Τρίτη

Οι Λαρισαίοι διασκέδασαν σαν να μην υπάρχει αύριο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Μεσημεριανά πάρτι, ελληνικές και jazz βραδιές, αλλά και πάρτι σαμπάνιας περιλάμβανε το… μενού της διασκέδασης για όσους έμειναν στην πόλη



Παραμονή Χριστουγέννων και αφού έκλεισαν οι πόρτες των γραφείων και των καταστημάτων ένα απίστευτο πλήθος όλων των ηλικιών κατέκλυσε τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια της πόλης. Σαν να μην υπήρχε αύριο, η Λάρισα για τέσσερις μέρες ήταν ένα απέραντο πάρτι. Μικροί και μεγάλοι βγήκαν και διασκέδασαν, «χρειαζόμασταν μια ανάσα λίγο πριν πάμε στο κισέ της εφορίας για να πληρώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις», έλεγαν πολλοί κάνοντας χιούμορ.
Μία που βγήκαν, λοιπόν, και μία που δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους οι Λαρισαίοι. Από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και την περασμένη Κυριακή ήταν μονίμως έξω. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έδιναν την εντύπωση ότι δεν άδειαζαν ποτέ. Τα περισσότερα από αυτά διοργάνωναν events και ήταν ένας οικονομικά προσιτός τρόπος διασκέδασης που ξεκινούσε όλες αυτές τις ημέρες από νωρίς το μεσημέρι. Ο καλός καιρός αλλά και η ανοιχτή αγορά την Κυριακή έβγαλε τον κόσμο έξω, χωρίς απαραιτήτως να κάνει ψώνια.


Κάποιοι το έχουν καθιερώσει άλλοι πάλι το έκαναν για πρώτη φορά όπως λένε οι καταστηματάρχες «λίγες ώρες πριν από το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, πριν το παραδοσιακό οικογενειακό τραπέζι να βγαίνει ο κόσμος στο κέντρο της πόλης, να κάνει τη βόλτα του και να πίνει το ποτό του έτσι για το καλό».
Όλες αυτές τις ημέρες επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ αρκετά μαγαζιά διοργάνωναν το πάρτι της παραμονής αλλά φέτος υπήρξε και το πάρτι της Κυριακής! Καλώντας τον κόσμο να διασκεδάσει, να χορέψει και να ξεχάσει για λίγο όλα όσα τον απασχολούν. Εκτός όμως από τα μεσημεριανά πάρτι κάποια από τα καταστήματα διοργάνωσαν ελληνικές βραδιές, άλλα βραδιές jazz, ενώ δεν έλειψαν και τα πιο ιδιαίτερα όπως ήταν το champagne party με swing μουσικές. Κοσμοπολίτικες καταστάσεις στη Λάρισα.



Βέβαια παρατηρώντας τις συνήθειες που έχουν οι Λαρισαίοι όταν διασκεδάζουν κάτι τέτοιες ημέρες, βλέπει και μπαράκια που στις γιορτές αλλάζουν φιλοσοφία, και ενώ όλη την υπόλοιπη χρονιά μπορεί να παίζουν ξένη mainstream μουσική, house, ή ροκ, αποφασίζουν έτσι για το καλό να κάνουν στροφή σε κάτι πιο ελληνικό όπως είναι ο Παντελίδης, η Πάολα και ο απόλυτος Κώστας Μπίγαλης με τη γνωστή σε όλους πια Μελισσούλα. Η κατάσταση τις ημέρες των Χριστουγέννων στην πόλη ήταν καθαρά εορταστική, ξεκινούσε από νωρίς και κατά τις 7 το απόγευμα όλοι είχαν γίνει μια παρέα με ευτυχισμένους ανθρώπους.
Τα πράγματα ηρεμούσαν λίγο κατά τις 10 το βράδυ. Ήταν η ώρα που όσοι διασκέδαζαν από το μεσημέρι επέστρεφαν στα σπίτια τους για να ακολουθήσουν την παράδοση. Ξεκούραση, οικογενειακό τραπέζι και νωρίς για ύπνο γιατί η επόμενη ημέρα είχε πάλι ξέφρενη διασκέδαση που ξεκινούσαν νωρίς το μεσημέρι και τελείωνε νωρίς το βράδυ.

Και αν όλα τα παραπάνω είχαν να κάνουν με τα Χριστούγεννα οι ιδιοκτήτες των μπαρ της πόλης ήδη ετοιμάζονται για το «New years event». Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ανακοινώσει τις προσφορές τους με δωρεάν το πρώτο ποτό μέχρι κάποια ώρα μόνο για τις γυναίκες, με πτώση των τιμών στα σφηνάκια, ενώ κάνουν καλύτερες τιμές στη φιάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: