Σάββατο

Τα «ορφανά» της Νέας Δημοκρατίας

του Χρήστου Χαρίτου


Η ιστορία του εγκλωβισμού των δεξιών στην ΝΔ είναι πολύ διδακτική. Λέγοντας δεξιούς, εννοώ τους ανθρώπους που είναι πατριώτες, πιστεύουν στην παραδοσιακές αξίες και στην κοινωνική πειθαρχία. Η ΝΔ στην ιδρυτική της πράξη χρεώνεται το πολιτειακό δημοψήφισμα, την φυλάκιση των αξιωματικών, την νομιμοποίηση του ΚΚΕ και το κυνήγι κάθε δεξιού που αντιστεκόταν στην «φιλελευθεροποίηση» της δεξιάς παρατάξεως. Η ΝΔ εφηύρε τον όρο «ακροδεξιός» στην Ελλάδα!
Η πρώτη σοβαρή αντίδραση στην ΝΔ προήλθε από την Εθνική Παράταξη, η οποία έλαβε 7% στις εκλογές του 1977 (350.000 ψήφους και 5 βουλευτές). Για πρώτη φορά οι Έλληνες δεξιοί απέκτησαν κινηματικά αντανακλαστικά. Το αποτέλεσμα; Ο Σπύρος Θεοτόκης, αφού απηλλάγη από τον ευπατρίδη Στέφανο Στεφανόπουλο, ξεπούλησε όλους και όλα, ψηφίζοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1980, για να καταλήξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ το 1981. Οι δεξιοί έφαγαν την προδοσία της ζωής τους.
Η δεύτερη προσπάθεια έγινε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ. Εδώ οι προϋποθέσεις ήταν καλύτερες. Η ΝΔ κυβερνούσε από τις ψαροταβέρνες της Ραφήνας, ο Καρατζαφέρης έλεγε αυτά που ήθελε να ακούσει ο «δεξιός» και επιπροσθέτως υπήρχε μία δυνατή «εθνικιστική πτέρυγα», που «διόρθωνε» τις ιδεολογικές ακροβασίες. Το αποτέλεσμα; Ο Καρατζαφέρης είπε τελικώς αυτά που ήθελε να ακούσει το πολιτικό κατεστημένο, ενώ οι «εθνικιστές» βουλευτές αποδείχθηκαν χειρότεροι και από τον Τσουκάτο. Γιατί αυτοί δραπέτευσαν στην ΝΔ όντας βουλευτές και υπουργοί, ενώ ο Τσουκάτος προσεχώρησε στο ΠΑΣΟΚ από το ΕΚΚΕ παντελώς άγνωστος.
Τι κοινό είχαν και τα δύο κόμματα; Ότι οι αρχηγοί τους ήταν «ορφανά της ΝΔ», δεν είχαν θεμελιώδεις ιδεολογικές διαφορές με το κεντρικό μαγαζί, δεν απογαλακτίσθηκαν ποτέ στην πράξη από τον Καραμανλισμό και τον φιλελευθερισμό. Έτσι, στην πρώτη δυσκολία ή στην πρώτη ευκαιρία, επέλεξαν να ενσωματωθούν ξανά στην ΝΔ ή οδήγησαν το κόμμα τους ηθελημένα στην απαξίωση.
Τα θυμήθηκα όλα αυτά, γιατί σήμερα γίνεται χαμός στην «αγορά», έχουμε τόσα «ορφανά» πλέον που γεμίζουμε ορφανοτροφείο! Ο Καμμένος είναι μεταξύ Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση! Με πρωτοπαλίκαρο τον παλαιοπασόκο Νότη Μαριά. Ακολουθεί ο Ζώης με τον Γιάννη Μανώλη και την ΜΕΡΑ. Κλασικός φιλελεύθερος Νεοδημοκράτης, ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε πως βρέθηκε αλλού.
Το ανέκδοτο συνεχίζεται με το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα» του Νικολόπουλου. Το «Κίνημα» είναι εις, ο Νικολόπουλος. Για να κλείσει το «ορφανοτροφείο», προσθέθηκε και ο Πολύδωρας. Αφού ψήφισε ότι του σέρβιρε ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, θυμήθηκε τώρα την «Πατρίδα και τον Λαό». Σαν τους γέροντες με άνοια, που θυμούνται κάπου-κάπου διάφορες φάσεις της νεότητός τους.
Και επειδή τα θαύματα στην Ελλάδα διαρκούν 3 ημέρες, πολλοί εξ αυτών αποκάλυψαν τις πραγματικές τους προθέσεις. Ο Πολύδωρας δήλωσε «έχω κάνει πρόσκληση προς τους πολίτες που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Δεν μπορείς να δικάσεις 500.000 κόσμο, γιατί ψήφισε Χρυσή Αυγή. Τους απευθύνω πρόσκληση να έρθουν κοντά μου, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιπλανώνται»! Τι μεγαλείο ψυχής Βύρωνα, σωστά, γιατί να «περιπλανώνται» σε ένα εθνικιστικό κόμμα, την στιγμή που μπορούν να επαναπαύονται σε ένα παραμάγαζο της ΝΔ;
Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Κατεβαίνω για να δώσω μάχη και στον πρώτο γύρο θα απευθυνθώ σε αυτούς τους δεξιούς που λένε ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή και θα τους πω ότι έχετε εναλλακτική λύση, έχετε ανάχωμα»! Εδώ δεν χρειάζονται καν σχόλια. Τα «αναχώματα» είναι ήδη στημένα από το πολιτικό σύστημα και περιμένουν τους αφελείς δεξιούς. Μόνο που οι «αφελείς» έχουν λιγοστεύσει επικίνδυνα, για το σύστημα...
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις στο «ορφανοτροφείο», αναμένοντας και κάποια άλλα ορφανά της ΝΔ. Η δική μας ευθύνη είναι να μην αφήσουμε τα αναχώματα του συστήματος να παγιδεύσουν τον κόσμο που θέλει να φύγει από τα βοθρολύματα της Μεταπολιτεύσεως. Όλες αυτές οι καταστάσεις και όσες ακόμη δημιουργηθούν μελλοντικώς, έχουν σκοπό να εμποδίσουν την ριζοσπαστικοποίηση του λαού, να μην τον αφήσουν να ενταχθεί στις γραμμές του Εθνικιστικού Κινήματος.
Τον Μάιο λοιπόν πρέπει να στηρίξουμε τα εθνικιστικά ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογές: δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Πρέπει να στείλουμε δεκάδες εθνικιστές εκπροσώπους σε όλα τα θεσμικά όργανα. Αν θέλουν να προχωρήσουν στις συλλήψεις όλων των αιρετών εθνικιστών, να πρέπει να συλλάβουν όχι μόνο 18 εθνικιστές βουλευτές, αλλά δεκάδες δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και ευρωβουλευτές. Να μην ασχολείται το κράτος με τίποτα άλλο, πλην των συλλήψεων των εθνικιστών.
Στην «εγκληματική οργάνωση» θα υπάρχουν πολυάριθμοι αιρετοί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, για να κλατάρει από τον φόρτο εργασίας ο κ. Δένδιας και ο κ. Αθανασίου. «Θα σας τρελάνουμε στην νομιμότητα», όπως είχε πει ο Ηλίας Ηλιού. Και κυρίως, θα δείτε 1 εκατ. Έλληνες να γυρίζουν την πλάτη τους στα ψέμματα και στα «ορφανοτροφεία» σας. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την φυλακή και η Χρυσή Αυγή θα εκφράσουν πολιτικά ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού, την στιγμή που οι πολιτικοί της δικομματικής φαυλοκρατίας θα κρύβονται. Μετά από 30 χρόνια στο Εθνικιστικό Κίνημα, αυτό δεν το χάνω με τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: