Τετάρτη

Χαμος στην Αθηνα !!!Συνελήφθη στο Μοναστηράκι, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης,



maziotis-thumb-large
Συνελήφθη στο Μοναστηράκι, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αναμένται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, εκτός του συλληφθέντος τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και δύο διερχόμενοι τουρίστες – ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ενημερώνεται συνεχώς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, για την επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του αλλά τηρεί παράλληλα και στάση αναμονής μέχρι και την ολοκλήρωση του κύκλου ερευνων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος παρακολουθείτο διακριτικά απο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μπήκε σε κατάστημα ειδών κάμπινγκ, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Αθηνάς, για να αγοράσει σακίδια. Η υπάλληλος του καταστήματος, όμως, διαπίστωσε ότι οπλοφορούσε και μόλις ο Μαζιώτης βγήκε απο το μαγαζί, η υπάλληλος ειδοποίησε την Αστυνομία για τον “ύποπτο ένοπλο”.  Αμέσως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έσπευσαν επι τόπου και εντόπισαν τον Μαζιώτη, ο οποίος μόλις κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, μέσα στη μέση του δρόμου, ο οποίος ήταν γεμάτος κόσμο την ώρα εκείνη. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και ο Μαζιώτης προσπάθησε να μπει σε ένα ταξί αλλά δεν τα κατάφερε. Το ταξί ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μαζιώτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τραύματα στον δεξί ώμο.
Μάλιστα το τραύμα του καταζητούμενου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη, κρίνεται σοβαρό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έχει υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας στον δεξί ώμο. Ο συλληφθείς εισήχθη στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου και θα χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα. Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.
Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη. Υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε στον μηρό ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “401″, καθώς επίσης και δύο διερχόμενοι τουρίστες – ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός. Ο Αυστραλός που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό είναι 18 ετών και τραυματίστηκε από εξοστρακισμό στο δεξί πόδι πάνω από τον αστράγαλο. Οι γιατροί τού αφαίρεσαν δύο θραύσματα. Ο Γερμανός τουρίστας αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ και επέλεξε να συνεχίσει τις διακοπές του στο κρουαζιερόπλοιο.

Εμπλοκή Μαζιώτη σε έξι ληστείες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης είχε εμπλακεί και σε άλλες έξι ληστείες στο παρελθόν.
Πρόκειται για ένοπλες ληστείες που έχουν διαπραχθεί το διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2014, με τη συνολική λεία να υπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ. Η πιο πρόσφατη ήταν αυτή στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας (10/3). Οι διωκτικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του Νίκου Μαζιώτη από τις αρχές Ιουλίου του 2012.

Η εξαφάνιση Μαζιώτη – Ρούπα
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2010 οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Βαγγέλης Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντης Νικητόπουλος και Κωνσταντίνος Γουρνάς είχαν συλληφθεί από την αστυνομία, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”.
Οι Μαζιώτης και Ρούπα αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή μετά τη συμπλήρωση του 18μήνου της υποχρεωτικής τους κράτησης, τον Οκτώβριο του 2011.
Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν, είχαν απλά την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» στο Α.Τ. Εξαρχείων στη 1, 15 και 20 κάθε μήνα.
Τα ίχνη του Ν. Μαζιώτη χάθηκαν στις 15 Ιουνίου του 2012, οπότε ήταν η τελευταία φορά που έδωσε το «παρών» στο τμήμα. Η Παναγιώτα Ρούπα αντίστοιχα εξαφανίστηκε τρεις μέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου. Ωστόσο κανείς αρμόδιος, και συγκεκριμένα η Ασφάλεια, δεν είχε ενημερώσει την Αντιτρομοκρατική σχετικά.

Η επικήρυξη Μαζιώτη, Ξηρού, Ρούπα
Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Β/ Αρ.Φύλλου 157/ 29.1.2014) είχε δημοσιευτεί η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης για την επικήρυξη των Ν. Μαζιώτη, Χ. Ξηρού και Π. Ρούπα που προβλέπει: «χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα και των δραστών που συμμετείχαν σε δύο ανθρωποκτονίες και έναν σοβαρό τραυματισμό την 1.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: