Τετάρτη

Nέα Δεκεμβριανά με συμμετοχή Λαθρομεταναστών ;



Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει το κύμα βίας στη χώρα μας.

Μιλώντας στο «Αγιορείτικο βήμα» υψηλόβαθμο στελέχος της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασε τον προβληματισμό του
για το τι μέλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα όχι μόνο σε σχέση με τη δράση των κουκουλοφόρων, αλλά και όσον αφορά σε αυτή των λαθρομεταναστών.

«Θα πουν πως κάποιο όργανο έσχισε το Κοράνι και θα βαλθούν να μας κάψουν» υποστήριξε στο «Αγιορείτικο βήμα» ο εν λόγω αξιωματικός.

Τα τελευταία περιστατικά με το...γιουρούσι των κουκουλοφόρων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τη βροχή μολότωφ έξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το κάψιμο αυτοκινήτων την Τετάρτη το βράδυ στα Εξάρχεια, αλλά και τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κομοτηνή έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Οσον αφορά τους ταραξίες με τις κουκούλες φαίνεται πως αυτοί είναι αποφασισμένοι να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι μετά τις δύο τελευταίες “πρόβες” σε Νομικό Συμβούλιο και Ιπποκράτους.

Στον κρατικό μηχανισμό είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι σχεδιάζουν οι ινστρούκτορες των “γνωστών-αγνώστων”, καθώς η κοινωνική αναταραχή που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες με διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις κρατικών υπηρεσιών κ.α. μπορεί να αποτελεσει βούτυρο στο ψωμί των μπαχαλάκηδων. Ο φόβος γίνεται μεγαλύτερος υπολογίζοντας πως πλησιάζουμε στην 6η Δεκεμβρίου, μαύρη επέτειο μνήμης του θανάτου του μικρού-Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από την άλλη τα γεγονότα της Κομοτηνής με την εξέγερση μεταναστών στο κέντρο κράτησης μετά από φήμη ότι αστυνομικός έσκισε το Κοράνι, θύμησαν 2009 όταν και πάλι είχαμε ένταση με την ίδια ακριβώς δικαιολογία. Συνάμα οι πληροφορίες που συχνά πυκνά πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με βίαιη αντιμετώπιση αλλοδαπών από αστυνομικούς θα μπορούσαν δυστυχώς να αποτελέσουν αφορμή.

Η αλήθεια είναι, κι αυτό το γνωρίζουν στις αρχές, πως ένα φυτίλι αρκεί για να ανάψει η μεγάλη πυρκαγιά. Οι λαθρομετανάστες έχουν δώσει δείγματα γραφής κατά καιρούς όπως την περασμένη Καθαρά Δευτέρα στην Πάτρα ή πιο πρόσφατα στην ΑΣΟΕΕ όταν παράνομοι μικροπωλητές επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών.

Επομένως το εκρηκτικό κοκτεϊλ με μπαχαλάκηδες και λαθρομετανάστες θέτει σε εγρήγορση τις αρχές για να μην έχουμε νέα “Δεκεμβριάνα” τύπου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: