Σάββατο

Ολοι στην κεντρικη πλατεια Λαρισας




Εκπρόσωπος του Αμερικανικού ΥΠΕΞ που ήρθε στην Αθήνα για να εποπτεύσει την διαχείριση της βοήθειας Μάρσαλ ήταν κάποιος πείσμων, υπηρεσιακός, αλλά δίκαιος Αμερικανός.

Ο Paul Porter. Όταν ο καλός αυτός άνθρωπος είδε την οικονομική και πολιτική ελίτ (όπως τον περιέγραψε ο Σεφέρης) ν’ αρπάζουν, να λεηλατούν να ληστεύουν έστειλε την παρακάτω αναφορά στις ΗΠΑ.

"Εδώ δεν υπάρχει κράτος. Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Μοναδική τους έννοια, η κατάκτηση της εξουσίας. Σε όλη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες. Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων ούτε στην επισκευή δρόμων, και είναι υπερβολικά εκτεταμένη.
Η ελληνική κυβέρνηση δε έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια, απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. Στόχος της είναι να χρησιμοποιεί την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομίων μιας μικρής κλίκας που έχει την έδρα της στην πλατεία Κολωνακίου".

Άραγε σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά, έχει αλλάξει κάτι?
Στην Λαρισα σας θυμιζει κατι ολο αυτο

Τα μαύρα κοράκια, οι πολιτικοί, δεν είναι ίδιοι και χειρότεροι;? Αυτοί οι άθλιοι μας οδήγησαν στην τελευταία κρίση που δεν λέει να περάσει και επιμένουν να μας κυβερνούν σήμερα ακόμη.?
Αυτοι οι ιδιοι εφεραν και τους λαθροεισβολεις στην Λαρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια: