Κυριακή

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΑΣ!!!!! ΧΑΣΑΜΕ 200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ... ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Διακόσιες χιλιάδες νέοι μετανάστευσαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των 5 ετών της οικονομικής κρίσης προκειμένου να βρουν κάποια εργασία.

Συγκεκριμένα, ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Περισσότερες από τις μισές προέρχονται από το real estate, τις κατασκευές, το λιανεμπόριο και την μεταποίηση.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece.

Αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί για το φαινόμενο brain drain. Δηλαδή την μετανάστευση των νέων με προσόντα και πτυχία που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Η Μαρίζα Μοιρασγεντή σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και απέκτησε μάστερ στο Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ όπου και παρέμεινε όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της: «Αποφάσισα να μείνω γιατί όταν πήγα ήταν το 2010 που τα πράγματα στην Ελλάδα είχαν αρχίσει να γίνονται πιο άσχημα. Αυτό που κάνει τη διαφορά στο εξωτερικό δεν είναι οι μισθοί είναι οι συνθήκες εργασίας. Δουλεύεις 9ωρα αλλά αμείβεσαι ανάλογα, έχεις τις διακοπές σου, ενώ στην Ελλάδα αυτά που ξέρω από φίλους και συγγενείς δουλεύεις πάρα πολλές ώρες χωρίς ουσιαστική ανταμοιβή» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: