Παρασκευή

Εμπρησμός σε κτηνοτροφική μονάδα στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Δέχτηκαν πυροβολισμούς οι ιδιοκτήτες για να μην σβήσουν την φωτιά!

pogoni

Επίθεση αγνώστων δέχτηκε στις 8.30 το βράδυ κτηνοτροφική μονάδα που λειτουργεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στο ακριτικό χωριό Ορεινό Πωγωνίου.
Ειδικότερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην στάνη, στο χώρο όπου φυλάσσονταν σε ειδική καρότσα 150 δέματα από τριφύλλι, τροφή για τα αιγοπρόβατα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ όπως καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια της μονάδας Σοφία Δημητρίου, όταν μαζί με τον γιο της προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά, δέχτηκαν πυροβολισμούς προκειμένου να μην πλησιάσουν τον φλεγόμενο χώρο.
Σύμφωνα με το himara.gr είναι η τρίτη φορά, μέσα σε ένα χρόνο, που η κτηνοτροφική μονάδα βρίσκεται στο στόχαστρο αγνώστων. Η δεύτερη φορά ήταν στις 19 Νοεμβρίου.
Η κ. Δημητρίου καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί απειλές από κτηνοτρόφους της περιοχής των συνόρων, ντόπιους και Αλβανούς, οι οποίοι επιδιώκουν με αυτές τις ενέργειες να σταματήσει η λειτουργία της μονάδας και να εκμεταλλεύονται τα βοσκοτόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: