Δευτέρα

Τα πυρηνικά όπλα σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία «φυλάσσονται» από το Ισραήλ;


Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η είδηση που διέρρευσε από «αιρετικά» αμερικανικά blogs ότι κρατική Ισραηλινή εταιρεία παρέχει συστήματα ασφαλείας και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σε στρατηγικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, στρατιωτικές βάσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες, αεροδρόμια, συνοριακές γραμμές, φυλακές και ψυχιατρεία σε όλες τις ηπείρους!
Πράγματι, η μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλείας και φύλαξης στον κόσμο, η ισραηλινή Magal -που ξεκίνησε ως θυγατρική της κρατικής Βιομηχανίας Αεροσκαφών του Ισραήλ (ΙΑΙ)- φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει ουσιαστικά τον έλεγχο της ασφαλείας των αμερικανικών πυρηνικών όπλων. Και όχι μόνο!
Η Magal και τα Διεθνή Συστήματα Ασφαλείας
Η Magal Security Systems Ltd (Magal), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της (www.magal-ssl.com) ασχολείται «με την ανάπτυξη, την κατασκευή και την προώθηση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, που αναζητούν, εντοπίζουν και αναγνωρίζουν αυτόματα την φύση μη-εξουσιοδοτημένων εισβολών»!
Τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται σήμερα σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως για να «προστατεύουν» εθνικά σύνορα, αεροδρόμια, σωφρονιστικά ιδρύματα, πυρηνικά εργοστάσια και άλλες ευαίσθητες εγκαταστάσεις από τρομοκρατικές ενέργειες, κλοπές και άλλες απειλές. Η ισραηλινή Magal έχει θυγατρικές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Βρετανία, την Γερμανία, την Ρουμανία, το Μεξικό και ένα γραφείο στην Κίνα.
Τον Νοέμβριο του 2006, η Magal, μέσω της θυγατρικής της Magal Senstar Inc., άνοιξε ένα νέο γραφείο δίπλα στο αεροδρόμιο Dulles της Ουάσιγκτων. Αποστολή του νέου γραφείου είναι να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες -τοπικές, πολιτειακές και εθνικές- της εσωτερικής ασφαλείας των ΗΠΑ. Το γραφείο αυτό επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παροχή ολοκληρωμένης ασφάλειας και φύλαξης της περιμέτρου μιας περιοχής, ένα πακέττο που περιλαμβάνει εποπτεία και έλεγχο, αισθητήρες ασφάλειας και «έξυπνο» βίντεο.
Ο Izhar Dekel, διευθύνων της Magal, είπε σχετικά: «Η φυσική παρουσία μας κοντά στα κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτων θα μας προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους πολιτικούς και τα ισχυρά πρόσωπα που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο αμερικανικό υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας. Τώρα παρέχουμε στους πελάτες μας με έδρα την Ουάσιγκτων τόσο την φυσική μας παρουσία εδώ όσο και την πλούσια διεθνή εμπειρία μας στον τομέα της ασφαλείας».
Σύμφωνα με online δημοσίευμα της Brenda Morrell στο γνωστό site αντινεοταξικής πληροφόρησης rense.com, της 7ης Ιουνίου 2008, η Magal «κλείνει συμβόλαια για την φρούρηση πυρηνικών εργοστασίων και άλλων ευαίσθητων περιοχών των ΗΠΑ». Επιπλέον, η επέκταση της Magal στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αυξηθεί τώρα που η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Ουάσιγκτων, απ’ όπου «θα προωθήσει τα προϊόντα της στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και στα μέλη του Κογκρέσσου», που εγκρίνουν τις χρηματοδοτήσεις για προγράμματα εθνικής ασφαλείας στο αμερικανικό έδαφος σε όλα τα επίπεδα.
Αυτή την στιγμή, η Magal έχει τέσσερις θυγατρικές με έδρα τις ΗΠΑ: δύο στην Καλιφόρνια, τις Stellar Security Products Inc. και την Perimeter Products Inc., καθώς και την Smart Interactive Systems Inc. στην Νέα Υόρκη, και την Dominion Wireless Inc. στην Βιρτζίνια. Η ισραηλινή εταιρεία κατέχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς σε συστήματα ανίχνευσης παραβίασης των συνόρων και στοχεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην προστασία των πετρελαιαγωγών.
Ένα άλλο, παλαιότερο δημοσίευμα του Michael Collins Piper (U.S. Nuclear Weapons Being “Guarded” by Israel, 2007), αναφέρει ότι η παρουσία της Magal παγκοσμίως είναι ευρύτερη απ’ ό,τι πιστεύεται.
Συγκεκριμένα: «Όχι μόνο παρέχει ασφάλεια για τις αμερικανικές εγκαταστάσεις πυρηνικών, αλλά κάνει το ίδιο και για τις περισσότερες πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Δυτική Ευρώπη και την Ασία… Η Magal καυχιέται ότι στους πελάτες της παγκοσμίως περιλαμβάνονται: σύνορα, αεροδρόμια, βιομηχανικές περιοχές, κέντρα επικοινωνιών, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σωφρονιστικά ιδρύματα, κυβερνητικές υπηρεσίες, κτήματα και κατοικίες διασήμων, εμπορικά κτίρια και αποθηκευτικοί χώροι. Σχεδόν δεν υπάρχει μεγάλη χώρα ή επιχείρηση που να μην έχει αναθέσει στους επαγγελματίες της Magal την φύλαξη των χώρων και την ασφάλεια των δραστηριοτήτων τους».
Επιπλέον, η ισραηλινή εταιρεία έχει αναλάβει την ασφάλεια του αεροδρομίου O’Hare του Σικάγο και, τα τελευταία 15 χρόνια, φρουρεί …το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ στο Λονδίνο. Ακόμα, η Magal παρέχει ασφάλεια στο 90% των αμερικανικών φυλακών που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα.
Προφανώς, η Magal δεν είναι καμμιά μικρή επιχείρηση. Ενώ το 27% των συνολικών πωλήσεών της γίνονται στην αγορά του Ισραήλ, οι μεγαλύτερες αγορές της είναι η Βόρεια Αμερική, όπου σήμερα πραγματοποιείται το 35% των πωλήσεών της.
Και με τον Michael Chertoff, σημερινό επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου για την Εσωτερική Ασφάλεια, ο οποίος δεν είναι απλώς ισχυρός υποστηρικτής του Ισραήλ, αλλά και ο γυιος μιας γυναίκας με ισχυρούς δεσμούς με το Ισραήλ -η μητέρα του υπηρέτησε στην ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Ελ-Αλ-, η Magal θα είναι το φαβορί για τους ισχυρούς στα γραφεία εξουσίας της Ουάσιγκτων που έχουν την δύναμη να αναθέτουν όπου θέλουν τα χρυσοφόρα συμβόλαια ασφαλείας.
Οι «φρουροί» των υδάτων και των τραπεζών…
Από το 2006, η Magal ανέλαβε, μέσω μιας από τις θυγατρικές της, να εγκαταστήσει το σύστημά της PipeGuard με σκοπό την προστασία 6 τραπεζικών καταστημάτων από υπόγειες εισβολές. Η εργασία αυτή ολοκληρώθηκε μέσα στο 2007.
Μετά από μια μακρά και ενδελεχή μελέτη της αγοράς, η Magal κατέληξε στο ότι μια από τις βασικές φυσικές απειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τράπεζες είναι οι ληστείες τιμαλφών που περιέχονται στα θησαυροφυλάκιά τους, στα οποία φθάνουν σκάβοντας τούνελ κάτω από το κτίριο της τράπεζας.
Το σύστημα PipeGuard της Magal χρησιμοποιεί μια καινοτόμα και μοναδική τεχνολογία για την φύλαξη «θαμμένων» περιουσιακών στοιχείων, που έχει την ικανότητα να εντοπίζει τις πιθανές επιθέσεις και εισβολές και να προειδοποιεί τις αρχές πριν αυτές συμβούν.
Η Magal, τον Δεκέμβριο του 2006, ανακοίνωσε ότι μια μεγάλη εταιρεία ύδρευσης με βάση την Ανατολική Ακτή στις ΗΠΑ επέλεξε την λύση DreamBox της εταιρείας για την περιφρούρηση των εγκαταστάσεών της από εξωτερικές απειλές και εχθρικές δραστηριότητες. Η εντολή περιλαμβάνει ολοκληρωμένο εθνικό σύστημα, το οποίο θα εγκαταστήσει και θα παρέχει την πλήρη υποστήριξη του προϊόντος. Στις 19 Ιουλίου του 2007, η κυβέρνηση Μπους ανακοίνωσε ότι θα συνεργασθεί με το Ισραήλ για να βελτιώσει την «ασφάλεια των συστημάτων ύδρευσης στις ΗΠΑ και το Ισραήλ».
Το DreamBox είναι μια τελευταίας τεχνολογίας πλατφόρμα διαχείρισης «έξυπνου» βίντεο, ήχου και αισθητήρων. Ως ολοκληρωμένη λύση hardware και λογισμικού, το DreamBox εκτελεί πολλαπλές σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας, προσφέρει καταγραφή ψηφιακού βίντεο και ήχου (DVR/NVR) σε τοπικό και δικτυακό επίπεδο, ανάλυση «έξυπνου» βίντεο (IVA), εικονικό βίντεο matrix switch, ήχο δύο διαύλων και διαχείριση της ασφαλείας του χώρου.
To DreamBox βοηθά τις εγκαταστάσεις υψηλής ασφαλείας -όπως αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, διυλιστήρια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας- αυξάνει την ασφάλεια και την προστασία, οργανώνει την λειτουργία και την συντήρηση, βελτιώνει την παραγωγικότητα και μειώνει τα συνολικά έξοδα λειτουργίας.
«Είμαστε μια από τις λίγες εταιρείες που όχι μόνο στήνουν τα συστήματα και τους αισθητήρες και βοηθούν στην ανάπτυξή τους, αλλά είμαστε σε θέση να επιδείξουμε τις ικανότητές μας οπουδήποτέ μας ζητηθεί», λέει ο Rob Welson, διευθυντικό στέλεχος της Magal Senstar Inc.
Η Magal έχει επίσης ολοκληρωμένες προτάσεις για περίφραξη και κατασκευή τειχών (όπως αυτό που χωρίζει την γη της Παλαιστίνης), που μπορούν να περιφρουρήσουν πετρελαιαγωγούς, υδραγωγούς και αποχετευτικά συστήματα. Ακόμα, έχει εξασφαλίσει συμβόλαια για την φύλαξη του 90% των συνόρων του Ισραήλ μέσω μιας μεγάλου βεληνεκούς διάταξης «διαστημικών όπλων» υπερσύγχρονης τεχνολογίας.
Αν όντως ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, και δεν είναι υπερβολικές, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη υποκρισία της Νέας Τάξης. Την ώρα, λοιπόν, που το μιλιταριστικό καθεστώς στο Τελ Αβίβ ετοιμάζεται να «τινάξει στον αέρα» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της ισλαμικής Τεχεράνης, αλλά και μια πολύ μεγάλη και γεωπολιτικά ασταθή περιοχή του πλανήτη, αρνούμενο επισήμως ότι το ίδιο διαθέτει πυρηνικά, «η ασφάλεια των υπερευαίσθητων πυρηνικών οπλικών συστημάτων της Αμερικής», και όχι μόνο, βρίσκεται «στα χέρια» ενός ξένου κράτους, του Ισραήλ…
Πηγές:
Magal Security Systems bags contract to protect a Major Seaport in Africa, Frontier India Defence & Strategic News Service, 07/01/2008.
Brenda Norrell, Zionists Provide Most Secret Security for US, rense.com, 07/06/2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: