Πέμπτη

Ο Δ. Αβραμόπουλος στη θέση του Ε. Μεϊμαράκη;

F2320223E919DD2BB6AB3192079DA4DE.jpg
Σκηνικό ραγδαίων εξελίξεων σηματοδοτεί η εμπλοκή του ονόματος του Β. Μεϊμαράκη στην υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω real estate. Σύμφωνα με πληροφορίες του avantipopolo.gr, η θητεία του Β. Μεϊμαράκη στη θέση του Προέδρου της Βουλής ουσιαστικά έχει λήξει.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ψυχική απόσταση από τον Α. Σαμαρά και πικρία για την έλλειψη στήριξης εκ μέρους του. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Β. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες στο Μαξίμου «δρομολόγησαν» την εμπλοκή του και δεν τον προστάτευσαν.
Επίσης επιμένουν ότι ο Β. Μεϊμαράκης έχει παραιτηθεί προφορικά στον Α. Σαμαρά από την Κυριακή. Και η πολιτική απάντηση του Πρωθυπουργού είναι η διαρροή να πάνε όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη – δεν είναι περίεργο ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τον Πρωθυπουργό;
Από την πλευρά του το Μαξίμου σχεδιάζει χωρίς τον Βαγγέλη. Από μία πλευρά ενδεχομένως και η κρίση αυτή να τους συμφέρει, καθώς διευκολύνει να γίνει ένας ριζικός ανασχηματισμός μετά την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή. Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει την επιθυμία των Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη να εισέλθουν στην κυβέρνηση (πιθανότατα ως αντιπρόεδροι). Μία αλλαγή στη θέση του Προέδρου της Βουλής (όσο και αν είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Κοινοβουλίου…) δίνει τον χαρακτήρα της μεγάλης, ριζικής αλλαγής.
Ήδη οι πληροφορίες θέλουν τον Δ. Αβραμόπουλο να βολιδοσκοπείται αν ενδιαφέρεται να γίνει Πρόεδρος της Βουλής. Έτσι και πολιτειακό αξίωμα θα καταλάβει και δεν θα χρειαστεί να εμπλακεί στην επικείμενη επίλυση του ονόματος των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: