Κυριακή

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

 

 

 

Γράφει ο Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΣ

 Ο Αρθουρ Καισλερ εγραφε στις ριζες της συμπτωσης, πως ονομαζουμε "τυχαίο" ότι αγνοουμε την ερμηνεια του...

Φαινεται λοιπον οτι ειχε δικιο. Στο νησι που υποδεχτηκε πρωτο με ανοιχτες αγκαλες το Τοτεμ της μεταναστολαγνειας, τωρα αποκαθιστουν τη μνημη θανοντος ιεραρχη, που ειχε καταδικαστει απο συνοδικο δικαστηριο, για "αντεθνικη δραση, χαρτοπαιξία και κιναιδισμό!"

Τιποτα δεν ειναι τυχαίο... 

ΕΙΧΕ ΑΦΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ 1946 ΓΙΑ ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΟ, ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ…

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποκατέστησε τον αρχικίναιδο Άγιο Χίου, Ιωακείμ Στρουμπή!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Με εισήγηση του ελληνόψυχου Μητροπολίτη Χίου, Μάρκου Βασιλάκη, η Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, κατὰ τὴν Συνεδρία τῆς 25ης Αὐγούστου 2021, αποφάσισε να αποκαταστήσει τον ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟ πρώην Μητροπολίτη Χίου Ιωακείμ Στρουμπή (1880 – 1950), που επί Κατοχής ήταν σημαίνον στέλεχος του ΕΑΜ, κυνηγούσε τους εθνικόφρονες της Χίου και έσωζε τους άθεους κομμουνιστές!..

Το σωτήριον έτος 1946, επί Αρχιεπισκόπου και Αντιβασιλέα Δαμασκηνού Παπανδρέου, ο Στρουμπής δικάστηκε για τη συμμετοχή του στο ΕΑΜ ως φιλοκομμουνιστής και τιμωρήθηκε με έκπτωση από τη Μητρόπολή του. Αφορμή της καθαιρέσεως του Ιωακείμ ήταν η συμμετοχή του σε συγκέντρωση της ΕΠΟΝ τον Γενάρη του 1946 και η χοροστασία του στην πάνδημη κηδεία των δύο κομμουνιστών, οι οποίοι δολοφονήθηκαν στο Βαρβάσι μετά από έφοδο της Αστυνομίας.

Παρά τις προειδοποιήσεις, ο βενιζελικός Στρουμπής χοροστάτησε στην κηδεία των δύο κομμουνισταράδων φίλων του και επετέθη στους εθνικόφρονες με την παρακάτω Μαρξιστική φρασεολογία που παραθέτω επί λέξει…

ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΤΡΟΥΜΠΗΣ: «Αυλοκόλακες και ερπετά προ των εκμεταλλευτών του λαού, έμποροι χρησιμοποιούντες την Αγίαν Θρησκείαν ως μέσον ναρκώσεως των λαϊκών μαζών, ασεβείς και άθεοι, μη πιστεύοντες εις ουδέν ανώτερον, αλλά μόνον εις το χρήμα και εις την σάρκαν. Υποκριταί και θεομπαίχται, δοσίλογοι και εκμεταλλευταί με παθολογικάς ανηθίκους παρεκτροπάς, αδίστακτοι Φαρισαίοι διά να κρατούν τον Λαόν μέσα εις το σκότος της Θρησκοληψίας, και άσπονδοι εχθροί κάθε κοινωνικής προόδου και εξελίξεως»!..

 https://1.bp.blogspot.com/-Tyol_a0ofh8/YU70ULcEH3I/AAAAAAAAnAI/fj-K77-B33wSbWnNWf5i1pbFtKoH_UDDwCLcBGAsYHQ/s554/%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B7%25CF%25822.png

  https://1.bp.blogspot.com/-S4W9W1BIDlg/YU7z0oWjvNI/AAAAAAAAnAA/xRtjX8WgEO0ak3e-09BqfdeIIPMyCPARwCLcBGAsYHQ/s502/%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B7%25CF%2582.png

 

ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, σε άλλη δίκη με ανακριτή των Μητροπολίτη Θηβών Πολύκαρπο, ο κομμουνίσταρος αρχικίναιδος, Ιωακείμ Στρουμπής, καταδικάστηκε για Χαρτοπαιξία και Παιδεραστία («επί κιναιδία», αναφέρει η απόφασις του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, που έχει στην διάθεσή του ο «Στόχος»!..) και εξέπεσε του κλήρου μέχρι που πέθανε πάμπτωχος και περιφρονημένος στις 18 Μαρτίου του 1950. Μητροπολίτης Χίου διετέλεσε για 13 ολόκληρα χρόνια (1933-46) και στο διάστημα αυτό κατάφερε να μετατρέψει τους δεξιότατους και ελληνόψυχους Χιώτες σε φανατισμένους κομμουνιστές!..

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟ 2000 ΕΙΧΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΙΝΑΙΔΟ ΣΤΡΟΥΜΠΗ!..

Υπενθυμίζω ότι είναι η 3η αποκατάσταση κομμουνιστή Μητροπολίτη που κάνει τα 21 τελευταία χρόνια η Εκκλησία της Ελλάδος. Είχαν προηγηθεί τον Νοέμβριο του 2000, επί μακαριστού Χριστόδουλου, οι αποκαταστάσεις του κομμουνίσταρου Μητροπολίτη Ηλείας Αντωνίου Πολίτη (1890-1963) και του μπολσεβίκου Μητροπολίτη Κοζάνης Ιωακείμ Αποστολίδη (1883-1962).

Τότε, είχε υπάρξει αίτημα και για την αποκατάσταση του Ιωακείμ Στρουμπή, αλλά ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αρνήθηκε, με το επιχείρημα πως ο Ιωακείμ Στρουμπής, εκτος από δεδηλωμένος κομμουνιστής, υπήρξε και καραμπινάτος κίναιδος, καταδικασμένος για Κιναιδισμό και Χαρτοπαιξία από την Ελληνική Δικαιοσύνη!..

Για την Ιστορία, μεταφέρω τι αναφέρει η απόφασις της Ιεράς Συνόδου τον περασμένο Αύγουστο, όταν αποκατέστησε στα αξιώματά του τον αρχικίναιδο και μπολσεβίκο Μητροπολίτη Χίου, Ιωακείμ Στρουμπή:

«…ἀπεφάσισεν τὴν ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου πρ. Χίου Κυροῦ Ἰωακεὶμ (Στρουμπῆ), ὁ ὁποῖος ἐκινήθη ἐξ αἰσθημάτων πίστεως εἰς τὸν Τριαδικὸν Θεόν, τὸν διδόντα δικαιοσύνην εἰς τοὺς ἀνθρώπους, καὶ ἀγάπης πρὸς τὴν Ἑλλάδα, τὴν τότε στενάζουσαν ὑπὸ τὸ καθεστὼς ξένης κατοχῆς. Ὁ Σὲβ. Χίου πληροφορηθείς τὸ γεγονὸς μετέβη εἰς Θυμιανὰ Χίου καὶ ἐτέλεσε ἐπιμνημόσυνον δέησιν πρό τοῦ τάφου τοῦ προκατόχου του, ἐνῷ ἐκρούοντο οἱ κώδωνες τοῦ Ἱ.Ν. Ἁγ. Εὐστρατίου Θυμιανῶν. Μετὰ τὴν δέησιν, ὁ Χίος ποιμενάρχης εἶπεν: «Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστὶν ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν»…»

ΜΙΛΑΜΕ για την απόλυτη ξεφτίλα και είναι απορίας άξιον γιατί ο αποδεδειγμένα ελληνόψυχος Δεσπότης της Χίου, Μάρκος Βασιλάκης, πρωτοστάτησε στην αποκατάσταση του βρωμερού κιναιδομπολσεβίκου Δεσπότη, Ιωακείμ Στρουμπή!..

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ… ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΗΣ!..

Το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι μεγάλο ρόλο στην αποκατάσταση του Στρουμπή έπαιξε ο πρώην βουλευτής Χίου της Ν.Δ., ιατρός Ανδρέας Φ. Μιχαηλίδης, που έγραψε υμνητικό βιβλίο για τον καταδικασμένο ως κίναιδο Ιεράρχη. Εκεί, μεταξύ άλλων, προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Ιωακείμ Στρουμπής ουδέποτε υπήρξε κομμουνιστής, αλλά χριστιανός και ανθρωπιστής, κι ότι οργανώθηκε στο ΕΑΜ για να σώσει το ποίμνιό του!.. Παρόλα αυτά, ο Α. Μιχαηλίδης ομολογεί στο βιβλίο του ότι ο Ιωακείμ Στρουμπής είχε υπαρκτά ως ένα βαθμό ανθρώπινα πάθη, με κυριότερο αυτό της χαρτοπαιξίας!. Εννοείται ότι για τον κιναιδισμό του δεν λέει λέξη, ενώ η απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου το 1946 που τον αφόρισε, αναφέρει σαφέστατα ως έναν από τους λόγους της καταδίκης του την ΚΙΝΑΙΔΙΑ!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: