Πέμπτη

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος


Αθήνα:
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα -στις 5:10 και 5:15- σε ιστοσελίδα και εφημερίδα.

Κλειστές οι οδοί Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου. Ανοικτή η οδός Ακαδημίας, κανονικά λειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό.

Αναλυτικά τα γεγονότα όπως έχουν μέχρι στιγμής:

  • 5:10-5:15 άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά.
  • Άμεση η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο όχημα. Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι, κυρίως άνδρες security, ενώ αποκλείστηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.
  • 5:55 Ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα. Το όχημα διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
  • 7:00 Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες.
Στο πεδίο των ερευνών
Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ. Κατά πληροφορίες, το όχημα είχε κλαπεί στις 6 Απριλίου.
Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ διατηρούσαν τα γραφεία τους και οι εκπρόσωποι των δανειστών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα ή δύο άτομα να παρκάρουν  ένα όχημα έξω από το κτίριο και στη συνέχεια να φεύγουν με μηχανή.
Σημειώνεται ότι στο σημείο που οι άγνωστοι άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση Ι.Χ. και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.
Η χρονική συγκυρία


Η μέρα και το σημείο το οποίο επελέγη για το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είναι τυχαίο, καθώς την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών κάνει την πρώτη κίνηση εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές, ενώ την Παρασκευή φτάνει στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
Επιπλέον, στις 10 Απριλίου 2010 οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των Μαζιώτη και Ρούπα.
 

 

 

 



 

 


 πηγη: http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: