Σάββατο

Υποπτα σουρτα φερτα ντοπιων Βλαχων με Σκοπιανους -Αλβανους και Κοσοβαρους !!!!Εχουν ξεφυγει εντελως !!!

Γεμισε η Ελλαδα Εφιαλτες !!!!

29ο Ανταμωμα Βλαχων στην Κατερινη με Βλάχους Αλβανους που θελουν τα συνορα της Αλβανιας μεχρι την Θεσπρωτια και Σκοπιανους Βλαχους που θελουν τα Σκοπια μεχρι τα Τεμπη!!!!

Με τη συμμετοχή 150 ατόμων από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική...
επίσκεψη της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ  (αλλο και τουτο) στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Κωνσταντινούπολη.
Εκτός του προέδρου της ΠΒΑ και της ΠΟΠΣΒ κ. Μ. Μαγειρία συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες των Συλλόγων μελών της ΠΒΑ από την Αλβανία με επικεφαλής το μέλος του ΔΣ της ΠΒΑ Άρμπεν Λένα (πρόεδρος του Συλλόγου «Μάντρα» Κορυτσάς, Αλβανία) και από την ΠΓΔΜ με επικεφαλής το μέλος του ΔΣ της ΠΒΑ κ. Βασίλη Αμπατζή (πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» Κρουσόβου, ΠΓΔΜ. 
Έλαβαν επίσης μέρος: ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Μοναστηρίου "Αδελφοί Μανάκια" κ. Spirkoski Zoran (ΠΓΔΜ)-ολοι αυτοι ειναι γνωστοι ανθελληνες που επιβουλευονται την Μακεδονια   και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΠΣΒ Κούτσια Αποστολία, Τράσιας Φώτης, Μπατζιοτάσιος Γιάννης και Γκάμας Δημήτριος. Από τις διοικήσεις των Συλλόγων μελών της ΠΟΠΣΒ συμμετείχαν: ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Φοιτητών Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τζιατζιάφης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαμαριναίων Λάρισας Δημήτριος Χύτας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Περιβολιωτών Τρικάλων Βασίλειος Τριανταφύλλου κι ο επίτιμος πρόεδρος της ΦΑΤΑ Αθανάσιος Μουστάκας.
Οι συμμετέχοντες προσκυνητές προέρχονταν από όλους του Συλλόγους της ΠΟΠΣΒ από την Αθήνα έως και την Δράμα.
Ο πρόεδρος της ΠΒΑ Μιχ. Μαγειρίας έγινε καταρχήν δεκτός κατ'ιδίαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διεξοδικά τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και Πρώτο του Γένους για τους στόχους και τη δράση της ΠΒΑ καθώς και της ΠΟΠΣΒ.
Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τα μέλη του ΔΣ της ΠΒΑ και της ΠΟΠΣΒ. Σ'αυτό το πλαίσιο προσφέρθηκε στον Πατριάρχη το έμβλημα της ΠΒΑ και η έκδοση της ΠΟΠΣΒ με τον τίτλο "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ". 
Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΒ απήθυνε πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη να ευλογήσει με την παρουσία του το 29ο Αντάμωμα των Βλάχων που διοργανώνεται φέτος στην Κατερίνη, επαρχία του κλίματος του Οικουμενικού Θρόνου.

Αναβιώνει η Ρουμανική προπαγάνδα για βλάχικη μειονότητα στην Ελλάδα!!!
Αναβιώνει η ρομανική προπαγάνδα για βλάχικη μειονότητα στην Ελλάδα 























Τον τελευταίο καιρό, η Ρουμανία απλώνει τα προπαγανδιστικά της πλοκάμια και προς την χώρα μας 
και μιλά για «βλάχικη μειονότητα», όπως έκανε εκβιαστικά και προς το Βελιγράδι, για να την αναγνωρίσει.

Αρωγός της, η αμερικανική οργάνωση «Freedom House» που στηρίζει την ρουμανική προπαγάνδα περί ύπαρξης βλάχικης μειονότητας στην Ελλάδα. Την αποστομωτική απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι Βλάχοι , που μιλούν για αστειότητες και γελοιότητες ενώ το βιβλίο « Από τους Τζενεράδες στον Κορυδαλλό» που κυκλοφόρησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Φασέγγα, είναι διαφωτιστικό: Οι Βλάχοι είναι μόνο Έλληνες. Έβγαλαν σπουδαίους ευεργέτες, που αφού πρόκοψαν και πλούτισαν στην ξενιτειά, διέθεσαν τον πλούτο τους για να αναστηλωθεί η δύσμοιρη Ελλάδα: Γεώργιος Αβέρωφ, Σίμων Σίνας, Μιχαήλ Τοσίτσας, Ευαγγέλης Ζάππας και πολλοί άλλοι.

Η συνταγή είναι παλιά και θ’ αναφερθούμε στο περιβόητο «Πριγκιπάτο της Πίνδου» που υποκινήθηκε η ίδρυση του το 1917, με πρωτοβουλία αξιωματικών του ιταλικού συμμαχικού στρατού και Ρουμάνους πράκτορες. Επικεφαλής της κίνησης ήταν ο Αλκιβιάδης Διαμάντης, βλαχόφωνος δικηγόρος από τη Λάρισα, τυχοδιώκτης και απατεώνας. Απέτυχε τότε, εξαφανίστηκε, αλλά το Σεπτέμβρη του 1941 ξαναγύρισε με τους κατακτητές, με σκοπό να ιδρύσει Κουτσοβλαχικό Κράτος με τίτλο «Πριγκιπάτο της Πίνδου». Ανασύστησε τότε την « 5η Ρωμαϊκή Λεγεώνα», έλεγε ότι ήταν απόγονος της, αυτοχρίσθηκε «πρίγκιψ» και την επάνδρωσε με λωποδύτες, καταδότες, κατσικοκλέφτες, ληστοτρόφους που λυμαίνονταν πόλεις και χωριά (Τρίκαλα, Ελασσόνα, Σαμαρίνα, Γρεβενά, Μέτσοβο, Μαλακάσι, Κορυδαλλός, Καλαμπάκα.

Η υπόθεση της Λεγεώνας ήταν αποτέλεσμα μακράς προπαρασκευής και μακροχρονίου προπαγάνδας. Κέντρο της ήταν το Ρουμανικό Γυμνάσιο Γρεβενών. Όσοι αποφοιτούσαν, προσκαλούντο από το Ρουμανομακεδονικό κομιτάτο στο Βουκουρέστι για να εκπαιδευτούν και επέστρεφαν στην Ελλάδα όπου με τη βοήθεια της κραταιάς Ιταλίας, προκαλούσαν «εξεγέρσεις των Ρουμανιζόντων κουτσοβλάχων».

Ο αυτοτιτλοφορούμενος «Πρίγκιψ» Διαμάντης, σύχναζε στην έδρα της Ιταλικής μεραρχίας Φόρλι του στρατηγού Ρουτζέλο στη Λάρισα και συνεργαζόταν στενά με τον συνταγματάρχη του 2ου Ε.Γ. Λουϊτζι Μάντζι, υποκινητή του βλαχικού κινήματος. Βρήκε γρήγορα συνεργάτη, τον τυχοδιώκτη δικηγόρο Νικόλαο Ματούση από τη Σαμαρίνα και ανακήρυξε το «πριγκιπάτο της Πίνδου» με σημαία τα ιταλικά χρώματα και έμβλημα τη λύκαινα με τα δύο λυκόπουλα.

Προσπάθησαν να δημιουργήσουν κουτσοβλαχικές κοινότητες και σχολεία αλλα μόνο ελάχιστοι φοβισμένοι ανταποκρίθηκαν. Στρατολόγησε μόνο 200 άνδρες, αλλά στους ιταλούς έλεγε 2.000 για να παίρνει χρήματα, όπλα, ρουχισμό και τρόφιμα. Η συμμορία του έδρασε ως εκτελεστικό όργανο των ιταλών κατά τρόπο άθλιο, επαίσχυντο και προδοτικό. Οι λεγεωνάριοι του πυρπολούσαν σπίτια, τυφέκιζαν χωρικούς, λήστευαν και εκβίαζαν.

Πειθήνιο όργανο τους ήταν ο τότε κατοχικός νομάρχης Λαρίσης Χρυσόστομος Πιπιλιάγκας που αντικατέστησε τα κοινοτικά συμβούλια με όργανα δικά του. Με την έγκριση του επιδόθηκαν σε λεηλασίες. Σε κάθε διανομή, παρουσιαζόταν ο Ματούσης ως εκπρόσωπος της Λεγεώνος και έπαιρνε 2.000 μερίδες, ενώ εφοδίαζε το αλάτι στους τυροκόμους, παίρνοντας το ¼ της παραγωγής υπέρ της Λεγεώνος και το ¼ των κερδών. Με την άδεια των ιταλών προέβαινε σε επιτάξεις καλαμποκιού, σταριού, πατάτας, λαδιού, που προωθούσε στη μαύρη αγορά, ενώ προπαγάνδιζαν την ανακήρυξη του «Πριγκιπάτου».

Αντιδράσεις στα σχέδια τους υπήρξαν από πολλές προσωπικότητες της Θεσσαλίας ( μητροπολίτης Ελασσόνας Καλλίνικος, Ευάγγελος Αβέρωφ, δικηγόροι και γιατροί). Ακόμα και ο βλάχος πρωθυπουργικός στρατηγός Τσολάκογλου αντέδρασε και με έγγραφο του (Α.Π. 341/12-3-42) ζητούσε για το θέμα των Βλάχων από τις κρατικές υπηρεσίες « να δείξουν πυγμή και εφαρμογή των νόμων εναντίον εκείνων που με την εύνοια των αρχών κατοχής προβαίνουν εις παρανομίας. Οι Βλάχοι είναι Έλληνες και μόνον!…».

Το τέλος του «Πριγκιπάτου της Πίνδου

Σύμμαχος των Λεγεωνάριων ήταν η ρουμανική πρεσβεία στην Αθήνα που με διακοινώσεις υποστήριζε τους… ρουμανίζοντες της Πίνδου μιλώντας για κακή μεταχείριση «της Ρουμανικής μειονότητος». Το Μάρτιο του 1942, ο Διαμάντης ως αρχηγός των Βλάχων της Κάτω Βαλκανικής κυκλοφόρησε προκήρυξη που υπέγραφαν και εκπρόσωποι Βλάχων, βαλκανικών χωρών. Ακολούθησε η σύγκληση Συνεδρίου στο Μέτσοβο και η κήρυξη ιδρύσεως του νέου κράτους: «Πριγκιπάτο της Πίνδου». Η κατάρρευση εν τω μεταξύ της Ιταλίας, τους χάλασε τα σχέδια. Η οργάνωση διαλύθηκε και ο Διαμάντης διέφυγε αρχικά στην Ιταλία και μετά στη Ρουμανία.


Ίδρυσαν κόμμα οι Βλάχοι της Αλβανίας και απαρνήθηκαν τους Έλληνες!



Κόμμα, τη "Συμμαχία για την Ισότητα και την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη", ίδρυσε μια μερίδα Βλάχων της Αλβανίας, δηλώνοντας ότι πλέον δεν τους εκφράζει το....
ελληνικό ΚΕΑΔ, στο οποίο μέχρι τώρα ανήκαν. Διεκδικούν την αυτονομία τους και θέλουν να ενισχύσουν την "αρουμούνικη" παιδεία. Ουσιαστικά δηλαδή επιθυμούν να προβληθούν ως ξεχωριστή εθνική οντότητα, με το δικό τους πολιτισμό, τη δική τους γραφή και τη δική τους γλώσσα. Ο πρόεδρός τους Βαλεντίνο Μουστάκα δήλωσε ότι οι Βλάχοι είναι ανεξάρτητοι πολιτικά, δεν ταυτίζονται ούτε με τη δεξιά ούτε με την
αριστερά, αλλά "θα συμμαχήσουμε με την κυβέρνηση, που κάθε φορά βρίσκεται στην εξουσία, προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας". Εξέφρασε, ακόμη, το παράπονο ότι μόνο ένα "αρουμάνικο" σχολείο λειτουργεί στην Αλβανία και αυτό χωρίς χρήματα του κράτους. Υπάρχουν πολλές ομάδες ανάμεσα στους Βλάχους της Αλβανίας, με αντικρουόμενες θέσεις. Ωστόσο η Ελλάδα δεν έχει στηρίξει ποτέ με ουσιαστικό τρόπο το βλαχόφωνο πληθυσμό της Αλβανίας. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκόπτονται σιγά σιγά από τη σύνδεσή τους με τον ελληνικό κορμό... Να σημειωθεί ότι οι Βλάχοι της Αλβανίας θεωρούνται ένα τμήμα των Βλάχων των Βαλκανίων. Υπήρξαν για αιώνες νομάδες, ενώ εκτός από τη γλώσσα τους μιλούν και αλβανικά. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές πολλοί από αυτούς έκαναν στην Αλβανία νομαδική ζωή πριν από περίπου 67 χρόνια, σε μια περίοδο που οι κομμουνιστές άρχιζαν να εδραιώνουν την εξουσία τους. Η παρουσία των Βλάχων στην Αλβανία είναι αξιόλογη πληθυσμιακά. Ωστόσο ακριβής στατιστικός αριθμός δεν υπάρχει. Στην πρόσφατη απογραφή άλλοι (λίγοι) καταγράφηκαν ως Έλληνες και άλλοι (περισσότεροι) ως ανεξάρτητη μειονότητα... Ο Άγγλος μελετητής Tom Winnifrith τους υπολόγισε σε 200.000 περίπου, που ζουν σε συμπαγείς βλάχικες περιοχές στο νότο της Αλβανίας. Άλλοι ερευνητές ομιλούν για 1500 περίπου οικογένειες. Κάποιοι έχουν αφομοιωθεί με τους Αλβανούς, ενώ πολλοί διατηρούν το βλάχικο συναίσθημα... Αλβανοί ιστορικοί αναφέρουν ότι "αυτό που κάνει πιο ισχυρή τη σχέση των Βλάχων της Αλβανίας με τους Αλβανούς, είναι ότι υπερασπίστηκαν τα αλβανικά εδάφη και εισήγαγαν την αλβανική γλώσσα σε πολλά χωριά".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΠΕΛΛΑ (Λ.Σ.Β.Β)



Σε εμετικό βαθμό αηδιαστικές οι δηλώσεις ενός παλαιού προέδρου του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, του Στέργιου Μπέλλα, που έγιναν τον Ιούλη του 2010.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του που δεν είναι δικές του επινοήσεις όπως λέει (!!!) αλλά τα γράφουν όλες οι εγκυκλοπαίδειες (!!!), οι βλάχοι του σήμερα είναι υπολείμματα του αρχαίου Θρακικού έθνους.
Δεν έχουν καμία σχέση με Έλληνες οι οποίοι ηρθαν πολύ μετά στα χώματα της Μακεδονίας και Θράκης και τους.....σκλάβωσαν (!!!)
Ακόμα και οι Θεοί του Ολύμπου όπως μας λέει ο γέρο Μπέλλας, πλην του Ποσειδώνα δεν ήταν Θεοί των Ελλήνων αλλά των Θρακών (!!!)
Όσο για τους αρχαίους φιλόσοφους, ποιητές και συγγραφείς οι οποίοι ύψωσαν το Ελληνικό Πνεύμα...ποτέ δεν υπήρξαν (!!!).
Πρόκειται απλά για επαγγελματίες λακέδες των βασιλιάδων της κάθε εποχής μιας και δεν έγραφαν για τον λαό αλλά για τον κάθε άρχοντα (!!!)
Φυσικά όπως λέει στην αρχή του βίντεο, όλα αυτά δεν τα βγάζει από το μυαλό του (!!!)
Το γράφει η...."εγκυκλοπαίδεια"(!!!!)
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ;
Ενδιαφέρον θα είχε να πάρουν θέση επ'αυτού!!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν σύλλογο-μέλος της Π.Ο.Π.Σ.Β !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: