βοήθησε να μαζευτεί πολύς κόσμος στα πέριξ, που παρακολούθησε την τελετή και ο κολυμβητής που ανέσυρε το σταυρό από το ποτάμι ήταν ο ίδιος με πέρυσι, ο 18χρονος Κώστας Κανής. Άφθονο το νερό του ποταμού, ενώ και δύο από τους κολυμβητές που μίλησαν στους δημοσιογράφους, σημείωσαν ότι τα νερά ήταν καθαρά και ότι είναι σημαντικό να διατηρούνται καθαρά.
Στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας τελέστηκε η θεία λειτουργία των Θεοφανίων και ο μέγας αγιασμός των υδάτων και γύρω στις 11 έγινε η έξοδος προς τη νέα πεζογέφυρα του Πηνειού, δίπλα από τη γέφυρα Αλκαζάρ. Από την ειδική εξέδρα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος έριξε τον Τίμιο Σταυρό στον Πηνειό κι έπεσαν έξι κολυμβητές για να τον πιάσουν, υπό τους ήχους κανονιοβολισμών και συγχρόνως αφέθηκαν στον ουρανό λευκά περιστέρια.
Το σταυρό ανέσυρε ο Κώστας Κανής, που τον είχε ανασύρει και πέρυσι, αλλά και άλλες χρονιές. Ο κολυμβητής επέστρεψε στο νερό για να φιλήσουν το σταυρό οι πυροσβέστες, που με τη βάρκα ήταν σε εγρήγορση για όποιο τυχόν πρόβλημα και η άνοδός του στη γέφυρα καθυστέρησε, αφού όλοι ήθελαν να φιλήσουν το σταυρό. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος του πέρασε το χρυσό σταυρό στο λαιμό και η τελετή ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση της πομπής προς το μητροπολιτικό ναό, με επικεφαλής τη φιλαρμονική του ΔΩΛ.
Στο γιορτασμό, μεταξύ άλλων, παρέστησαν: Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, οι βουλευτές κ. κ. Μαξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Ζώης, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Στυλ. Νάσσης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Ιωάννης Πατσαντάρας, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κων. Τζανακούλης, αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Παν. Νάνης, ο υποδιοικητής ΠΥΛ Κων. Σκούπρας, οι επικεφαλής της «Συμφωνίας Ευθύνης» κ. Λίτσα Λιακούλη και της «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιάννης Σάπκας, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η εκδότης διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: