Δευτέρα

«Γιατί εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε όπως ψηφίζουν οι Γερμανοί ομογενείς και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, όπου και να βρίσκονται;»

5555555555555555555555
Μολονότι η Γερμανία παρακολουθεί σαν να ψηφίζει, οι απόδημοι Έλληνες που βρίσκονται εκεί και έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, δεν μπορούν να ψηφίσουν στα προξενεία και την ελληνική πρεσβεία, όπως έκαναν στις ευρωεκλογές του 2014.
«Όσοι μπορούνε να πληρώσουν το εισιτήριο, ετοιμάζονται» λέει η Σοφία Κουσιάντζα που ζει μόνιμα στο Βερολίνο από το 2008, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «δυστυχώς είναι πολλοί λίγοι αυτοί που μπορούν πλέον».
Ως εκ τούτου, όπως τονίζει σύμφωνα με το stokokkino.gr,είναι όλο και πιο έντονο το ερώτημα μεταξύ των ομογενών της Γερμανίας: «Γιατί εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε όπως ψηφίζουν οι Γερμανοί ομογενείς και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, όπου και να βρίσκονται;»
Και επιπλέον «γιατί δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για τις εθνικές εκλογές όταν οι εκλογικοί κατάλογοι υπάρχουν διότι χρησιμοποιήθηκαν για να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές».
«Τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν καταφέρει να πείσουν τους Γερμανούς ότι οι Έλληνες ζουν σε βάρος τους, δηλαδή στην πλάτη των Γερμανών φορολογούμενων» λέει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» η Σοφία Κουσιάντζα.
 Με αυτό τον τρόπο εξηγείται, όπως υποστηρίζει, και το εντυπωσιακά αστείρευτο ενδιαφέρον του γερμανικού Τύπου μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα για τις 25 Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: