Δευτέρα

Πανικός στο καθεστωτικό «Βήμα»: Δεν θα το αντέξουμε, όταν πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης!


Εφιάλτες βλέπουν -σ' όλες τις πτυχές του συστήματος- με την προοπτική να είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το τρίτο κόμμα και στις ερχόμενες εκλογές, επικυρώνοντας έτσι την αντίστοιχη θέση των Ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου. Στο «Βήμα της Κυριακής» ένας αρθρογράφος του ΔΟΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς υπό τον τίτλο «Η απευκταία τρίτη εντολή» είναι σαφής ως προς τον πανικό, που διακατέχει το πολιτικό σύστημα και τις παραφυάδες του.
Αναλύοντας τα σενάρια για τις διερευνητικές εντολές που θα λάβουν τα τρία πρώτα κόμματα και θεωρώντας ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, δεν πρόκειται να καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, γράφει στην συνέχεια τα εξής ενδιαφέροντα: «Φτάνουμε λοιπόν στο κρίσιμο σημείο: αν τρίτο κόμμα δεν είναι ούτε το ΚΚΕ ούτε Το Ποτάμι ούτε η Δημοκρατική Παράταξη (ή όπως αλλιώς θα λέγεται), τότε θα είναι η Χρυσή Αυγή, στην οποία και θα πρέπει να δοθεί η εντολή. Τι μεγαλύτερο όνειδος για το πολιτικό μας σύστημα και γενικότερα για τη χώρα! Τι μεγαλύτερη ξεφτίλα, να το πω λαϊκότερα!
Αν κάποιοι εφησυχάζουν βλέποντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να παρουσιάζουν πτωτική τάση στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, φοβάμαι πως κάνουν λάθος. Με τα ηγετικά στελέχη της να βρίσκονται στη φυλακή, η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι σήμερα «δημοσκοπικά ενοχοποιημένη» ψήφος (όπως δημοσκοπικά ενοχοποιημένη, για εντελώς άλλους λόγους και σε διαφορετικό βαθμό, είναι και η ψήφος στο ΠαΣοΚ). Κάλλιστα λοιπόν το 5%-6% μπορεί στις κάλπες να γίνει 8%-9%, ποσοστό που πιθανότατα θα αποδειχθεί αρκετό ώστε να είναι τρίτο κόμμα το νεοναζιστικό σκυλολόι».
Αφήνουμε στην άκρη τόσο την έκδηλη ανησυχία (για να μην πούμε πανικό) του συστημικού αρθρογράφου, όσο και την «ευγενική» προσφώνηση, που χρησιμοποιεί για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Θα συμφωνήσουμε, όμως, ότι η ανάδειξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε Τρίτη Πολιτική Δύναμη, στις επόμενες εκλογές, θα αποτελεί το «μεγαλύτερο όνειδος για το πολιτικό μας σύστημα». Πράγματι, για το σύστημα της προδοσίας, της αδικίας, της απάτης, των σκανδάλων, της ανηθικότητας και της αναλγησίας, η Τρίτη θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα αποτελεί ένα ηχηρό χαστούκι στα άπλυτα μούτρα του.
Και αφού στην συνέχεια δείχνει μια εντελώς υποκριτική  διάσταση για τα λεγόμενα στην Βουλή του Συναγωνιστή Παναγιώταρου γύρω από τις αθλιότητες και τις χυδαιότητες του Σαμαρά, φτάνει «στο ζουμί», το οποίο δείχνει τον έντονο προβληματισμό που τον διακατέχει από την συνεχή άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «Ας αρχίσουμε όμως από τα στοιχειώδη. Και ένα από αυτά είναι, χωρίς αμφιβολία, το να αποτραπεί το όνειδος να λάβει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Για ποιον ειδικά πολιτικό χώρο και για ποιες πολιτικές δυνάμεις χτυπά κατ' εξοχήν η συγκεκριμένη καμπάνα; Όχι βέβαια για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι τα δύο πρώτα κόμματα. Ας γίνω ακόμη πιο σαφής, αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται. Δεν ξέρω με ποιο ακριβώς όνομα, με ποιον επικεφαλής και με ποιο εκλογικό σχήμα, αλλά τρίτη δύναμη στις εκλογές οφείλει να είναι η λεγόμενη Κεντροαριστερά. Για πολλούς λόγους, στους οποίους πιστεύω ότι θα έχω την ευκαιρία να επανέλθω σύντομα. Και για έναν ακόμη, δευτερεύοντα ίσως για το γενικότερο μέλλον της χώρας αλλά με τεράστια σημασία στο επίπεδο του συμβολικού: για να μη δούμε να δίνεται η τρίτη εντολή στον Παναγιώταρο ή σε κάποιον ομόσταβλό του».
Στοιχειώδες καθήκον αποτελεί για τον καθεστωτικό αρθρογράφο η αποτροπή της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σε τέτοιο σημείο, ώστε από τα γραπτά του να διαφαίνεται μια πρόταση συσπείρωσης της κεντροαριστεράς σε ενιαίο εκλογικό σχηματισμό, προκειμένου να αποφευχθεί πάση θυσία η κατάληψη της Τρίτης θέσης από το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Ας ετοιμαστεί, επομένως, το βράδυ των εκλογών για ένα ισχυρό σοκ, τόσο αυτός όσο και οι όμοιοί του, καθώς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι αναμφισβήτητα ο Μεγάλος Νικητής αυτής της αναμέτρησης.
Γιώργος Μάστορας



Δεν υπάρχουν σχόλια: