Σάββατο

Στήνουν τον νέο διπολισμό σε βάρος του έθνους!...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

DIPOLIKH

Στήνουν τον νέο διπολισμό. Αυτό είναι πλέον σαφές και στον πλέον άσχετο της πολιτικής. Με βασικό στόχο να εγκλωβίσουν εκ νέου τον λαό μας σε διαλυτικά σχήματα και ψευτοαντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, συνεχίζοντας να «κυβερνά» η ίδια ακριβώς κάστα αχρήστων, καταστρέφοντας ό,τι έχει απομείνει ζωντανό σ’ αυτή εδώ τη χώρα...
Και – δυστυχώς – γνωρίζουν άριστα ότι έχουν να κάνουν μ’ έναν λαό περίπου αστοιχείωτο πολιτικά και εύκολο θύμα φανατισμών και οξύνσεων. Με έναν λαό που έχει πια αποδείξει περίτρανα ότι δεν διαθέτει καμία απολύτως μνήμη και που πέφτει εύκολα στις παγίδες που του στήνουν με επιδεξιότητα οι σατράπηδες του πολιτικαντισμού. Χαρακτηριστικότερη και πλέον πρόσφατη απόδειξη του παραπάνω θλιβερού συμπεράσματος ήταν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές (17 Ιουνίου 2012), με τον ωμό εκβιασμό του Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο υπέκυψε ένα 29% ψηφοφόρων...

Τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οικοδομούν αργά αλλά σταθερά το δήθεν «ευρωπαϊκό κόμμα», με μοναδικό σκοπό να εκβιάζουν στο διηνεκές τους Έλληνες και να διαιωνίζουν τη σάπια εξουσία τους, την τόσο υποτελή σε ξένες ανθελληνικές δυνάμεις... Και το μεν ΠΑΣΟΚ είναι πλέον διαλυμένο, άρα η όλη αυτή υπόθεση έχει απλά να κάνει με το «βόλεμα» ορισμένων μεγαλοστελεχών του (όπως π.χ. η Διαμαντοπούλου), που σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να ξαναδούν τη βουλή ούτε με... κιάλια!
Με την ένταξή τους όμως στο «ευρωπαϊκό κόμμα» ο Αντώνης ο Σαμαράς θα τους εξασφαλίσει και πάλι τη βουλευτική έδρα που έχασαν. Και αυτό – απίστευτο, Θεέ μου! – με την ψήφο των ΑΝΟΗΤΩΝ, των ΑΚΑΠΝΩΝ, των ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ ψευτοπατριωτών που είναι στη ΝΔ και που έχουν πια «λησμονήσει» ποιοι είναι αυτοί οι τύποι από το ΠΑΣΟΚ και πόσο έβλαψαν αυτόν τον τόπο...

Αντίπαλο δέος στις άθλιες αυτές επιδιώξεις τους έχουν βρει στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βολεύει πάρα πολύ τους πολιτικάντηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρώτα απ’ όλα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ απλά δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση εξουσίας. Θέλει να κυβερνήσει, αλλά ο τρόπος σκέψης των στελεχών του αντιστοιχεί όχι σε ένα κόμμα του 30% ή του 40%, αλλά σε κομματίδιο του 3% ή το πολύ του 4% των έγκυρων ψήφων!
Πώς όμως έτσι να προσφέρεις εναλλακτική πρόταση εξουσίας; Έπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ακρότητες που έχει κατά καιρούς εκφράσει, δεν θα γίνει ουσιαστικά ποτέ αποδεκτός ούτε από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ούτε και από τους Ευρωπαίους. Ακόμα και να ανέβει στην εξουσία, αυτό θα είναι πολύ προσωρινής μορφής, εφόσον η πολιτική του νομιμοποίηση θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ποτέ δεν θα συναντήσει την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας!
Αλλά, επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει καμία εσωτερική ενότητα και συνοχή. Αποτελεί μία «φούσκα» της στιγμής, που κάποτε θα σπάσει και θα περιθωριοποιήσει τους «πρωταγωνιστές» του... Υπενθυμίζουμε εδώ το δημοσκοπικό «ξεπέταγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2008 (όταν έφτασε στο 18% στα γκάλοπ), το οποίο όμως γρήγορα ατόνισε και τελικά στις εκλογές του 2009 έλαβε μόλις το 4%...

Στήνοντας λοιπόν τον νέο διπολισμό, μέσω της καλλιέργειας εμφυλιοπολεμικού κλίματος στη χώρα, η ΝΔ εκδίδει κείμενα, όπως το παρακάτω που ακολουθεί: «Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι όμως. Απευθυνόμαστε και ασχολούμαστε κυρίως με τα προβλήματα της μεσαίας τάξης». Αυτό δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας (11/01/13 στον Real Fm) στην προσπάθειά του να αποποιηθεί τις ευθύνες του ιδίου και του κόμματος του για την εξτρεμιστική δράση των «μικρών ομάδων πιτσιρικάδων μπαχαλάκηδων», όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας, φάσκει και αντιφάσκει. Ξέρει, άλλωστε, ότι ένας νοικοκύρης δεν:
- Επιθυμεί «αυτή η μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ … να είναι ο μικρός κόκκος στα γρανάζια της μηχανής στην Ευρώπη που θα σταματήσει τη λειτουργία της» (Αλ. Τσίπρας, 11/01/13).
- Αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο (Β. Διαμαντόπουλος, 10/01/13).
- Απευθύνεται στο συνομιλητή του με τη φράση: «Μη γαυγίζετε, τώρα ακούστε» (Π. Σκουρλέτης προς τον Γ. Κοντογιάννη, 10/01/13).
- Έχει στο σπίτι του ρόπαλα με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ που του τα μοιράζει ο κομματικός οργανισμός, καθώς, και αντιασφυξιογόνες μάσκες (Χρ. Καραγιαννίδης, 04/01/13).
- Θεωρεί αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι καθενός τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ (Π. Σκουρλέτης, 03/01/13).
- Θεωρεί τη Βίλα Αμαλία κοινωνικό κέντρο και πηγή πολιτισμού (Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, 03/01/13).
- Συμμερίζεται τα διχαστικά προσκλητήρια: «Όλοι και όλες στους δρόμους! ή εμείς ή αυτοί!»(Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, 14/12/12).
- Εύχεται στους πολιτικούς του αντιπάλους να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη (Στ. Παναγούλης, 10/11/12).
- Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να ρίξουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση (Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 18/10/12).
- Αποκαλεί, δήθεν αστειευόμενος, «κουτσό» έναν ανάπηρο (Γ. Σταθάς για τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, 10/11/12).
- Απειλεί αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα (Αλ. Τσίπρας 22/10/12, Δ. Βίτσας 11/01/13).
- Υπονομεύει την προσπάθεια ελέγχου της λαθρομετανάστευσης (Δ. Τσουκαλάς, 05/08/2012).
- Καταθέτει σαν μάρτυρας υπεράσπισης τρομοκρατών όπως έκαναν πέντε μέλη τη Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Αγγελόπουλος, Δ. Στρατούλης, Ν. Μανιός, Χρ. Παπαδόπουλος Π.
Οι νοικοκυραίοι, η μεσαία τάξη, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει μια πολιτική ηγεσία που έχει όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και όχι αυτούς που ακόμη και τώρα αναζητούν εμπειρίες και δεν έχουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα, όπως, άλλωστε, παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: «Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει και μας ενδιαφέρει να αποκομίσουμε εμπειρίες, όχι μόνο να αναλύουμε την πολιτική κατάσταση, αλλά να παράξουμε πολιτική και κυρίως να βρούμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα» (11/01/13 στον Real Fm)».
ΠΑΣΟΚ
Αποτελεί πράγματι απίστευτη ειρωνεία αυτοί που διέλυσαν τη χώρα και οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον εφιάλτη της ανεργίας, να μας δίνουν σήμερα... «συμβουλές» για το μείζον αυτό πρόβλημα! Αυτά ΜΟΝΟ σε χώρες υπανάπτυκτες συμβαίνουν! Είναι όντως απίστευτο... Από το ΠΑΣΟΚ λοιπόν εκδόθηκε πριν μερικές ημέρες η κάτωθι ανακοίνωση-μνημείο πολιτικής αλητείας και ανηθικότητας:
«Η ανεργία  αποτελεί τα  τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο  κοινωνικό πρόβλημα. Είναι  προφανές  ότι οριστική λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με επενδύσεις και δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας. Ωστόσο σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο κάθε μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση χιλιάδων ανέργων έστω και με προσωρινή απασχόληση μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ, είναι μια αναγκαία επιλογή.
Με  την έννοια αυτή εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, γιατί το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει το πρόγραμμα όπως αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012 με τις όποιες συμπληρωματικές δράσεις ανακοινώθηκαν χθες (10 Ιανουαρίου) από τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Επισημαίνουμε όμως ότι:
1. Επιβάλλεται να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση όλων των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις  πληρωμές  των ωφελουμένων.
2. Η επαναλειτουργία της κοινής ιστοσελίδας των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, που δημιουργήθηκε το 2011 με πολλή μεγάλη προσπάθεια είναι απαραίτητο στοιχείο για την εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερομένων και την διαφάνεια στην υλοποίηση των προγραμμάτων.
3.Θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ  ώστε να ανακατανεμηθούν πόροι με κύριο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
4. Η άμεση επεξεργασία στοχευμένων νέων προγραμμάτων που θα αφορούν ειδικά νέους ανέργους αλλά και ανέργους 45 ετών και άνω, είναι σήμερα απόλυτα επιβεβλημένη, λόγω των μεγάλων ποσοστών ανεργίας που παρατηρούνται  στις ομάδες αυτές».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συνάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Κατόπιν της συνάντησής τους ο Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συναντηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά με τον Αρχιεπίσκοπο και συζητήσαμε ζητήματα τα οποία αφορούν στην Εκκλησία  και μάλιστα ζητήματα της Εκκλησίας   που έχουν άμεση αντανάκλαση στην κοινωνία. Η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται προβλήματα  και  να προωθούνται λύσεις. Λύσεις και αποτελέσματα  για τον ελληνικό λαό και την κοινωνία η οποία βρίσκεται σε προτεραιότητα, στη  σκέψη και στις επιλογές της Εκκλησίας».
Ακολούθησε η παρακάτω ερώτηση δημοσιογράφου:
«Σε ποιο επίπεδο κύριε πρόεδρε μπορεί η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με την Εκκλησία να αναπτυχθεί»;
Η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στην ως άνω ερώτηση ήταν:
«Με την απευθείας επαφή. Με τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων για την ανεύρεση του χρήσιμου τόπου»...

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: