Δευτέρα

Όταν ο Μεϊμαράκης έλεγε στον Παυλόπουλο: Έλα να μου γλείψεις τον…


meimarakis-pavlopoulos-570
Στην εποχή της διαδικτυακής δημοσιογραφίας το scripta manent αποθεώνεται. Όλα καταγράφονται και μένουν στο «αρχείο» για την αιωνιότητα. Και μάλιστα μπορεί να βρει ο καθένας από εμάς ό,τι επιθυμεί αρκεί να ξέρει πώς να το ψάξει.
Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, το διαδίκτυο πήρε «φωτιά». Άλλοι επικρότηταν, άλλοι λοιδώρησαν και άλλοι άρχισαν το ψάξιμο. Ένα ψάξιμο που σε κάθε αναζήτησή του αποδίδει καρπούς γιατί ο κ. Παυλόπουλος έπαιζε για πολλά χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις με αποτέλεσμα να έχει και πολλές... τριβές. Μία από αυτές τις... τριβές έπεσε και στην αντίληψή μας και αφορά έναν πιπεράτο διάλογο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ήταν Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου του 2012 όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε φιλοξενηθεί στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον REAL FM. Τότε ο κ. Παυλόπουλος είχε υπερασπιστεί τον δημοσιογράφο για την υπόθεση «Καρούζος Gate».
Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος μόλις είδε από κοντά τον κ. Παυλόπουλο του είπε δίχως κανέναν δισταγμό: «Προκόπη σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον π...ο. Αμα θες έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος.»
Να σημειωθεί πως όταν η φράση δημοσιεύθηκε και ξέσπασε σάλος ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Εγώ δεν άκουσα τίποτε, ο Προκόπης είναι φίλος μου». Μόλις άρχισε στη Βουλή να κυκλοφορεί ο διάλογος Μειμαράκη-Παυλόπουλου ο νυν υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, έσπευσε να φτάσει στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και να δώσει τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο
  • MEΪΜΑΡΑΚΗΣ: Γιατί ρε Προκόπη πήγες το πρωί και έγλειφες τον Χατζηνικολάου;
  • ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Που το κατάλαβες ρε Βαγγέλη;
  • ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για το εκρηκτικό του χαρακτήρα μου;
  • ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό κατάλαβες;
  • ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντί μου
  • ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν γλείφω τον Χατζηνικολάου , άρα δεν με αφορά
Τι ήταν το Καρούζος Gate και γιατί εξοργίστηκε ο Μεϊμαράκης
Υπενθυμίζεται πως το «Καρούζος Gate» ήταν ένα σήριαλ με απάτες, μεσίτες, «αποκαλύψεις» για πολιτικούς, κουμπάρους και off shore. Αυτή παρ' ολίγον να οδηγήσει σε παραίτηση ακόμη και τον τότε Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Όλα ξεκίνησαν όταν η εφημερίδα RealNews αποκάλυψε το παιχνίδι με τις εξωχώριες εταιρείες πίσω από τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου καθώς τουλάχιστον τρεις off-shore είχαν λάβει μέρος στο χορό των δισεκατομμυρίων με τις αγοραπωλησίες ακινήτων.
Η υπόθεση έφτασε στα άκρα και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από τον Νίκο Χατζηνικολάου επιτέθηκε με βιαιότητα. Μάλιστα ο εκδότης της Real News απάντησε στην ατάκα του Προέδρου της Βουλής ότι όταν βγάζει το κουστούμι του ξεκινάει από το παντελόνι, λέγοντας «όταν βγάλεις το κουστούμι να πηγαίνεις τοίχο τοίχο Βαγγέλη».
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει: «Ξέρω που πάω να δώσω μάχη για αυτό δεν θα με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου, το πετάω αμα λάχει και να ξέρετε ότι όταν βγάζω το κουστούμι, ξεκινάω πάντα από το παντελόνι, δεν θα μου περιορίσει τη δική μου μάχη στην αρένα».
Ο Νίκος Χατζηνικολάου, από τη ραδιοφωνική εκπομπή του προειδοποίησε μάλιστα να μην διανοηθεί κανένας εισαγγελέας να κλείσει την υπόθεση χωρίς να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί και όλες οι offshore εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Συνεχίζοντας την απάντηση του προς τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες -«Εντάξει να το δημοσιεύσεις. Αλλά δεν σηκώνεις ρε πούστη το τηλέφωνο να με ρωτήσεις;»-, ο εκδότης της Real News είπε «μα να λέει ότι έχει έκπληξη, ότι δεν του τηλεφώνησα, αφού ήταν όλοι ενήμεροι από τον Απρίλιο του 2011», εννοώντας την επιστολή που είχε στείλει ο Ζωγραφάκης στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Μάλιστα ο κ. Χατζηνικολάου συνέχισε να απευθύνεται στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας πως «έχει φροντίσει για την ασφάλεια μου, ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλει να πάθω τίποτα, αφού ακόμα και σε λακκούβα να πέσω ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι αυτός που θα κατηγορηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: