Τετάρτη

Μην ξεχνάμε το… ΚΟ.ΤΑ ..(ΚΟμμα ΤΑλαιπωρημένων) που ειναι ..πρώτο




Κομμάτια και θρύψαλα εμφανίζεται το πολιτικό σκηνικό στην ΓερμανΕλλάδα του Μνημονίου. Δεκαπέντε κόμματα και άλλες τόσες πολιτικάντικες κινήσεις έχουν ήδη δημιουργηθεί και διεκδικούν θέση στην σάπια πολιτική σκηνή της χώρας. Όλοι Πρώην αποτυχημένοι  υπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί της πλάκας,  ή απλοί πολίτες, εκτιμώντας ότι έρχεται το τέλος των δύο μεγάλων κομμάτων δοκιμάζουν την τύχη τους στην πολιτική για να έχουν μερίδιο από την κλεπτοπίτα .
Άλλοι ελπίζουν σε απλή επιβίωση και επανεκλογή στη Βουλή, κάποιοι φιλοδοξούν να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους και να κόψουν ψήφους, ορισμένοι λένε ότι η προσπάθειά τους θα αλλάξει σελίδα στα πολιτικά ήθη. Μπούρδες.

Νέο φρούτο το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που διεκδικεί μερίδιο στα γκάλοπ με την αμέριστη βοήθεια των λαμογιοδιαπλεκόμενων . Οι υπόλοιποι ελπίζουν σε κομματικές συγχωνεύσεις για να επιζήσουν ενώ υπάρχουν και κόμματα που δημιουργούνται μόνο για τον …ντόρο.
Η πιο σημαντική διαπίστωση είναι ότι κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ άλλαξαν την ρότα τους ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Μια αιφνίδια ανάγκη ανανέωσης, αναπαλαίωσης ή και μεταμόρφωσης διαπερνάει τα παραδοσιακά κόμματα της κεντροαριστεράς όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κινητικότητα με δημιουργία νέων κομματικών σχημάτων και κινήσεων.
Το πολιτικό προσωπικό μοιάζει ανεπανόρθωτα φθαρμένο, σε σημείο να μην αποκλείονται «ανθρωποθυσίες» ακόμη και στα υψηλότερα κλιμάκια, ενώ τα περισσότερα κόμματα είναι εσωτερικά διχασμένα και η κοινωνία κοχλάζει μεταξύ σύγχυσης και απόγνωσης. Η ρευστοποίηση του πολιτικού περιβάλλοντος είναι τέτοια ώστε τίποτε δεν στέκεται εμπόδιο στις διασπάσεις και στις επανασυγκολλήσεις των κομμάτων, καθώς επί τρία χρόνια όλη η αντιπαράθεση οικοδομήθηκε όχι σε ιδεολογίες αλλά στο δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο.
Η χώρα δεν έχει ανάγκη μόνο από αλλαγή πολιτικών προσώπων .Εάν δεν στείλει στον πάτο του Αιγαίου τους εν ενεργεία δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών και τους μεγαλοδικηγόρους δεν έχει ελπίδα. Για τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεργολάβους δεν αναφερόμαστε διότι είναι αυτονόητη η… πρωτιά τους.

Τα σημαντικότερα νέα κόμματα είναι τα εξής:
Στον χώρο της Αριστεράς και κεντροαριστεράς
Το Ποτάμι -Σταύρος Θεοδωράκης
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα -Ανδρέας Λοβέρδος
Δυναμική Ελλάδα -Ηλίας Μόσιαλος
Δραχμή Πέντε Αστέρων -Θόδωρος Κατσανέβας
Η Κοινωνία Πρώτα -Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης
Η Πρωτοβουλία των 58 -Γιάννης Βούλγαρης
Σοσιαλιστικό Κόμμα -Στέφανος Τζουμάκας
Σχέδιο Β” -Αλέκος Αλαβάνος
Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη -πρώην ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
ΔΗΜΑΡ-Δημοκρατική Συμπαράταξη -πρώην ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
Στον χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, κεντροδεξιάς
Εθνική Αυγή -πρώην Χρυσή Αυγή
Έλληνες Ευρωπαίο Πολίτες -Γιώργος Χατζημαρκάκης
Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό -Βύρων Πολύδωρας
Νέα Μέρα -Χρήστος Ζώης
Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος -Νίκος Νικολόπουλος
Νέο Κόμμα -Κόμμα Πανεπιστημιακών
Νέα Γραμμή -Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: