Τρίτη

ΣΕΦ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΕΙ ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ... Ο ΑΛΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΡΑΒΑΝΙ ΓΙΑ EΠΙΔΟΡΠΙΟ...!!!


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα μεσημέρια στο γραφείο του προτιμούσε να παραγγέλνει φιλέτο σχάρας, βραστά λαχανικά, τονοσαλάτα, λαδερό κατά προτίμηση αρακά, απέφευγε οτιδήποτε λιπαρό και δεν έπινε ποτέ αναψυκτικά τα οποία του τα έφερνε πάντα ο κ. Βασίλης ο σερβιτόρος του Μ. Μαξίμου. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παράγγελνε ψητό ψαρί, πράσινη σαλάτα, σουρωτή για συνοδευτικό και μετά για χώνεψη, ένα μονό εσπρέσο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο τηγανιτό μπακαλιάρο, τα βράδια όμως λόγο φόρτου ξέμενε στο γραφείο, ζητούσε μια ομελέτα με απ’ όλα ή κοτόπουλο παιδάκια, ενώ ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ήταν φίλος του κρέατος και για επιδόρπιο ήθελε απαραίτητα ραβανί. Ο Ε. Βενιζέλος είναι σε δίαιτα αυτήν την εποχή που επιμελείται αυστηρά η σύζυγος του οπότε και ο chef της Βουλής ακολουθεί της οδηγίες που του δίνονται, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταικούρας προσέχουν πολύ την διατροφή τους και τρώνε ελαφρά. «Τον σταυρό του κάνει πάντα πριν το φαγητό ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, που δεν παραλείπει να μας ρωτήσει τον τόπο παραγωγής όλων των υλικών και των προϊόντων που χρησιμοποιούμε και επιμένει να είναι μόνο ελληνικής» λέει ο Κ. Φωτεινόπουλος και συνεχίζει «υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές που κάνουν παραγγελιές όπως ο Μ. Ταμήλος ο Δ. Σαλτούρος και άλλοι . Είναι δεινοί κυνηγοί ή ψαράδες και φέρνουν τα θηράματά τους ζητώντας να φτιάξω με αυτά μια σπεσιαλιτέ μου και έτσι κάνουν το τραπέζι στους συναδέλφους τους».

Κάποιες φορές που ο chef ετοιμάζει ειδικό πιάτο ημέρας γουρουνόπουλο, γίνεται «σφαγή» με τις παραγγελίες αφού όλοι ζητάνε να τους βάλει το καλύτερο κομμάτι. «Πόσα καλύτερα κομμάτια να έχω πια…», λέει γελώντας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί αυστηρά υγιεινή διατροφή με σαλάτες και λαχανικά, ενώ ο Πάνος Κάμμενος είναι πιστός πελάτης και δεκτικός σε όλα τα πιάτα.

εφημερίδα Παραπολιτικά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ