Τρίτη

Κολωνάκια στις εισόδους πεζοδρόμων




Τάξη, στους κατ΄ όνομα κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας, επιχειρεί να βάλει ο Δήμος, τοποθετώντας μικρά σιδερένια κολωνάκια στις εισόδους των πεζοδρόμων. Την υιοθέτηση του μέτρου, έχει εισηγηθεί η Δημοτική Αστυνομία και έχει γίνει αποδεκτή από τη Δημοτική Αρχή, αφού είναι κοινή διαπίστωση πως σε πολλές περιπτώσεις, η έννοια του πεζοδρόμου καταστρατηγείται στην πράξη κυρίως από δίτροχα αλλά και ΙΧ.
Το μέτρο θα έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα, και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει σταδιακά. Έτσι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τις επόμενες ημέρες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα εφαρμόσουν δοκιμαστικά το μέτρο στον πεζόδρομο της Πατρόκλου, και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλους, επιβαρημένους... κυκλοφοριακά πεζοδρόμους.
Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει εδώ τη λήψη του μέτρου, αρκετό χρονικό διάστημα πριν από τα γιορτές και ήδη έχουν φτάσει οι κατασκευές (κολωνάκια) που θα χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή του (σημειώνεται ότι πρόκειται για σταθερές και όχι βυθιζόμενες κατασκευές)
Πάντως, η υλοποίηση του μέτρου, θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του σχεδίου, αφού για την εφαρμογή του θα πρέπει να συνυπολογιστεί η δυνατότητα της εισόδου στους πεζοδρόμους, τόσο των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, των απορριμματοφόρων, των πελατών των ξενοδοχείων, των οχημάτων τροφοδοσίας καθώς και όσων οχημάτων για διάφορους λόγους έχουν άδεια διέλευσης. Άρα θα πρέπει να υπάρξουν σημεία εισόδου – εξόδου από το πεζοδρομημένο κέντρο.
Είναι προφανές, ότι τα οποιαδήποτε μέτρα τεχνικού χαρακτήρα ληφθούν, δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα, εάν δεν συνδυαστούν με την αύξηση της αστυνόμευσης στους πεζοδρόμους, ενώ υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες προσπάθειες (με την τοποθέτηση μπάρας ή βυθιζόμενων κατασκευών) δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: