Σάββατο

Πώς εξόκειλε η ναυαρχίδα του συνεταιριστικού κινήματος!!!!! Δημοσιογραφε Ρουστα !!!! Τα επαιρνες απο τον Κοκκινουλη και την παρεα του ΝΑΙ η ΟΧΙ ?




Τις ενστάσεις του για το ρεπορτάζ της «Ε» που ανα-
φερόταν στους λόγους που οδηγήθηκε η ΕΑΣ Λάρισας
στην εκκαθάριση και τη διαφοροποίησή του από τις θέ-
σεις του συντάκτη καταγράφει σε επιστολή του ο Αχ.
Χονδρονάσιος.
Αναλυτικότερα ο κ. Χονδρονάσιος υποστηρίζει τα
εξής: «Με τον ανωτέρω τίτλο ο συντάκτης Γ. Ρούστας
καταγράφει στο ρεπορτάζ του, τι έφταιξε και η "ναυαρ-
χίδα" έπεσε στα βράχια. Τα όσα αναφέρονται είναι αν-
τιφατικά και αντιμαχόμενα και εκφράζουν τη σύγχυση
της "σχολής" της ΕΑΣ, η οποία ακόμη και τώρα παραμέ-
νει αμετανόητη. Αναφέρεται ως αιτία η μηδενική συνε-
ταιριστική συνείδηση, με παράδειγμα τις συναλλαγές
μελών της ΕΑΣ, ακόμα και μελών της διοίκησης, με τους
εμπόρους, επειδή οι έμποροι προσέφεραν λίγα λεπτά
παραπάνω από την ΕΑΣ και παρακάτω αναφέρεται, ως
άλλη αιτία, ότι οι διοικούντες την ΕΑΣ έδιναν υψηλότερες
τιμές "με γνώμονα τη συναδελφική αλληλεγγύη και όχι
το συμφέρον της ΕΑΣ". Ασύμβατη "λογική". Για το προ-
σωπικό αναφέρεται πως ήταν υπεράριθμοι, ημέτεροι,
υπεραμειβόμενοι, χωρίς ειδίκευση, με απουσία τιμωρίας
σε πειθαρχικά παραπτώματα και χωρίς πριμ για τους...
εργατικούς! Αυτό είναι συρραφή-αντιγραφή των ασυ-
νάρτητων και "παιδοκτόνων" δικαιολογιών της παρέας,
η οποία παρουσιάζεται ότι "απλώς διοικούσε", ακολου-
θώντας την εισήγηση της... Υπηρεσίας! Η οποία υπηρε-
σία έχει και την... ευθύνη για την πραγματοποίηση των
"κακών" επενδύσεων καθώς και για την αποεπένδυση-
απαξίωση στα εργοστάσια της ΕΑΣ! Εάν όμως ανατρέξει
κανείς σε παλαιότερα δημοσιεύματα θα δει ότι η "σχολή"
με έπαρση, παρουσία όλων των μεγαλοσχημόνων τοπι-
κών παραγόντων, παρουσίαζε τις "κακές" επενδύσεις ως
πηγή εισοδημάτων για τους... αγρότες, σε αντιστάθμισμα
της "πτώσης" του... βαμβακιού με το οποίο δήλωναν και
ερωτευμένοι(!) παρουσία των άσχετων του κράτους των
Αθηνών. Το κερασάκι είναι η δικαιολογία της ΑΤΕ και
της πολιτικής... δίωξης. Είναι γεγονός πως η "σχολή" για
να "διοικήσει" χρειάζονταν όχι μία ΑΤΕ βοηθό, αλλά ολό-
κληρο... νομισματοκοπείο με αποκλειστική χρήση. Το
ερώτημα είναι. Η ΑΤΕ χρεοκόπησε τις ΕΑΣ ή οι ΕΑΣ την
ΑΤΕ; Και όταν μιλάμε για ΑΤΕ μιλάμε για τον Έλληνα
φορολογούμενο. Ως προς την πολιτική... δίωξη αρκεί να
σκεφτεί κανείς την ασυλία που απολάμβανε και απολαμ-
βάνει η "σχολή" για τα (θαλασσο)δάνεια χωρίς "εκπόνηση
μελετών τεχνικών-οικονομικών για να εξασφαλιστεί η
εκάστοτε επένδυση". Για να μην αναφέρουμε το άτοκο
δάνειο που αποτελεί την κορωνίδα και τον ορισμό της
διαπλοκής. Τι έφταιξε λοιπόν; Η απάντηση βρίσκεται σε
μερικές κρίσιμες καταγγελίες των εργαζομένων και συμ-
πυκνώνεται σε πέντε λέξεις μέλους της διοίκησης( ευ-
θύνη του, η μη παραίτησή του, όταν το διαπίστωσε) "πλή-
ρη ανικανότητα και μακριά χέρια". Ο ρεπόρτερ αυτά πρέ-
πει να τα "μυρίζεται", αλλά και σ'αυτό η ΕΑΣ ως μικρο-
γραφία είναι η Ε(λλ)ΑΣ της Αθήνας. Εκεί είχαμε τους ρε-
πόρτερς που λιβάνιζαν τον "καταλληλότερο" και εδώ τον
ρεπόρτερ που εκστασιάζεται με τα επιτεύγματα της "σχο-
λής". Κοινός παρονομαστής. Οι άλλοι φταίνε. Όσο για
τον νέο "συνεταιρισμό", τον "ΑΕΛ ολέ", όπως τον ονόμασε
ο προΠρόεδρος, αυτός δεν έχει καμία σχέση με αυτό
που όλοι ξέρουν ως συνεταιρισμό. Είναι ψευδεπίγραφος
και πρέπει να απαγορευθεί η χρήση της λέξης συνεται-
ρισμός».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ :Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού

Το mall που έφτιαξε με χρήματα της Ενωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Λάρισας βάζει λουκέτο, ενώ ο ταμίας του κατηγορείται για υπεξαίρεση 550.000 ευρώ


Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Καταρρέει στον θεσσαλικό κάμπο η άλλοτε κραταιά «γαλάζια» αυτοκρατορία του Θανάση Κοκκινούλη. Η εποχή που τον «στρατηγό» του κάμπου υπολόγιζαν και τον ήθελαν κοντά τους οι ηγέτες της ΝΔ, από τον Μιλτιάδη Εβερτ μέχρι τον Κώστα Καραμανλή, και ανεβοκατέβαζε υπουργούς στις κυβερνήσεις του τελευταίου πέρασε ανεπιστρεπτί.
Ο ίδιος φρόντισε από τον Σεπτέμβριο του 2010 να αποχωρήσει από πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τιρνάβου με πρόσχημα την κάθοδό του ως υποψηφίου δημάρχου στον Δήμο Κιλελέρ χωρίς επιτυχία, αφήνοντας πίσω του τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση της χώρας να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μέσα στα χρέη της.
Τα τελευταία συσσωρεύτηκαν σε δυσθεώρητα μεγέθη, ξεπερνώντας σήμερα τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ το περίφημο Gaea Lifystyle Center, το εμπορικό κέντρο που δημιούργησε ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής επί ΝΔ, ως επιστέγασμα της δύναμης και της υπεροχής του, αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο. Απαξιωμένο έχει καταρρεύσει, και από τα 57 καταστήματά του απέμειναν να λειτουργούν μόνο 7.
Το ΔΣ της Ενωσης το έχει βγάλει στο σφυρί μισοτιμής μαζί με τις περισσότερες μονάδες και
ακίνητά της (δύο βαμβακουργεία, τυροκομείο, ελαιουργείο, αποθήκες, οικόπεδα κ.ά.).
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί τις μέρες αυτές και η αποκάλυψη ότι ο κεντρικός ταμίας που είχε τοποθετήσει στην ΕΑΣ η «γαλάζια» διοίκηση από το 2004, «έβαζε χέρι» στο ταμείο. Ηδη έχει εντοπιστεί ένα έλλειμμα 550.000 ευρώ το οποίο από τα ίδια τα μέλη της διοίκησης εκτιμάται ότι θα είναι τελικά μεγαλύτερο. Παράλληλα δημιουργούνται ερωτηματικά για το γεγονός ότι το έλλειμμα αυτό δεν είχε εντοπιστεί τα προηγούμενα χρόνια.
Ερήμωση
Σήμερα η διοίκηση της ΕΑΣ δίνει «κοψοχρονιά» το Gaea Lifystyle Center, στα λαμπρά εγκαίνια του οποίου, τον Οκτώβριο του 2008, έδωσε το «παρών» όλη η Λάρισα. Σήμερα το εμπορικό κέντρο βρίσκεται στην απόλυτη παρακμή. Από τα 57 καταστήματα που είχε τον Οκτώβριο του 2009 -με πρόθεση να τριπλασιαστούν-, σήμερα έχουν μόνο 7, όλα στο ισόγειο, ενώ οι υπόλοιποι δύο όροφοι παραμένουν ερμητικά κλειστοί και στις 240 θέσεις του υπόγειου πάρκινγκ έχουν πιάσει θέση οι... αράχνες και η σκόνη.
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Η ΕΑΣ που δαπάνησε κοντά στα 10 εκατ. ευρώ για να φτιάξει το Gaea, χωρίς να υπολογίζεται το ακίνητο που διέθεσε, το έβγαλε στο σφυρί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, αλλά μόνο κάποιοι Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρθηκαν και αυτοί δεν έπεισαν τη διοίκηση.
Η ΑΤΕ είχε εκτιμήσει την επένδυση στο τέλος του 2007, πριν αρχίσει να λειτουργεί, συνολικά στα 16 εκατ. ευρώ και σήμερα έριξε το τίμημα στα 8 εκατ. ευρώ.
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Οταν το ΙΚΑ εκδήλωσε την επιθυμία να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες του στη Λάρισα σε έναν χώρο και να ανεγείρει γραφεία και ιατρεία σε οικόπεδο που διαθέτει στο κέντρο της πόλης η ΕΑΣ έστειλε επιστολή στον πρόεδρό του, Ρ. Σπυρόπουλο, και του πρότεινε να του παραχωρήσει το Gaea, έναντι τιμήματος μόλις 12 εκατ. ευρώ, παίρνοντας στο χέρι 10 εκατ. ευρώ και να πατσίσει τα άλλα 2 εκατ. ευρώ που χρωστά στο ίδρυμα.
Ενδεικτικό της άμεσης ανάγκης για ρευστότητα είναι το γεγονός πως η ΕΑΣ Λάρισας δεν λειτουργεί ούτε τα εκκοκκιστήριά της, ούτε το ελαιουργείο, ούτε καν το τυροκομείο «Τέμπη». Τα δύο εκκοκκιστήρια στο Μελισσοχώρι και στον Αγιο Γεώργιο τα νοίκιασε σε ιδιώτες, αυτό του Μελισσοχωρίου μάλιστα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λάρισα και καταλαμβάνει έκταση 150 στρέμμ., προτίθεται να το πουλήσει, ενώ σε ιδιώτη νοίκιασε και το ελαιουργείο, το οποίο ο τελευταίος κατάφερε να το λειτουργήσει αποδοτικά.
Το μεγάλο κανόνι του γαλάζιου στρατηγού
Οσο για την τυροκομική μονάδα, στην οποία αρχικά η ΕΑΣ είχε ποσοστό 53% και σταδιακά απέκτησε το 100%, αναγκάσθηκε να την επιστρέψει στους αρχικούς ιδιοκτήτες με τη μορφή ενοικίασης και ενοίκιο 78.000 ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε τις προηγούμενες μέρες και μια «τρύπα» τουλάχιστον 550.000 ευρώ, που προκλήθηκε από υπεξαίρεση του κεντρικού ταμία της ΕΑΣ. Ο 44χρονος ταμίας, που εργαζόταν στην ΕΑΣ από το 2004, φέρεται να... τσέπωσε πάνω από 550.000 ευρώ, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το ποσό θα αυξηθεί όταν ολοκληρωθεί ο ειδικός διαχειριστικός έλεγχος από εταιρεία του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.
Ο δράστης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τότε που ανέλαβε εδώ και τέσσερις μήνες νέος διευθυντής της ΕΑΣ και απομακρύνθηκε πριν από λίγες μέρες από τη θέση του μετά την αποκάλυψη της κομπίνας.
Ο ταμίας υπέγραψε αρχικά δήλωση σύμφωνα με την οποία με δική του υπαιτιότητα έχουν χαθεί από τα ταμεία 300.000 ευρώ και θα τα επέστρεφε σε 15 μέρες, κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε, ενώ τώρα αποποιείται τις ευθύνες του.
Από τη δόξα & τη χλιδή στο καταχρεωμένο «ερείπιο»
Από τα λαμπρά εγκαίνια του Gaea Lifystyle Center, τον Οκτώβριο του 2008, στα οποία έδωσε το «παρών» όλη η Λάρισα. Σήμερα το «επιχειρείν» των μπλόκων οδηγείται στην απόλυτη χρεοκοπία. Από τα 57 καταστήματα που λειτουργούσαν το 2008 σήμερα είναι ανοιχτά μόλις 7 και η διοίκηση της Ενωσης προσπαθεί να πουλήσει το συγκρότημα «κοψοχρονιά».
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Για 7 χρόνια κανείς δεν... υποψιάστηκε το παραμικρό
Για το θέμα του κεντρικού ταμία που είχε τοποθετήσει στην ΕΑΣ η «γαλάζια» διοίκηση από το 2004 και «έβαζε χέρι» στο ταμείο έχουν ενημερωθεί τόσο η ΠΑΣΕΓΕΣ όσο και ο εισαγγελέας Λάρισας, ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο ισολογισμός της ΕΑΣ υπογραφόταν τα προηγούμενα 6 χρόνια από ορκωτούς λογιστές και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κοινοποιηθεί το προσεχές διάστημα στο πειθαρχικό όργανο ελέγχου του ΣΟΛ.
Ηδη έχει εντοπιστεί ένα έλλειμμα 550.000. Πληροφορίες από τον κάμπο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση και τα μέλη της διοίκησης (σημερινής και προηγούμενης που διακρίθηκε στα μπλόκα της εθνικής οδού), καθώς η υπεξαίρεση γινόταν επί 7 συνεχή χρόνια χωρίς κανείς -όπως υποστηρίζεται- να υποψιαστεί το παραμικρό.
Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ
Ο... Τσαουσέσκου που χάιδευαν όλοι οι κορυφαίοι
Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες η ΕΑΣ είναι ένα καθαρά «γαλάζιο μαγαζί», όπου ο απόλυτος έλεγχος της διοίκησης έγινε ολοκληρωτικός το 2007 και το 2010, αφού και τα 9 μέλη του Δ.Σ. προέρχονταν από την παράταξη Κοκκινούλη.
Από την εποχή του Εβερτ στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και μετά του Καραμανλή οι «γαλάζιοι» στρατηγοί του κάμπου χρησιμοποιήθηκαν από τη Ν.Δ. στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής τους στρατηγικής και στην προσπάθεια προσεταιρισμού του κόσμου της υπαίθρου, με τα πιο μαξιμαλιστικά συνθήματα αλλά και τους περίφημους αποκλεισμούς της εθνικής οδού. Αυτοί ήταν που «έτρωγαν» στα παρασκήνια υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έγινε με τον Ευάγγελο Μπασιάκο ή ανέβαζαν δικούς τους, όπως ήταν ο Αλέξανδρος Κοντός.
Οταν η Ν.Δ. έγινε κυβέρνηση, ο Θανάσης Κοκκινούλης έσπευδε το 2005 από τα Τέμπη να μιλήσει για τέλος εποχής αυτής της μορφής των αγώνων, ρίχνοντας το σύνθημα για το?αγροτικό και όχι μόνο επιχειρείν. Παρά τις αρχικές φιλόδοξες προσπάθειες που έδειχναν να αποδίδουν καρπούς, το όλο εγχείρημα κατέρρευσε με πολύ γδούπο, αφήνοντας πίσω μεγάλα χρέη και στάχτη.
Σήμερα δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ, για τις μονάδες και τα ακίνητα υπάρχει αδυναμία να πωληθούν ακόμη και μισοτιμής, ώστε να καλυφτεί ένα μέρος των χρεών που συνεχώς μεγαλώνουν. Την ίδια ώρα 135 εργαζόμενοι της ΕΑΣ -στην πλειονότητά τους ρουσφέτια νυν και πρώην αγροτοσυνδικαλιστών- είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες. Ο σχεδιασμός μάλιστα είναι στο τέλος του 2012 να μείνουν μόνο 45, με συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις του προσωπικού.
Η καριέρα
Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 η ΕΑΣ Λάρισας - Αγιάς - Τιρνάβου συνδέθηκε με τον «γαλάζιο» αγροτοσυνδικαλιστή, Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος έκανε δυναμικά την εμφάνισή του στον θεσσαλικό κάμπο στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 1996-1997 και από το 2001 ήταν στο τιμόνι της Ενωσης και μάλιστα με ποσοστά? Τσαουσέσκου, όπως έλεγε ο ίδιος, καθώς τις δύο τελευταίες φορές (2007-2010) εξέλεγε 9 στους 9 στο διοικητικό συμβούλιο.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2010 ο Θ. Κοκκινούλης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΑΣ, διεκδικώντας τον δήμο Κιλελέρ και μάλιστα με έναν συνδυασμό που έφερε το όνομα του «Μαρίνου Αντύπα». Ομόφωνα το Δ.Σ. της Ενωσης εξέλεξε τότε στη θέση του προέδρου τον Σπύρο Τσικρίκα, προσωπική επιλογή του Θ. Κοκκινούλη -πολύ σύντομα οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν-, ο οποίος όμως πολύ νωρίς ήρθε σε ρήξη με μέλη του Δ.Σ. λόγω του αυταρχικού τρόπου διοίκησης. Στον δήμο Κιλελέρ ο Θ. Κοκκινούλης δεν τα κατάφερε. Ηρθε δεύτερος.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ-Έθνος
 
Διαβάστε εδώ τι έλεγαν τα δεξιά καλόπαιδα το 2007 για την υποτιθέμενη επένδυση

Kokkinouli's Μall

Ο αγροτικός συνεταιρισμός της Λάρισας

χτίζει εμπορικό κέντρο,

ενώ ετοιμάζει και παραγωγή τυριών

που θα έχουν ονόματα μπλόκων...

Kokkinouli's Μall
Με «Τέμπη», «Βιοκαρπέτ» και «Μικροθήβες» συνεχίζει ο Θανάσης Κοκκινούλης. Δεν πρόκειται για τα μπλόκα με τα τρακτέρ, που έστηνε στο παρελθόν στους κόμβους της εθνικής οδού κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Ο 53χρονος «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής πρωτοστατεί σήμερα στο άνοιγμα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Τιρνάβου και Αγιάς στο σύγχρονο μάνατζμεντ. Και τα «Τέμπη», η «Βιοκαρπέτ» και οι «Μικροθήβες» θα γίνουν αντίστοιχα ονομασίες γάλακτος - τυριού, ξινόγαλου και αλευριού που θα παράγουν μονάδες της ΕΑΣ, ενώ ήδη προχωρά στην ανέγερση ενός... MALL στη Λάρισα, ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κατά το πρότυπο αυτών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και με τον καθόλου λαρισινό τίτλο «Gaea Lifestyle Center».
Από τον Ιανουάριο του 2005 και την αποτυχία της προσπάθειας αποκλεισμού των Τεμπών, ο ίδιος είχε σπεύσει να μιλήσει για «τέλος εποχής». Μπορεί τα προβλήματα που υπάρχουν στον αγροτικό κόσμο να είναι πολλά, όμως η αλλαγή στον τρόπο καταβολής των επιδοτήσεων της Ε.Ε. που αποδεσμεύθηκαν από το παραγόμενο προϊόν και έγιναν στρεμματικές, εκτόνωσε κυρίως την υπόθεση «βαμβάκι», η οποία δημιουργούσε κάθε χρόνο εκρηκτικές καταστάσεις στον κάμπο.
Οι παραγωγοί παίρνουν πλέον εδώ και δύο χρόνια τις επιδοτήσεις τους με βάση τις καλλιέργειες των προηγούμενων χρόνων και η παραγωγή βαμβακιού κατρακύλησε πανελλαδικά από 1.250.000 τόνους σε λιγότερους από 800.000 τόνους φέτος.
Kokkinouli's Μall
Στις δεκαετίες του 80 και του 90 οι περισσότερες συνεταιριστικές βιομηχανίες - μονάδες της χώρας κατέρρευσαν κάτω από δυσβάστακτα χρέη. Η Ενωση της Λάρισας υποχρεώθηκε να πουλήσει το 1998 τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», η οποία σήμερα έχει μετατραπεί από τον ιδιώτη σε μια από τις πλέον δυναμικές μονάδες του κλάδου.
«Ανοιγμα» στην αγοράΟ Θ. Κοκκινούλης, ο οποίος επανεκλέχτηκε τον περασμένο Ιούνιο στη θέση του προέδρου της Ενωσης για μια τρίτη τριετή θητεία, με εφόδια τη μεγαλύτερη ΕΑΣ της Ελλάδας, με 156 συνεταιρισμούς και 25.000 μέλη, επιχειρεί σήμερα μια μεγάλη ανατροπή.
Kokkinouli's Μall
Το ψυχαγωγικό κέντρο «Gaea Lifestyle Center» θα στεγάζει 56 καταστήματα και για τη δημιουργία του θα συνεργαστούν εταιρείες που «έστησαν» ανάλογα εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το «Gaea Lifestyle Center», που κτίζεται ήδη σε οικόπεδο της ΕΑΣ, είναι μια επένδυση 8 εκ. ευρώ, η οποία γίνεται με τραπεζικό δανεισμό. Θα περιλαμβάνει εκτός από τα 56 καταστήματα και 240 υπόγειες θέσεις πάρκιγκ και θα λειτουργήσει την 1/8/2008. Ηδη μέχρι τώρα έχουν κλειστεί συμφωνίες για το 25% των καταστημάτων με εξαετείς συμβάσεις μίσθωσης. Κάποια λιγοστά καταστήματα θα κρατηθούν από την ΕΑΣ για να διατίθενται βιολογικά και άλλα προϊόντα διατροφής. Σύμφωνα με τον Θ. Κοκκινούλη, τα έσοδα από το εμπορικό κέντρο θα φτάνουν περίπου τα 2 εκατομ. ευρώ το χρόνο και τα καθαρά κέρδη θα μπαίνουν στα ταμεία της ΕΑΣ. «Θα τα διαθέτουμε στους αγρότες, στους οποίους θα μπορούμε να δίνουμε καλύτερες τιμές», λέει.
«Η εποχή του βαμβακιού έχει τελειώσει»Σήμερα η ΕΑΣ διαθέτει δύο εκκοκκιστήρια βάμβακος στο Μελισσοχώρι και στον Αγιο Γεώργιο, δύο εργοστάσια ζωοτροφών στον Πυργετό και στη Μελία, αλλά και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για τα σιτηρά. Εχει ετήσιο τζίρο 55 εκατομ. ευρώ και τα δύο τελευταία χρόνια οι ισολογισμοί της είναι κερδοφόροι.
Το κλίμα στον Κάμπο αυτό τον καιρό είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον Θ. Κοκκινούλη. Ο Αλέξανδρος Κοντός, που είναι ο «άνθρωπός του», έγινε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη τον προωθεί ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η εμπορική τιμή του βαμβακιού είναι φέτος αυξημένη κατά 60%, του σιταριού κατά 120%. Η ΕΑΣ έχει στις αποθήκες της 50.000 τόνους σιτάρι και περιμένει να το δώσει στους Ιταλούς στις καλύτερες δυνατές τιμές της αγοράς, καθώς και 40.000 τόνους βαμβακιού που θα το απορροφήσουν ελληνικές βαμβακουργίες.
«Πέρασε η εποχή που απλώς διαχειριζόμαστε χρήματα που έρχονταν έτοιμα. Τώρα πρέπει να αξιοποιούμε την περιουσία μας και να επενδύουμε. Δεν είναι κακό να συμβουλευόμαστε μάνατζερ. Αρκεί να μην αποκλίνουμε από το στόχο μας, που είναι η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών», λέει ο Θ. Κοκκινούλης απαντώντας και σε όσους του ασκούν κριτική.
Ετσι η ΕΑΣ προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μιας τυροκομικής μονάδας στον Παραπόταμο με σκοπό να μπει και πάλι στον τομέα παραγωγής και διάθεσης φρέσκου γάλακτος και γιαουρτιών στην εσωτερική αγορά, με απώτερο στόχο να διεισδύσει και στις εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων και κυρίως της φέτας. Το τρίτο εγχείρημα αφορά την εξαγορά ενός αλευρόμυλου, ο οποίος ήδη έχει βρεθεί στον Πλατύκαμπο, ώστε να μπει και στην αγορά του αλευριού.
«Η ΕΑΣ θα κάνει κι άλλες επενδύσεις πιο πρωτοποριακές στο μέλλον, αλλά θα προχωράμε με αργά και προσεκτικά βήματα», λέει ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής.
«Θα το χτίσουμε στην οδό Καρδίτσης για να το βλέπει ο Μπούτας...»
Το «Gaea Lifestyle Center» κτίζεται κοντά στην οδό Καρδίτσης. «Για να το βλέπει κάθε φορά που θα έρχεται από την Καρδίτσα στη Λάρισα ο Βαγγέλης Μπούτας του ΚΚΕ και να θυμάται τον "πουλημένο"αγροτοσυνδικαλιστή» (όπως αποκαλούν στελέχη του ΚΚΕ τον άλλοτε συνοδοιπόρο τους των μπλόκων, Θ. Κοκκινούλη).
Δεν ξεχνούν άλλωστε ότι και ο άλλος «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής, ο Θανάσης Νασίκας, άφησε την «κάπα» και την «γκλίτσα» του κτηνοτρόφου και έχει πάρει από καιρό άλλους δρόμους. Εχει γίνει... βιομήχανος στη Ρουμανία -έχει αποκτήσει μια μονάδα χαρτιού- και ασχολείται με το «real estate» σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Αν και δεν κατάφερε να επανεκλεγεί δήμαρχος το 2006 στον Τίρναβο, χάνοντας μάλιστα τον δήμο από έναν υποψήφιο του ΚΚΕ, τον Ιούνιο επανεκλέχτηκε ως μέλος της διοίκησης της ΕΑΣ.
Ομως και οι άλλοι «στρατηγοί» του Κάμπου της δεκαετίας του 90 είναι πλέον σχεδόν απόμαχοι. Ο «γαλάζιος» Βασίλης Αναγνωστόλοπουλος έπειτα από δύο θητείες ως νομάρχης Καρδίτσας απέτυχε να επανεκλεγεί τον Οκτώβριο του 2006. Ο Βαγγέλης Μπούτας ρίχνει μόνο κάποιες βολές από καιρού εις καιρόν και ασχολείται με την οινοπαραγωγή, παράγοντας τα κρασιά που φέρουν την ονομασία «Κτήμα Μπούτα».
«Αυτό που κάνει η «γαλάζια» διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας δεν υπηρετεί τους αγρότες. Οι ενώσεις ξεκίνησαν από πολύ παλιά τις επενδύσεις, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό. Από παλιά έκαναν super market και διέθεταν τα προϊόντα τους. Αν γινόταν ένα εμπορικό κέντρο για να διατίθενται τα προϊόντα των αγροτών δεν θα ήμασταν αντίθετοι, αλλά δεν συμφωνούμε με τέτοιου τύπου επενδύσεις.
Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται για να απολαμβάνουν καλές τιμές οι αγρότες κι αυτόν τον σκοπό τον απεμπολεί η ΕΑΣ. Παίρνει τα έτοιμα, το οικόπεδο που έχει, για να κάνει παιχνίδι αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών, όπως είναι η μείωση του εισοδήματός τους και οι καταστροφικές συνέπειες της ΚΑΠ» θα μας πει ο Β. Μπούτας.
Ομως τα βέλη του συγκεντρώνει και το νέο άνοιγμα στο γάλα. «Σας θυμίζω ότι η ΕΑΣ Λάρισας είχε μια γαλακτοβιομηχανία - κολοσσό, τον "Ολυμπο" και την ξεπούλησε και τώρα στήνει μια μικρή βιοτεχνία. Οταν οι κτηνοτρόφοι είναι έρμαια των καρτέλ, χρειάζεται μια άλλου τύπου, λαϊκή οικονομία και άλλου τύπου συνεταιρισμοί. Μπορεί η ΕΑΣ να χτυπήσει τα καρτέλ και να πετύχει καλές τιμές για τους κτηνοτρόφους;», αναρωτιέται.
Γ. Πατάκης
Δεν θα έχει όφελος για τους αγρότες

Ο Γιάννης Πατάκης, αν και συνεχίζει τις μάχες του, έχει δώσει από καιρό το προβάδισμα σε μια νέα γενιά στελεχών του ΚΚΕ.
«Τέτοιου είδους επενδύσεις, όπως αυτή του εμπορικού κέντρου, είναι έξω από τις αγροτικές δραστηριότητες και χωρίς ιδιαίτερο όφελος για τους αγρότες. Επιπλέον χτυπάει τους μικρομεσαίους μαγαζάτορες, που έχουν διαμαρτυρηθεί», λέει ο κ. Πατάκης.
Οσο για τους «πράσινους» του Κάμπου έχουν κόψει από καιρό κάθε σχέση με τον Θ. Κοκκινούλη. Δεν πάει πολύς καιρός μάλιστα που σε ανακοίνωση της Ν.Ε. της Λάρισας τον αποκαλούσαν «γιουσουφάκι της κυβέρνησης που παίζει το παιχνίδι τους ενώ αυτοί καμαρώνουν τον Δον Κιχώτη τους» και ότι «αγωνίζεται για μια γκρούπα ομοίων του μεγαλοαγροτών».
  • 8 εκατ. ευρώ θα κοστίσει το εμπορικό κέντρο που κατασκευάζει η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας. Το κέντρο θα κάνει εγκαίνια τον Αύγουστο του 2008.
  • 2 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα είναι τα ετήσια ακαθάριστα έσοδα της ΕΑΣ Λάρισας από τα μισθώματα των 56 καταστημάτων που θα στεγάζονται στο «Gaea Lifestyle Center».
  • 55 εκατ. ευρώ είναι ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ΕΑΣ. Η Ενωση σχεδιάζει να αγοράσει τυροκομεία και αλευρόμυλους, ενώ υπό έρευνα είναι και η αξιοποίηση ενός άλλου οικοπέδου στη Λάρισα.
Χρίστος Τελίδης

ΜΥΣΤΙΚΟ

ΑΘ. ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ
Ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας έχει πτυχίο Νομικής, πίνει τσίπουρα στο καφενείο «Η Ρηγίλλης» αλλά κάνει το προσωπικό του παιχνίδι στη θεσσαλική πεδιάδα


ΑΘ. ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ

Αθ. Κοκκινούλης: «Δεν θέλω να εκλεγώ βουλευτής, δεν θέλω να κάνω συμβιβασμούς και να εισέλθω στις διαδικασίες της κομματικής πειθαρχίας»




εκτύπωση 
 
Ο αγρότης με τα Boss Φοράει σακάκι Boss, πουκάμισα Lacoste, ρολόγια γιαπωνέζικα ψηφιακά, οδηγεί μία BMW 316i, διαθέτει όχι ένα, αλλά δύο τελευταίας τεχνολογίας τρακτέρ - ένα για τις βοηθητικές εργασίες και ένα άλλο για τις βαριές -, καλλιεργεί 400 στρέμματα βαμβάκι και 100 στρέμματα σιτάρι, δηλώνει οικονομολόγος και στατιστικολόγος, συχνάζει για τσίπουρα και κοψίδια στο καφενείο «Η Ρηγίλλης» στη Χάλκη Λάρισας και ανά πάσα στιγμή, όπως υπερηφάνως δηλώνει, μπορεί να κόψει την Ελλάδα στα δύο, να κινητοποιήσει τα ΜΑΤ και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Στον 53χρονο γαλάζιο αγροτοσυνδικαλιστή του θεσσαλικού κάμπου κ. Αθ. Κοκκινούλης αρέσει να τον αποκαλούν «πρόεδρο» ή «αρχηγό», να έχει φίλους αγρότες, αλλά μόνον τους «σεμνούς και ταπεινούς», να κάνει επιλεκτικές, ανάλογα με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους αγρότες, πολιτικές φιλίες και να επιστρατεύει κάθε φορά στα αγροτικά μπλόκα ολόκληρη την οικογένειά του, τα δύο τρακτέρ, ακόμα και την απαστράπτουσα BMW του.

Οι φίλοι και κυρίως οι αντίπαλοί του θεωρούν τον κ. Αθ. Κοκκινούλη πανέξυπνο, πολυμήχανο και απρόβλεπτο, πως δεν διστάζει να κάνει το προσωπικό του παιχνίδι στον κάμπο, πάντοτε, όπως λέει, για την εξυπηρέτηση των αγροτικών συμφερόντων. Κερδίζει φίλους και την εμπιστοσύνη των αγροτών με το να παρουσιάζεται «κομματικά αποστασιοποιημένος» ή πιο συχνά επιδεικνύοντας ως τρόπαιο τη φορολογική του δήλωση, σύμφωνα με την οποία η ακίνητη περιουσία του περιλαμβάνει μόνον ένα σπίτι και ένα οικόπεδο εξ ημισείας με τον αδελφό του. Σε πρώτη ζήτηση επιδεικνύει αμέσως τις συναλλαγές του με την Εφορία, ότι δηλαδή πληρώνει ετησίως φόρο μόνον 1.500 ευρώ, καθώς και τις δόσεις των δανείων που πήρε από την Αγροτική Τράπεζα.
Ποτέ όμως δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση που εισπράττει. Ο κάμπος εξακολουθεί να φέρνει χρήμα. Επιμένει - παρά τη νέα ΚΑΠ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες - να ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα το οποίο θεωρεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προσοδοφόρο. Πάνω απ' όλα όμως ενδιαφέρεται να παραμείνει πρόεδρος. Πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας. Εκεί είναι όλη η εξουσία, η δόξα, οι σχέσεις με τους πολιτικούς. Απόδειξη; Δεν τον ενδιαφέρει, δηλώνει, να εκλεγεί βουλευτής επειδή «δεν θέλω να κάνω συμβιβασμούς και να εισέλθω στις διαδικασίες της κομματικής πειθαρχίας». Παροτρύνει μάλιστα τον γιο του Δημήτρη, 24 χρόνων, που σπουδάζει στην ΑΣΟΕ, να μην ασχοληθεί με τίποτα άλλο, παρά μόνον με την αγροτιά.
Απόφοιτος και ο ίδιος της Νομικής Σχολής, στο Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών (στα χρόνια της δικτατορίας), δεν θέλησε ποτέ να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Με την αποφοίτησή του διορίζεται για έξι μήνες καθηγητής σε τεχνικό λύκειο της Λάρισας και λίγο προτού πέσει η κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη και με πίεση του πατέρα του (παλαιού στελέχους της ΕΡΕ και μετέπειτα της ΝΔ), δίνει εξετάσεις και περνά 300ός στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Δεν δούλεψε όμως ποτέ εκεί. Προτίμησε τα τρακτέρ, τις κοινοτικές επιδοτήσεις, τη συνδικαλιστική δόξα. Η ανέλιξή του ταχύτατη. Το 1987 γίνεται αντιπρόεδρος της Κοινότητας Χάλκης, το 1989 πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αλληλεγγύη» στη Χάλκη, το 1990 σύμβουλος στην Κοινότητα Χάλκης, το 1994 πρόεδρος της Κοινότητας Χάλκης και αιρετό μέλος του ΔΣ του Γεωργικού Συνεταιρισμού Λάρισας, το 1998 δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Πλατυκάμπου και το 2001 πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας: «Ολες οι θέσεις είναι αιρετές, καμία διορισμένη, δεν έχω κανέναν ανάγκη» λέει.
Σύνθημά του (το οποίο συχνά αναφέρει στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις ατέλειωτες συζητήσεις στους γεωργικούς συνεταιρισμούς) «συμμαχώ ακόμα και με τον Διάβολο», προκειμένου να προωθήσει τα προβλήματα των αγροτών. Αυτές όμως οι «συμμαχίες με τον Διάβολο» του στέρησαν κάπως τη δόξα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στα Τέμπη. Ούτε 200 τρακτέρ δεν μπόρεσε να κατεβάσει. Ο ίδιος το δικαιολογεί λέγοντας ότι «οι αγρότες κουράστηκαν και γέρασαν»· οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι «μπόρεσε να κατεβάσει μόνον αυτούς που διόρισε στους συνεταιρισμούς». Πάνω απ' όλα όμως τον κατηγορούν ότι χάνει το τρένο. Οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται με το να κόβεις την Ελλάδα στα δύο, αλλά για την προστιθέμενη αξία των προϊόντων, που πρέπει να πληρούν τις ανάγκες του καταναλωτή. Πάνω απ' όλα όμως οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι το γιαπωνέζικο ρολόι τού κ. Κοκκινούλη σταμάτησε στο 1996, τότε που τα ΜΑΤ ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των τρακτέρ.
Ηταν, λένε, γνωστές στη Ρηγίλλης οι πρόσφατες κινήσεις του για το τελευταίο «συλλαλητήριο». Συνάδελφοί του αγρότες από τις Θερμοπύλες, τη Βοιωτία και αλλού αναφέρουν ότι ο ίδιος όρισε την 5η Μαρτίου ως ημέρα για να κινηθούν τα τρακτέρ. Ηταν η ημερομηνία κατά την οποία το ΠαΣοΚ επρόκειτο να ανακοινώσει το πρόγραμμά του. Θα ήταν μια κίνηση αντιπερισπασμού. Και όταν σε μια συνέλευση, αρχές Φεβρουαρίου, κάποιοι τον ρώτησαν «γιατί να περιμένουμε ως τον Μάρτιο να κάνουμε μπλόκα;», απάντησε με ψυχραιμία: «Θα πρέπει να περιμένουμε για να επιστρέψουν τα τρακτέρ μας, που τα δανείσαμε ή τα ενοικιάσαμε να σέρνουν άρματα στον Καρνάβαλο».
Ο κ. Κοκκινούλης δεν φημίζεται για τις «σταθερές» του φιλίες. Πριν από λίγες ημέρες, όταν ο παλαιός «σύμμαχός» του κ. Μπούτας (από τις θυελλώδεις κινητοποιήσεις του 1996) πρότεινε διαφορετική ημερομηνία και διαφορετικό τρόπο κινητοποιήσεων, ο κ. Κοκκινούλης φρόντισε να απουσιάζει από τον κάμπο. Βρέθηκε ξαφνικά στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή της ΝΔ (και υποψηφίου βουλευτή Λάρισας στις προσεχείς εκλογές) κ. Γ. Δημητρακόπουλου και έτσι δεν είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει σε συμμαχίες. Και σαν να μην έφθανε η απουσία του εκείνες τις ημέρες από τον κάμπο, κατηγόρησε και τον κ. Μπούτα ως «καθοδηγούμενο από τον κ. Ρουσόπουλο». Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που στρέφεται εναντίον παλαιών φίλων και συμμάχων. Στην αρχή της αγροτικής-συνδικαλιστικής του καριέρας εμφανιζόταν ένθερμος υποστηρικτής του Σαρακατσάνου κ. Γ. Σουφλιά. Οταν όμως ο σημερινός υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε διαγραφεί από το κόμμα, ο κ. Κοκκινούλης τον εγκατέλειψε, στράφηκε εναντίον του και κατηγόρησε μάλιστα και έναν στενό συνεργάτη του κ. Σουφλιά ότι ήταν αναμεμειγμένος σε «γκρίζες αγροτικές υποθέσεις».
Σχεδόν με όλους τους υπουργούς Γεωργίας τα πήγαινε άριστα, εκτός από δύο: τους κκ. Ευ. Μπασιάκο και κ. Γ. Δρυ. Ακόμη και τους κκ. Στ. Τζουμάκα και Ευ. Αργύρη, του ΠαΣοΚ, λέει ότι φιλοξένησε στη γενέτειρά του, τη Χάλκη. Αυτή ακριβώς η θεωρία του περί «συμμαχίας με τον Διάβολο», για να προωθεί τα αγροτικά αιτήματα αλλά και τις προσωπικές πολιτικοσυνδικαλιστικές του επιδιώξεις, τον οδήγησε στη ανίερη συμμαχία με το ΚΚΕ το 1996. Με μία όμως διαφορά. Ολοι όσοι συμμάχησαν τότε μαζί του χρημάτισαν εν συνεχεία είτε βουλευτές είτε ευρωβουλευτές είτε ακόμη και νομάρχες. Αυτός μόνον παρέμεινε πρόεδρος των Γεωργικών Συνεταιρισμών και έτσι θέλει να συνεχίσει να είναι για πολλά χρόνια ακόμη. Εκτός και αν, όπως λέει χαριτολογώντας, δεν καταφέρει να επανεκλεγεί - «τότε βλέπουμε» -, αφήνοντας έτσι ανοιχτή την περίπτωση να βρεθεί στη Βουλή ή στην Ευρωβουλή, παρά την αντιπάθειά του προς την κομματική πειθαρχία.
Τα χωράφια στη Ρουμανία και οι επιδοτήσεις

Με τον κ. Κ. Καραμανλή ο κ. Αθ. Κοκκινούλης συναντήθηκε μόνον μία φορά, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση. Δεν του καταλογίζει τίποτε. Στηρίζει τις «μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί» και δεν παραπονέθηκε ποτέ επειδή έχει τοποθετήσει τον κ. Μπασιάκο στο υπουργείο Γεωργίας. Η μοναδική παρατήρησή του που έχει να κάνει με τον Πρωθυπουργό είναι ότι ο κ. Καραμανλής δεν έπρεπε να είχε υπογράψει τον Μάιο του 2004 την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Συνεργάζεται περισσότερο με τον υφυπουργό Γεωργίας κ. Αλ. Κοντό παρά με τον κ. Μπασιάκο, για τον οποίο αναφέρει ότι μπορεί να διαχειρίζεται καλά τις αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά στερείται οράματος για τη γεωργία.
«Θέλω να κοιτάω τη ΝΔ με τα μάτια ανοιχτά, γιατί για έναν έντιμο συνδικαλιστή ο αγώνας είναι ο ίδιος, με οποιαδήποτε κυβέρνηση» λέει για να δικαιολογήσει τις συχνές εκρήξεις του εναντίον κυβερνητικών στελεχών, αλλά και την επιμονή του να βγάζει τα τρακτέρ στους δρόμους. Στον κάμπο όμως υπάρχει ένα μυστικό, για το οποίο κανείς δεν μιλάει, ούτε ο κ. Κοκκινούλης: «Ποιοι και πόσοι αγρότες πριν από μερικά χρόνια νοίκιασαν χωράφια στη Ρουμανία, τα καλλιέργησαν με βαμβάκι και εν συνεχεία τα μετέφεραν στην Ελλάδα και εισέπραξαν τις επιδοτήσεις;». Ο κ. Κοκκινούλης το μόνο που λέει είναι ότι στη Ρουμανία λόγω κρύου δεν μπορεί να καλλιεργηθεί το βαμβάκι. Πέραν τούτου ουδέν.


Ψηφος στον Κοκκινουλη για να σωθουν οι Αγροτες , ο Δημος Κιλελερ , ο ΣΑΜΑΡΑΣ και η Νεα Δημοκρατια!!!! !!!!

ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ-ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΘΙΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΗΓΓΙΛΗΣ!!!


ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ..., ΚΑΙ ΤΟ "ΓΟΛΓΟΘΑ" ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, Ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΕΒΑΛΕ "ΠΛΩΡΗ" ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ!
Κιλελεριωτες!!!!!
Βάλτε το μάνταλο στην πόρτα να κοιμάστε ξένοιαστοι!!!!.
ΣΗΚΩ ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ
ΤΟΥΣ
"ΜΑΘΗΤΕΣ" ΤΗΣ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ"!

ΟΠΟΥ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ Τ' ΑΡΜΑΤΑ
ΚΡΕΜΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑ

ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΟΙ 20 ΕΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ TA ΟΠΟΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΑΣ ΠΗΡΑΝ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Δεν έχουν τέλος οι αθλιότητες του Αρχιερέα της Διαπλοκής , το όργιο ρουσφετρολογιου. Δεν παραιτείται και χρησιμοποιεί τον θώκο της Προεδρίας της ΕΑΣ και τον μηχανισμό της Γεωργοενωσεως για να κάνει τον προεκλογικό του αγώνα για το Δημο Κιλελερ!!!!Αφού χρεοκόπησε την Γεωργοενωση Λάρισας θέλει να βάλει χέρι στον νεο Αγροτικό Δήμο!
Επιχειρει σαν αλλος Τσαουσεσκου παρα την κατακραυγη να ευρισκεται στο επικεντρο της Εξουσιας!!!Προσπαθει να επιβαλλει εξελιξεις και να εκβιασει την Νεα Δημοκρατια με τετελεσμενα γεγονοτα!!!.Ασεβει εις βαρος νυν επιτυχημενων Δημαρχων τους οποιους μετετρεψε σε θλιβερους χειροκροτητες της αλλαζονικης του συμπεριφορας
Αυτος ειναι ο Κοκκινουλης !!!!!Τον παραδιδουμε εις την περιφρονηση των Δημοτων του Κιλελερ που δεν μασσανε κουτοχορτα !!!!!!Οσο και αν προσπαθουν ορισμενοι τοπικοι δημοσιγραφισκοι που δυστυχως συμπρατουν μεσω των τοπικων ΜΜΕ που για μερικα ΕU τορπιλιζουν την προσπαθεια να απαλλαγει η Ελλαδα απο το οργιο της Διαπλοκης!!!!! Τελικα δεν θα περασει!!!!!
Δεν απαντά στις καταγγελίες και στα οσα εχουν δημοσιευτει κατα καιρους για αυτον !!!!και κανει την παπια!!!!
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ!!!!!!!


Για τον Κοκκινουλη και τους μουτζαχεντιν της ΕΑΣ Λαρισας!!!!

Ειστε ψευτο- και κακο-Νεοδημοκρατες.Αντισυνεταιριστικοι και αντιδημοκρατες !!!!!!




Τα όσα γράφει Ο Αχιλλέας και δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο επιβεβαιώνουν απλά τα οσα κατά καιρους εχει δημοσιευσει το Μπλοκ μας για την ΕΑΣ Λαρισας.Και ενώ ο Αρχιερέας της Διαπλοκής με τα γαλάζια του παιδιά του κάμπου διαιωνίζει την Λεηλασία της περιούσιας της αλλωτε κραταιας Συνεταιριστικής Ένωσης μας προκαλει καταπληξη το γεγονος ότι τα τοπικα ΜΜΕ –Βουλευταί –Φορεις κανουν γαργάρα ολο αυτό το αλισβερίσι και τη διασπάθιση των οικονομικών της ΕΑΣ. Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο Υπεύθυνος Αγροτικού της ΝΔ, Βουλευτής κ Κασαπιδης
Καιτοι εχει στα χερια του Υπομνημα για τις Συμπεριφορες των Γαλαζιων Μουτζαχεντιν εν τουτοις τους χαιδευει και τους εμφανίζει μεσω του αξιοθρήνητου δημοσιογραφίσκου Ρουστα σαν επενδυτας Εργοστασιου Ενεργειας η Υποψηφιου Περιφερειαρχη η Υποψηφιου Δημαρχου Κιλελερ!!!
Να τι γραφει ο Αχχλεας!!!!

Κατά την άποψή μου Δημοκρατία μπορείνα υπάρξει χωρίς τον Συνεταιρισμό, αλλά Συνεταιρισμός χωρίς Δημοκρατία δεν νοείται.
Το μέτρο της Δημοκρατίας στον Συνεταιριμό είναι ευθέως ανάλογο με το μέτρο τηςδημοκρατικής εκλογής των οργάνων της διοίκησής του.
Ας δούμε πώς έγινε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή της διοίκησης της τοπικής Ενωσης Συνεταιρισμών, στην οποία συμμετείχα. Οι πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί, στην πλειοψηφία τους νεκροί, (τους λόγους θα τους πούμε αργότερα), εκλέγουν αντιπροσώπους για την Ενωση. Κατά κανόνα η συμμετο-χή στην εκλογή ελάχιστη.
Επιστρατευμένη από τον υποψήφιο αντιπρόσωπο ο οποίος είναι, συνήθως, και αυτός επιστρατευμένος για τις εκλογικές ανάγκες νομιμοποίησης μιας ολιγάριθμης ομάδας που «κατέλαβε» την Ενωση. Η ομάδα αυτή έχει μοιράσει θέσεις και ρόλους στα μέλη της και η νομιμοποίησή της απο τους αντιπροσώπους, οι οποίοι λειτουργούν ως λόχος πλέον, γίνεται με τον εξής... συνηθισμένο (κατά την ομολογία μελών της) τρόπο. Σε γραφείο της Ενωσης σταυρώνονται τα ψηφοδέλτια με τέτοιο τρόπο ώστε οι ψήφοι των επιστρατευμένων αντιπροσώπων να μοιράζονται μεταξύ των μελών της ομάδας και οι αντιπρόσωποι λαμβάνουν έτοιμο το ψηφοδέλτιο το οποίο ρίχνουν στην κάλπη! Με αυτόν τον καθ’όλα «νόμιμο» τρόπο νομιμοποιείται η ολιγάριθμη αυτή ομάδα επιτυγχάνοντας σαρωτική... νίκη!

Όλα τα ανωτέρω δεν είναι της φαντασίας μου ή υποθέσεις. Προφορικώς το υπερηφανεύτηκαν, σε μένα τον ίδιο, οι ίδιοι, αλλά είναι και γλαφυρά καταγεγραμμένα και στο ρεπορτάζ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11/7/2010 όπου επί λέξει γράφεται «...και σε αυτές τις εκλογές δούλεψε το σύστημα «ρολόι», δηλαδή η πεντάδα των ψήφων μοιράστηκε μεταξύ των 9 υποψηφίων της ομάδας Κοκκινούλη...» δηλαδή υπάρχει ένα «σύστημα» που δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, απο την ίδια ομάδα, για την ίδια ομάδα, σε κάθε εκλογή! Στο ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Κοκκινούλης φέρεται να ευχαριστεί τους αντιπροσώπους που έδωσαν στην ομάδα του μια καθαρή(!) και άνετη νίκη(;).

Ως προς τη δική μου συμμετοχή στις εκλο γές. Είχα ακούσει για το πώς γίνονταν οι εκλογές στην Ενωση και διάβαζα στον Τύπο και άκουγα τις φήμες για επανάληψη της μεθόδου από την ομάδα. Εγνώριζα πώς είχαν «εκλεγεί» οι πλείστοι των αντιπροσώπων.

Αποφάσισα την τελευταία στιγμή να θέσω υποψηφιότητα. Προηγουμένως είδα τον πρόεδρο της Ενωσης στο γραφείο του στην Ενωση και τον ενημέρωσα πως θα καταθέσω υποψηφιότητα. Η κίνησή μου εμπεριείχε συμβολισμό. Με τον Θ. Κοκκινούλη γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του «τρόπου» και της «φιλοσοφίας» του βίου μου ως προς τα πολιτικά. Την ιδεολογική μου προσήλωση σε θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας και ότι είμαι φίλος της ελευθερίας άνευ εκπτώσε ων και εξαιρέσεων. Δεν ζήτησα τίποτε. Περίμενα μετά βεβαιότητας ότι δεν θα επαναλάμβανε την... συνηθισμένη μέθοδο εκλογής, λόγω της υποψηφιότητάς μου. Αντί αυτού οι μουτζαχεντίν του διέδιδαν χλευαστικά πως με είχαν στη... 10η θέση, 1ο αναπληρωματικό!

Την ημέρα των εκλογών κατέθεσα αίτηση με αίτημα να χρησιμοποιηθούν στην ψηφοφορία μόνο τα ψηφοδέλτια που θα είχε η εφορευτική επιτροπή και πρόταση για να επιτευχθεί αυτό, με μοναδικό σκοπό να μην επαναληφθεί η «μέθοδος του συστήματος». Ο Θ. Κοκκινούλης και η ομάδα αντέδρασε και τότε κατέθεσα δήλωση απόσυρσης της υποψηφιότητάς μου και αποχώρησής μου από τη διαδικασία για να μην τη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου.
Μετά από αυτό η ομάδα έβαλε σε εφαρμογή το...
συνηθισμένο σχέδιο του «συστήματος».



Η κριτική μου συνολικά και συνοπτικά: ο συνεταιρισμός δεν χωράει τον κομματισμό και για αυτό απο τα χρόνια του έντονου κομματισμού άρχισε η αποσύνθεσή του. Το ένας για όλους και όλοι για ένα απαιτεί ενότητα, εγγύτητα των μελών. Πολύ περισσότερο ο συνεταιρισμός είναι ξένος με τη συντεχνιακή νοοτροπία ομάδων «επαγγελματιών συνεται ριστών» που κάνουν μπίζνες στην πλάτη των συνεταιρισμένων. Αυτές οι ομάδες καθίστανται επικίνδυνες και με τα οικονομικά συμφέροντα που δημιουργούνται και δημιουργούν, τις πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσουν αποκτούν δύναμη την οποία χρησιμοποιούν αδίστακτα προκειμένου να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» και ελλείψει ελέγχου και αντίστασης δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε και δεν σέβονται τίποτε.
Αν σ’ αυτό προσθέσει κανείς και την απαιδευσία,
την ημιμάθεια και την κενοδοξία, τότε κατανοεί κανείς
μπροστά σε τι βρίσκεται.
Μέχρι και πιστοποιητικά δημοκρατικότητας θα χορηγούν!

Με τη δύναμη που μου δίδουν τριάντα οκτώ (38) χρόνια ανιδιοτελούς εθελοθυσίας για την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας, είτε στο δύσκολο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τα κρίσιμα χρόνια 1972-1977,
είτε στα πέτρινα χρόνια του αυριανισμού και πρασινορουφιανισμού, είτε στις εκτροπές του παλαιοκομματισμού της Νέας Δημοκρατίας λέω μετά λόγου γνώσεως και λύπης προς την ομάδα της Ενωσης,Η σκέψη, ο λόγος και η πράξη σας, ο «τρόπος» σας δεν είναι δημοκρατικός. Αλλες βαριές λέξεις μπορούν να τον προσδιορίσουν. Είστε ψευτο- και κακο - νεοδημοκράτες.
Και εν πάση περιπτώσει αντισυνεταιριστικοί και αντιδημοκρατικοί.
Εάν κάπου ψεύδομαι είμαι έτοιμος να επανορθώσω.


ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ



Ο αγρότης με τα Boss


Φοράει σακάκι Boss, πουκάμισα Lacoste, ρολόγια γιαπωνέζικα ψηφιακά, οδηγεί μία BMW 316i, διαθέτει όχι ένα, αλλά δύο τελευταίας τεχνολογίας τρακτέρ - ένα για τις βοηθητικές εργασίες και ένα άλλο για τις βαριές -, καλλιεργεί 400 στρέμματα βαμβάκι και 100 στρέμματα σιτάρι, δηλώνει οικονομολόγος και στατιστικολόγος, συχνάζει για τσίπουρα και κοψίδια στο καφενείο «Η Ρηγίλλης» στη Χάλκη Λάρισας και ανά πάσα στιγμή, όπως υπερηφάνως δηλώνει, μπορεί να κόψει την Ελλάδα στα δύο, να κινητοποιήσει τα ΜΑΤ και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Στον 53χρονο γαλάζιο αγροτοσυνδικαλιστή του θεσσαλικού κάμπου κ. Αθ. Κοκκινούλης αρέσει να τον αποκαλούν «πρόεδρο» ή «αρχηγό», να έχει φίλους αγρότες, αλλά μόνον τους «σεμνούς και ταπεινούς», να κάνει επιλεκτικές, ανάλογα με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους αγρότες, πολιτικές φιλίες και να επιστρατεύει κάθε φορά στα αγροτικά μπλόκα ολόκληρη την οικογένειά του, τα δύο τρακτέρ, ακόμα και την απαστράπτουσα BMW του.Σε πρώτη ζήτηση επιδεικνύει αμέσως τις συναλλαγές του με την Εφορία, ότι δηλαδή πληρώνει ετησίως φόρο μόνον 1.500 ευρώ, καθώς και τις δόσεις των δανείων που πήρε από την Αγροτική Τράπεζα.


Ο κ. Κοκκινούλης δεν φημίζεται για τις «σταθερές» του φιλίες. Στην αρχή της αγροτικής-συνδικαλιστικής του καριέρας εμφανιζόταν ένθερμος υποστηρικτής του Σαρακατσάνου κ. Γ. Σουφλιά. Οταν όμως ο σημερινός υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε διαγραφεί από το κόμμα, ο κ. Κοκκινούλης τον εγκατέλειψε, στράφηκε εναντίον του και κατηγόρησε μάλιστα και έναν στενό συνεργάτη του κ. Σουφλιά ότι ήταν αναμεμειγμένος σε «γκρίζες αγροτικές υποθέσεις».


Στον κάμπο όμως υπάρχει ένα μυστικό, για το οποίο κανείς δεν μιλάει, ούτε ο κ. Κοκκινούλης: «Ποιοι και πόσοι αγρότες πριν από μερικά χρόνια νοίκιασαν χωράφια στη Ρουμανία, τα καλλιέργησαν με βαμβάκι και εν συνεχεία τα μετέφεραν στην Ελλάδα και εισέπραξαν τις επιδοτήσεις;». Ο κ. Κοκκινούλης το μόνο που λέει είναι ότι στη Ρουμανία λόγω κρύου δεν μπορεί να καλλιεργηθεί το βαμβάκι. Πέραν τούτου ουδέν.

Σύνθημά του (το οποίο συχνά αναφέρει στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις ατέλειωτες συζητήσεις στους γεωργικούς συνεταιρισμούς) «συμμαχώ ακόμα και με τον Διάβολο», προκειμένου να προωθήσει τα προβλήματα των αγροτών. Αυτές όμως οι «συμμαχίες με τον Διάβολο» του στέρησαν κάπως τη δόξα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στα Τέμπη. Ούτε 200 τρακτέρ δεν μπόρεσε να κατεβάσει. Ο ίδιος το δικαιολογεί λέγοντας ότι «οι αγρότες κουράστηκαν και γέρασαν»· οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι «μπόρεσε να κατεβάσει μόνον αυτούς που διόρισε στους συνεταιρισμούς». Πάνω απ' όλα όμως τον κατηγορούν ότι χάνει το τρένο. Οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται με το να κόβεις την Ελλάδα στα δύο, αλλά για την προστιθέμενη αξία των προϊόντων, που πρέπει να πληρούν τις ανάγκες του καταναλωτή. Πάνω απ' όλα όμως οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι το γιαπωνέζικο ρολόι τού κ. Κοκκινούλη σταμάτησε στο 1996, τότε που τα ΜΑΤ ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των τρακτέρ.

Διαβάστε περισσότερα:

Εποχικοί «επαναστάτες» με Lacoste και σκουλαρίκι στα μπλόκα

Οσοι πετυχαίνουν αυτές τις μέρες τον Θανάση Κοκκινούλη στα καφέ του Κάμπου, τον ρωτούν την ίδια ερώτηση: «Γιατί δεν είσαι στα μπλόκα πρόεδρε;». Και λαμβάνουν την ίδια απάντηση: «Ολα τα χρόνια ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα. Ας το πάρει μια φορά κι ο Παναθηναϊκός». Aν κάνετε την ίδια ερώτηση στους αγρότες των μπλόκων, μάλλον θα σας πουν το ανέκδοτο που τελευταία σαρώνει στη Λάρισα: πως, δηλαδή, όταν αποπειράθηκε ο κ. Κοκκινούλης να κατέβει στα μπλόκα, ένας αγρότης τον είδε από μακριά. Ενθυμούμενος το γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο του προέδρου της ΕΑΣ (Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμωv) στον Κάμπο φώναξε στους υπόλοιπους: «Ρε σεις! Ο… Harrods βγήκε παγανιά!». Αγνωστον αν ο κ. Κοκκινούλης άκουσε το σχόλιο ή μόνο τα γέλια. Εκτοτε, ουδέν μπλόκο επισκέφθηκε…

«Σκάει κανόνι»
Βλέπετε, στο «καμάρι του Κάμπου», στο τεράστιο εμπορικό κέντρο «Gaea Lifestyle Center» των 8 εκατ. ευρώ που έστησε ο κ. Κοκκινούλης για να μπορεί κι η Λάρισα να ντύνεται με «Sergio Tacchini», τελευταία δεν πατάει ψυχή. Απ’ τα 56 μαγαζιά τα μισά είναι ξενοίκιαστα και στις 240 θέσεις πάρκινγκ, μόνο αυτή που πιάνει η BMW του κ. Κοκκινούλη είναι μονίμως κατειλημμένη. Το δάνειο στην Αγροτική φουσκώνει, κάποιοι λένε πως οσονούπω «σκάει κανόνι» και καθώς ο κ. Κοκκινούλης πίνει καφέ πικρό στον δεύτερο όροφο όπου εδράζονται οι καφετέριες, στα μπλόκα η θέση του αγροτοπατέρα παραμένει αδειανή.

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_19_31/01/2010_389048








Το... Mall του Κοκκινούλη και οι μπίζνες του Νασίκα

Τα παλιά εκείνα χρόνια που τα τρακτέρ τριγύριζαν στα μπλόκα, η φυσιογνωμία που συντάραξε το αστικό μας σύμπαν, ήταν ο «γαλάζιος» Θανάσης Κοκκινούλης. Ο «Μαρίνος Αντύπας της Δεξιάς» κατά τον Δημ. Ρέππα, ή ο «πρόεδρος κι αρχηγός», όπως ακόμη και σήμερα λατρεύει να τον φωνάζουν, πρέσβευε το κλασικό «η επανάσταση μπορεί να περιμένει». Οταν τον έπαιρναν τηλέφωνο οι ρεπόρτερ, απαντούσε «τώρα πίνω τσίπουρα, να σε πάρω μετά;»! Κι ύστερα, τα χρόνια πέρασαν. Ισως να έφταιγε η «κοκέτικη» τάση που του άφησε η έκθεση στο «γυαλί» για τα πουκάμισα με το κροκοδειλάκι στο πέτο που λάνσαρε στον κάμπο, για τα σακάκια που στην ούγια έγραφαν «Boss» και για τα περάσματά του με τη γυαλιστερή BMW 316i απ’ τα μπλόκα. Πάντως κάπου στο διάβα του χρόνου αυτό το «συμμαχώ ακόμη και με το διάβολο για τους αγρότες», που έλεγε ο κ. Κοκκινούλης, άρχισε να ακούγεται κάπως παράταιρο.
Ακόμη και ο παλιός του σύμμαχος, ο Θανάσης Νασίκας (ή για τους φίλους «Νασούλιας») εξαφανίσθηκε. Ο ευτραφής κύριος που οδηγούσε το τρακτέρ όταν ο νυν υπουργός Σ. Χατζηγάκης είχε αρπαχτεί επάνω του κι έκανε πύρινες δηλώσεις, ξενιτεύτηκε στα 54 του. «Ο Νασούλιας την έκανε για Ρουμανία!», λένε τώρα στον Τύρναβο. Ο ίδιος πάλι, λέει πως μετά τη θητεία του ως δήμαρχος Τυρνάβου εντόπισε στο Βουκουρέστι κάτι φθηνά οικοπεδάκια - άλλο αν οι παλιοί συναγωνιστές επιμένουν πως κάνει χρυσές δουλειές με μεσιτείες real estate για όποιον συντοπίτη του σκέφτεται να ρίξει μαύρη πέτρα στα ελληνικά χωράφια. Ο,τι κι αν λένε οι άλλοι, ο «Νασούλιας» ξέρει καλύτερα. Εκείνος έχει το μυαλό του στην Ουκρανία. «Αυτός είναι», λέει, «ο επόμενος σταθμός της επέκτασης Νασίκα»!
Κι έτσι απ’ το δοξασμένο ’96 ώς σήμερα, το «μπλοκ Κοκκινούλης & friends»... φυλλορρόησε. Ηδη το 2005 ούτε 200 τρακτέρ δεν ακολούθησαν τη BMW του «προέδρου κι αρχηγού». Τα Τέμπη δεν έκλεισαν, κι οι άλλοι αγρότες υπομειδιούσαν: «μόνο όποιον διόρισε στο συνεταιρισμό μπόρεσε να κατεβάσει», έλεγαν! Το κλίμα είχε αλλάξει. Οι μαύρες σημαίες και οι φωτιές στα μπλόκα αντιμετωπίζονταν ως ρετρό αξεσουάρ. Πρώτη φορά είδαμε αγρότες με νομικούς συμβούλους από δίπλα. Μέχρι και τις πινακίδες τους είχαν βγάλει απ’ τα τρακτέρ για να μην πάρουν κλήση απ’ την Αστυνομία! Και μέσα στη δίνη του χρόνου, ο μόνος που έμεινε ίδιος -αν εξαιρέσουμε το λευκασμένο μούσι- ήταν ο «κόκκινος Κάπας». Δηλαδή ο Βαγγέλη Μπούτας, του ΚΚΕ, με trademark την αγροτική κάπα. Ο κ. Μπούτας ακόμη και στις φετινές κινητοποιήσεις, αναβίωσε κλίμα ’96. Το δικό του μπλόκο στον κόμβο Νίκαιας είχε σόμπες και σκηνές, αρνιά και σούβλες, ντουντούκες και τραγούδια - περίπου σαν βουτιά στα αγροτικά eighties.
Χωρίς την... κάπαΜόνο που όλ’ αυτά, οι συναγωνιστές του δεν τα είδαν με καλό μάτι! Οι λεγόμενοι «Νέοι Αγρότες», το νέο αίμα του αγροτοσυνδικαλισμού, έριξαν πρώτη φορά το Δεκέμβριο το σύνθημα «όλοι στα Τέμπη χωρίς την κάπα!», και λίγο έλειψε να γίνει σύρραξη στην πλατεία της Καρδίτσας όταν τους εντόπισε ο κ. Μπούτας. Ο οποίος πλέον τους αποκαλεί «κουλάκους» με «αστραφτερά 4χ4», και -ω του θαύματος!- μοιάζει να συμφωνεί με τον κ. Κοκκινούλη. Βλέπετε, κι εκείνον τον απόδιωξαν απ’ τα μπλόκα, κι ίσως γι’ αυτό πικραμένος φωνάζει τους καινούργιους «νεοτσιφλικάδες»!
Βεβαίως, έχει στον αγώνα το πρωτοπαλίκαρό του, τον Χρήστο Σιδηρόπουλο, με το λευκό μαλλί και τη στριγγή φωνή. Είναι ο κύριος που προ ημερών ούρλιαζε «Δρόσο, εσύ δε σηκώθηκες στην Αλαμάνα που μας έλεγαν αλήτες!» - περίπου σα να εγκαλούσε τον Αθανάσιο Διάκο. Απευθυνόταν βεβαίως στον «πράσινο» Γιώργο Δρόσο απ’ τα Φάρσαλα. Ο οποίος κοιμόταν τις νύχτες στο μπλόκο των Μικροθηβών και κάθε που έπιανε μεσημέρι η φωνή του έκλεινε απ’ τις φωνές. Μέχρι εδώ, τίποτε το παράδοξο. Μόνο που μερικά χρόνια πριν ο κ. Δρόσος με το ανάκατο μαλλί ήταν... χρηματιστής στο Λονδίνο! Σουρεαλιστικό, πλην αληθές: ο επαναστατημένος κύριος που παρελαύνει στο δέκτη σας με την τριμμένη φόρμα, μεσουράνησε στο City της Αγγλίας, ως υπεύθυνος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας! Στον τοίχο του σπιτιού του κρέμεται ένα πτυχίο στο Μάρκετινγκ κι ένα στο Διεθνές Εμπόριο από πανεπιστήμια της Γηραιάς Αλβιώνος. Αλλο αν αυτές τις μέρες δεν θέλει καθόλου να συζητά γι’ αυτά, γιατί τον κάνουν να μοιάζει λιγάκι παράταιρος με τους υπόλοιπους αγρότες -όπως με το «γαλάζιο» Λεωνίδα Χρα, φερ’ ειπείν, που ακόμη και μπρος στην κάμερα αρνείται να αποχωριστεί την γκλίτσα και το σκουφάκι του. Εν ολίγοις, ο «Νέος Αγρότης» κ. Δρόσος έχει κάνει την αντίθετη ακριβώς διαδρομή απ’ τον «παλιό» κ. Κοκκινούλη. Εκείνος ξεκίνησε με το τρακτέρ του, και πριν από μερικούς μήνες έφθασε ως πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας να ανοίξει το... Kokkinouli’s Mall στον κάμπο! Δηλαδή ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο 8 εκατομμυρίων ευρώ, με 240 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 50 καταστήματα, το οποίο ονομάζεται «Gaea Lifestyle Center»! Ισως η ιδέα να του ήρθε επειδή δεν έβρισκε Lacoste στη Λάρισα, πάντως το βέβαιον είναι πως το λαρισινό Mall το έστησε στην οδό Καρδίτσης, «για να το βλέπει κάθε φορά που θα έρχεται από την Καρδίτσα ο Μπούτας»!
Κι έτσι κάπως, η εποχή του αγροτικού λυρισμού παρήθλε ανεπιστρεπτί. Ακόμη κι ο Θανάσης Νασίκας θα ξεκαρδιζόταν αν άκουγε τώρα εκείνο το αξέχαστο Κοκκινούλικο απόφθεγμα: «την αίσθηση που σου δίνει στις πεντέμισι το πρωί η μυρωδιά της αλωνισμένης καλαμιάς, δε μπορεί να στη δώσει κανένας και τίποτα άλλο»! Πλην, ο «Νασούλιας» λείπει στο Βουκουρέστι για δουλειές...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_01/02/2009_301744

Κοκκινούλης:Ο Harrods βγήκε παγανιά!


…Ο Θανάσης Κοκκινούλης, αγροτοσυνδικαλιστής φίρμα των τελευταίων χρόνων,φαίνεται κατά τη εφημερίδα Real news,να είναι ο εμπνευστής της επιχειρηματικής ιδέας για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Λάρισα.
Είναι το Gaea life style center,δημιούργημα του αγροτών της Ένωσης (?)που ολοκληρώθηκε το 2008 και δεν πουλά αγροτικά προϊόντα όπως όλοι θα φανταζόμαστε.
Στο εν λόγω κέντρο υπάρχουν μαγαζιά με ρούχα φίρμες-όπως ο Κοκκινούλης, κοσμήματα και ότι άλλα όπως σε κάθε εμπορικό κέντρο. Τα εμπορικά κέντρα περνούν δύσκολες μέρες λόγω οικονομικής κρίσης . Το ίδιο και Gaea life style center.
Oι αγρότες-επιχειρηματίες έχουν συνάψει μεγάλα δάνεια τα οποία θα έχουν πρόβλημα να αποπληρώσουν αφού πολλά από τα μαγαζιά-μπουτίκ δεν καταβάλλουν πλέον τα ενοίκια.
Μετά το ναυάγιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας ο Κοκκινούλης, μαθαίνουμε, ότι με σπασμένα φτερά δεν έχει πια την δυνατότητα να επηρεάσει όπως στο παρελθόν τους χρεωμένους συναδέλφους του. Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα! Χίλιες φορές κρίμα!


http://www.zoomnews.gr/?p=5732

Κοκκινούλης: «Πρέπει να πάει να μονάσει η Ντόρα»


Νέα επίθεση στην Ντόρα εξαπέλυσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 984 ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης. Όπως, είπε, η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να φύγει από τη Ν.Δ. «Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να αποφασίσει να μονάσει» υποστήριξε με νόημα οΚοκκινούλης. Η επίθεση στην οικογένεια Μητσοτάκηδεν περιορίστηκε στην Ντόρα, αλλά επεκτάθηκε και στον Μητσοτάκη με αφορμή την πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε σχετικά με την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης. «Θεωρώ, πρώτα από όλα, ότι η πρόταση του επίτιμου είναι εκ του πονηρού. Είναι ουσιαστικά βολές εναντίον της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε με νόημα ο Κοκκινούλης. Παρά την δριμύτητα που περιέχουν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΑΣ Λάρισας, δεν έχει βγει κανείς να τις αποδοκιμάσει. Αυτό σημαίνει ότι η Ρηγίλλης δεν διαφωνεί και τόσο με τα όσα λέει ο Κοκκινούλης, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και κομματικό στέλεχος της Ν.Δ.Κάποιοι, λένε, ότι ο Σαμαράς του έχει υποσχεθεί και σημαντική θέση στον κομματικό μηχανισμό, ενώ ο ίδιος ονειρεύεται μια θέση στα έδρανα της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να δούμε τι είπε ο Κοκκινούληςστην συνέντευξη που έδωσε στον 984.

Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για την πρόταση του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης:
«Θεωρώ, πρώτα από όλα, ότι η πρόταση του επίτιμου είναι εκ του πονηρού. Είναι ουσιαστικά βολές εναντίον της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί αν υποθέσουμε ότι ένα στέλεχος του ΠαΣοΚ του βεληνεκούς του κ. Μητσοτάκη, έκανε μια πρόταση ανάλογη, δεν θα έβαζε ένα νεοδημοκράτη μέσα; Όλοι άχρηστοι είναι; Το ένα είναι αυτό. Και το δεύτερο, που είναι απορία μου, όλοι εσείς στην Αθήνα, δεν βρέθηκε ούτε ένας να ρωτήσει την κόρη του, να κάνει μια κρίση για την πρόταση του πατέρα της; Τι ρωτάτε τον Κοκκινούλη; Γιατί δεν ρωτάτε τη Ντόρα Μπακογιάννη;».
Δημοσιογράφος: Τι πιστεύετε δηλαδή, ότι είναι ένα σχέδιο;
Θ. Κοκκινούλης: «Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε αυτή την πρόταση ουσιαστικά για να πλήξει τον κ. Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία».
Δημοσιογράφος: Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι από τη στιγμή που το ΠαΣοΚ έχει κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία με δέκα ποσοστιαίες μονάδες, δεν μπορούμε να βάζουμε υπουργούς από το κόμμα το οποίο έχει χάσει, έχει συντριβεί πριν από τρεις μήνες…
Θ. Κοκκινούλης: «Η κυβέρνηση εθνικής ανάγκης δεν θα έχει ούτε υφυπουργούς;».
Δημοσιογράφος: Θα έχει υφυπουργούς…
Θ. Κοκκινούλης: «Γραμματείς θα έχει;».
Δημοσιογράφος: Θα έχει…
Θ. Κοκκινούλης: «Σε μια διακυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν έχει θέση κανένας νεοδημοκράτης;».
Δημοσιογράφος: Καταρχάς ποιον να βρει, αφού όσοι νεοδημοκράτες ενεπλάκησαν στα οικονομικά τα τελευταία πέντε χρόνια χρεοκόπησαν τη χώρα…
Θ. Κοκκινούλης: «Άρα δεν χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας, θα έπρεπε να πει ο κ. Μητσοτάκης, «να συνεχίσει να κυβερνά το ΠαΣοΚ και διαφωνώ με ορισμένα στελέχη», αυτό θα έπρεπε να πει. Πιστεύω ότι η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ευθεία βολή εναντίον της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας».
Δημοσιογράφος: Επειδή ζείτε πάρα πολλά χρόνια το κόμμα αυτό και επειδή έχετε ξεκάθαρη άποψη και επί του συγκεκριμένου, θεωρείτε ότι από τη στιγμή που έχουν αρχίσει πάλι τα «όργανα» και εκτιμάτε ότι ουσιαστικά στοχεύει προς την υπονόμευση της νέας ηγεσίας της νέας Δημοκρατίας η συγκεκριμένη κίνηση, θα πρέπει αργά ή γρήγορα να ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Μπακογιάννη;
Θ. Κοκκινούλης: «Αυτά τα θέματα τα έχει ξεκαθαρίσει η βάση της Νέας Δημοκρατίας. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να επιτρέψει τέτοια φαινόμενα, γιατί -θα σας πω και κάτι άλλο, διότι το παρελθόν δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε- αν τότε που ο κ. Μητσοτάκης διεκδίκησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Στεφανόπουλο και την κέρδισε, ψήφιζε ο λαός, ξέρετε τι ποσοστά θα έπαιρνε ο κ. Στεφανόπουλος τότε; 80%. Επομένως, ό,τι θέλουν ορισμένοι να σκέφτονται ή επιθυμούν να κάνουν ή επιθυμούν να γίνουν, δεν θα τους αφήσει ο κόσμος, αυτό είναι όλη η δουλειά. Επομένως, θα μείνουν ευσεβείς πόθοι. Πόθους όλοι έχουμε, αλλά δυστυχώς, κατά το πλείστον μένουν ανεκπλήρωτοι».
Δημοσιογράφος: Είχατε πει μετά τις εκλογές ή πριν τις εκλογές ότι θα πρέπει να φύγει η κ. Μπακογιάννη…
Θ. Κοκκινούλης: «Πριν από τις εκλογές είπα ότι η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να φύγει αυτός που θα χάσει, πριν από τις εκλογές».
Δημοσιογράφος: Εμμένετε σε αυτή την άποψη;
Θ. Κοκκινούλης: «Φυσικά, αφού την είπα πριν από τις εκλογές, το ίδιο ίσχυε και για τον Αντώνη Σαμαρά».
Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά τώρα χαμένη είναι η κ. Μπακογιάννη…
Θ. Κοκκινούλης: «Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να αποφασίσει να μονάσει».
Δημοσιογράφος: Γιατί, όμως, πρέπει να φύγει ο ηττημένος;
Θ. Κοκκινούλης: «Γιατί είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, σώνει και καλά αυτός ο οποίος νιώθει αδικημένος ή ριγμένος ή εν πάση περιπτώσει ό,τι άλλο συναίσθημα τού δημιουργείται, να θέλει να μαζεύεται σε ένα πόλο, ο οποίος δημιουργεί αντίρροπες δυνάμεις. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει στο μέτρο του δυνατού να τις αποφεύγει αυτές, όσο και αν εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό να δημιουργήσουν πρόβλημα».

http://www.spindoc.gr/archives/3623

Πηγή: http://tsouknida.com/2010/07/01/545454-12/
Γράφει ο Αθανάσιος Δεσλης BS,MS PhD Γεωπονος,Οικονομολογος, τ।Διευθυντης ΕΑΣ Λαρισης, τ Αρχηγος της ΕΡΕΝ Β Ελλαδος


athansdeslis@gmail.com

Δυστυχώς το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Χώρας και των Λαρισαίων δεν είναι μόνο η επί θύραις Εθνική χρεωκοπία, αλλά είναι και η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ισχυρότερος πυλώνας της τοπικής οικονομίας που είναι η Ένωση Αγροτικών Συν/σμων Λαρίσης Τυρνάβου Αγιάς και η οποία εκ συστήματος αποκρύπτεται από τους επί σειράν ετών διοικούντες, γνωστούς γαλάζιους αγροτοπατέρες του κάμπου!! Ο γνωστός γαλάζιος στρατηγός της αγροτικής διαπλοκής, ενώ έχει άποψη επί παντός επιστητού-Λέει στον Καραμανλή τι να κάνει-Εισηγείται στον Σαμαρά πώς να επανιδρύσει την Νέα Νέα Δημοκρατία-Συμβουλεύει την Ντόρα να πάει σε μοναστήρι-Ο ίδιος ονειρεύεται δημαρχία Κιλελέρ!!! Αλλά δεν λέει ούτε λέξη για τα χάλια και την χρεωκοπία που έχει οδηγήσει την άλλοτε κραταιά Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαρίσης.!!! Και κατά ένα περίεργο τρόπο έχει επιβάλλει μια περίεργη σιωπή στα τοπικά ΜΜΕ για τα όσα συμβαίνουν. Κανείς δεν ασχολείται μαζί του σε τοπικό επίπεδο.
Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατο ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας τα περιουσιακά στοιχειά της ΕΑΣ Λαρίσης είναι υπό κατάσχεση αφού αδυνατεί να αποπληρώσει χρέη εννέα εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες , η πιστωτική της ικανότητα έχει χαθεί και αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας και πληρωμών.
Η ΕΑΣ Λαρισας είναι οργανισμός κοινής ωφέλειας. Κατά συνεπείαν αποτελεί υποχρέωση των Δικαστικών Αρχών και του Εισαγγελέα Λαρίσης να επέμβουν και να ασκήσουν ποινική δίωξη για μια σειρά παρανομιων και ατασθαλιών που οι διοικούντες την ΕΑΣ κατ εξακολούθηση και με σκοπό τον δόλο διαπράττουν εις βάρος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας αλλά και των συμφερόντων των αγροτών της περιοχής!! Και εξηγούμαι
1. Από τριών μηνών και πλέον έγιναν και γίνονται παράνομες εκλογές –παρωδία- εντός των κόλπων των «ανύπαρκτων» 255 πρωτοβαθμίων συνεταιριστικών Οργανώσεων δια την εκλογή αντιπροσώπων, οι οποίοι θα συνέρθουν με την σειρά τους την 17ην Ιουλίου εις την Λάρισα δια να εκλέξουν εν είδη διατεταγμένης υπηρεσίας τους ίδιους αγροτοπατέρες εις την Ηγεσία της ΕΑΣ παραγράφοντας ουσιαστικά τις οικονομικές ατασθαλίες και τις ζημιές εκατομμυρίων ευρώ και επιβραβεύοντας την ζημιογόνο πολιτική των προηγούμενων ετών.
2. Η εκλογή αντιπροσώπων Συνεταιριστικών Οργανώσεων είναι παράνομος και καταχρηστική αφού Πρωτοβάθμιοι Συνεταιρισμοί δεν υφίστανται καθόσον ούτε ΔΣ υπάρχουν, ούτε εγγεγραμμένα μέλη και ούτε συνεταιριστική δραστηριότητα με οικονομική μερίδα έχουν ο δε προϋπολογισμός και η όλη οικονομική κατάστασης τους είναι ανύπαρκτος έως μηδενική χωρίς να υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων ΔΣ η ΓΣ παρά μόνον σφραγίδες εις τας χείρας μερικών εκλεκτών-παρέας των γνωστών γαλάζιων στρατηγών του Κάμπου.!!!
3. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ Κοκκινουλης και η γνωστή του Παρέα που χρόνια τώρα παράνομα σφετερίζεται την Διοίκηση της Μεγαλύτερης και άλλοτε Ισχυρότερης οικονομικά Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Χώρας , φρόντισε να αυξήσει την συνεταιριστική μερίδα των 25.000 αγροτών-μελών των 255 Πρωτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων σε 140 Ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι άλλοτε συνεταιρισμένοι αγρότες –μέλη να αδυνατούν να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους εν μέσω μάλιστα της γενικότερης κρίσης και ως εκ τούτου να στερούνται του δικαιώματος να ψηφίζουν τους αντιπροσώπους της αρέσκειας τους.
4. Ο κ Κοκκινούλης και η παρέα του στην ΕΑΣ πληρώνουν παράνομα , με έξοδα της ίδιας της ΕΑΣ σε πολλές περιπτώσεις, την συνεταιριστική μερίδα των 140 Ευρώ σε δυο ή τρεις ή τέσσερες συνεταιριστές –εκλεκτούς αγρότες –φίλους των –βγάζουν τους αντιπρόσωπους της αρεσκείας των βάσει καταλόγου με αποτέλεσμα εν τέλει να νοθεύουν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Ατυχώς δια τον τόπον η ίδια παρανομία επαναλαμβάνεται επί μια 20ετιαν με την ανοχή των αρμοδίων Οργάνων του Υπουργείου Γεωργίας. Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται και σε άλλες Γεωργό-ενώσεις με αποτέλεσμα το Συνεταιριστικό Κίνημα να έχει παραδοθεί εις τους αγροτοπατέρες οι οποίοι έχουν απομονώσει το επιστημονικό προσωπικό, έχουν εξαφανίσει την άλλοτε εποπτική Υπηρεσία της Αγροτικής Τράπεζας και διοικούν τις Ενώσεις σαν προσωπικά τους καπετανάτα. Εδώ πρέπει να αναφέρω την ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας η οποία συνέδραμε εις την δημιουργία και διατήρηση των καλικάτζαρων της αγροτικής διαπλοκής.
5. Η Γενική Συνέλευσης των Αντιπρόσωπων των Πρωτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων της ΕΑΣ Λαρίσης Τυρνάβου Άγιας την 17ην Ιουλίου είναι παράνομος αφού δεν αντιπροσωπεύει τους 25.000 αγρότες μέλη των τριτοβαθμίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων και συνεπώς παράνομος είναι και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Λαρίσης
6. Είναι παράνομος η παραγραφή των ζημιών και ατασθαλιών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου από την Γενική συνέλευση των ψευδό αντιπροσώπων των πρωτοβαθμίων συν/σμων και έχουν και ποινική ευθύνη επειδή για 15 συνεχόμενα χρόνια και επί εξουσίας των γαλάζιων στρατηγών του Κάμπου παραγράφησαν τεράστια ποσά-ζημιές κακής οικονομικής διαχείρισης
7. Υπάρχει ποινική ευθύνη διότι επί 20 έτη ουδέποτε οι διοικούντες την ΕΑΣ Λάρισας δημοσίευσαν ισολογισμούς η προϋπολογισμούς η ελέγχους από ορκωτούς λογιστές τόσον της Συνεταιριστικής Οργάνωσης αλλά και των υπαγόμενων εις αυτήν επιχειρήσεων.
8. Κατά την πάγια συνεταιριστική νομοθεσία, όλα τα έσοδα της Ενώσεως που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις, από δικαιώματα και κατακρατήσεις επιδοτήσεων προς τους μεμονωμένους συνεταιριστές, από αποζημιώσεις από κέρδη των αγροτικών βιομηχανιών και γενικώς πάσης φύσεως εσόδων, πρέπει να μοιράζονται εις τις 255 πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις σε ποσοστό 6 προς 4 (το 4 αναλογεί στην ΕΑΣ). Για 20 χρόνια τώρα δεν εδόθη ούτε ένα Ευρώ στις πρωτοβάθμιες, κανένας Υπουργός Γεωργίας ή ελεγκτικός μηχανισμός δεν ρώτησε ποτέ, γιατί? Και επί τέλους γιατί δεν εκινήθη αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη μέχρι σήμερα?
Εις τα έσοδα της ΕΑΣ πρέπει να αναφέρουμε τις πληρωμές για τις ενστάσεις της ΚΑΠ (φημολογείται ότι ήταν 125 εκατομμύρια ευρώ), το 1-2 % των επιδοτήσεων από ΟΠΕΚΕΠ, τα έσοδα της αγοραπωλησίας σπόρων όπως το σιτάρι, και ζωοτροφών, Και τέλος τις προμήθειες-έσοδα από εργοστάσια βιομηχανικής ντομάτας , φαρμάκων και λιπασμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με ομολογίες υπαλλήλων της ΕΑΣ Λαρίσης υπάρχουν υπόγειες διαδρομές για την διακίνηση των χρημάτων –προμηθειών αυτών!!!
9. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να ερευνήσει τον νεοπλουτισμό των GOLDEN BOYS όπως αποκαλούνται τα γνωστά γαλάζια παιδιά του κάμπου και να εφαρμοστεί από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος το Πόθεν Έσχες !!!!Υπάρχουν μάλιστα αλληλοκατηγορίες που δημοσιεύτηκαν και στα τοπικά ΜΜΕ μεταξύ του τ. Προέδρου της ΕΑΣ κ Αντωνίου και του τωρινού κ. Κοκκινούλη όπου γίνεται λογος για παράνομο πλουτισμό και αγορά εκατοντάδων στρεμμάτων και ακίνητης περιούσιας!!! Μερικοί μάλιστα στα καφενεία και τους δρόμους της Λαρίσης και των χωριών μιλούν για ξεπούλημα του Εργοστασίου Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ που έγινε με κοινοτικές επιδοτήσεις και που κατά παράβαση της κοινοτικής Νομοθεσίας επωλήθη!!!! Ήδη εμπειρογνώμονες της Ε.Ε ερευνούν σχολαστικά το όλο θέμα.
Επίσης γίνετε λόγος για το ήδη χρεωκοπημένο Εμπορικό Κέντρο της Φιλιππούπολης -GAEA LIFESTYLE CENTER-την αυθαίρετη παραχώρηση (55%) εις την κατασκευαστική εταιρεία, στην πρόσληψη μιας ανύπαρκτης διαχειριστικής Εταιρείας Εμπορικών Κέντρων από την Θεσσαλονίκη, με υπέρογκο τίμημα μόνο και μόνο επειδή η ιδιοκτήτης ήταν εντυπωσιακή κυρία!!! Και γενικά το όλο στήσιμό του χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες βιωσιμότητας ή περιβαλλοντολογικές, σε μια περιουσία που είχε αγοραστεί όταν ο υποφαινόμενος ήταν Γ Διευθυντής της ΕΑΣ και για άλλους σκοπούς!!! Πρόσφατα η Καθημερινή έγραψε τα παρακάτω:
Τα παλιά εκείνα χρόνια που τα τρακτέρ τριγύριζαν στα μπλόκα, η φυσιογνωμία που συντάραξε το αστικό μας σύμπαν, ήταν ο «γαλάζιος» Θανάσης Κοκκινούλης. Ο «Μαρίνος Αντύπας της Δεξιάς» κατά τον Δημ. Ρέππα, ή ο «πρόεδρος κι αρχηγός», όπως ακόμη και σήμερα λατρεύει να τον φωνάζουν, πρέσβευε το κλασικό «η επανάσταση μπορεί να περιμένει». Όταν τον έπαιρναν τηλέφωνο οι ρεπόρτερ, απαντούσε «τώρα πίνω τσίπουρα, να σε πάρω μετά;»! Κι ύστερα, τα χρόνια πέρασαν. Ίσως να έφταιγε η «κοκέτικη» τάση που του άφησε η έκθεση στο «γυαλί» για τα πουκάμισα με το κροκοδειλάκι στο πέτο που λάνσαρε στον κάμπο, για τα σακάκια που στην ούγια έγραφαν «Boss» και για τα περάσματά του με τη γυαλιστερή BMW 316i απ’ τα μπλόκα. Πάντως κάπου στο διάβα του χρόνου αυτό το «συμμαχώ ακόμη και με το διάβολο για τους αγρότες», που έλεγε ο κ. Κοκκινούλης, άρχισε να ακούγεται κάπως παράταιρο. Εκείνος ξεκίνησε με το τρακτέρ του, και πριν από μερικούς μήνες έφθασε ως πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας να ανοίξει το… Kokkinouli’s Mall στον κάμπο! Δηλαδή ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο 8 εκατομμυρίων ευρώ, με 240 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 50 καταστήματα, το οποίο ονομάζεται «Gaea Lifestyle Center»! Ισως η ιδέα να του ήρθε επειδή δεν έβρισκε Lacoste στη Λάρισα, πάντως το βέβαιον είναι πως το λαρισινό Mall το έστησε στην οδό Καρδίτσης, «για να το βλέπει κάθε φορά που θα έρχεται από την Καρδίτσα ο Μπούτας»!
Όσοι πετυχαίνουν αυτές τις μέρες τον Θανάση Κοκκινούλη στα καφέ του Κάμπου, τον ρωτούν την ίδια ερώτηση: «Γιατί δεν είσαι στα μπλόκα πρόεδρε;». Και λαμβάνουν την ίδια απάντηση: «Όλα τα χρόνια ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα. Ας το πάρει μια φορά κι ο Παναθηναϊκός». Aν κάνετε την ίδια ερώτηση στους αγρότες των μπλόκων, μάλλον θα σας πουν το ανέκδοτο που τελευταία σαρώνει στη Λάρισα: πως, δηλαδή, όταν αποπειράθηκε ο κ. Κοκκινούλης να κατέβει στα μπλόκα, ένας αγρότης τον είδε από μακριά. Ενθυμούμενος το γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο του προέδρου της ΕΑΣ (Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμωv) στον Κάμπο φώναξε στους υπόλοιπους: «Ρε σεις! Ο… Harrods βγήκε παγανιά!». Αγνωστον αν ο κ. Κοκκινούλης άκουσε το σχόλιο ή μόνο τα γέλια. Έκτοτε, ουδέν μπλόκο επισκέφθηκε…
Ακόμη και ο παλιός του σύμμαχος, ο Θανάσης Νασίκας (ή για τους φίλους «Νασούλιας») εξαφανίσθηκε. Ο ευτραφής κύριος που οδηγούσε το τρακτέρ όταν ο υπουργός Σ. Χατζηγάκης είχε αρπαχτεί επάνω του κι έκανε πύρινες δηλώσεις, ξενιτεύτηκε στα 54 του. «Ο Νασούλιας την έκανε για Ρουμανία!», λένε τώρα στον Τύρναβο. Ο ίδιος πάλι, λέει πως μετά τη θητεία του ως δήμαρχος Τυρνάβου εντόπισε στο Βουκουρέστι κάτι φθηνά οικοπεδάκια – άλλο αν οι παλιοί συναγωνιστές επιμένουν πως κάνει χρυσές δουλειές με μεσιτείες real estate για όποιον συντοπίτη του σκέφτεται να ρίξει μαύρη πέτρα στα ελληνικά χωράφια. Ο,τι κι αν λένε οι άλλοι, ο «Νασούλιας» ξέρει καλύτερα. Εκείνος έχει το μυαλό του στην Ουκρανία. «Αυτός είναι», λέει, «ο επόμενος σταθμός της επέκτασης Νασίκα»!
Κι έτσι κάπως, η εποχή του αγροτικού λυρισμού παρήθλε ανεπιστρεπτί. Ακόμη κι ο Θανάσης Νασίκας θα ξεκαρδιζόταν αν άκουγε τώρα εκείνο το αξέχαστο Κοκκινούλικο απόφθεγμα: «την αίσθηση που σου δίνει στις πεντέμισι το πρωί η μυρωδιά της αλωνισμένης καλαμιάς, δε μπορεί να στη δώσει κανένας και τίποτα άλλο»! Πλην, ο «Νασούλιας» λείπει στο Βουκουρέστι για δουλειές…

Τέλος αληθεύει η πληροφορία ότι ένα μέρος της περιουσίας παρεχωρήθη στην κατασκευαστική εταιρεία για να γίνει πολυκατοικία?
Επίσης ήρθε η ώρα να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα. Ότι δηλαδή υπάρχουν παράνομα παραστατικά παραδόσεων βάμβακος εις το Εκκοκκιστήριο και δημητριακών εις τις αποθήκες της ΕΑΣ για μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που τελικά παραδόθηκαν και γίνεται λόγος για αλλοτρίωση των στοιχείων των γεωργικών εκτάσεων προκειμένου να εισπραχθούν πλασματικές κοινοτικές επιδοτήσεις . Όλα αυτά με τις ευλογιές των διοικούντων την ΕΑΣ και οφείλει ο Εισαγγελεύς Λαρίσης να κινηθεί πάραυτα

10.Υπαρχει τέλος το τεράστιο θέμα της παράδοσης βάμβακος και δημητριακών με ανοικτή τιμή από μέρους των αγροτών εις την ΕΑΣ και εν συνεχεία να συμψηφίζονται ζημίες και οικονομικές ατασθαλίες και τέλος να παραγράφονται από τις γενικές συνελεύσεις των ψευτοαντιπροσώπων. Τα λογιστικά κόλπα και ευρήματα των γαλάζιων στρατηγών του κάμπου δεν έχουν τελειωμό!!!
Μας εκπλήσσει το θράσος του Θανάση Κοκκινούλη ο οποίος αφού εκλέγεται με τόσο κραυγαλέο και παράνομο τρόπο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας θέλει να μεταπηδήσει στο Δημαρχιακό θώκο του Κιλελέρ αφήνοντας τους υπόλοιπους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά δηλαδή την χρεωκοπία της. Και θέλει να γίνει δήμαρχος αφού αποκάλεσε το 40 % των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας καλικάτζαρους!!! Το ερώτημα είναι θα πείσει κανέναν στο Δήμο μου να τον ψηφίσει? Υπάρχουν ακόμα αφελείς? Θα δούμε.!!!

http://papanotas.wordpress.com/2010/07/04/party-2/
Ο συνδικαλιστής της Ν.Δ. Θ. Κοκκινούλης σε συνέντευξη του στο Κανάλι 1 δήλωσε ότι κατά την άποψη του «ο χαμένος πρέπει να φύγει από τη Ν.Δ.». Οπως επεσήμανε: «Εδώ στη Λάρισα υπάρχουν ορισμένοι καλικάτζαροι, ψηφοφόροι της Μπακογιάννη, που απεργάζονται σχέδια με ορισμένους άφρονες στην περιφέρεια, προσπαθώντας να υπονομεύσουν τη νέα ηγεσία». Επίσης, όσον αφορά στην πρόταση Μητσοτάκη για κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης» είπε ότι «την απάντηση πρέπει να τη δώσει η κόρη του. Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον. Η Μπακογιάννη γιατί δεν τοποθετείται;»." 



ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


...
ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!! ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΝΤΡΙ!

Όπως μας ενημερώνει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος από την Λάρισα στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία ο γνωστός γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής Κοκκινούλης σε ερώτηση για το αν θα υπέγραφε για να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα της ιθαγένειας στους μετανάστες απάντησε:

"Όχι βέβαια. Εγώ έχω τρεις κουμπάρους Αλβανούς για τους οποίους έχω εξασφαλίσει ήδη την ψήφο τους για τη ΝΔ. Χαζός είμαι να υπογράψω;"

Ότι να' ναι κι όπως να 'ναι από το μαντρί των Παυλόπουλων και των Αλογοσκούφηδων... Κάνουν και αστειάκια οι αστείοι με την Κρατική υπόσταση και την Εθνική συνέχεια... Συγχωρούνται αυτά; Ξεχνιούνται νομίζουν ή τα προσπερνάμε και δεν τρέχει τίποτα; ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ... Και πείτε μας τώρα πως έχει άδικο το HellenicRevenge όταν σήμερα πουρνό πουρνό ανάρτησε ένα καυστικό κείμενο με τον τίτλο... "ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΡΤΕΡΙΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΗ"!!! Μεγάλη η χάρη του Αγίου Καρτερίου την μνήμη του οποίου τιμάμε όντος σήμερα... Διαβάστε το...

 

----------------------------------------------------

 

Βαριδι για τη Νεα Δημοκρατια ο Κοκκινουλης.Ολη η Λαρισα μιλαει για τα σκανδαλα του!!!


Αν κρινουμε απο τα τηλεφωνα και τα μηνυμτα που κατακλυζουν το μπλοκ μας απο στελεχη της Γαλαζιας Πραταξης, ο Αλ Καπονε του Θεσσαλικου Καμπου εξελισσεται ηδη σε βαριδι μεγατονων για τη Νεα Δημοκρατια.
Οπως μαλιστα μας τονισε μελος της ΝΟΔΕ Λαρισας που μιλησε μαζι μας και που διατηρει ανοιχτη γραμμη με την Ριγιλλης , ηδη ο Προεδρος της χρεοκοπημενης ΕΑΣ αποτελει παρελθον και δεν υπαρχει ουτε σκεψη να χρισθει Υποψηφιος Δημαρχος Κιλελερ!!!!!Ταυτοσημες ειναι και οι αποψεις τοσο του Χρηστου Ζωη αλλα και του Μαχιμου Χαρακοπουλου.

Το ιδιο μελος μας τονισε με νοημα οτι το Υπουργειο Γεωργιας και ειδικα ο Υφυπουργος Μιχάλης Καρχιμάκης, προκειται κατ απαιτηση του ΠΑΣΟΚ Λαρισας και σε περιπτωση που ο Κοκκινουλης τολμησει να κατεβει παρ αυτα ,να του τραβηξουν το χαλι στελνοντας τον στις καλενδες ,πραγματοποιοντας εξονυχιστικο ελεγχο στα οικονομικα της ΕΑΣ και αποκαλυπτοντας στοιχεια για παρανομες επιδοτησεις και κοινοτικα κονδυλια πληττοντας ουσιαστικα τη Νεα Δημοκρατια !!! 


Κατι τετοιο θα ειχε φοβερο αντικτυπο στην πρωτια της Νεας Δημοκρατιας γαι την Περιφερεια Θεσσαλιας και το Δημο Λαρισας τη στιγμη μαλιστα που η νικη του Κωστα Αγοραστου  και του Κωστα Τζανακουλη θεωρειται απο την Ριγιλλης βεβαια.


Ειναι γεγονος οτι παραδοσιακα στελεχη της Νεας Δημοκρατιας Λαρισας εκφραζουν εντονα την αγανακτηση τους τοσο στα τοπικα Βουλευτικα Γραφεια στη ΝΟΔΕ αλλα και στον Υπευθυνο Αγροτικου!!!


Ο Βουλευτης Κοζανης κ Κασαπιδης νεος Πολιτικος, με ισχυρες φιλοδοξιες και δυνατοτητες, γνωστης των οσων μηχανουργει ο Κοκκινουλης  δεν επιθυμει με κανενα τροπο να ταυτισθει με τακτικες Αλ Καπονε που εφαρμοζει ο HARRODS-ετσι τον αποκαλουσαν στα μπλοκα- και να παρει την ευθυνη και το βαρος της υποψηφιοτητας του στο Δημο Κιλελερ.

Ολα αυτα ειναι σε γνωση και του Βασιλη Μιχαλολιακου ο οποιος οπως τονισε σε επικοινωνια που ειχε με παλιους  ΟΝΝΕΔιτες  της Λαρισας .................δεν υπαρχει καμια προθεση να χαθει  ο Δημος Λαρισας και η Περιφερεια Θεσσαλιας για να ικανοποιηθουν τα καπριτσια καποιων!!!!


Στοι ιδιο μηκος κυματος κινουνται και οι αποψεις της Ζετας Μακρη και του Θαναση Νακου και του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Παρισιάδη,απο οσα ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε.


Εντονες ειναι οι φημες στην Ταχυδρομειου οτι οι πολυδαπανες καταχωρησεις στον Τοπικο Τυπο της λεγομενης Κινησης Στηρηξης της Υποψηφιοτητας του Θαναση Κοκκινουλη (θυμιζει λιγο Διαμαντο η κινηση) προερχονται απο τις δαπανες Διαφημισης της ΕΑΣ.Εαν αυτο αληθευει τοτε υπαρχει καταφωρη παραβιαση του Νομου περι Εκλογικων Δαπανων και ο Ριζος Κομητσας ειναι ετοιμος να εκτοξευσει ρουκετες εναντιον του με εγγραφη καταγγελια στους αρμοδιους!!!!


Γεγονος ειναι οτι οι πιο πολλοι απο τους υπογραφοντες εχουν καποιας μορφης διαπλοκη μαζι του!!!!

Παραιτήθηκε ο Θανάσης Κοκκινούλης από τον Δήμο Κιλελέρ

* Λαδόπουλος-Νταφόπουλος οι υποψήφιοι επικεφαλής

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012
Του Γιώργου Ρούστα

Το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης αποχώρησης ολοκληρώθηκε χθες με την επιστολή παραίτησης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κιλελέρ Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος αποσύρεται και από τα αυτοδιοικητικά.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαρίνος Αντύπας» είχε εκφράσει στους συμβούλους της δημοτικής ομάδας, μέσα στο καλοκαίρι την επιθυμία του να αποχωρήσει από τα κοινά του Δήμου. Εκείνο το διάστημα οι αγροτικές ασχολίες ήταν στο φόρτε τους και αρκετοί σύμβουλοι της παράταξης του ζήτησαν να το ξανασκεφτεί ή αν είναι αποφασισμένος να κάνει υπομονή για το Φθινόπωρο. Το περασμένο Σάββατο, ο κ. Κοκκινούλης συγκάλεσε εκτάκτως τη δημοτική ομάδα και δημοσιοποίησε επίσημα και οριστικά την απόφαση να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ.

Αυτή τη φορά δεν υπήρξε εσωτερική πίεση για «να το ξανασκεφτεί». Η σιωπή του στις πολλαπλές επιθέσεις που δέχτηκε, μέσω ανακοινώσεων από τον δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα μόνο τυχαία δεν ήταν και έστελνε πολλά μηνύματα.

Η έκπληξη ωστόσο ήρθε με τον επικεφαλής της παράταξης. Μπορεί ο Θανάσης Κοκκινούλης να τόνισε πως μέσα στην παράταξη υπάρχουν πολλοί συνοδοιπόροι και μαχητές της παράταξης που μπορούν να αγωνιστούν για τον Δήμο. Ωστόσο για να γίνουν σωστά και με άνεση χρόνου οι διαδικασίες εκλογής του νέου επικεφαλής της παράταξης «Μαρίνος Αντύπας», ο κ. Κοκκινούλης πρότεινε ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού Δημήτρης Μάνδαλος (καθηγητής-αγρότης από Νίκαια) που θα τον διαδεχθεί στο δημοτικό συμβούλιο να είναι και ο μεταβατικός συντονιστής-επικεφαλής της παράταξης και αυτός που θα καθορίσει τις εκλογικές διαδικασίες. Πρόταση που έγινε δεκτή από τους 7 δημοτικούς συμβούλους. Να σημειωθεί πως αν και προσεκλήθη από τον Θανάση Κοκκινούλη δεν παρέστη στη συνεδρίαση της ομάδας το περασμένο Σάββατο ο Γιώργος Ακριβούλης. Το στέλεχος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με δήλωσή του αποστασιοποιήθηκε από τα γεγονότα της παράταξης, μετά το βέτο που άσκησαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι να διαδεχθεί τον κ. Κοκκινούλη, ως πλειοψηφών σύμβουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωσή του, με την οποία θα γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του από τον «Μαρίνο Αντύπα». Αν και ο κ. Κοκκινούλης με δήλωσή του στην «Ε» εξέφραζε την εκτίμηση ότι «στο τέλος θα πρυτανεύσει η ψυχραιμία και ο Γ. Ακριβούλης θα παραμείνει στην ομάδα».

Ο Θ. ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ

Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Κοκκινούλη στην «Ε» για την παραίτησή του, έχει ως εξής:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Κιλελέρ, ενώ η δημοτική ομάδα «Μαρίνος Αντύπας» ομόφωνα αποφάσισε ο διάδοχός μου στο συμβούλιο Δημήτρης Μάνδαλος να οριστεί συντονιστής και μεταβατικός επικεφαλής, μέχρι να ξεκινήσουν οι εκλογικές διαδικασίες. Η παραίτησή μου είναι μια καθαρά πολιτική πράξη. Οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Κιλελέρ άφησαν πολλές ανοικτές πληγές. Από τη στιγμή που αποφάσισα να μην θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο, δεν είχε νόημα να παραμείνω επικεφαλής και ο ευρύτερος πολιτικός μας χώρος να παραμένει διασπασμένος. Ανοίγω έτσι τον δρόμο σε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Δήμο να τραβήξει μπροστά. Άλλωστε η παράταξή μας έχει πολλούς μαχητικούς και φιλόδοξους ανθρώπους, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Συνοδοιπόροι για χρόνια σε πολλούς αγώνες, με τις ίδιες ανησυχίες».

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Σε εκλογική τροχιά από χθες η παράταξη «Μαρίνος Αντύπας», με τον συντονιστή, μεταβατικό επικεφαλής κ. Μάνδαλο να αναμένει πρόσκληση από τη δημοτική αρχή να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές για τον τρόπο και τον χρόνο εκλογής του νέου αρχηγού της παράταξης, που σύμφωνα με την Ομάδα θα είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ στις επόμενες εκλογές.

Μάλιστα ο κ. Μάνδαλος, μιλώντας στην «Ε» ανέφερε πως «οι επαφές του δεν θα περιοριστούν στο εσωτερικό του «Μαρίνου Αντύπα», αλλά θα επεκταθούν και στην παράταξη του Αλέκου Χονδρονάσιου, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει σημειωθεί στον χώρο.

Ο πρώτος που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της παράταξης και ως υποψήφιος δήμαρχος, όποτε και όπως γίνουν οι διαδικασίες είναι ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Γιώργος Λαδόπουλος.

Ο κ. Λαδόπουλος λαμβάνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση της Ομάδας το Σάββατο, μετά την παραίτηση Κοκκινούλη, γνωστοποίησε στους συναδέλφους του τις προθέσεις του, αρκεί ο νέος ηγέτης να προέλθει μέσα από ανοικτές διαδικασίες που θα ξεκινούν από τη βάση και από το σύνολο της παράταξης και γενικότερα του πολιτικού χώρου της δεξιάς (φωτογραφίζοντας και την παράταξη Χονδρονάσιου).

Ωστόσο και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Νταφόπουλος δεν έκρυψε ποτέ τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί της παράταξης, από τη στιγμή που αποχωρούσε από τα κοινά ο Θανάσης Κοκκινούλης. Προβάλλοντας ως ζητούμενο την ενότητα του χώρου, θεωρείται σίγουρο ότι ο γνωστός εφοριακός έχει ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές στο εσωτερικό της παράταξης, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις των συναδέλφων του και μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει τα χαρτιά του.
 



Και ο "γαλάζιος" Κοκκινούλης στο αντάρτικο!


Σαφέστατες αιχμές εναντίον "όλων όσοι αποφάσισαν να «ξεπουλήσουν» την ΑΤΕ" άφησε "γαλάζιος" αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης μιλώντας στο larissanet.gr....



«Όσοι πήραν αυτή την απόφαση, ξεχνώντας αυτά που οι ίδιοι υποστήριζαν προεκλογικά, θα αναλάβουν και την ευθύνη» τόνισε ο έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής, ενώ στην ερώτηση «πως εξηγεί την αλλαγή στάσης του Πρωθυπουργού, ο οποίος προεκλογικά δήλωνε πως η ΑΤΕ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο», ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ δήλωσε:

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η κυβέρνηση δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις από την τρόικα. Η Ελλάδα δέχθηκε παρόμοιες πιέσεις πολλές φορές και από τους Γερμανούς και από τους Τούρκους κατά το παρελθόν. Κάποτε όμως οι Έλληνες έλεγαν και ‘όχι’».

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του καλού κομματιού της Αγροτικής στην τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Κοκκινούλης δήλωσε:

«Ο αγροτικός κόσμος στηριζόταν σε δυο πυλώνες. Στον ΕΛΓΑ και στην ΑΤΕ. Με το τελευταίο νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΛΓΑ τίθεται πλέον εν αμφιβόλω το ποσοστό καλύψεων της αγροτικής παραγωγής.

Όσον αφορά το θέμα της ΑΤΕ, βαρέθηκα να βλέπω υποκριτικά δάκρυα από ανθρώπους που έδιωξαν τους αγρότες από την Αγροτική. Είναι ευθύνη των διοικήσεων της Αγροτικής, όλα τα προηγούμενα χρόνια, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αγροτών δεν είχε κανενός είδους συναλλαγή με την τράπεζα, πέραν όσων διατηρούσαν λογαριασμούς καταθέσεων. Με την πολιτική που ακολούθησαν δεν στήριξαν ούτε την αγροτική παραγωγή, αλλά εγκλώβισαν και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Παρ’ όλα αυτά η ΑΤΕ ήταν ένας ισχυρός πυλώνας της αγροτικής διαδικασίας. Δυστυχώς αυτοί που κυβερνούν δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και την ξεπούλησαν. Αυτοί θα αναλάβουν και την ευθύνη».


1 σχόλιο:


τα κοπροσκυλα των επιδοτεισεων η εξ ορισμου χρεωκοπημενοι που με τα λεφτα της υγειας και της παιδειας γεμιζαν τα κολομπαρα τα σκυλαδικα και τα καζινο αρχιζουν να τρεμουν γιατι καποιος θα τους τα ζητηση πισω και ελπιζω να τους γ......η κιολας ΑΑΑ αν δεν μπορειται να εχεται βιοσιμες παραγωγες να τα παρατησεται και να ασχοθηται με κατι αλλο αν μπορειται χωρις την βοηθεια αλλων γιατι με τα λεφτα των αλλων και εγω γινομαι μαγκας


"Αγάς με τυφλούς υπηρέτες ο Κοκκινούλης"



«Ο κ. Κοκκινούλης είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί στο χωριό του, τη Χάλκη, γιατί τόσα χρόνια με τη συμπεριφορά του, ως αγάς με τυφλούς υπηρέτες, σταμάτησε κάθε εξέλιξη» απαντά ο Ρ. Κομήτσας.
Αιχμηρή η απάντηση της δημοτικής αρχής Κιλελέρ στην κριτική που ασκήθηκε από την παράταξη «Μ. Αντύπας» για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή προσθέτει:
«Ο κ. Κοκκινούλης είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί στο χωριό του, τη Χάλκη, γιατί τόσα χρόνια με τη συμπεριφορά του, ως αγάς με τυφλούς υπηρέτες, σταμάτησε κάθε εξέλιξη και πρόοδο βγάζοντας στο περιθώριο ένα χωριό που ήταν στολίδι και πόλος έλξης στην ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος Κιλελέρ ανέλαβε προσωπική δέσμευση τόσο η Χάλκη όσο ο Πλατύκαμπος και τα άλλα κεφαλοχώρια του Δήμου Κιλελέρ να επανέλθουν στο προσκήνιο και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις του νομού μας. Για το λόγο αυτό συνομιλεί με τα Τοπικά Συμβούλια αλλά και με τους πολίτες και τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και παραγωγικούς φορείς όλων των χωριών σεβόμενος τις προτάσεις τους και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου προσπαθεί για την πραγμάτωση των στόχων που τίθενται και την υλοποίηση των προτεινόμενων έργων.
Θα πρέπει, εξάλλου, να γνωρίζει ο κ. Κοκκινούλης ότι στο χωριό του λειτουργεί Πολιτιστικός Σύλλογος με τεράστια δραστηριότητα, που έχει την καθολική συμπαράσταση των κατοίκων της Χάλκης και εντυπωσιάζει όλους όσοι ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα στο νομό μας. Ο κ. Κοκκινούλης φυσικά απέχει όλων των εκδηλώσεων γι’ αυτό και δε μπορεί να αντιληφθεί την αξία και την ανάγκη ύπαρξης ενός αξιοπρεπούς Πολιτιστικού Κέντρου στη Χάλκη, το οποίο μάλιστα να στεγάζεται στο κτίριο του παλιού πέτρινου Δημοτικού Σχολείου όπου τόσοι και τόσοι συγχωριανοί του, όπως και ο ίδιος, έμαθαν τα πρώτα γράμματα και το οποίο τώρα περιφρονητικά αποκαλεί «ντουβάρια».
Μας κατηγορεί ότι δεν υλοποιήσαμε ολόκληρο το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 αγνοώντας τα τεράστια χρέη που παραλάβαμε από τους Καποδιστριακούς Δήμους με εγγραφή στον προϋπολογισμό 3.870.000 ευρώ, εκ των οποίων καταφέραμε ήδη να αποπληρώσουμε εξ ιδίων πόρων το 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Φαίνεται ότι αγνοεί, επίσης, πως η 3η και 4η δόση της ΣΑΤΑ αλλά και η δόση των παρακρατηθέντων ήρθαν στο Δήμο μας, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011.
Για τις ασφαλτοστρώσεις, επιλογή της δημοτικής αρχής Κιλελέρ είναι το 2012 να μη διατεθούν πιστώσεις, αφού για την κάλυψη των αναγκών στη Χάλκη και σε όλα τα χωριά του Δήμου θα χρειαζόταν εκατομμύρια ευρώ, εάν υιοθετούσαμε τη λογική του κ. Κοκκινούλη. Άλλωστε, από την περασμένη χρονιά εξασφαλίστηκαν για όλους τους κατοίκους δρόμοι βατοί και προσβάσιμοι, παρά την απαράδεκτη κατάσταση του δημοτικού οδικού δικτύου, που παραλάβαμε την 1/1/2011 σε αρκετούς οικισμούς. Θα διατεθούν, ωστόσο, περί τα 300.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας και προμήθεια του αναγκαίου υλικού, αφού είμαστε ένας αγροτικός Δήμος και ως δημοτική αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής ότι θα είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.
Όσο για το γήπεδο της Νίκαιας, ας έρθουν ο κ. Κοκκινούλης και η παρέα του να δουν το έργο που γίνεται σε αυτό το χώρο επί σειρά ετών, πόσα παιδιά της Νίκαιας και της ευρύτερης περιοχής αθλούνται καθημερινά στα πολλά τμήματα της ΑΕΔ Νίκαιας, ενός ερασιτεχνικού συλλόγου που είναι υπόδειγμα λειτουργίας τόσο στην οικονομική διαχείριση όσο και στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Υποχρέωσή μας έναντι των εκατοντάδων παιδιών και των γονέων τους είναι να ανακατασκευάσουμε τον κατεστραμμένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Ταυτόχρονα, θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών και σε άλλα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, όπως στον Πλατύκαμπο, τη Χάλκη, το Ν. Περιβόλι, τους Αγίους Αναργύρους, τα Βούναινα, το Κιλελέρ, τη Μελία, τη Χαρά και το Αχίλλειο. Σε σχέση, δε, με την κατάσταση των σχολικών μονάδων της περιοχής, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι δημότες ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα ή αναφορά προς τη δημοτική αρχή για πρόβλημα σε σχολείο του Δήμου Κιλελέρ, το οποίο να μην έχει αντιμετωπιστεί άμεσα.
Ο συνδυασμός της πλειοψηφίας του Δήμου Κιλελέρ δεν υπηρετεί κομματικές γραμμές και κατευθύνσεις. Τα μέλη του έχουν ελεύθερη πολιτική συμπεριφορά και στις υποθέσεις του Δήμου αποφασίζουν μετά από διάλογο σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, πρακτική εντελώς διαφορετική από την παράταξη του κ. Κοκκινούλη  στην οπαία όταν συζητούν, ρυπαίνουν ηχητικά σε ακτίνα δεκάδων μέτρων,  λόγω της παγιωμένης, πλέον, διαμάχης των δελφίνων για την επόμενη ημέρα στην παράταξη.
Σε σχέση, τέλος, με το ψήφισμα για το ειδικό τέλος ακινήτων, εμείς προτείναμε το κείμενο που ψηφίστηκε και από το Δ.Σ. της ΠΕΔ με συντριπτική πλειοψηφία! Εάν, πάντως, ο κ. Κοκκινούλης θέλει να καταθέσει διαπιστευτήρια αγωνιστικότητας και αυτοθυσίας, ας πάρει τους συμβούλους του και ας επισκεφθούν τους εργαζομένους της ΕΑΣ Λάρισας προσφέροντας ένα ικανό χρηματικό ποσό για την ενίσχυσή τους, μιας και είναι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε πρωτοφανές αδιέξοδο και να δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας ποιεί την νήσσαν για τη συγκεκριμένη κατάσταση και δεν αναλαμβάνει τις τεράστιες ευθύνες του. Αντί να αναλώνεται σε φτηνή και ανέξοδη κριτική, ας δείξει, επιτέλους, ο κ. Κοκκινούλης υπεύθυνη στάση για τα συντρίμμια που άφησε στη μεγαλύτερη ΕΑΣ της χώρας και για τους ανθρώπους που χωρίς να ευθύνονται, πληρώνουν τα σπασμένα των καταστροφικών επιλογών του». 
 larissanet.gr



Σε εκκαθάριση η ΕΑΣ Λάρισας. Στον αέρα οι εργαζόμενοι !






 
 
Την εκκαθάριση της ΕΑΣ Λάρισας αποφάσισαν χθες οι αντιπρόσωποι της οργάνωσης, σε μια επεισοδιακή γενική συνέλευση, όπου κυριάρχησε η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών της διοίκησης και των παριστάμενων εργαζομένων, ενώ δεν έλειψαν οι ύβρεις και οι απειλές για μηνύσεις.
Στο τέλος μάλιστα οι αψιμαχίες παραλίγο να εξελιχθούν σε γενικότερη σύρραξη, αφού μερίδα εργαζομένων αποδοκίμαζε τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για την απόφαση της εκκαθάρισης, αλλά η παρέμβαση ψυχραιμότερων απέτρεψε τα χειρότερα.
Στην κρίσιμη συνέλευση οι αντιπρόσωποι αρχικά με ψήφους 72 υπέρ και 3 «παρών» ακύρωσαν τη μετατροπή της Ένωσης σε ΑΣΟ (είχε εγκριθεί σε προηγούμενη συνέλευση) και σε δεύτερη ψηφοφορία ενέκριναν την εκκαθάριση με ψήφους 65 υπέρ, 4 όχι , 3 παρών, ενώ στις τοποθετήσεις που καταγράφηκαν υπήρξε περισσότερο ξεκαθάρισμα λογαριασμών για τις ευθύνες που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, παρά κουβέντα για το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος στον νομό.
Να σημειωθεί ότι μέχρι να γίνει οριστική αποδοχή της εκκαθάρισης από το δικαστήριο (αρχές Δεκεμβρίου) οι υπηρεσίες της Ένωσης θα λειτουργούν κανονικά, ενώ μόλις αναλάβουν δουλειά οι εκκαθαριστές, οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ θα πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως άνεργοι.
Όσον αφορά στο συνεταιριστικό κίνημα, υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει συγκροτηθεί πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός αγροτών Δήμου Λαρισαίων, με προσωρινή διοίκηση και ΑΦΜ.
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΟΦΕΙΛΕΣ
Πριν ακόμη ξεκινήσει η συνέλευση, τα πνεύματα ήταν οξυμένα, με τους προέδρους της ΕΑΣ Χρήστο Σιδερόπουλο και του Συνδέσμου Εργαζομένων Στάθη Γαρόφλο να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες περί ηθικής, αλλά και για το αν υπάρχει απαρτία, ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση ή όχι.
Αυτή τελικά ξεκίνησε μετά από μία ώρα (11 π.μ.), όταν κατέφθασε στον χώρο ο 81ος αντιπρόσωπος, με την ένταση να μεταφέρεται στο αμφιθέατρο, σχετικά με το ποιος (εργαζόμενοι ή διοικητικοί) θα μιλήσει πρώτος (αμφότεροι επιθυμούσαν να τοποθετηθούν... δεύτεροι).
Τελικά ανέβηκε στο βήμα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΑΣ κ. Βάιος Μπιρμπίλης, ο οποίος μίλησε για τις ευθύνες που έχουν -για τη σημερινή κατάσταση της Ένωσης- η Πολιτεία και η ΑΤΕ, αλλά ακολούθως επικέντρωσε την κριτική του στις ευθύνες και κυρίως στα χρέη που έχουν οι διοικητικοί της οργάνωσης και στις άστοχες επενδύσεις που έκαναν.
Σύμφωνα με τον κ. Μπιρμπίλη «ήταν λάθος η εξαγορά έναντι 4 εκατ. ευρώ του 40% του εμπορικού κέντρου (το υπόλοιπο 60% ήταν ήδη στην κατοχή της ΕΑΣ), τη στιγμή που η εμπορική του αξία ήταν 8 εκατ. ευρώ, το κόστος των επενδύσεων 14 εκατ. και τα λειτουργικά έξοδα 1 εκατ. ευρώ. Λάθος επίσης, που επιβάρυνε οικονομικά την οργάνωση, ήταν και η εξαγορά του τυροκομείου «Τέμπη», με κόστος επενδύσεων από την ΕΑΣ ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται. Άστοχες επιλογές έγιναν και στην εμπορία σιτηρών, ελαιών και στην εκμίσθωση των εκκοκκιστηρίων και του ελαιουργείου σε ιδιώτες. Κινήσεις που ζημίωσαν την οργάνωση».
Στη συνέχεια ο κ. Μπιρμπίλης άρχισε να αναφέρεται στις οφειλές που έχουν τα μέλη του Δ.Σ. προς την οργάνωση, με τα βασικά πυρά να στρέφονται στον πρόεδρο Χρ. Σιδερόπουλο.
Σύμφωνα με τον κ. Μπιρμπίλη «οι κ. Σιδερόπουλος, Χατζηζωγίδης έλαβαν προκαταβολή για προϊόντα που δεν παρέδωσαν ποτέ στην οργάνωση, ο πρώτος δεν έχει πληρώσει για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ενώ τρεις αγελαδοτρόφοι-κτηνοτρόφοι χρωστούν στη ΒΙΟΖΕΛ, 1,7 εκατ. ευρώ. Από την παραλαβή αγροτικών εφοδίων οφείλουν οι διοικητικοί κ. Χλωρός, Τσικρίκας, Ρίζος, Αλατάς, Νασίκας, Χατζηζωγίδης, Θ. Σουλούκος».
ΕΝΤΑΣΗ
Στο σημείο αυτό προκλήθηκε ένταση, με τους προαναφερθέντες να μιλούν για «λάσπη και συκοφαντίες» και να ζητούν να τοποθετηθούν.
Οι περισσότεροι διευκρίνισαν ότι «οι οφειλές τους είναι αναγνωρισμένες και φυσιολογικές όταν στην οργάνωση κάνουν σε ετήσια βάση τζίρο πολλών χιλιάδων ευρώ και τόνισαν πως η ΕΑΣ δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματα αυτά».
Για την περίπτωση του μέλους του Δ.Σ. κ. Αλατά παρενέβη ο διευθυντής της Ένωσης κ. Τσιτσιγιάννης για να διευκρινίσει πως «από λάθος της υπηρεσίας καταγράφηκε οφειλή του πρώτου, ύψους 5.000 ευρώ» και συμπλήρωσε πως «η οργάνωση είναι φορολογικά ελεγμένη μέχρι τα τέλη του 2010».
Ο Φαλανιώτης συνεταιριστής επιφυλάχθηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κ. Μπιρμπίλη.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο κ. Μπιρμπίλης γνωστοποίησε την πρόταση των εργαζομένων που ζητά «την αναστολή της γενικής συνέλευσης, διότι με βάση τις πληροφορίες που έχουμε οι αναμενόμενες τροπολογίες για τον Νόμο 4015 είναι στην ουσία καινούργιος νόμος.
Οι ενέργειες όλο το επόμενο διάστημα προτείνουμε να είναι οι εξής:
1) Βελτίωση του Σχεδίου Εξυγίανσης της ΙΑΟΑΡ σε συνεργασία με τον Υπηρεσιακό Μηχανισμό.
2) Οι πιστωτές να απαντήσουν στο ενδεχόμενο αποδοχής πρότασης εξυγίανσης να κινηθούμε και να απαιτήσουμε να μειωθεί το χρέος των 50 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΑΤΕ, εφόσον το 92% του εν λόγω ποσού είναι με επιτόκιο 12,5% και μόνο το 8% του ποσού είναι με 3,6%. Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογισθεί ότι το χρέος των 50 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβάνει και επιτόκια υπερημερίας πέραν του επιτοκίου των 12,5%. Πρέπει να αφαιρεθούν αυτοί οι τόκοι υπερημερίας, ή πρέπει να υπολογισθούν στο χρέος που θα προκύπτει με επιτόκιο 3,6%. Τότε αν το χρέος της ενυπόθηκης τράπεζας είναι κάτω από 51% υποστηρίζουμε ότι η ΕΑΣ είναι βιώσιμη.
3) Η εμφάνιση των ακινήτων της ανταλλαγής μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δανεισμού (ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ).
4) Με τη βοήθεια μας να επιχειρηθεί η κατάργηση του άρθρου 19 του Ν. 4015/2011, ώστε να επιτραπεί η εκποίηση ενός μόνο αστικού ακινήτου, άλλως μίας μόνο παραγωγικής μονάδος για την απόκτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και για την πληρωμή των εργαζομένων ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας.
5) Εάν γίνουν αυτά να επιστραφούν οι μισθωμένες παραγωγικές μονάδες και να λειτουργήσουν με πρωτοβουλία της ΕΑΣ.
6) Να επισπευθεί η διαδικασία είσπραξης των οφειλομένων με πρώτους τα μέλη του ΔΣ που οφείλουν στην Ένωση.
7) Να γίνει επισήμανση στους αγρότες ότι εάν διαλυθεί η Ένωση υπάρχει φόβος να αναζητηθούν οι επιδοτήσεις των 500 εκατομμυρίων ευρώ της περιόδου Χατζηγάκη που βρίσκεται σε δικαστική αναστολή, καθώς και το άτοκο δάνειο των 12,5 εκατομμυρίων που ήδη αναζητείται από το δημόσιο.
8) Επισήμανση του κινδύνου ότι εάν διαλυθούν οι ΕΑΣ είναι βέβαιο ότι θα κατακερματιστεί ο αγροτικός κόσμος με τις ομάδες παραγωγών και έτσι μετατρέπονται σε εύκολη λεία για τους μεγαλοαγρότες και μεγαλέμπορους.
9) Αναγκαιότητα στήριξης της Ένωσης μετά την επιχειρούμενη τάση επιστροφής των νέων στην αγροτιά, που σίγουρα θα έχουν ανάγκη της εμπειρίας και της προστασίας από τις ενώσεις».
Ο Θ. ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ
Ακολούθησε παρέμβαση του κ. Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί «από τότε που πουλήθηκε ο Όλυμπος μέχρι και το 2010 δεν υπήρξε ποτέ κάποια ανακοίνωση του Συνδέσμου Εργαζομένων για τα κακώς κείμενα της οργάνωσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η μισθοδοσία». Κατηγόρησε επίσης το σωματείο τους για «επιλεκτική σιωπή σε εγκλήματα που έπραξαν προϊστάμενοι και διευθυντές υπηρεσιών, οι οποίοι και εισηγούνταν διάφορα θέματα στη διοίκηση, μόνο και μόνο επειδή ήταν συνάδελφοί τους».
Κατέληξε λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τη σωτηρία της Ένωσης, παρά μόνο για τους υψηλούς μισθούς τους και το απέδειξαν με την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν. Άφησε να εννοηθεί πως οφειλές στην οργάνωση δεν έχουν μόνο οι διοικητικοί, αλλά και οι εργαζόμενοι. Υπεραμύνθηκε ακόμη των αποφάσεων της διοίκησης της ΕΑΣ στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων, καθώς προείχε η στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νομού.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Σιδερόπουλος μίλησε για «το νομοθετικό κενό του νόμου 4015, που τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες της ΕΑΣ για εξυγίανση της επιχείρησης. Η εκκαθάριση δεν σημαίνει ότι η οργάνωση τελειώνει. Προστατεύονται τα εργοστάσια και οι παραγωγικές δραστηριότητες. Το στοπ γίνεται για να μην έχουμε χρέη και κατασχέσεις. Δεν σταματάει όμως ο αγώνας».
ΣΠ. ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ
Δικαιωμένος για την πρόταση που είχε υποβάλει τον Φεβρουάριο του 2012 να προχωρήσει τότε η ΕΑΣ Λάρισας σε εκκαθάριση, δήλωσε στην τοποθέτησή του ο πρώην πρόεδρος Σπύρος Τσικρίκας, διότι «αν λαμβάνονταν τότε η απόφαση, πολλά από τα σημερινά δεινά θα είχαν αποφευχθεί».
Σύμφωνα με τον κ. Τσικρίκα «σήμερα τα χρέη της ΕΑΣ στην ΑΤΕ φθάνουν στα 60 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές-εργαζόμενους τα 90 εκατ. ευρώ. Αν μας χαρίσουν τα χρέη, έχουμε μέλλον; Όχι και αυτό φάνηκε από τη σημερινή μικρή συμμετοχή των αγροτών, αφού έχουμε απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος. Πως θα προχωρήσουμε μόνοι μας, όπως προτείνουν οι εργαζόμενοι, όταν οι αγρότες αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και οι εργαζόμενοι να μειώσουν τον μισθό τους;
Δεν προτείνω την εκκαθάριση για συναισθηματικούς λόγους, επειδή ταλαιπωρούμαι από δικαστικές διώξεις, αλλά λόγω των αριθμών, που λένε την αλήθεια. Αν και βγαίνοντας από το κρατητήριο τη δεύτερη φορά σκέφτηκα πως αν ιεραρχούσα πρώτα τις υποχρεώσεις της ΕΑΣ προς το δημόσιο και όχι τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, όπως έπραξα, σήμερα δεν θα δεσμεύονταν οι λογαριασμοί μου και θα μπορούσα να ταξιδέψω στο εξωτερικό.
Αν πάμε σε εκκαθάριση οι πρώτοι που διασφαλίζουν τα χρήματά τους είναι οι εργαζόμενοι. Καλώς να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος, αλλά εμείς δεν διαχειριστήκαμε δημόσιο χρήμα, αλλά μόνο εισφορές και συναλλαγές των αγροτών.
Αφού οι εργαζόμενοι πιστεύουν στη βιωσιμότητα της Ένωσης, με την εκκαθάριση και τη δημιουργία νέου συνεταιρισμού, ας έρθουν να γίνουν μέτοχοι, όπως κάνανε οι συνάδελφοί τους στον Βόλο. Ξεκινάμε χωρίς βάρη και υποχρεώσεις και έχοντας στη διάθεσή μας τα εργοστάσια, ας προσπαθήσουμε από το μηδέν. Όσο παγιώνεται η σημερινή κατάσταση και τρέχουν τα χρέη θα χαθούν-δεσμευθούν οι παραγωγικές δράσεις μας. Η πρόταση της διοίκησης είναι την εκκαθάριση να την κάνουν οι ικανοί τεχνοκράτες, φοροτεχνικός –οικονομολόγος Νίκος Γκαμπλιάς και ο δικηγόρος Βασίλης Κούτας, οι οποίοι θα λάβουν 2.000 ευρώ έκαστος για τη δουλειά τους. Με την εκκαθάριση θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα εργοστάσια, ενώ από αυτή εξαιρούνται τα αστικά ακίνητα των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών».
Στη δευτερολογία του -λόγω διαφόρων αντιδράσεων από το ακροατήριο- ο Θ. Κοκκινούλης υποστήριξε πως «οι εργαζόμενοι έθεσαν λάθος στόχο, κατηγορώντας συνεχώς τη διοίκηση της ΕΑΣ, ενώ θα πρεπε να εναντιωθούν προς την Πολιτεία, η οποία σταμάτησε τη χρηματοδότηση προς τις ΕΑΣ. Είμαστε στόχος και φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ με την πώληση του εμπορικού κέντρου ξεχρεώνουμε τους πάντες, οι παράγοντες της Αθήνας μας βάζουν συνεχώς εμπόδια. Όποιος έχει να προσάψει κάτι σε μένα ή στους άλλους συμβούλους να το κάνει τώρα. Επειδή όμως πήγα στον Εισαγγελέα και καπνός δεν βγήκε, ας μιλήσει όποιος έχει στοιχεία περί πλουτισμού των μελών του Δ.Σ. Ήμασταν νοικοκυραίοι όταν πρωτοασχοληθήκαμε με τα συνεταιριστικά και παραμένουμε. Ο πατέρας μου δεν ήταν μεγαλοτσιφλικάς, ούτε κληρονόμησα οικόπεδα».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αντώνης Γανοχωρίτης που θεώρησε τον εαυτό του θιγόμενο και αναφέρθηκε στη «σφαλιάρα» που έφαγε ο κ. Κοκκινούλης στις εκλογές στη Χάλκη. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση άλλων αγροτών που θεώρησαν «άκυρη οποιαδήποτε προσωπική αντιπαράθεση, όταν σήμερα κρίνεται το μέλλον της οργάνωσης».
Στη συνέχεια εργαζόμενοι ζήτησαν τη διαβεβαίωση της νομικής συμβούλου της ΕΑΣ ότι με την εκκαθάριση δεν κινδυνεύουν τα εργοστάσια της Ένωσης, ενώ ο κ. Τσικρίκας εξήγησε τους λόγους που δεν μπορεί η ΕΑΣ να ενταχθεί στο άρθρο 99.
Ο Ρίζος Μαρούδας υπενθύμισε την πρότασή του τον Φεβρουάριο του 2012 να καταργηθεί ο νόμος 4015, μέσω του οποίου προβλεπόταν η μετατροπή της ΕΑΣ σε ΑΣΟ, ενώ αναρωτήθηκε «γιατί επικεντρώνεται η αντιπαράθεση στις οφειλές έναντι των εργαζομένων και δεν γίνεται συζήτηση για το πώς δημιουργήθηκαν τα 90 εκατ. χρέη της ΕΑΣ σε δημόσιο κ.ά.».
Ο Αχ. Χονδρονάσιος υποστήριξε πως «κακώς η διοίκηση τα βάζει με τους εργαζόμενους», και ζήτησε κάθαρση στην οργάνωση, μέσω της οποίας θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. «Να μην κάνουμε το λάθος που γίνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην οποία οι πολιτικοί κρύβουν την ανεπάρκειά τους με τη δυσλειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: