Δευτέρα

«Χάρις στον Σούρλα δεν έπεσε στα χέρια τους η Θεσσαλία»!!!!!! Αποστομωτική απάντηση του νεαρού δικηγόρου στους νεομπολσεβικους της Λαρισας για την συνεχη διαστρέβλωση της Ιστορίας





«Γνώσεσθε τη αληθεία και η αληθεία ελευθερώσει υμάς». Η αλήθεια είναι μία, όχι δύο, όχι περισσότερες. Αυτό το καταμαρτυρεί ο ίδιος ο Χριστός για όσους βέβαια πιστεύουν… Μοναδικό το συναίσθημα της ψυχικής ηρεμίας το οποίο σε διακατέχει όταν έχεις την αλήθεια. Επί δεκαπέντε περίπου ημέρες ειλικρινά διασκέδασα με το μένος, τον εκνευρισμό και το «λύσσαγμα» των λασπολόγων εναντίον του Γρηγορίου Σούρλα, το οποίο εν μέρει το δικαιολογώ. Κι αυτό διότι χάρις στον Σούρλα δεν έπεσε στα χέρια τους η Θεσσαλία, ήταν αυτός που τους στέρησε το στρατηγικό πλεονέκτημα που θα τους πρόσφερε μία Κομμουνιστική Θεσσαλία. Για κακή τους τύχη όμως και για καλή τύχη του Έθνους και της Ορθοδοξίας ο Σούρλας ήταν εκεί, κράτησε τη Θεσσαλία ελεύθερη, δεν ηττήθηκε ποτέ! Με το παρόν απαντώ σε πλειάδα συκοφαντικών «άρθρων», ειδικότερα όμως εδώ στην ανακοίνωση του ΚΚΕ Φαρσάλων («Απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας με σχέδιο», Τετάρτη, 6-4-16) & στον Π. Ιωάννου («Περί της συμμορίας Σούρλα», Πέμπτη 24-3-16).



Εν πρώτοις αυτά που αναφέρει το ΚΚΕ περί καπιταλιστών, αντικομμουνιστικών θεωριών, σύνδεση με τη Χ.Α. είναι πολιτικές-κομματικές τοποθετήσεις οι οποίες με αφήνουν παγερά αδιάφορο, δικαίωμά τους να τις εκφράζουνε κι ας τις πιστέψει όποιος είναι αφελής. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να παραχαράσσουν τερατωδώς την ιστορία και να χαρακτηρίζουν κοινό εγκληματία, δολοφόνο, προδότη και αρχηγό του ΕΑΣΑΔ όποιον ήθελε και μπόρεσε να τους αντισταθεί, όταν μάλιστα οι ίδιοι σήκωσαν τα όπλα 2 φορές κατά της πατρίδος (Δεκεμβριανά 1944, Λιτόχωρο 1946).




Χαρακτηρίζουν τον Σούρλα ως «κοινό εγκληματία». Μάλλον θα ξεχάσανε ότι κοινός εγκληματίας ήταν ο Βελουχιώτης (εκτός από Δηλωσίας- «μιζέριας» κατά το ίδιο το ΚΚΕ) ο οποίος είχε 11 καταδίκες από το 1925-1938. Σας παραθέτω το Ποινικό του μητρώο (Υπ’ αριθμ 21772 Εγκληματολογικής Υπηρεσίας):


1. Διά κλοπήν, φυλάκιση 2 ετών (Αποφ. 24-7-1925 Πλημ. Θεσ/νικης)


2. Διά κλοπήν, φυλάκιση 20 ημ. (Αποφ. 25-9-1929 Πλημ. Αθηνών)


3. Παράβαση Π.Ν. 4229, φυλάκιση 45 ημ. (Αποφ. 23-11-1929, Πλημ. Αθην.)


4. Δι΄αντίστασιν κατά της Αρχής, φυλάκιση 2 μηνών (Αποφ. 23-5-1930, Πλημ. Αθην.)


5. Παράβαση Π.Ν. 4229, φυλάκιση 1 1/2 έτος (Αποφ. 24-11-1930, Πλημ. Αθην.)


6. Διά ψευδορκίαν, φυλάκιση 6 μηνών (Αποφ. 1931, Πλημ. Αθην.)


7. Διά πλαστογραφίαν, φυλάκιση 4 μηνών (Αποφ. 26-6-1934, Πλημ. Μυτιλήνης).


8. Διά πλαστογραφίαν, φυλάκιση 4 μηνών (Αποφ. 5-9-1934, Πλημ. Μυτιλήνης).


9. Διά ψευδορκίαν, φυλάκιση 2 1/2 μηνών (Αποφ. 1934, Πλημ. Αθην.)


10. Διά πλαστογραφίαν, φυλάκιση 3 μηνών (Αποφ. 3-11-1937, Πλημ. Δράμας).


11. Παράβαση Π.Ν. 117/36, φυλάκιση 4 ετών (Αποφ. 3-3-1938, Πλημ. Αθην.)



Πηγή: Δημ. Χονδροκούκης, Στρατηγός Ε.Α., πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Α΄Πειραιά) «ΓΚΡΕΜΙΖΩ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ» 
Εκδόσεις «Ισοκράτης, 1983.



Στις κατηγορίες περί «δολοφόνου». Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ακόμη και σήμερα το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθ. 120 παρ. 4 ορίζει: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία". Αλλά και ο Π.Κ. στο αρθ. 134 ορίζει τη μεγίστη των ποινών σε περίπτωση Εσχάτης Προδοσίας θεμελιώνοντας συνάμα το δικαίωμα της άμυνας (αρθ. 22 Π.Κ. καθώς και την άμυνα υπέρ τρίτου). Αυτό έπραξε τότε ο Σούρλας και ο κάθε Σούρλας μπροστά στις απίστευτες τόσο σε ωμότητα αλλά και αριθμό, δολοφονίες του ΚΚΕ, όπως στα Δεκεμβριανά το 1944, στην Πηγάδα του Μελιγαλά, οι δολοφονίες των μελών των Εθνικών Οργανώσεων «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ», Πελοποννήσου και δολοφονία Καραχάλιου, του 5/42 Συντάγματος Ψαρρού στις 17-04-1944 στο Κλήμα Δωρίδος κατόπιν εντολής του Σιάντου στον Βελουχιώτη και (σ)τον Ζούλα, του Ε.Σ.ΑΠ. (Ελλην. Στρατός Απελευθέρωσης) του Ταγματάρχη Κωστόπουλου και των 33 Εθνικιστών ανταρτών του, των μελών των Εθνικών οργανώσεων στη Μακεδονία των Αβδελά και Παπαπέτρου, των ΕΟΑ (Εθν. Ομαδ. Ανταρτών) του Αντωνίου Φωστερίδη, σε συνεργασία με τους Βουλγάρους, των μελών του ΕΔΕΣ του Ζέρβα. Για να μην αναφερθώ και στο παιδομάζωμα…



Στις συκοφαντίες περί «προδότη». Σας παραθέτω την υπ΄αριθμ. 182 απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ τον Μάρτιο του 1949: «Σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της Λαϊκής Επανάστασης, ο Μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός θα βρει την πλήρη Εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως τη θέλει»! Μην απορείτε γιατί τα τραβάμε λοιπόν όλα αυτά σήμερα με το Σκοπιανό… κάποιοι «πατριώτες» τους ανοίξανε την όρεξη τότε… και τολμούν σήμερα να μιλάνε για προδοσία.



Πρωτοσέλιδο Ριζοσπάστη στις 12-7-1935, άρθρο του Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη με τίτλο «Μια επιφύλαξη»: «τον κολοφώνα» της προδοσίας (τους) όπου έγραψε αυτολεξεί ότι :»ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ Μ. ΑΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ»! Επίσης ο ίδιος σε Ραδιοφωνική εκπομπή το 1955 από τον Κουμμουνιστικό σταθμό της Βουδαπέστης αποκάλυψε στους Άγγλους αποικιοκράτες ότι πίσω από το ψευδώνυμο «Διγενής» κρυβόταν ο Γεώργιος Γρίβας, αρχηγός της Κυπριακής ΕΟΚΑ προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στις βρετανικές δυνάμεις καταστολής, τους έως πρότινος εχθρούς τους…



Όσον αφορά στον Σούρλα μάλλον επειδή ήταν με τους κατακτητές… οι Ιταλοί κάψανε το σπίτι του στις 23-7-1942 στο Κάτω Σιατερλί και πήρανε 2.000 γιδοπρόβατά του και από πλούσιος κατέληξε μετά τον πόλεμο χρεωμένος στην ΑΤΕ… Για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι στις 10-06-1943 ανατίναξε τη Γαλαρία στο Κούρνοβο σκοτώνοντας 800 Ιταλούς, 1 Στρατηγό και πολλούς Λεγεωνάριους, στις 10-03-1943 εκτροχίασε στα Λουτρά Καΐτσης γερμανική αμαξοστοιχία και συνέλαβε 13 Βούλγαρους και 6 Γερμανούς, στις 13-07-1943 στο Δερελί Καΐτσης ανατίναξε αμαξοστοιχία με 25 Γερμανούς, την 15-5-1944 ανατίναξε στο Δοξαρά γερμανική αμαξοστοιχία με πολλούς νεκρούς Γερμανούς όπως επίσης και την 10-9-1944 στη διασταύρωση ΣΕΚ (Δερελί) σκότωσε η ομάδα του αρκετούς υποχωρούντες Γερμανούς.



Για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κώστα Βιδάλη. Επί δεκαετίες συντηρείται και αναπαράγεται μια τέτοια αναλήθεια και για οικονομία του χώρου παραπέμπω όποιον επιθυμεί στις σελίδες 229-263 του εν λόγω βιβλίου «Γρηγόρης Σούρλας Ο Καπετάνιος της Θεσσαλίας» όπου αποδελτιώθηκαν λέξη προς λέξη δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη και σχετικών βιβλίων και όπου κονιορτοποιήθηκαν ανακρίβειες δεκαετιών μία προς μία.



Περί αρχηγού του ΕΑΣΑΔ. Ο Γρ. Σούρλας χαρακτηρίζεται αρχηγός, ηγετικό στέλεχος, υπεύθυνος εγκλημάτων κλπ. από την – υπό τις διαταγές των Γερμανών – οργάνωση ΕΑΣΑΔ. Εδώ πλέον το ψέμα, η πλαστογράφηση της ιστορίας, η χάλκευση, η τερατολογία και οι αναλήθειες ξεπερνούν κάθε όριο. Για την περίοδο αυτήν γράφτηκαν πλήθος βιβλίων ενίοτε κι από συγγραφείς «στρατευμένους» στην Αριστερά αλλά και άλλους. Κανείς σοβαρός συγγραφέας που σέβεται τον εαυτό του δεν γράφει τέτοια ψεύδη. Π.χ. ο Λάζαρος Αρσενίου «Η Θεσσαλία στην Αντίσταση, 1977» & «Γένεση του Εμφυλίου και συνέπειες αυτού, 2001», Γ. Παπαδόπουλος «Η Αντίσταση στην Θεσσαλία» (Εκδόσεις Παπαζήσης 2015), Ιωάννης Γκότσης (Νομάρχης Λάρισας 1944) «Φλόγες στον Όλυμπο, Αθήνα, 1945». Στη Λάρισα έγιναν 2 συνέδρια με θέμα: «Η Εθνική Αντίσταση στην Θεσσαλία». Το 1ο Συνέδριο έγινε το 1999 και το 2ο το 2006. Κυκλοφόρησαν πρακτικά και εισηγήσεις. Κανείς ερευνητής δεν έγραψε τέτοια ψεύδη. Αντίθετα στο 1ο συνέδριο ο Αθαν. Καρατόλιας ήταν καταπέλτης υπέρ του Γρ. Σούρλα. Πέραν αυτών ο ΕΑΣΑΔ υπαγόταν στην 4η Μεραρχία των Ες-Ες, αυτή στο 21ο Σώμα Γερμανικού Στρατού και το ίδιο στη Βέρμαχτ. Το 2005 κυκλοφόρησε στη Γερμανική γλώσσα το δίτομο εξειδικευμένο πόνημα «Η Γερμανική Βέρμαχτ στην Ελλάδα», Βύρων Τεζαψίδης, Θεσσαλονίκη 2005, το οποίο αναφέρει εκτός από τους αρχηγούς του ΕΑΣΑΔ ακόμη και τα ονόματα 2 μυστικών πρακτόρων των Γερμανών στη Λάρισα. Πουθενά όμως τον Σούρλα. Εκτός αυτού έχουν δημοσιευθεί τα αρχεία του Βρετανικού Foreign Office όπου o φάκελος 371 αφορά την Ελλάδα και υπάρχουν αναφορές στον ΕΑΣΑΔ. Πουθενά και πάλι το όνομα Σούρλας. Για την επίθεση τώρα στον Σταυρό Φαρσάλων. Γράφηκε ότι στις 2-9-1944 ο ΕΛΑΣ χτύπησε τον ΕΑΣΑΔ/Γερμανούς στο χωριό Σταυρός Φαρσάλων και αιχμαλώτισε 150 (!) , σκότωσε 170 Γερμανούς (!) και 20 «Σούρληδες»(!). Εκεί δήθεν ο Σούρλας διέφυγε στα σκοτάδια. Άλλο ένα μεγαλοπρεπές ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΕΛΑΣ χτύπησε όντως και διέλυσε την ολιγομελή τότε ομάδα του Σούρλα έξω από τα Φάρσαλα αλλά στις 5-10-1943 διότι ήταν ένοπλοι Εδεσίτες/Ζερβικοί τους οποίους χαρακτήριζε «ληστές». Για του λόγου το αληθές παραθέτω στον αριθμό τηλεγραφικής αναφοράς Νο 1588 του Foreign Office (F.O.) όπου γράφει: «5-10-1943 ο Ε.Λ.Α.Σ. αφοπλίζει κοντά στα Φάρσαλα τη μικρή ομάδα του ΕΔΕΣ που βρίσκεται υπό τις διαταγές του Γρ. Σούρλα (Wood House προς Keble, Άκρως απόρρητον, 19-10-1943 F.O. (φάκελος 371/37207/R 11673)». Ναι, ήταν συνεργάτες των Γερμανών το ΕΑΣΑΔ αλλά δεν είχε καμία σχέση με αυτούς ο Σούρλας, αντιθέτως αρχηγός τους ήταν ο Τάκης Μακεδόνας.



Υ.Γ. Ο κ. Πέτρος Ιωάννου γράφει ανενδοίαστα ότι «αρχηγός της Συμμορίας του ΕΑΣΑΔ ήταν (και) ο Γρηγόρης Σούρλας» και παρακάτω ο ίδιος λέει ότι «σχετικά με την (sic) ΕΑΣΑΔ που υπάγονταν ο Σούρλας λίγα είναι γνωστά». Εδώ πια η παχυλή άγνοια συναγωνίζεται την τεράστια εμπάθεια του προαναφερομένου. Ο άνθρωπος γράφει για Σούρλα και ΕΑΣΑΔ αλλά λέει ότι «λίγα είναι γνωστά». Ξέρει να βρίζει, να προσβάλλει μνήμες και οικογένειες, να ανοίξει όμως κάποιο βιβλίο δεν ξέρει. Προς ατυχίαν του για τον ΕΑΣΑΔ ξέρουμε σχεδόν τα πάντα. Ας πάρει λοιπόν το ογκώδες (438 σελίδες) βιβλίο – σταθμό του Σταύρου Παπαγιάννη «ΕΑΣΑΔ-ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», Αθήνα 2007, ας διαβάσει τι γράφει για πρόσωπα και πράγματα κι ας ανακαλέσει εάν δεν είχε κακές – κάκιστες προθέσεις.



Το ψέμα έχει κοντά πόδια λέει μια παροιμία… Εμείς έτσι απαντούμε τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα και όχι «μου το είπε μιά θειά από το χωριό»…



Στυλιανός Παν. Σούρλας, 
Δικηγόρος, πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Msc Ιατρικής Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: