Πέμπτη

Αγώνας δρόμου να «κλείσουν» τα μέτρα ξεπουλήματος από τον δεύτερο κατά σειρά προδότη της Ελλάδας μετά τον Τζέφρυ!

Αγώνας δρόμου να «κλείσουν» τα μέτρα πριν τις επαφές Σαμαρά


Για λίγες μόνο ώρες ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

Με τις εξελίξεις να τρέχουν τόσο στην Ελλάδα, με την επιστροφή της τρόικας όσο και στην ΕΕ με ζυμώσεις παρέμβασης -επιτέλους -στην ευρωπαϊκή κρίση, ο Α. Σαμαράς ανατρέπει το καθιερωμένο τυπικό της ΔΕΘ.

Θα πραγματοποιήσει μια ολιγόωρη επίσκεψη το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί την έκθεση. Θα πραγματοποιήσει μια σύντομη ομιλία στους φορείς και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Αθήνα για μια σειρά επαφών με το οικονομικό επιτελείο καθώς το ραντεβού Στουρνάρα
με την τρόικα την Κυριακή θα είναι καθοριστικό για την τελική διαμόρφωση του πακέτου των μέτρων και ουσιαστικά για το ύψος των περικοπών σε μισθούς συντάξεις ειδικά επιδόματα και κοινωνικές παροχές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπό συζήτηση είναι 3 περίπου δισ. περικοπών καθώς φαίνεται να έχουν οριστικοποιηθεί τα 9 δισ. ευρώ.


Η οριστικοποίηση του πακέτου -έστω του κύριου κορμού - μέχρι την Κυριακή το βράδυ είναι για το μέγαρο Μαξίμου άμεση ανάγκη καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να έχει στα χέρια του έναν «άσσο» στις κρίσιμες συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδας.


Ας σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή ο Α. Σαμαράς συναντάται με τον Ρομπάι ενώ κομβικής σημασίας είναι το ραντεβού στην Φραγκφούρτη την Τρίτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι.


Εν μέσω όλων αυτών και με τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο να τρέχουν το μέγαρο Μαξίμου ελάχιστα ασχολήθηκε τις μέρες αυτές με το εσωτερικό μέτωπο ενώ όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός έχει αφήσει στον Ευαγ. Βενιζέλο την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κινήσεις όπως η εξεταστική για το μνημόνιο.


Όπως τονίζουν στο
newsbeast.gr κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, «αυτή τη στιγμή το εσωτερικό μέτωπο δεν έχει καμιά σημασία. Γιατί αν δεν κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και δεν μετάσχει η Ελλάδα στις όποιες εξελίξεις στην ΕΕ κανένα μέτωπο με κανέναν εντός Ελλάδος δεν θα έχει σημασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: