Παρασκευή

Αν δεν ήταν το AHI και ειδικά η εταιρία Greek Dream, ο Aλ. Τσίπρας θα... ''έβλεπε'' Αμερική ;;;


 






Μαζί, η λομπίστικη Οργάνωση ΑΗΙ, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Λαρυγγάκη και η (κερδοσκοπική) εταιρία Greek Dream, με ''principal'' τον κ. Γιώργο Μέρμελα, εργάστηκαν -όπως δηλώνουν επίσημα ή ανεπίσημα- γιά τις επαφές του Αλέξη Tσίπρα στην Ουάσιγκτον και παράθεσαν το δείπνο προς τιμήν του στο Capital Hilton -μετά την ομιλία του στο Brookings- με την παρουσία (και) Αμερικανών πολιτικών, πρέσβεων κ.ά. Ο διαχρονικός παράγοντας κ. Γ. Μέρμελας, είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν αυτός ήταν υπουργός Πολιτισμού. O σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε (δεκαετία '90), χρηματοδοτήσει αδρά τον κ. Μέρμελα, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, γιά την ''προβολή της Ελλάδας στο Ντίσνεϋ Γουόρλντ στο Ορλάντο Φλόριδας''. Αργότερα και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Athens 2004), είχε κάνει το ίδιο.
O κ. Mέρμελας, συμμετείχε και στην επίσημη 117μελή αποστολή της -τότε- υπ. Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στα Ηνωμένα 'Εθνη, Σεπτ. 2006, ως ''ειδικός σύμβουλος υπουργείου Πολιτισμού''.
Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Οργάνωσης ΑHI (American Ηellenic Ιnstitute)
Tα καλά και ουσιαστικά της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ: Εκτός από τις συναντήσεις, ομιλίες του κλπ, ασχολήθηκαν θετικά μαζί του, οι τρεις μεγαλύτερες εφημερίδες (New Υork Times, Washington Post, Wall Street Journal), τηλεοράσεις (CNN, Bloomberg), ειδησεογραφικά Πρακτορεία, κ.ά... ●  Δείτε σε βίντεο την ομιλία Tσίπρα και την συζήτηση στο Brookings

Δεν υπάρχουν σχόλια: