Κυριακή

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΘΑ. ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ. ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ(ΒΙΝΤΕΟ)



eidomeni3
Η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί κατά τα σημερινά επεισόδια με μετανάστες στην Ειδομένη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη στα σύνορα και επιχειρούσαν με δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ εντός του ελληνικού εδάφους.
ImageHandler

Οι μετανάστες που προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη και να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων, κατάφεραν να παραβιάσουν την διπλή περίφραξη σε ένα σημείο.

Τότε οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της FYROM που βρίσκονταν πίσω από την διπλή περίφραξη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη και σε σχηματισμό προσπάθησαν να απωθήσουν τους μετανάστες εξαπολύοντας εναντίον του πλήθους χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πλαστικές σφαίρες.
Από το βίντεο που μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από τον φράχτη, δηλαδή έχουν περάσει σε περιοχή εντός της επικράτειας της ΠΓΔΜ.
Περιέργως, το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δεν σημειώθηκε παραβίαση των ελληνικών συνόρων. Όταν ρωτήσαμε αξιωματικό του ΓΕΕΘΑ ποιος δίνει αυτή την πληροφορία τη στιγμή που τα πλάνα του βίντεο δείχνουν καθαρά τους Σκοπιανούς κομάντος μπροστά από τον φράχτη λάβαμε την απάντηση ότι η ενημέρωση αυτή έρχεται από το Γ’ Σώμα Στρατού που έχει σχετικές αναφορές από αξιωματικούς της Αστυνομίας.
Έπειτα από λίγα λεπτά, η ίδια πηγή από το ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε εκ νέου με το www.protothema.gr και μετέφερε μια νέα εκδοχή. Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη εκδοχή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι Σκοπιανοί αστυνομικοί δεν μπήκαν σε ελληνικό έδαφος επειδή ο φράχτης δεν βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή αλλά έχει τοποθετηθεί κάποια μέτρα εκτός της ελληνικής επικράτειας…
Και αν υποθέσουμε ότι το επιχείρημα αυτό θεωρείται σοβαρό από κάποιους αξιωματικούς στο ΓΕΕΘΑ οι οποίοι αμφισβητούν αυτό που αποτυπώνεται στο βίντεο, οι ίδιες πηγές δεν είπαν το παραμικρό για το γεγονός ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της FYROM έριχναν εντός της ελληνικής επικράτειας πλαστικές σφαίρες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, προκειμένου να απωθήσουν και να διαλύσουν το πλήθος…
 eidomeni1
Σοβαρά επεισόδια μεγάλης έκτασης ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ της ελεύθερης διέλευσης προς τη βόρεια Ευρώπη, οι πρόσφυγες κινήθηκαν μαζικά με σκοπό να περάσουν τα σύνορα προς τα Σκόπια, και οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν προς την ελληνική πλευρά.

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να προσεγγίσουν τον φράχτη μεταξύ των δύο χωρών και πολλοί από αυτούς πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν διαρκώς με δακρυγόνα.

eidomeni2eidomeni3eidomeni4eidomeni5eidomeni6

Οι κάτοικοι της Ειδομένης αγοράζουν όπλα

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει έκρυθμη και οι γιατροί κρούουν των κώδωνα του κίνδυνου για την εμφάνιση πιθανόν νοσημάτων, τονίζοντας την ανάγκη να αδειάσει ο καταυλισμός. “Η παρουσία τόσων πολλών χιλιάδων ανθρώπων σε έναν χώρο όπως ο συγκεκριμένος και με δεδομένες τις κλιματολογικές συνθήκες πρέπει να μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς”, αναφέρει ο Νίκος Παπαευσταθίου, επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ.
Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι της περιοχής, απογοητευμένοι από την αστυνόμευση αλλά και φοβισμένοι από τα αλλεπάλληλα επεισόδια των τελευταίων ημερών, τρέχουν να αγοράσουν όπλα! “Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή, η Αστυνομία δε μπορεί να προστατεύσει σωστά τον πολίτη…” λέει ένας πωλητής όπλων, σε κατάστημα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: