Σάββατο

Τελικα δοθηκε πακτωλός χρηματων στον λιμοκτονούντα Ψυχάρη




Το κύριο μέλημα παρά την ασθένεια του ήταν να δώσει χορηγία στον Ψυχάρη 800.000 ευρώ. Μιλάμε για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλο ο οποίος εμφανίζεται στη Βουλή και δηλώνει ότι τελείωσαν τα «ψυχικά» από τον ΟΠΑΠ, επειδή λόγω κρίσης και πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης περιορίζονται τα κέρδη,  αλλά λίγες ημέρες μετά συμφωνεί «στο μιλητό» με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για χορηγία 800.000 ευρώ στο «Βήμα», όπως γράφει η Δημοκρατία, το οποίο συνεργάζεται με ανταγωνιστές του οργανισμού στο Ιντερνετικό Στοίχημα! Ο γνώριμος, του πρωθυπουργού, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος, ο οποίος εσχάτως ζητεί βοηθό καθώς αδυνατεί να... αντιμετωπίσει τον φόρτο εργασίας που συνοδεύει τη θέση του, πρόλαβε να «διευθετήσει» την εκκρεμότητα με τον ΔΟΛ.

Σε μια περίοδο όπου η υποτιθέμενη κυβέρνηση σηκώνει το λάβαρο της διαφάνειας στη διαχείριση του κρατικού χρήματος, ο τρόπος με τον οποίον ο διορισμένος επικεφαλής του ΟΠΑΠ χειρίστηκε τη χορηγία στο «Βήμα» προκαλεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση της χορηγίας πέρασε από «χίλια μύρια κύματα», καθώς αρχικώς απερρίφθη (όχι μόνο μία φορά) από το Διοικητικό Συμβούλιο και την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν είχε κατατεθεί γραπτό αίτημα από την εφημερίδα! Στη συνέχεια, όμως, κυκλοφόρησε το «Βήμα» με φαρδιά πλατιά τη χορηγία και κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν τι ακριβώς συμβαίνει. Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ Γ. Καραλής διαβεβαίωνε ότι «τη χορηγία του οργανισμού την έβαλε μόνος του ο Ψυχάρης» και ότι ο κ. Λουρόπουλος δεν είχε ιδέα!

Όπως αναμενόταν  αντίδρασε ο οργανισμός για τη δημοσίευση χορηγίας χωρίς την έγκρισή του, η οποία ποτέ δεν υπήρξε. Γιατί δεν υπήρξε; Επειδή τα παρασκηνιακά παζάρια συνεχίστηκαν και η ιδιοκτησία του «Βήματος» επικαλέστηκε την προφορική συμφωνία μεταξύ των κ. Λουρόπουλου και Ψυχάρη. Έτσι οι πρώτες ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας κυκλοφορούσαν με χορηγία του ΟΠΑΠ χωρίς να υπάρχει σχετική έγκριση! Για να διευθετηθεί το θέμα, το «Βήμα» έστειλε τελικά με καθυστέρηση επίσημο αίτημα για χορηγία, με τον κ. Λουρόπουλο να προσπαθεί τηλεφωνικά να εξασφαλίσει τη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Τελικά, και παρά την περιπέτεια που είχε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ με την υγεία του τις τελευταίες ημέρες, κατάφερε να πετύχει την έγκριση της χορηγίας των 800.000 ευρώ.

Γνωρίζουν άραγε στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ μοιράζει χορηγίες με ιδία πρωτοβουλία;

Αν το γνωρίζουν, όπως θεωρούμε βέβαιο, πρέπει να σταματήσουν να μιλούν για διαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: