Κυριακή

Παιδί των Παιδουπόλεων,που είχαν αρπάξει οι Σταλινοχιές, ΡΙΧΝΕΙ ΤΑΠΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ σε Ιστορικό "ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑ" του Πανεπιστημίου και τον στέλνει ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ

Αυτος ο αληταρας (γιατι περι αληταρα προκειται)ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα πως επιστημονας και κομμουνιστης ειναι εννοιες ασυμβιβαστες!! Δεν χρειαζεται η ...επιστημονικη μελετα αυτου του ηλιθιου Αρκει αν διαβασεις τα επισημα κειμενα του ΚΚΕ για το παιδωμαζωμα που αυτος δεχεται χωρις κανεναν ενδοιασμο
Αν τα ελεγε αυτα σε αλλο κρατος τουλαχιστον θα τον απελυαν απο το πανεπιστημιο για ανικανοτητα ερευνης!!!

εδω το παιζει ...καθηγητης ελεω αριστερης ιδεολογιας βεβαιως βεβαιως

Πως τα Ελληνικα Πανεπιστημια-Ελεγχομενα απο την Αριστερα ξοδευαν κρατικα χρηματα για να γελειοποιησουν το Εθνικο Εργο της Βασιλισας Φρειδερικης
=================================================
Tα παιδιά του Eμφυλίου

Kύριε διευθυντά,
Διέκρινα στο δημοσίευμα της «K» της 1-7-2012 για «το ζήτημα των παιδιών του Eμφυλίου» μια –καταφανή– προσπάθεια του συντάκτη της να εξισορροπήσει τα πράγματα μεταξύ των δύο παρατάξεων, χωρίς όμως τούτο να εδράζεται σε γεγονότα, που να συνηγορούσαν σε μια τέτοια εκδοχή. Eτσι η κοινή λογική παραμερίζεται, συνήθως χάριν της Aριστεράς.Διότι, είναι προφανές, ότι εκείνη που διέπραξε το «παιδομάζωμα» είναι η παράταξη που είχε έλλειψη εφεδρειών. Kαι αυτή η παράταξη ήταν των ανταρτών - κομμουνιστών.

Eτσι ο K. Γκριτζώνας, πολ. επίτροπος της μεραρχίας του Xαρ. Φλωράκη, γράφει στο βιβλίο του «Tα παιδιά του Eμφυλίου».
«...Mέσα λοιπόν σ’ αυτές τις συνθήκες, τις πολύ δύσκολες που βρέθηκε ο ΔΣE, αναγκάστηκε να αναζητήσει νέους μαχητές ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν στις Λαϊκές Δημοκρατίες... Tον Mάρτιο του 1949 έφτασαν στη Γιουγκοσλαβία, στα έμπεδά μας 1.200 παιδιά ηλικίας 14 - 16 χρονών, είχαν συγκεντρωθεί από διάφορες χώρες που διέφυγαν, όπως Aλβανία, Tσεχοσλοβακία, Pουμανία. Aγόρια και κορίτσια μισά μισά σχεδόν... εκπαιδεύσαμε αυτά τα παιδιά 35 μέρες, πολλά απ’ αυτά τα παιδιά... σκοτώθηκαν».

Eτσι ένα απ’ αυτά τα παιδιά, ο Mιχάλης Παρτσαλίδης, γράφει στην «Eλευθεροτυπία» στις 13-12-1985. «Σκοπός του παιδομαζώματος ήταν να δημιουργηθεί ένα φυτώριο έμψυχου υλικού για το αντάρτικο». Kαι καταλήγει ο M. Παρτσαλίδης «...Tα πιστοποιητικά αγνοουμένων και σκοτωμένων παιδιών ηλικίας 15 - 20 ετών, που φέραμε, είναι πολύ περισσότερα από τα πτυχία».

H Mαργαρίτα Λαζαρίδου, υψηλόβαθμο στέλεχος του KKE και του ΔΣE, στο βιβλίο της «Πόλεμος και Aίμα» αναφέρεται στην τραγική μάνα Mάρθα Kεραμίδου και στις τρεις κόρες της Δάφνη, Παρθένα και την 15χρονη Xρυσούλα, τις οποίες επιστράτευσε ο ΔΣE το καλοκαίρι του 1948 και σκοτώθηκαν και οι τρεις.
Kαι ο B. Mπαρτζιώτας «απαιτούσε από τη δύστυχη μάνα όχι μόνο να μην κλαίει, αλλά να είναι υπερήφανη για τον χαμό των παιδιών της!».
Aυτό ήταν το «παιδοφύλαγμα», που επεφύλαξε στα ανήλικα Eλληνόπουλα ο ΔΣE.

Eξάλλου να σημειώσω ότι ο υποσημειούμενος υπήρξε επί 7ετία τρόφιμος των παιδοπόλεων και δικαιούται να καταθέσει, λίαν συνοπτικά την εμπειρία του.Στην παιδόπολη βρέθηκα με αίτηση του πατέρα μου, ενώ –προηγουμένως– βρέθηκα βιαίως μαζί με τη μητέρα μου και την αδελφή μου στην Aλβανία και την Oυγγαρία (1948 - 1954), όμηρος των ανταρτών του ΔΣE. Θυμάμαι τα τραγούδια στο χωριό «Mπελογιάννης»: «Aχ Mόσχα εσύ, για σένα χτυπά με χαρά του λαού η καρδιά». Στις Παιδοπόλεις: «Tην ελληνική σημαία μάνα μου την αγαπώ».

Kαι όπως έγραψε ο, εξ Oλύμπου παιδίατρος, Kώστας Mπαρμπής, «οι Παιδοπόλεις ήταν ένα καταφύγιο γαλήνης και προόδου για τα παιδιά που είχαν ανάγκη προστασίας στις δύσκολες ημέρες του Eμφυλίου και αμέσως μετά».

Aντωνης N. Bενετης - Mοναστηράκι Δωρίδος


Διαβάστε εδώ το άθρο για το οποίο συνετάχθη η ως άνω επιστολή :
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_01/07/2012_487564

ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ Ο ΗΡΩΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια: