Πέμπτη

Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Η Ασφάλεια Αττικής μόλις χθες ειδοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.  για την εξαφάνιση του ζεύγους Μαζιώτη μελών του «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ», παρόλο που...
δεν προσήλθαν για να δηλώσουν «παρών» στο Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων, ούτε στις 20 Ιουνίου αλλά ούτε και την 1η Ιουλίου. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων χθες ειδοποίησε εγγράφως το Τμήμα Αναζητήσεων της ΓΑΔΑ για την αποκάλυψη-βόμβα. Κάτω απ’ αυτά τα δεδομένα ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής κ. Δικόπουλος [φωτο] φέρεται να είναι «διπλά εκτεθειμένος» στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, καθώς φανερώθηκε πως οι υπηρεσίες του στάθηκαν «ανήμπορες» να διαχειριστούν και να παρακολουθήσουν στην εξέλιξή τους, μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Αυτό είναι και το πρώτο ηχηρό «χαστούκι» για τον αρμόδιο υπουργό κ. Δένδια που δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε μήνα στην Κατεχάκη. Εικάζεται πάντως πως ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, δεν έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ εύλογα ερωτήματα εγείρει και η στάση της Κρατικής Ασφάλειας που στελεχώνεται αριθμητικά από «στρατό» αστυνομικών αλλά που και σ’ αυτήν την περίπτωση αποδεικνύεται «λίγη» σε επίπεδο πληροφοριών [βλέπε απανθράκωση υπαλλήλων Marfin].
Η πρώτη επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με χρήση οπλισμού σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 2007. Με αντιαρματικό RPG στόχευσαν εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας. Το βλήμα εκτοξεύθηκε από την οδό Λαμψάκου και για λίγα εκατοστά δεν χτύπησε το έμβλημα του θυρεού.
Στις 30 Απριλίου του 2007, μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» γάζωσαν με ημιαυτόματο όπλο τύπου MP5 το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας (Α. Τ. Περισσού), ενώ κατά τη διαφυγή τους έριξαν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στο οδόστρωμα. Από το σημείο περισυνελέγησαν περισσότεροι από 20 κάλυκες των 9 χιλιοστών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το όπλο ήταν ίδιου τύπου με αυτό που εκλάπη λίγες ημέρες νωρίτερα από τον αστυνομικό φρουρό - σκοπό της οικίας του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρ. Κεδίκογλου. Τον Δεκέμβριο του 2008, τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» χρησιμοποιώντας Καλάζνικοφ και MP5 άνοιξαν πυρ εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδί.
Μερικές ημέρες αργότερα, τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου, ένοπλοι άνοιξαν πυρ με Καλάζνικοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού. Από τις σφαίρες των τρομοκρατών τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε τότε με προκήρυξή του ο «Επαναστατικός Αγώνας».
Το ζεύγος Μαζιώτη αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Δεκέμβριο του 2011 επειδή κανείς δικαστής δεν προνόησε η δίκη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ να οριστεί πολύ πριν τον Οκτώβρη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: