Τρίτη

Ο Γ Καρατζαφερης για τις κατηγοριες που του αποδιδονται

Μια ανώνυμη λένε καταγγελία ήταν εκείνη που έδωσε το έναυσμα στους Εισαγγελείς Διαφθοράς Παπανδρέου και Ελευθεριανό για να ξεκινήσουν την έρευνα για τη σύμβαση αγοράς των τεσσάρων ελικοπτέρων σούπερ πούμα. Η καταγγελία αυτή, ενημέρωνε τις Αρχές πως πρέπει να ψάξουν τα ίχνη μίζας για την αγορά των ελικοπτέρων η οποία στοίχισε 64 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ, μεταξύ άλλων στοιχείων, ο καταγγέλλων ανέφερε ως υπάρχουν συγκεκριμένες off-shore πρέπει να ερευνηθούν από τους δικαστές.

Όλη αυτή η … παραπληροφόρηση εντάσσετε στο σχέδιο ….προς θεού δεν γίνονται όλα αυτά κατόπιν εντολής από το Μαξίμου επειδή χρειαζόμαστε τις ψήφους του ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφερης δεν ενδίδει.

Τι έδειξε η υποτιθέμενη έρευνα

Η δικαστική έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ως μεσάζοντες για την υλοποίηση της σύμβασης εμφανίζονται δύο εταιρείες, η Kestrel και η Malwern, συμφερόντων δύο επιχειρηματιών. Μάλιστα, η offshore εταιρεία Malwern, που έχει έδρα τον Παναμά, διατηρούσε λογαριασμό στο Jersey στον οποίο πιστώθηκαν, από το 2000 έως το 2008, 5.5 εκατομμύρια ευρώ από τις λιβανέζικες τράπεζες Corspi Sal και Medifin Sal που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της εταιρείας Eurocopter. Η εισαγγελική έρευνα έδειξε ότι το ποσό των 5.5 εκατ. ευρώ αφορούσε σε μίζες για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών και την υπογραφή της σύμβασης για τα ελικόπτερα.
Αναφορικά με την offshore Catalina, η οποία φέρεται (;) να ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη, πιστώνεται με ένα έμβασμα 1,5 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Premium Properies, αλλά και ένα έμβασμα 150.000 ευρώ από την Malwern.

Πάντως, δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για ένα εύρημα που θέλει περαιτέρω διερεύνηση (προτού εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα) ….και για αυτόν τον λόγο ζητήθηκε η συνδρομή της Βουλή. Ήδη λένε η αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου περνάει από... κόσκινο το πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως είχε δηλωθεί η επίμαχη offshore.
Όμως το θέμα της παραπομπής από μόνο του αγγίζει την γελοιότητα αφού ο νόμος είναι σαφής.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ποινή είναι μεγάλη για πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε off shore εταιρείες.

«Με έκπτωση από το αξίωμά τους θα τιμωρούνται όσα μέλη της κυβέρνησης, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές - ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, εκπρόσωποι ΟΤΑ (νομάρχες, δήμαρχοι), δικαστικοί λειτουργοί, διοικητές - υποδιοικητές πιστωτικών ιδρυμάτων που ελέγχονται από το Δημόσιο κ.λπ., εφόσον συμμετέχουν σε off shore εταιρείες» αναφέρει ο σχετικός νόμος και συνεχίζει: «Θα απειλούνται με φυλάκιση 2 έως 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 - 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις εταιρείες. Οι ποινές εφαρμόζονται και όταν η συμμετοχή γίνεται από συζύγους και στενά συγγενικά πρόσωπα. Αν προκύπτει και παράνομος πλουτισμός, απόκρυψη περιουσίας κ.λπ., ενεργοποιούνται οι κακουργηματικές διατάξεις».

Μπορούν να μας πουν οι ιθύνοντες ποιος πολιτικός θα έπεφτε στην .. «πυρά» μόνος του;

Ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε .
«Έδωσα ήδη εντολή στους ορκωτούς λογιστές και τις υπηρεσίες της Βουλής να προχωρήσουν σε ελέγχους. Μόλις λάβω τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα τα θέσω υπόψη των βουλευτών - μελών της Επιτροπής, και ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φτάσει στη Βουλή τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συμπεριλάβει τα προηγούμενα χρόνια στο «πόθεν έσχες» του τις δύο υπεράκτιες εταιρίες που κατέχει μαζί με τον υιό του και στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.
Πάντως σε ότι αφορά την σύμβαση του εξοπλιστικού προγράμματος, το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο ήδη κατηγορουμένων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί Guernsey. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά στην ανάκριση.

Το τελευταίο διάστημα η παραπληροφόρηση, η αποπληροφόρηση του κόσμου πάει σύννεφο. Ξαφνικά και τι δεν μάθαμε! Πρώτα από όλα για τις offshore του κ. Καρατζαφέρη… Πρέπει να είναι τελείως συμπτωματικό ότι εδώ και λίγο καιρό ενώ φαινόταν αρχικά βάσει καταιγισμού στημένων δημοσιευμάτων ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ θα επανέλθει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, άρχισε μετά πάλι τις επιθέσεις εναντίον της ηγεσίας της Συγγρού… Και να το θαύμα με τις offshore εταιρείες.
Τώρα τις βρήκαν… Έγινε αυτό του λέει ο λαός. τώρα για ποιο λόγο... τα ανακάλυψαν;

Eίναι η νέα τακτική του Σαμαρά Όπου δεν πίπτει ..συμφωνία, πίπτει ..εισαγγελική ράβδος.

Το Μαξίμου με τρόπο που εξηγείται θέλει να “τελειώσει” το συντομότερο δυνατό, τον Καρατζαφέρη.

Η άρνηση του Καρατζαφέρη να προσχωρήσει στην Ν.Δ, οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσε για τον Σαμαρά αποκαλώντας τον “Τρελλαντώνη” και η παντιέρα που είχε σηκώσει, φαίνεται ότι ξεχείλισαν το ποτήρι.

Το καλύτερο όμως είναι ότι οι «μεταγραφικές παρθένες» Βορίδηδες ,Μπουμπούκοι, Πλευρηδες , κ.α διαπλεκόμενα φρούτα εάν πάρουμε την περίπτωση ότι όλα όσα αποδίδουν του Καρατζαφέρη ισχύουν…. αγνοούσαν τα πάντα.
Μάλλον το πλυντήριο της Συγγρού, είναι ποιο ισχυρό από αυτό της Καλλιρόης.

Οι δραστηριότητες του προέδρου με διάφορα λόμπι που λυμαίνονταν τα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν λένε γνωστές σ΄ ολόκληρη την πιάτσα εδώ και δεκαετίες.
Όταν επιχειρούσε να φέρει αντιρρήσεις τον συμμόρφωναν, με στοχευμένες απειλητικές διαρροές στον Τύπο. Όταν τελείωσε ο ρόλος του και αφού το κόμμα του εξαφανίστηκε πολιτικά τον έριξαν στα σκουπίδια, όπως γίνεται πάντοτε σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Ξαφνικά τα χέρια της Δικαιοσύνης λύθηκαν ως δια μαγείας και άρχισαν να εμφανίζονται οι περίεργες συναλλαγές του αρχηγού του ΛΑΟΣ με τους εμπόρους όπλων.
Η ουσία είναι ότι για το σύστημα της τρόικας ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πλέον καμένο χαρτί.

Οι εμβρόντητοι Ιθαγενείς μάθαμε ακόμη, για πολλοστή φορά, χωρίς ουσία βέβαια, για νέες φοροδιαφυγές, για CD με στοιχεία φοροφυγάδων, για τεκμήρια που δεν είχαν δηλωθεί από 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, και άλλα παρόμοια. Μετά μας ενημέρωσαν για την μάχη και τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για τις 100 δόσεις. Δηλαδή τι κυβέρνηση είναι αυτή; Γίγαντες… Τι γίγαντες; Τιτάνες!!! Από εκεί που ήταν να πνίξουν τον λαό με την φορομπηχτική τους πολιτική με χοντρό σκοινί, τώρα του δίνουν την ευκαιρία να πνιγεί με απλό σκοινί… Τεράστια διαφορά… Και τι ανακούφιση για τον λαό. Θα επιλέξει μόνος του με ποιον τρόπο θα πεθάνει…

Βέβαια μάθαμε και άλλα πράγματα. Που καίνε! Εκείνο που δεν μάθαμε ή καλύτερα δεν είδαμε, ήταν την αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα έγιναν γνωστά και αφορούν τα ευρήματα της έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (I.C.I.J.) για το Λουξεμβούργο. Για τις Ελληνικές εταιρείες και τράπεζες που φοροδιαφεύγουν. Αλλά και για τα στελέχη της κυβέρνησης που είχαν ρόλο στους σχεδιασμούς των εταιρειών αυτών δηλαδή τον κ. Χαρδούβελη και την κυρία Σαββαίδου. Είναι πρωτάκουστο κάποιοι από τους εμπνευστές ή χρήστες των κόλπων με την φορολογία στο Λουξεμβούργο να είναι σήμερα οι «φύλακες» των εσόδων του κράτους. Να είναι οι εχθροί της φοροδιαφυγής… Αλλά και ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας κ. Μουζακίτης τι κεραυνούς έριξε με την συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα; «Αφήστε κάτω τα μολύβια» τους είπαν για την Λίστα Λαγκάρντ… Γίνονται αυτά βρε παιδί μου στην Ελλάδα της διαφάνειας; Του success story; Στην Ελλάδα της εντιμότητας; Στην Νέα Ελλάδα; Στην Νέα Μεταπολίτευση; Αυτά δυστυχώς μόνον στην μπανανία Ελλάδα γίνονται. Του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Παπαδήμου, του Παπανδρέου, του Καραμανλή, του Σημίτη…

Ο νεοανακαλυφθεις «βίος και η πολιτεία» του Καρατζαφερη δεν εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να τον δεχθούν μετά βαΐων και κλάδων ως εταίρο στην κυβέρνηση που έστησε η τρόικα εκχωρώντας μάλιστα και κρίσιμα υπουργεία στο κόμμα του, ενώ ντόπιοι και ξένοι γνώριζαν για τις νέοανακαλυφθείσες off shore και τις συναλλαγές του με τους προμηθευτές του δημοσίου, τον κατέστησαν βασικό παράγοντα διακυβέρνησης της χώρας. Γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνοι για τα σκάνδαλα στα οποία φέρετε να εμπλέκεται τώρα ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά και για εκβιασμό, με στόχο την χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης αυτοκτόνησε πολιτικά με τη συμμετοχή του στη μνημονιακή κυβέρνηση. Μια συμμετοχή που ήταν προϊόν εκβιασμού απ’ την αόρατη πολιτική μαφία της τρόικας.

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα εκατομμύρια που βρέθηκαν στους οικογενειακούς λογαριασμού πατέρα και γιου Καρατζαφέρη αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ της εποχής καθώς και μια αποκάλυψη του Lykavitos.gr) για τον Καρατζαφέρη και τους "οπλάδες" Σταύρο Κομνόπουλο και Αλέξανδρο Τσάτσο.

Ήταν Απρίλιος του 2011 όταν είχε ξεσπάσει η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Βαγγέλη Μειμαράκη και τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη.

Βαρύτατες εκφράσεις χρησιμοποίησαν για δεύτερη ημέρα ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεσή τους σχετικά με την παραλαβή των υποβρυχίων από τη Γερμανία και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο κ. Μεϊμαράκης στην πιάτσα αποκαλείται «κ. προστάτζας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «λαμόγια και νονούς».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Άμυνας είπε ότι «επανάφερε τον παλιό κακό του εαυτό από την εποχή της Βόλβης», εκβιάζοντας, όπως λέει, στο περιστύλιο της Βουλής με τις βρομιές του προκειμένου να μην ασχοληθεί ο ΛΑΟΣ με τη δική του περίοδο.

Στη συνέχεια επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον πρώην υπουργό λέγοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης, που στην πιάτσα αποκαλείται ως ο κύριος προστάτζας –άγνωστο γιατί– είναι ο πλέον απαξιωμένος υπουργός Εθνικής Άμυνας στο στράτευμα».

Τον κατηγορεί ακόμη πως ούτε κατήγγειλε τη σύμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ούτε έκανε επαναδιαπραγμάτευση όταν οι Γερμανοί ήταν στα κάτω τους».

Σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη ήδη «έχουν αρχίσει και κελαηδάνε στόματα», αναφερόμενος στον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών.

Νωρίτερα την Παρασκευή ο κ.Μεϊμάράκης χρησιμοποίησε και αυτός οξείς χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, ενώ έκανε αναφορά και στις συχνές ερωτήσεις σχετικά με την παραλαβή των υποβρυχίων και άλλα αμυντικά θέματα από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Real υπενθύμισε ότι ο κ.Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ ψήφισαν την παραλαβή των υποβρυχίων και τόνισε ότι «δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο».

Συνεχίζοντας, ο κ.Μεϊμαράκης είπε: «Ας μου κάνει αγωγή ή μήνυση ή να του κάνω, να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας κι εγώ της δικιάς μου και να πάμε στη δικαιοσύνη που είναι ο φυσικός μας δικαστής να εξεταστούμε.

» Πιστεύω ότι το περιθώριο πρέπει να ξαναγυρίσει στο περιθώριο. Δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη άποψη και τάση και οι καταγγέλλοντες να λένε ό,τι θέλουν χωρίς στοιχεία, να λασπώνουν υπολήψεις - γιατί το θέμα είναι ηθικό - και με την ίδια ευκολία μετά να λένε "ε, θα τον δω στη Βουλή, θα του πω, θα γελάσουμε". Δεν κατάλαβα. Δηλαδή θα ζητάει την παραπομπή μου χωρίς στοιχεία και θα χαριεντιζόμαστε κιόλας;».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του το βράδυ στο Mega όπου μίλησε και πάλι για «λαμόγια και νονούς» αποκαλώντας ευθέως έτσι τον κ. Καρατζαφέρη.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας κατά την συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου, επιτέθηκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη κατηγορώντας τον ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο όταν ήταν υπουργός και του ζήτησε να προχωρήσει στην παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Πρόσθεσε δε πως τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ με ερωτήσεις τους στη Βουλή τον εγκαλούσαν ότι έχει καθυστερήσει την παραλαβή. Απαντώντας ο Γ.Καρατζαφέρης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης.


Επίσης ο δήθεν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης Καρατζαφέρη: Ήταν "πολύ κοντά" κατά την διάρκεια της υπουργίας του Ε.Βενιζέλου στο υπουργείο Άμυνας και τον στήριξε στην ψήφιση του απίστευτου νόμου για την αναθεώρησης της σύμβασης Neptune 2 για τα υποβρύχια, παρά το γεγονός ότι ο Γ.Καρατζαφέρης ήταν αντιπολίτευσης, τότε.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι ο κόμμα που είχε λάβει στις εκλογές 2,5% δεν πρόκειται να "μεταβιβαστεί" ως πακέτο στη ΝΔ, όπως ήταν ο σχεδιασμός του Μαξίμου πριν από τις εξελίξεις .

Στο Μαξίμου ετοιμαζόντουσαν να κάνουν σόου, με την επάνοδο του Γ.Καρατζαφέρη στον οποίο πιστώθηκε ότι στις ευρωεκλογές "Κατάφερε να κόψει 2% από την Χρυσή Αυγή"!
Με την είσοδο στην Βολή και του Θ.Πλεύρη, η ομάδα ΛΑΟΣ είχε ισχυροποιηθεί κατά πολύ και ετοίμαζαν την υποδοχή και του Γ. Καρατζαφέρη.

Τώρα πάει και το σόου, πάει και το 2,5% αφού οι ψηφοφόροι του κόμματος πολύ δύσκολα πλέον θα δεχθούν να υπακούσουν στην γραμμή Γ.Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: