Δευτέρα

Κυριακος Μητσοτακης και τα Τιμολόγια της Siemens !!!!




Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σίγουρα τη τύχη να απολαύσει ευκαιρίες μόρφωσης που ίσως να μην είχε ο Τσίπρας ή η πλειονότητα των ελλήνων.


Γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, πήγε στο Κολλέγιο Αθηνών κι όχι φυσικά στο Πολυκλαδικό των Αμπελοκήπων.


Μετά την αποφοίτηση του κι έχοντας το οικονομικό υπόβαθρο για να το καταφέρει, το 1986, έφυγε για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ. Εκεί σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και αποφοίτησε αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση "summa cum laude". Τιμήθηκε επίσης με το έπαθλο "Hoopes", το ανώτατο βραβείο που απονέμεται σε φοιτητή για πτυχιακή εργασία, για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την Αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1977 - 1985.


Ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στις ΗΠΑ μέχρι το 1990, χωρίς φυσικά να προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια του που σε αντίθεση την πλειονότητα των ελλήνων στα τέλη της δεκαετίας του 80, είχε τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες των πανάκριβων σπουδών του μικρότερου γιου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 1990 πήγε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε για έναν χρόνο ως οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank.


Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Όχι φυσικά στον Έβρο, ούτε στην Λήμνο, ούτε καν στην Ρόδο. Φυσικά, εκείνη την εποχή, ακόμα και τώρα, οι γόνοι των πολιτικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών άλλα κι όσων είχαν διασυνδέσεις με την εξουσία, πήγαιναν στην αεροπορία. Έτσι λοιπόν κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπηρέτησε στην 346 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Παραμένει άγνωστο αν τον είδαν ποτέ εκεί οι λοιποί σμηνίτες της σειράς του.


Ο κ. Μητσοτάκης πάντως μετά την αεροπορία, δεν βίωσε το άγχος των περισσοτέρων ελλήνων που έπρεπε να βγουν στην αγορά εργασίας. Το οικογενειακό και οικονομικό του background του έδινε το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του. Κι αυτό έκανε πηγαίνοντας πάλι στις ΗΠΑ κι αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ απο όπου απέκτησε τίτλο Masters στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις με ειδίκευση στα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του επιστρέφοντας στο Harvard από όπου και απέκτησε δεύτερο τίτλο Masters στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.


Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2000 και δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για δουλειά. Διορίστηκε αμέσως στο δημόσιο. Κι όχι όπου κι όπου. Ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία "Εθνική Επιχειρηματική Συμμετοχών", του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί έμεινε έως το 2003 όταν αποφάσισε ότι εργάστηκε αρκετά στη ζωή του ώστε να διεκδικήσει τη ψήφο του ελληνικού λαού. Και πράγματι, ο ελληνικός λαός "τίμησε" την εργατικότητα του ψηφίζοντας τον και στέλνοντας τον στη Βουλή το 2004.


Λίγα χρόνια μετά, ο εργατικότατος Κυριάκος Μητσοτάκης ενεπλάκη στο σκάνδαλο Siemens όπου κατηγορήθηκε για χρηματισμό.


Tον Ιούνιο του 2008 βρέθηκαν στη κατοχή του Κ. Μητσοτάκη διάφορα τιμολόγια ηλεκτρονικού εξοπλισμού τα οποία φέρεται να εξοφλήθηκαν στις 2 Ιουνίου, μόλις μερικές ημέρες ύστερα απ'τη παρέμβαση εισαγγελέα στη εταιρία καθώς και τη κατάθεση μαρτύρων. Ο εξοπλισμός αφορούσε τηλεποικοινωνιακές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η αξία του ξεπερνούσε τις 100.000 Ευρώ και η γνησιότητα των τιμολογίων επιβεβαιώθηκε, παρόλα αυτό ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε αθώος και ότι δεν εισέπραξε κανένα δώρο απ'τη SIEMENS.


Πέραν όλων των υπολοίπων, αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ειναι σήμερα 46 ετών, έχει σπουδάσει συνολικά 14 έτη σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και έχει εργαστεί στη ζωή του, άλλα τόσα, συνολικά δεκατέσσερα χρόνια εκ των οποίων τα δέκα ως βουλευτής ή υπουργός, τα τρία ως διορισμένος στο δημόσιο και ένα ως σύμβουλος τράπεζας στο Λονδίνο. 


 Όχι ένα, όχι δύο… αλλά τρία μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη αποφάσισαν συμπτωματικά π να προμηθευτούν ηλεκτρονικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τη SIEMENS για τα γραφεία τους. Ακούστε και άλλη σύμπτωση. Οι δύο από τους τρεις ξέχασαν να πληρώσουν..!!! 
Προμηθεύτηκε εξοπλισμό 140.000  χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ.
Η βόμβα έσκασε . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  το καλοκαίρι, παραμονές εκλογών, αγόρασε από τη SIEMENS εξοπλισμό 140.000 ευρώ χωρίς να δώσει ούτε μία δραχμή.  Η αγορά έγινε ενόψει της μετακόμισης του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κτίριο της Χαλκοκονδύλη. Θυμηθείτε ότι τον Ιούλιο του 2007 βρισκόμασταν σε πυρετώδη προεκλογική περίοδο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη της υπόθεσης, επιδόθηκε σε μια αγωνιώδη κούρσα παρεμβάσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα των χθεσινοβραδινών δελτίων ειδήσεων. Εξέδωσε μάλιστα και σχετικό δελτίο τύπου με το οποίο έδωσε την απάντησή του.
Εν ολίγοις ο νεαρός βουλευτής της Β Αθήνας παραδέχθηκε ότι προμηθεύτηκε  τον πανάκριβο εξοπλισμό της SIEMENS αλλά τόνισε ότι δεν επρόκειτο περί χορηγίας αλλά για αγορά επί πιστώσει. Είπε ότι έκανε συμφωνία με την εταιρεία να πληρώσει σ’ ένα χρόνο,  όπως και έπραξε. «Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93.277 ευρώ εξοφλήθηκαν πλήρως από 14 Ιανουαρίου μέχρι 21 Μαρτίου 2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2 Ιουνίου 2008». Αυτή είναι η απάντηση του κυρίου Μητσοτάκη. Δηλαδή μας λέει: «Τα πλήρωσα. Ποιο είναι το θέμα;»
Αν θέλουμε ωστόσο να έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα, θα πρέπει την απάντηση Μητσοτάκη να τη θέσουμε και στο σωστό χρονικό και πολιτικό πλαίσιο.

Προμήθεια εν όψει εκλογών
Παρ’ ό,τι ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν ήταν εκλογική και ότι τον καλύπτει η διάταξη του εκλογικού νόμου, θα πρέπει να τονίσουμε ότι πέρυσι τον Ιούλιο, δεν υπήρχε πολίτης και πολύ περισσότερο πολιτικός ή βουλευτής που να μην γνώριζε ότι τον Σεπτέμβριο πάμε σε εκλογές. Ελπίζουμε να μην θέλει ο κ. Μητσοτάκης να μας πείσει για το αντίθετο. Επίσης όλον αυτόν τον εξοπλισμό προφανώς τον χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο στον προεκλογικό αγώνα. Το ότι δεν τον πέταξε μετά τις εκλογές και συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκλογική δαπάνη… Με την ίδια λογική,  μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ανακάλυψε το παραθυράκι του νόμου. Καμία δαπάνη δεν θα χαρακτηρίζεται εκλογική πλέον…

Δεν υπάρχει κανένα συμφωνητικό αποπληρωμής

Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι έκανε προφορική συμφωνία με την εταιρεία να αποπληρώσει την προμήθειά του ένα χρόνο μετά. Αυτόν όμως τον ισχυρισμό του δεν τον αποτύπωσε σε κανένα έγγραφο. Δεν υπάρχει έγγραφο συμφωνητικό ή παραστατικό διακανονισμού πληρωμής. Θα πρέπει να πιστέψουμε τον ίδιο. Βέβαια η φιλική σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο είναι γνωστή και την έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο βουλευτής. Μα… τόσο φίλοι πια;
Άρχισε να πληρώνει μετά την απομάκρυνση Χριστοφοράκου
Αυτό που έχει ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είναι το χρονικό πλαίσιο των πληρωμών Μητσοτάκη. Ο Βουλευτής της ΝΔ εξόφλησε το πρώτο τιμολόγιο στις 14 Ιανουαρίου 2008. Σας θυμίζουμε ότι ο φίλος –όπως είπαμε- της οικογένειας Μιχάλης Χριστοφοράκος έφυγε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της SIEMENS στις 15 Δεκεμβρίου 2007. Μετά την απομάκρυνση λοιπόν του φίλου, που έκανε την εξυπηρέτηση, βρήκε χρήματα ο βουλευτής για να αρχίσει να πληρώνει το χρέος του στην εταιρεία.
Αποπληρωμή 2 μέρες μετά την καταγγελία στον εισαγγελέα
Έχει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξόφλησε το τελευταίο τιμολόγιο ύψους 43.850 ευρώ μόλις στις 2 Ιουνίου 2008, δηλαδή 2 μέρες μετά τις καταθέσεις στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της SIEMENS «για χορηγίες της εταιρείας σε πολιτικούς και κόμματα».
«Λες Μητσοτάκης και δεν δίνεις μία..»
Για να μην αδικήσουμε την Κατερίνα Μητσοτάκη, θα πρέπει να διακρίνουμε τη δική της περίπτωση ως διαφορετική. Αυτή πλήρωσε. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι μόνο ο Κυριάκος αλλά και οι δύο αδελφές του που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και η Κατερίνα Μητσοτάκη προμηθεύτηκαν εξοπλισμό της εταιρείας την ίδια περίοδο. Η τελευταία πλήρωσε το ποσό ενώ η Υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε την παραίτηση του συνεργάτη της «που ξέχασε να πληρώσει το λογαριασμό». Ο Λεωνίδας Δραγουμάνος που θεωρείται «σκληρός Μητσοτακικός», διετέλεσε για μακρύ χρονικό διάστημα στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη. Η πολιτική τους σχέση ξεκινά από την περίοδο της Δημαρχιακής θητείας της Υπουργού και συνεχίστηκε ασφαλώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο 36χρονος πρώην «νεολαίος» κ. Δραγουμάνος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, επειδή ενέπλεξε το όνομα της Υπουργού σ’ αυτήν την ιστορία από προσωπική του αμέλεια. Πρέπει δηλαδή να καταλάβουμε ότι ξέχασε να πληρώσει…    
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος βουλευτής της ΝΔ που άνοιξε τη λίστα αυτών που έλαβαν «χορηγία» από τη SIEMENS. Ξέρετε ποιος είναι ο δεύτερος; Η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Η οικογένεια Μητσοτάκη ενεπλάκη πρώτη σ’ αυτή την ιστορία που φαίνεται ότι θα κρατήσει για καιρό ακόμη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε εξοπλισμό περίπου 140.000 ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι από την εταιρεία. Τα πλήρωσε φέτος. Η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη επίσης αγόρασε εξοπλισμό από την εταιρεία.Το ίδιο έκανε και η  Κατερίνα Μητσοτάκη η άλλη αδελφή του Κυριάκου. Χθες παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο συνεργάτης της Ντόρας  Μπακογιάννη «που ξέχασε να αποπληρώσει έγκαιρα το τηλεφωνικό κέντρο».
Προσπαθούσαμε για πολλές ώρες να έρθουμε σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αυτές τις ερωτήσεις θέλαμε να του υποβάλουμε.
  • Κύριε Μητσοτάκη, έχετε ξαναγοράσει ποτέ κάτι που να κοστίζει 140.000 ευρώ, χωρίς να δώσετε ούτε ένα ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπογράψετε τίποτα που να αποδεικνύει αυτή σας την αγορά επί πιστώσει;

  • Κύριε Μητσοτάκη, έχετε τόσο στενή φιλική σχέση με τον κ. Χριστοφοράκο ώστε να κάνετε συμφωνίες 140.000 ευρώ χωρίς κανένα συμφωνητικό αποπληρωμής;  Είστε τόσο φίλοι;

  • Κύριε Μητσοτάκη, αν δεν είχατε χρήματα τότε, γιατί δεν δανειστήκατε από καμιά τράπεζα; Επίσης, η SIEMENS έχει και προγράμματα δόσεων. Ούτε αυτό το σκεφτήκατε, για να έχετε το χαρτί στο χέρι και να είστε πεντακάθαρος… Άρα καταλήγουμε ότι τύχατε της απίστευτα ευνοϊκής μεταχείρισης από το φίλο σας. Γλιτώσατε και τους τόκους… Η ερώτηση είναι: Έτσι δεν είναι;

  • Κύριε Μητσοτάκη, αυτόν τον εξοπλισμό τον προμηθευτήκατε προεκλογικά. Απαντήσατε ότι σας καλύπτει η διάταξη του εκλογικού νόμου και ότι δεν ήσασταν υποχρεωμένος να δηλώσετε αυτά σας τα έξοδα. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήσατε τον εξοπλισμό σας για τον προεκλογικό σας αγώνα; Πείτε μας την αλήθεια. Εν όψει εκλογών δεν αγοράσατε (χωρίς ευρώ τότε) όλο αυτόν τον εξοπλισμό;

  • Κύριε Μητσοτάκη, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν πήρατε -χωρίς ευρώ τότε- τον εξοπλισμό της SIEMENS, δεν είχατε ακούσει τίποτα για το σκάνδαλο με τις μίζες; (Αν είχατε ακούσει κάτι, διαβάστε την επόμενη ερώτηση).

  • Κύριε Μητσοτάκη, εφόσον δεχόμαστε ότι δεν πρόκειται για «μαύρη και άραχνη χορηγία», γιατί πήρατε από την εταιρεία, που ερευνάται για μίζες σε πολιτικούς, πράγματα τέτοιας αξίας χωρίς να πληρώσετε; Αυτό τι είναι; Κίνηση στήριξης στο φίλο; Αφελής ενέργεια; Κάτι άλλο; Τι άλλο;

  • Κύριε Μητσοτάκη, το ίδιο που κάνατε εσείς, έκανε και η αδελφή σας. Γιατί ο συνεργάτης της Λεωνίδας Δραγουμάνος παραιτήθηκε; Τελικά αυτή η ενέργεια είναι κατακριτέα; Μήπως είναι κατακριτέα μόνο για τους μικρούς συνεργάτες και όχι για ένα γόνο μεγάλης πολιτικής οικογένειας;

  • Κύριε Μητσοτάκη, μεταφέρατε σας παρακαλούμε και δυο ερωτήσεις στην αδελφή σας. Δηλαδή από την παραίτηση του συνεργάτη της, τι πρέπει να καταλάβουμε; Ότι του έδωσε τα χρήματα για να πληρώσει τη SIEMENS και εκείνος το ξέχασε; Αυτός φταίει; Εσείς τι λέτε;

  • Κύριε Μητσοτάκη, άντε και εσείς δεν είχατε τόσα λεφτά. Η αδελφή σας που αγόρασε μόνο ένα τηλεφωνικό κέντρο κοντά 6000 ευρώ, δεν είχε να τα δώσει; Γιατί και η Ντόρα Μπακογιάννη προτίμησε την αόριστη πίστωση;

  • Και κάτι τελευταίο. Κύριε Μητσοτάκη, θέλετε –αν καταλάβαμε καλά- να πιστέψουμε ότι πήγατε στη SIEMENS και σας είπαν: «Πάρε ό,τι θες και δώσε ό,τι θες, όποτε θες»; Εσείς τους είπατε.. «Να αφήσω κάτι…» και εκείνοι αρνήθηκαν. « Όχι τώρα. Θα μαλώσουμε».
Και τώρα μια παράκληση… Επειδή θέλω και εγώ να αγοράσω κάτι πράγματα από τη SIEMENS, μπορείτε να τους πείτε μια καλή κουβέντα και για μένα; Θέλω να πληρώσω του χρόνου, θέλω να δίνω όσα θέλω όταν θέλω και φυσικά δεν θέλω να υπογράψω τίποτα που να με δεσμεύει. Ξέρετε εσείς…
 

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΚΥΡΙΟΥ SIEMENS» ΓΙΑ ΔΩΡΑ, ΔΕΙΠΝΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη

Ο μεγάλος χορηγός της οικογένειας Μητσοτάκη, ο στενός φίλος και συμπαραστάτης δεν είναι πια εδώ. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παρακολουθεί από μακριά, από το Μόναχο, τη μάχη των μαχών που δίνει η φίλη του Ντόρα για την πολυπόθητη καρέκλα της αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία.
Σε μεγάλο χορηγό του Κώστα, της Ντόρας, του Κυριάκου και άλλων μελών της οικογένειας Μητσοτάκη είχε εξελιχθεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens. Το αρχείο Χριστοφοράκου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό...  

Σε μεγάλο χορηγό του Κώστα, της Ντόρας, του Κυριάκου και άλλων μελών της οικογένειας Μητσοτάκη είχε εξελιχθεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens. Το αρχείο Χριστοφοράκου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό... Οίδιος πασχίζει να «καθαρίσει» απ' όσα τον κατατρέχουν ακόμη (εντάλματα έκδοσης και απαγορεύσεις), ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη μαζεύει ψήφους, με το επιτελείο της να ψιθυρίζει ότι και η λέξη Siemens είναι πια καταραμένη... Προφανώς όμως και αυτοί δεν γνωρίζουν πολλά. Δηλαδή, όσα είναι καταχωρισμένα στα αγαπημένα ημερολόγια του τέως ισχυρού manager της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου, που τηρούσε άθικτο αρχείο με όλες τις επαφές του, τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, τις προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, τις χορηγίες που του ζητούσαν και τόσα άλλα.
Στη δικογραφία
Τα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 βρίσκονται πλέον στη διαβόητη δικογραφία. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του (με εξέχοντα ρόλο -εξ απορρήτων- η βοηθός Αικατερίνη Τσακάλου) που έγραφαν τα πάντα.
Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική (υψηλού επιπέδου) που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ' εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο.
Είχαν απαιτήσεις
Η μεγάλη πολιτική οικογένεια (είτε η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση) έχει απαιτήσεις από τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στέλνει βιογραφικά για διορισμούς καλών παιδιών, είτε διά χειρός της δραστήριας κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε της τέως συζύγου του Μαρέβας. Ολα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens (πλην όσων «εξαφανίστηκαν») όμως, δεσπόζουν οι κλήσεις, τα ραντεβού, τα αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολες οι καταγεγραμμένες κινήσεις του Χριστοφοράκου δείχνουν ότι θέλει δίπλα του την Ντόρα (ως βουλευτή, ως δήμαρχο και μετέπειτα υπουργό) και ότι στηρίζει αμέριστα τον Κυριάκο.
Το δείπνο του 2003
Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθήσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού, αλλά και άλλες... αποστολές τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά (σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000).
Και στεγνωτήριο!
Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη (στον Δραγουμάνο), φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου (14/7 και 17/7/2000).
Το 1999 (φύλλο 22 Ιουλίου 1999) η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Διον. Αρεοπαγίτου 3 με τον Μ. Χριστοφοράκο.
Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο). Αλλη σημείωση «BSP για Μπακογιάννη»... είναι γραμμένη εμφατικά στη σελίδα της 13ης Οκτωβρίου 2003.
Και ο Ισίδωρος
Πάντως μαζί με την Ντόρα ξεθαρρεύει και ο σύζυγός της Ισίδωρος, τα αιτήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά.
Τόση είναι η μέριμνα του γραφείου Χριστοφοράκου που η γραμματέας στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην πρώτη υπόμνηση γράφει: «Να κάνει κάτι για Μπακογιάννη».
Κόλαφος για Κυριάκο
Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο Χριστοφοράκου εκθέτει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο (άνω των 137.000 ευρώ).
Γι' αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια επ' ονόματι του βουλευτού.
Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου. Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη...».
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ (29/5 έως 9/6/2008) για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγα του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: