Πέμπτη

Απαιτούμε ελεύθερες εκλογές χωρίς πολιτικούς κρατούμενους και αποκλεισμούς!


Απαιτούμε ελεύθερες εκλογές χωρίς πολιτικούς κρατούμενους και αποκλεισμούς!
Δεν χρειάζονται και πολλά γεγονότα για να καταδείξουν το γεγονός ότι πρόκειται να έχουμε μία εκλογική διαδικασία βίας και νοθείας. Το πρώτο που αξίζει να στηλιτευθεί είναι ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πεισματικά αρνήθηκε να ανανεώσει τους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να περιλαμβάνουν τους νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι βάσει νόμου δικαιούνται να ψηφίσουν. Όλως "τυχαίως" αυτό ήρθε ως συνέχεια των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το κόμμα του πρωθυπουργού καταποντίζεται στις συγκεκριμένες ηλικίες.
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι σε πείσμα των νόμων και του Συντάγματος ένα εκ των κομμάτων διεξάγει τον προεκλογικό αγώνα υπό σκανδαλωδώς αντίξοες συνθήκες. Παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχτεί περίτρανα η αθωότητα των Συναγωνιστών μας, συνεχίζουν να κρατούνται παρανόμως στη φυλακή, χωρίς δικαίωμα να συμμετάσχουν στον προεκλογικό αγώνα της Χρυσής Αυγής. Αυτό την στιγμή που υπάρχει αδιάψευστο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό να τους προφυλακίσει.
Επίσης ενώ τα κόμματα έλαβαν την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, προκειμένου να διεξάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα, η Χρυσή Αυγή παραμένει υπό καθεστώς παράνομης και αντισυνταγματικής αναστολής της χρηματοδότησής της, η οποία επιβλήθηκε με έναν φωτογραφικό νόμο, που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, θεμέλιο του νομικού πολιτισμού μας.
Η προστασία της λαϊκής βούλησης και της διενέργειες αδιάβλητων και ελεύθερων εκλογών απαιτεί τα εξής:

  1. Διασταύρωση των εγγεγραμμένων και ψηφισάντων εκλογέων
  2. Άμεση αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων
  3. Αναστολή της χρηματοδότησης όλων των κομμάτων ή ισότιμη χορήγηση του ποσού που αναλογεί στον Λαϊκό Σύνδεσμο.
  4. Αυστηρός έλεγχος της προβολης των κομμάτων από το ΕΣΡ ώστε να μην παρατηρούνται τα φαινόμενα του παρελθόντος, όπου τα κανάλια υπέβαλλαν ως χρόνο προβολής της Χρυσής Αυγής, τον χρόνο που μας συκοφαντούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: