Παρασκευή

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ... ΓΚΙΟΥΜΟΥΛΤΖΙΝΑ!

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ;;;

Σε επικίνδυνα σημεία για την Πατρίδα έχει φτάσει η βλακεία και η ανευθυνότητα των "αρμοδίων" που είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια πως θα μας οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες. Μόλις σήμερα με πανηγυρική διάθεση ο Λυκουρέντζος υπέγραψε, εκ μέρους της κυβέρνησης φυσικά, ένα κάρο πρωτόκολλα συνεργασίας με τον τούρκο υπουργό υγείας. Συγκεκριμένα, τέσσερα πρωτόκολλα συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Τούρκος ομόλογός του Μεχμέτ Μουεζίνογλου κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, το πρώτο πρωτόκολλο αφορά στα μεταδοτικά νοσήματα. Οι δύο χώρες θα πραγματοποιούν ανταλλαγές εμπειρογνωμόνων και θα διεξάγουν κοινές δράσεις στον τομέα του ελέγχου των μεταδοτικών νοσημάτων. Το δεύτερο πρωτόκολλο που υπεγράφη είναι για την προαγωγή της υγείας και οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν δράσεις για τις χρόνιες παθήσεις, τον καρκίνο, την παχυσαρκία, το κάπνισμα και τα καρδιαγγειακά.

Επίσης, οι δύο χώρες υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας και ένα πρωτόκολλο για τις υπηρεσίες υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών. Τα μέρη θα συνεργάζονται προκειμένου να αναπτυχθεί η βελτίωση διαδικασιών διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις καταστροφών (από ατύχημα, φυσικών ή προκλητών μετά από ηθελημένη απελευθέρωση ραδιολογικών χημικών, πυρηνικών, βιολογικών παραγόντων). Παράλληλα, θα παράσχουν Εκπαιδεύσεις Ιατρικής Διάσωσης σε υγειονομικό προσωπικό το οποίο θα διατεθεί κατά τη διάρκεια καταστροφών στην Τουρκία και Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, υπεγράφη «μνημόνιο» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και για συνεργασία μεταξύ του παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του παιδιατρικού νοσοκομείου της Άγκυρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, «θα συγκροτηθούν κοινές επιτροπές για την υλοποίηση όσων συμπεριλαμβάνουν τα πρωτόκολλα και το μνημόνιο συνεργασίας. Θα οριστούν εκπρόσωποι από το κάθε Υπουργείο και, σε συνεργασία με τους Πρέσβεις των χωρών μας, θα σχεδιάσουμε το χρονοδιάγραμμα και την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων». 

Με πανηγυρική διάθεση παρουσίασε μάλιστα το θέμα το MEGAλο κανάλι, που έχει παράδοση στην... ελληνοτουρκική φιλία και... συνεργασία, από την εποχή που έστηνε ελληνοτουρκικές παραγωγές -ήταν οι πρώτοι διδάξασες- για να μας φέρουν πιο κοντά με τους τούρκους... τόσο κοντά που εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος να σκάσουμε!!! Για να δείτε λοιπόν πόσο καραγκιόζηδες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους το τιμόνι της Πατρίδας ΜΑΣ... Ο τούρκος υπουργός που σήμερα έγινε δεκτός με όλες τις τιμές στην Αθήνα -ενώ δεν παρέλειψε από το πρόγραμμά του σειρά επισκέψεων και επαφών στην Ροδόπη, με τα γνωστά πάντα φίδια και γενίτσαρους της περιοχής- είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι του 2012 δεν του επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα επειδή στο διαβατήριό του έγραφε τον τόπο γέννησής του, που είναι η Κομοτηνή, με την τουρκική της ονομασία, δηλαδή... "Γκιουμουλτζίνα"!!! Τι λοιπόν μεσολάβησε μπορεί κανείς εκεί από το αμαρτωλό ΥΠΕΞ του Μήτσου του Αβραμόπουλου, να μας πει;;; Γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε πως άλλαξε το διαβατήριό του... Τι γραμμάτια διευκολύνσεων ξεπληρώνουν στην Άγκυρα;;; Και πόσο ακόμη πιο επικίνδυνοι για την Πατρίδα μπορεί να γίνουν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: