Σάββατο

Άντε να πάτε να κρυφτείτε αριστεροκοπριες και σκατοπασοκια του κερατά που η παράταξη σας ρήμαξε την χώρα αντί να τα βάζετε με τον Δήμαρχο Κώστα Τζανακουλη!!! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σχοινί !!!!Που έχετε και το θράσος να μιλάτε!!!Ουστ λαμογια!!! Όταν το κόμμα σας ρήμαζε τα κρατικά ταμεία είχατε βγάλει το σκασμό!!!!


Οι γνωστες κοπριες της αριστεριστικης δημοσιογραφιας.Αυτοι που ξημεροβραδιαζαν στα 2α Γραφεια της 7ετιας καρφωνοντας συναδελφους τους.

Σ’ αυτούς που παριστάνουν τους “προοδευτικούς ” της Λάρισας. Τους “αδέσμευτους” κήνσορες των πάντων.

Στους “διαμορφωτές” γνώμης των τοπικών  ΜΜΕ , που μόλις τους κουνήσεις εκατοσταρικο γλύφουν μέχρι και τα πλακάκια της τουαλέτας σου.

Στους προύχοντες των ΜΜΕ της Λαρισας και της Θεσσαλιας.

Σε όλους εσάς ρε αλήτες  μιλάμε!!!



 Όλοι εσείς  που βγάζετε πόνο για την “καταπάτηση” των Δημοκρατικών Ελευθεριών με την εφαρμογή του Αντιτρομοκρατικού Νόμου στη Λάρισα . Εσείς  που κόπτεσθε  μη τυχόν και το πόπολο μάθει το ονοματάκι κάποιου αλλοδαπού ληστή ή βομβιστή η κοκαινακια!!!.

Εσείς  που κάνετε  γαργάρα την κατάληψη του Μεγάρου Κατσιγρα και την καταληψη του κέντρου της Λάρισας από μια ομάδα φλώρων και   περιφερομένων κωλοπαιδαριων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ.



Εσείς  που θάψατε τη σύλληψη κόρης άλλου μεγαλο-στελέχους της Αριστεράς  για ναρκωτικά.



Εσείς  που θεωρείτε  φυσιολογικό να βεβηλώνεται ο ανδριάντας του Γρίβα.

 Εσείς που συγκαλύψατε για λίγα εβρω τις πουστιες των γαλάζιων Στρατηγων του Κάμπου .

Ναι ρε Σκασμός!!!Σκάστε!!!



Λοιπον ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ !!!

Καμαρώστε τα χαμόγια των Τοπικών ΜΜΕ!!



Αυτοί που προσβάλλονται με τα καμώματα της Σούλας η  της Τζούλιας -Λες και οι Τζούλιες οι δικες τους ,  της Λάρισας!!!  δεν κάνουν π….πες και τα χειλάκια τους είναι καθαρά!!!
 

Αυτοί που φωνάζουν κατά των καμερών και στο τετράγωνο που μένουν έχουν εγκαταστήσει 100 κάμερες. Αυτοί οι λαοπρόβλητοι που δεν κάνουν βήμα χωρίς συνοδεία φουσκωτών. 

(Τί φοβούνται άραγε;)

Αυτοί που κλαίνε  όταν μερικοί  Μπαγκλαντεσιανοι-Αφγανοί η Πακιστανοί λαθροι , τρώνε μερικές σφαλιάρες από τα αγροτόπαιδα του Νομού ενώ κάνουν το κορόιδο όταν  παππούδες και γιαγιάδες της Υπαίθρου μας βασανίζονται από λαθροεισβολείς!!  

Αυτοί είναι που προσπαθούν να πείσουν το πόπολο ότι “μάχονται” για τα προσωπικά του δεδομένα και τις Ελευθερίες των Λαρισαίων .


Ε ρε ματσούκι που σας χρειάζεται!!!
 

Και όμως. Όλοι σας κάνατε γαργάρα το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ΕΑΣ και ειδικά εκείνο της Λαρίσης!!!



Δεν κάνατε καμία συναυλία για τα γεροντάκια που βασάνισαν όλοι αυτοί οι μελαμψοί λαθραίοι κολλητοί σας!!!

Ούτε σας είδαμε να τους πάρετε στα σπίτια σας πολιοκουμουνια του κρατά και να τους βάλετε να κάνουν παρέα τις κόρες σας και τις γυναίκες σας!!!

Και μετά έχουμε και αυτούς του Δημοτικού Συμβουλίου που οι Λαρισαίοι τους έχουμε αραχνιάσει στην αντιπολίτευση!!!



Λένε οτι <<τα οικονομικά στοιχεία του δήμου φαίνεται πως δεν είναι σωστά>>!!!!



Βρε παλιοκοπριες του ΠΑΣΟΚ και σταλινικά ορφανά όταν το βρωμοκομμα σας ρήμαζε τα κρατικά ταμεία  που ήσασταν όλοι εσείς?



Μήπως δεν ξέρουμε ότι όλες οι βίλλες στον Αγιοκαμπο και στις καταπατημένες δασικές εκτάσεις στα παράλια είναι δικες σας!!!



Μήπως δεν ξέρουμε για τις παράνομες επιδοτήσεις και τις άλλες πουστιες που κάνατε με τις ΜΚΟ 40 χρόνια τώρα, ρημάζοντας και οδηγώντας την Πατρίδα στον πάτο!!!



Αι στο διάολο επιτέλους!!

Κάτω τα χέρια από τον Τζανακουλη!!!

Το ότι οι Λαρισαίοι τον εκλέγουμε τόσα χρόνια Δήμαρχο είναι τυχαίο!!!



«Δεν υπάρχουν θολά τοπία στα οικονομικά του δήμου Λαρισαίων» υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης στην εισήγησή του απαντώντας και στο δημοτικό συμβούλιο για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

«Κανένας εισαγγελέας δεν μας έχει ενοχλήσει και καμία επείγουσα εξέταση δεν διατάχθηκε» τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων στην ομιλία του κάνοντας λόγο για «πόλεμο που έχει ως στόχο να πλήξει τον ίδιο», ενώ παραδέχθηκε πως το όλο ζήτημα προέκυψε από τεχνικό λάθος του συστήματος.

Ο κ. Τζανακούλης επανέλαβε πως όλα ξεκίνησαν από τα αρχικά δημοσιεύματα site για τα οικονομικά και την απάντησή του , το δημοσίευμα για την παραίτηση Φακή και την απάντηση του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, (φωτογραφίζοντας το larissanet.gr) και στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά σε δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας («Κόσμος»).

Ο κ. Τζανακούλης επανέλαβε τις διευκρινίσεις που έδωσε προσφάτως στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για τα οικονομικά, πως κατέθεσε μήνυση και ακολουθεί και αγωγή κατά τοπικής εφημερίδας («Κόσμος») που συνοδεύεται από τα εξτρέ για τα οικονομικά του δήμου κ.α.

Eπίσης ο κ. Τζανακούλης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιάννη Σάπκα για τις ανακοινώσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις της παράταξης που είδαν το φως της δημοσιότητας για το Ταμείο του δήμου.

Τζανακούλης: Όλα στο φως



Τζανακούλης: Όλα στο φως

Του Λευτέρη Παπαστεργίου


«Καμία τρύπα δεν υπάρχει στο δήμο Λαρισαίων. Όλα τα παραστατικά και τα εξτρέ των τραπεζών αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει το παραμικρό». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγη ώρα πριν καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του εντύπου ‘Κόσμος’ και του εκδότη Κώστα Τόλη, τοποθετήθηκε απέναντι στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τα οποία έκαναν λόγο για ύποπτα ελλείμματα στο ταμείο του Δήμου, κάτι που οδήγησε τελικά σε παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως τα 15 χρόνια της θητεία του ουδέποτε μήνυσε έντυπο ή δημοσιογράφο, όμως όπως συμπλήρωσε, «κάποιοι εξέλαβαν τη στάση αυτή ως αδυναμία με αποτέλεσμα να υπερβούν τα εσκεμμένα, σπιλώνοντας υπολήψεις και παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα».

Ο κ. Τζανακούλης έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ταμείο του Δήμου, ενώ προσέφερε απόλυτη κάλυψη στους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη μου και δέχονται τον έλεγχό μου.

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή για τα οικονομικά του Δήμου, κάνοντας αποδεκτό σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης.

«Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος. Άλλωστε εμείς είμαστε αυτοί που μιλάμε ακόμα και με το Γενικό λογιστήριο του κράτους για να έρθουν οι υπηρεσίες τους να ελέγξουν. Άλλωστε καθ’ όλο το διάστημα της θητεία μου έχουν πραγματοποιηθεί αναρίθμητοι έλεγχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά ο κ. Τζανακούλης υποστήριξε:

«Σήμερα υποβάλαμε μήνυση εναντίον του τοπικού εντύπου «Κόσμος» για το συκοφαντικό, ανακριβές και αναληθές κεντρικό του άρθρο της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2013 και του υπογράφοντος αυτό.

Από όλα τα στοιχεία της οικονομικής και ταμειακής υπηρεσίας του δήμου φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία «τρύπα» στο ταμείο του Δήμου. Τα έσοδα του Δήμου απ’ όλες τις πηγές, ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, Προνοιακά, ανταποδοτικά , ΕΣΠΑ, τοπικές εισπράξεις κατατίθενται στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται ο Δήμος. Διευκρινίζεται ότι εκτός των τοπικών εισπράξεων που έρχονται στο ταμείο ως μετρητά κι αμέσως κατατίθενται στις τράπεζες, τα υπόλοιπα έσοδα πηγαίνουν απ’ ευθείας στις τράπεζες και δεν περνάνε καθόλου από το ταμείο του δήμου. Οι πληρωμές γίνονται είτε με δίγραμμες επιταγές προσωπικές του πιστωτή (εργολάβος, προμηθευτής κλπ) είτε με απ’ ευθείας, on line, μεταβίβαση χρημάτων  στην ενιαία αρχή πληρωμών για μισθοδοσίες και ασφαλιστικά ταμεία και ούτω καθεξής. Σπανιότατα ο ταμίας παίρνει μετρητά από τις τράπεζες και μόνο για αιτιολογημένες πληρωμές.

Όλες οι δοσοληψίες με τις τράπεζες – καταθέσεις –πληρωμές –αναλήψεις- φαίνονται πεντακάθαρα στα εξτρέ και τις βεβαιώσεις των τραπεζών, τα οποία καταθέσαμε σήμερα στην εισαγγελία, για όλο το 2012 και αν χρειαστεί και για άλλα έτη θα υποβληθούν.

Τις επόμενες ημέρες μετά τη μήνυση θα κατατεθεί και αγωγή εναντίον του συγκεκριμένου εντύπου, με απαιτούμενο ποσό 250 χιλ. ευρώ το οποίο κατά τα 2/5 θα πάει στο Γηροκομείο και κατά το υπόλοιπο 3/5 στο κοινωνικό παντοπωλείο το Δήμου Λαρισαίων.

Τη μήνυση την υπέβαλε ο Δήμος ως ΝΠΔΔ δια του Δημάρχου ως νόμιμου εκπροσώπου του, όπως θα γίνει και με την αγωγή. Επιφυλασσόμεθα  και για ατομικές μηνύσεις εναντίον των προαναφερθέντων καθ’ ότι άμεσα θιγόμενοι είναι οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών αφού σύμφωνα με το νόμο 3852/10 «Καλλικράτης» άρθρο 266 παρ.9 «Η οικονομική επιτροπή μετά από εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών του οικείου δήμου, υποβάλλει στο Δ.Σ. τριμηνιαία έκθεση, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού  κατά το προηγούμενο της έκθεσης τρίμηνο. Στην έκθεση διατυπώνονται και οι τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας κλπ.».

Επίσης διερευνάται αν θα υποβληθεί μήνυση και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα, συκοφαντώντας σκοπίμως το Δήμο Λαρισαίων.

Βέβαια ο στόχος όλων αυτών είναι ο Δήμαρχος αποκλειστικά και μόνο, για λόγους που όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους γνωρίζουν και πιστεύουμε ότι θα τους πουν στον ανακριτή και στο δικαστήριο.

Ο Δήμος Λαρισαίων από το 2002 (και μάλιστα από τους πρώτους) εισήγαγε το διπλογραφικό σύστημα το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Μάλιστα δεν υπήρχαν, αλλά και ακόμη δεν υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση εξειδικευμένοι επιστήμονες να το εφαρμόσουν με τελειότητα. Επίσης και τα λογισμικά συστήματα των ολίγων εταιρειών που ασχολήθηκαν, συνεχώς προσαρμόζονται. Το λογισμικό του Δήμου Λαρισαίων για παράδειγμα τον Νοέμβριο του 2012 δεν ήταν σε θέση να διαχωρίσει τα διαθέσιμα του Δήμου σε «Ταμείο» και «Καταθέσεις όψεως και προθεσμίας» και τα εμφάνιζαν στο σύνολο τους ως «Ταμείο». Ο συντάκτης λοιπόν του προαναφερθέντος δημοσιεύματος νόμιζε ότι ανακάλυψε και αποκάλυψε το σκάνδαλο του αιώνα για τον Δήμο Λαρισαίων και αβίαστα έβγαλε το συμπέρασμα, αθροίζοντας το σύνολο των ποσών αυτών για τα πρώτα 3 τρίμηνα του 2012, ότι αυτό αποτελεί «τρύπα» στο ταμείο του Δήμου 11 εκατ. ευρώ και μάλιστα ότι αυτά τα ποσά δεν ήταν κατατεθειμένα στις τράπεζες γράφοντας «Δεν υπάρχουν χρήματα του Δήμου στους επίσημους λογαριασμούς των τραπεζών» αντί του αληθούς ότι δεν εμφανίζονται στο φύλλο του ισολογισμού καταθέσεις σε τράπεζες. Τεράστια διαφορά, εσκεμμένη και βέβαια φρόντισε μέσω των site να ενημερωθεί όλη η Ελλάδα και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη αδυναμία του λογισμικού διορθώθηκε αμέσως και στον ισολογισμό του Δ’ τριμήνου έγινε ο διαχωρισμός των διαθεσίμων. Όμως όπως είπαμε επειδή η εφαρμογή του διπλογραφικού είναι πολύ δύσκολη και θέλει ειδικές γνώσεις και των οικονομικών που χειρίζονται τις συναλλαγές του Δήμου για να ελέγξει κάποιος την όλη λειτουργία πρέπει να κατέχει καλά το θέμα. Για παράδειγμα μπορεί να έχουν έρθει τα χρήματα των ΚΑΠ να έχουν κατατεθεί δηλαδή στην τράπεζα και για κάποιες ημέρες να μην εμφανίζονται στο λογισμικό-λογιστικό του Δήμου έως ότου κοπεί το ένταλμα και καταχωρηθεί. Αν λοιπόν θελήσουμε σ’ αυτό το μεσοδιάστημα να κάνουμε ισολογισμό και αντιπαραβολή με τα εξτρέ της τράπεζας δεν θα υπάρχει σύμπτωση αριθμών και θα εμφανίζεται πλεόνασμα στον λογαριασμό καταθέσεων και ούτω καθεξής.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμα: Καλοδεχούμενος όποιος έλεγχος. Την Παρασκευή πρώτο θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. θα είναι η διαχείριση των οικονομικών. Δεν υπάρχει κανένα άνοιγμα καμία τρύπα, τα χρήματα είναι στις τράπεζες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν όσο μπορούν καλύτερα την δουλειά τους και τους έχουμε εμπιστοσύνη. Κανένας αιρετός ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι Αντιδήμαρχοι δεν παρεμβαίνει στο έργο τους. Κανένας αιρετός δεν υπογράφει επιταγές παρά μόνο εντάλματα. Οι αιρετοί ελέγχουν όπως ο νόμος ορίζει  να μην υπάρχουν ατασθαλίες παρατυπίες και παρανομίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: