Κυριακή

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γεμισαν τα Πανεπιστημια με Ανθελληνες Καθηγητες!!!

Ιδού γιατί απουσίασε η Ρεπούση από τη σιγή για τη Γενοκτονία

Μέσω twitter επέλεξε να δώσει την απάντησή της η βουλευτής Α' Πειραιά, Μαρία Ρεπούση σε όσους την κατηγόρησαν ότι αποχώρησε απο το κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια τήρησης «ενός λεπτού σιγής» για τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με τη γνωστή ρήση του Διονύσιου Σολωμού «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό» η κυρία Ρεπούση διευκρινίζει ότι ο διαδικτυακός τόπος δεν είναι κατάλληλος για ιστορικές συζητήσεις και παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στην ....

επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα.

Συγκεκριμένα η ίδια έγραψε:

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό. Με όλο το σεβασμό και από τη δική μου μεριά, δεν είναι ο χώρος εδώ για να κάνουμε ιστορική συζήτηση για τις γενοκτονίες και τη μνήμη. Στην ιστορία ευτυχώς ή δυστυχώς οι απαντήσεις είναι σύνθετες και χρειάζονται....χώρο και περιβάλλον διαλόγου και όχι πολεμικής αντιπαράθεσης. Θα σας παρακαλούσα να αρκεστείτε προς το παρόν στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ έχει ως εξής:


«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους».



Δείτε όμως και την αποκάλυψη που έκανε το taxalia.blogspot.com και θα βγάλετε πιο εύκολα τα συμπεράσματα σας..



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού γιατί απουσίασε η Ρεπούση από τη σιγή για τη Γενοκτονία

Η φιλόλογος Γαλλικής, που γρήγορα εξελίχθηκε σε καθηγήτρια ιστορίας -μία μετριότατη επιστήμων- είναι επιφανές μέλος της «συμμαχίας των πρόθυμων», αυτών δηλαδή που ένα αόρατο υπερατλαντικό χέρι, βοηθά να ανελίσσονται ακαδημαϊκά. Μέλη της συμμαχίας των πρόθυμων, έχει εγκαταστήσει το χέρι του Σόρος σε όλα τα Α.Ε.Ι. με τη βοήθεια των «ιδρυμάτων» του. Το δέλεαρ είναι η ανέλιξη σε καθηγητικές βαθμίδες και τα συνέδρια.

Σε ένα μήνα λοιπόν, η Ρεπούση, θα βρίσκεται σε συνέδριο στον Πόντο στο Karadeniz University ως μέλος του Advisory Board του συνεδρίου (http://www.historyeducation.org/ishe-2012-committees.html). Πώς θα απολογηθεί στους εκεί προφεσόρους, (βλ.και γκρίζους λύκους), που τη θεωρούν φίλη τους, όπως περιχαρής ο φίλος της και επικεφαλής οργανωτής του συνεδρίου, συγχωριανός του Ερντογάν από τα Ριζά του Πόντου Ismail Demircioglu, ο οποίος κατέχει την έδρα Fatih (πορθητής) στο Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας;




Η φιλόλογος Γαλλικής, που γρήγορα εξελίχθηκε σε καθηγήτρια ιστορίας -μία μετριότατη επιστήμων- είναι επιφανές μέλος της «συμμαχίας των πρόθυμων», αυτών δηλαδή που ένα αόρατο υπερατλαντικό χέρι, βοηθά να ανελίσσονται ακαδημαϊκά. Μέλη της συμμαχίας των πρόθυμων, έχει εγκαταστήσει το χέρι του Σόρος σε όλα τα Α.Ε.Ι. με τη βοήθεια των «ιδρυμάτων» του. Το δέλεαρ είναι η ανέλιξη σε καθηγητικές βαθμίδες και τα συνέδρια.


Σε ένα μήνα λοιπόν, η Ρεπούση, θα βρίσκεται σε συνέδριο στον Πόντο στο Karadeniz University ως μέλος του Advisory Board του συνεδρίου (http://www.historyeducation.org/ishe-2012-committees.html). Πώς θα απολογηθεί στους εκεί προφεσόρους, (βλ.και γκρίζους λύκους), που τη θεωρούν φίλη τους, όπως περιχαρής ο φίλος της και επικεφαλής οργανωτής του συνεδρίου, συγχωριανός του Ερντογάν από τα Ριζά του Πόντου Ismail Demircioglu, ο οποίος κατέχει την έδρα Fatih (πορθητής) στο Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας;



(http://www.fatih.ktu.edu.tr/ πνιγμένη στην Τουρκική σημαία. Η Ρεπούση δεν έχει όμως πρόβλημα με την τουρκική σημαία που βρίσκεται παντού, ούτε το επισημαίνει στους εκεί συναδέλφους της).


Θα επανέλθουμε, με το θαυμαστό κόσμο της συμμαχίας των πρόθυμων (που πάντως εισπράττουν πολύ πρόθυμα τα χρήματα από το ελληνικό δημόσιο, βρίσκουν «εθνικισμό» την μία ελληνική σημαία σε ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά καταπίνουν τη γλώσσα τους, για τις 3.000 τουρκικές σημαίες που υπάρχουν σε τουρκικό πανεπιστήμιο).


Θελετε και αλλα στοιχεια?

118 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ Μπουμπουκια !!!!Με χρηματα των Ελληνων φορολογουμενων υπογραφουν αλλοτε υπερ των Σκοπιων -υπερ των Αναρχικων και και !!!!Καμαρωστε τους και εμπιστευθειτε τα παιδια σας!!!!





Είναι γνωστό ότι μετά την μεταπολίτευση τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν παραδοθεί στην κυριαρχία  της Επαναστατικής Αριστεράς. Διάφοροι περίεργοι τύποι με περίεργα πτυχία έχουν καταλάβει  ακαδημαϊκούς θώκους με αποτέλεσμα να αποτελούν σήμερα εφαλτήρια της Διεθνούς Αναρχίας. Kaποιοι μάλιστα είναι και στα μισθολόγια ξένων μυστικών Υπηρεσιών όπως εκείνης των Σκοπίων και της Τουρκίας. Παραδίδουμε τον κατάλογο των ευαισθητοποιημένων αυτών Πανεπιστημιακών στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Χώρας και στην μονάδα της ΕΥΠ Θεσσαλίας. Βλέπετε αυτοί νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες ειναι κάφροι!!!!

Καταγγέλλουμε ακόμα οτι η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική ας μελετήσουν τις δραστηριότητες του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ,που και σε ποια Διεθνή Συνέδρια πήγαν τα τελευταία 10 χρόνια όλα αυτά τα μπουμπούκια-πανεπιστημιακοί, ποιοι πλήρωσαν για τις μετακινήσεις τους και θα βγάλουν λαβράκι!!! Εμείς απλά καταγγέλλουμε οτι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το συγκεκριμένο Τμήμα ειναι Γιάφκα Τρομοκρατών, Ανθελλήνων   και Πρακτόρων Ξένων Δυνάμεων!!!!! Κάποιοι εκεί λειτουργούν σαν συγγενονουντα Δοχεια με την Ελληνικη Τρομοκρατια.

Αλήθεια ρε Προδοτες - σφετερισται των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων για τα δολοφονημένα παιδιά της ΔΙΑΣ, οι για τα τους Έλληνες  θυματα  του καθημερινού Εγκλήματος και των Καλασνικωφ γιατί δεν μιλατε!!!! Που είναι η ανακοίνωση σας για το Τρικαλινό Ελληνόπουλο-Αστυνομικό  που δολοφονήθηκε άνανδρα!!!!







Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας




Πόσες φορές χρειάζεται να ρισκάρουν τη ζωή τους,
έτσι ώστε να υπάρχουμε και να υπάρξουν;

Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητά το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του  πλέον ευάλωτου, του αδύνατου κρίκου.
Για το μετανάστη και την μετανάστρια που με το αίμα τους, την υποβαθμισμένη εργασία και τη δημιουργικότητα τους, κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας».
Για εκείνον και εκείνη που αναζητώντας την ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, διαπερνούν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή.
Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του δόγματος της ασφάλειας από το ’93 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες.
Για τα παιδιά των μεταναστών που από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία – όπως και τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.
Γι’ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους:
- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών
- Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών
- Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες




Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Τάκης Πολίτης Επικ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, μέλος της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ
Σεραφείμ Σεφεριάδης – Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Νίκος Σερντεδάκις- Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Γαβρόγλου Κώστας, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Σταύρος Σταυρίδης (Πανεπιστημιακός ΕΜΠ)
Riki Van Boeschoten, Αν. Καθηγήτρια, Παν. Θεσσαλίας
Ξένια Χρυσοχόου, Πανεπιστημιακός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Νίκος Μπελλαβίλας, Επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής – Μηχανικών (ΕΜΠ)
Τζανάκης Μανόλης- Λέκτορας Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης
Καμτσίδου Ιφιγένεια –επίκουρη καθηγήτρια  Τμήμα Νομικής Τομέας Δημ. Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης
Ζιάκα Αγελική, Λεκτόρισσα, Θεολογίας, ΑΠΘ
Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Καθηγητής, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ
Αιμιλία Βουλβούλη – Πανεπιστημιακός, Μυτιλήνη
Στεφανία Καλογεράκη, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ηλίας Συμεωνάκης – Λέκτορας Γεωγραφικής Ανάλυσης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
David McNally,Professor of Political Science,Toronto, Canada
Μαρια Πενταράκη – Senior Lecturer of Social Work, Liverpool Hope University
Στεφανία Καλογεράκη – διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Κάρολος Καβουλάκος, Πολιτικός Επιστήμονας -Λέκτορας ΑΠΘ υπό διορισμό
Ελένη Μυριβήλη- Λέκτορας Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Βασιλική Φιλιππακοπούλου – Καθηγήτρια ΕΜΠ
Λουκής Χασιώτης- Λέκτορας ΑΠΘ
Dr Lorena Rivero de Beer, Lecturer in contemporary performance at Liverpool Hope University, Co-founder of The Free University of Liverpool
Τίνα Ζορμπαλά ,πανεπιστημιακός
Ήρα Παπαγεωργίου, Κοινωνική Ερευνήτρια και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Διδάσκουσα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Μαρία Σπυριδοπούλου, Διδάσκουσα στο Παν.μιο Πελοποννήσου
Δούμα Κατερίνα – Διδάσκουσα επί συμβάσει (Π.Δ. 407/80), Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Natasha King, Researcher, University of Nottingham School of Politics, Nottingham
Μαρία Σπυριδοπούλου – Διδάσκουσα στο Παν.μιο Πελοποννήσου Μεταφράστρια
Αντωνίου Κατερίνα  – Πανεπιστημιακός
Gianna Katsiampoura, Senior Researcher, Institute of Neohellenic Research,National Hellenic Research Foundation
Professor Simon Clarke, University of Warwick, Coventry UK
Δημήτρης Πατέλης – Επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Άλκης Ρήγος (Πανεπιστημιακός)
Περικλής Παυλίδης, Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ
Γιώργος Αγγελόπουλος, Επικ. Καθηγητής Παν. Μακεδονίας
Δημήτρης Φωτεινός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Κατσανεβάκη Ζαμπία, ΕΕΔΙΠ (ΙΙ), ΕΜΠ, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Τομέας Χημικών Επιστημών,
Χατζηνικολάου Αριστείδης – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
Γιώργος Γρόλλιος, Αναπληρωτής καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος
Δημοτικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Σούλα Μιτακίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος
Δημοτικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Ρούλα Τσοκαλίδου, Αναπλ.καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής& Εκπαίδευσης, ΑΠΘ


Σοφία Αυγητίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωνίδας Μαρούδας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Σισσυ Βελισσαρίου, Καθηγήτρια , Φιλοσοφική Σχολη, ΕΚΠΑ
Κωνσταντινίδου Θάλεια, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Μιχαήλ Δόμνα, Λεκτόρισα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Αναστασίου Δημήτριος, Επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Στάμου Αναστασία, Λεκτόρισα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Σωφρόνης Χατζησαββίδης, καθηγητής Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Σοφία Γαβριηλίδου, επίκουκρη καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Κωνσταντίνα Ταμουτσέλη, λεκτόρισσα Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Σταύρος Γούτσος, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Πάτρας
Κώστας Μάρκου Μέλος ΔΕΠ Πάτρας
Δημουλάς Κων/νος- Λέκτορας Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ολίβια Κυριακίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ο.Π.Α.
Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Απόστολος Δεδουσόπουλος Καθηγητής – Πάντειο
Σπύρος Λαπατσιώρας, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής, ΕΚΠΑ
Άρης Στυλιανού, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ
Μαρκετος Σπύρος, Επικουρος καθηγητης, Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ,
Σεβαστάκης Νικόλας, Αναπληρωτής καθ., Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ
Ροτζώκος Νικος, Επίκουρος καθ. Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ
Κιουπκιολής Αλεξανδρος, Λεκτορας Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ
Κώστας Μπασιούκας ΑΝ.Καθηγητής Ιατρική Ιωάννινα
Ευκλείδης Τσακαλώτος , Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλεξης Μπένος, Καθηγητης Ιατρικης ΑΠΘ
Ευγενία Σηφάκη Λέκτορας υπό διορισμό (ως προς το παρόν με σύμβαση π.δ. 407) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Αννα Ματθαίου, Ιστορικός, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παύλος Πανταζής, Επ. Καθηγητης Κλινικης κοινωνικής Ψυχ., ΑΠΘ.
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Δίβαρης Γιώργος, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών, ΑΠΘ
Ντίνα Βαϊου, ΕΜΠ
Τάσος Αναστόπουλος, πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Γιάννης Μηλιός, καθηγητής ΕΜΠ.
Γιώτα Τουλούμη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθήνας
Γιώργος Φουρτούνης,Επίκουρος καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αλίκη ΛΑΒΡΑΝΟΥ, αναπλ. καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λέλα Γώγου, Αν. Καθηγήτρια., ΤΕΕΠΗ, ΔΠΘ.
Μιχάλης Ψημίτης, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Γιάννης Ζαρκάδης, Αν. Καθ., Πανεπιστήμιο Πάτρας
Ρίκα Μπενβενίστε, ιστορικός, καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Νίκη Κουρμούλη, Λέκτορας, ΔΠΘ
Αντώνης Δημάκης, Λέκτορας Πληροφ. ΟΠΑ
Ιωάννα Ναούμ,  Λέκτορας  Φιλολογίας
Γιώργος Παπαναστασίου, Επίκουρος καθηγητής  Φιλολογίας
Δημήτρης Κόκορης, Ειδικός επιστήμονας  Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής
Γιάννης Πλάγγεσης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής
Χασάν Μπαντάουϊ,  Αραβολόγος- Επίκουρος Καθηγητής  Ιστορίας- Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας
Μagnelli Alessandro, Αλλοδαπός Δάσκαλος  Ιταλικής φιλολογίας
Dunez Christian, Αλλοδαπός Δάσκαλος, Γαλλική Φιλολογία
Ρια Καλφακακου καθηγητρια τμ. Πολιτικων Μηχανικων ΑΠΘ
Κρεστενίτης Γιάννης καθηγητής τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ
Σταμάτης Κων/νος, Καθηγητης τμ.Νομικης ΑΠΘ.
Νίκος Ευσταθίου, Καθηγητής Ιστορικό Αρχ. ΑΠΘ
Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Καθηγητής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΑΠΘ
Μιχάλης Σιγάλας, Αν. Καθηγητής Χημείας ΣΘΕ, ΑΠΘ
Γιάννης Πούλιος, Αν. Καθηγητής Χημείας ΣΘΕ, ΑΠΘ
Χαρίκλεια Γυοκα, Επίκουρος, Αρχιτεκτονική, ΑΠΘ
Νίκος Βαρσακέλης, Αν. Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
Χρήστος Εμμανουηλίδης,  Επίκουρος Καθηγητης Οικονομικών, ΑΠΘ
Δημήτρης Μάρδας, Αν. Καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ
Παναγιώτης Φουσέκης, Καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ
Κων/νος Κατρακυλίδης, Καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ
Νέλλη Παυλίδου, Λεκτόρισσα Οικονομικών ΑΠΘ
Στυλιανή Κωστοπούλου , Επ. Καθηγήτρια Οικονομικών ΑΠΘ
Chrysi Rapanta, Investigadora University of Lugano, Switzerland
Eva Lopez Mateo, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Marcelo Maina, Profesor, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Lourdes Gardia, Profesora Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Alfred Salad, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Xavier Más, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Eva Durall, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Marga Franco, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Pau Yanez, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain


Τ



Τεκέ με ανοιχτή χρήση σκληρών ναρκωτικών δημιούργησαν οι αναρχικοί στο Χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας



Να επέμβει ο Εισαγγελέας Βόλου!!!!!

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες Πανεπιστημιακών και φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον πρώτο όροφο του Θόλου του Θεσσαλικού Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ομάδα αναρχικών –εξωσχολικοί και αλλοδαποί εχουν δημιουργήσει παράνομα και καταχρηστικά αυτοδιαχειριζομενο καφενείο όπως το αποκαλουν οπου ανοιχτα και χωρις καμια προφυλαξη κανουν χρηση σκληρων ναρκωτικων!!! Το εχουν βαφτισει μαλιστα και Καφενειο Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ!!Και όλα αυτά με χρηματα των Ελληνων φορολογουμενων.Εχουν κυκλοφορησει μαλίστα και ανακοινωση στην οποια γραφουν......




Μαυρη Τρυπα
συνέλευση κάθε Τρίτη στις 20:00 στο στέκι ¨Μαύρη Τρύπα" στο 1ο όροφο στο θόλο (Βόλος) για επικοινωνεία στο maurhtrypa@hotmail.com
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΗΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗΣ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ (ΚΑΤ)ΑΝΑΛΩΣΗΣ, Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΤΑ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΖΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΑΛΕΥΤΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ 1ου ΟΡΟΦΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ) ΣΤΟ ΘΟΛΟ. ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΥΤΟ, ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ (ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ), «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ». Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΩΣΤΟΣΟ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΛΥΡΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΩΜΕΝΟΥ ΝΕΟ-ΦΟΙΤΗΤΗ, ΛΑΤΡΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΨΕΥΤΟ΄Ι΄ΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΜΑΖΟΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΕ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ CLUBOΕΙΔΗ. ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΤΕΡΑΤΟΣ. ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΛΑΓΝΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΠΙΟΥ ΤΗΣ(ΑΚΡΟ)ΔΕΞΙΑΣ.
ΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ (ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ) ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙ ΤΟΥ «ΓΛΕΙΦΩ ΓΛΕΙΦΩ», ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΘΗΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΕΝΑΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ .Ο ΕΞΙΣΩΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, Η ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ» ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ .ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΞΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ,ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΟΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ , ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ .ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΟΙΤΗΤΟΝΟΟΤΡΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ , ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΣΑ-ΟΣΟΥΣ-ΟΣΕΣ ΤΑ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΣΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕ : ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΦΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΑΝΤΑ…!),ΑΠΕΙΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ(ΦΕΡΤΕ CDs & MP3s,ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΜΕ),ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΑΓΜΑ, ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!
ΑΝΤΕ! ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΚΙ ΕΛΑ! ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ! ΝΕΟΙ-ΕΣ ΜΟΝΟΙ-ΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ…!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΔΙΧΩΣ ΣΥΓΥΡΙΣΜΕΝΕΣ,
ΦΙΛΗΣΥΧΕΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ,
ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

Θάλεια Δραγώνα: χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ


Αντιγράφω ασύστολα δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν [16-9-2007] (οι υπογραμμίσεις -πλην υπότιτλων- δικές μου):


Παράνομα έκαναν καθηγήτρια την κυρία Θάλεια Δραγώνα

» Που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε σε εκλόγιμη θέση του Επικρατείας
» Με… διασταλτική ερμηνεία το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισε το διδακτορικό της!
Xωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, η κυρία Θάλεια Δραγώνα, σίγουρο μέλος της νέας Βουλής, μια και ο κ. Παπανδρέου την τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ δεν κρίθηκε ικανός ο Κώστας Λαλιώτης για εκλόγιμη θέση και έτσι έμεινε εκτός Βουλής, είχε την τύχη -πιθανότατα και την εύνοια- να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών, με μια μεθόδευση που δείχνει ότι στην Ελλάδα πάντα εφευρίσκονται παράθυρα για να ξεφεύγουν κάποιοι από τον νόμο. Και η σκανδαλώδης απόφαση στηρίχθηκε σε… διασταλτική ερμηνεία του νόμου που… σκαρφίσθηκαν!
Η φωτοτυπία της σχετικής βεβαίωσης του ΔΙΚΑΤΣΑ, με ημερομηνία 24/1/1986, που δημοσιεύουμε, ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ…
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τίθεται η σημείωση, που έχει και όλο το… ζουμί! «Η ενδιαφερόμενη στερείται βασικού τίτλου σπουδών», γράφει. Προφανώς για να έχουμε και τις πλάτες μας καλυμμένες… Και να μεταφερθούν οι ευθύνες σε εκείνους που θα προσφέρουν αξιώματα, στηριζόμενοι σε ανύπαρκτο τίτλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που γνωρίζουν τα του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν έπρεπε να της αναγνωρισθεί το διδακτορικό δίπλωμα, αφού δεν έχει βασικό τίτλο σπουδών. Το μόνο που διαθέτει ήταν κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση, πριν κλείσει.
Από έρευνες που κάναμε, αυτό που προέκυψε είναι ότι τη μεθόδευση την έστησε η Τριμελής Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ. Λάμπρος Χουσιάδης, καθηγητής στη Σχολή Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπερασθεί η έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών, τι σκαρφίσθηκαν λέτε; Τη… διασταλτική ερμηνεία! Και με τον τρόπο αυτό η κυρία Θάλεια κατάφερε να πάρει αναγνώριση του διδακτορικού της. Άραγε, πριν από την κυρία Θάλεια, για ποιον άλλον ή άλλη η Τριμελής Επιτροπή κατέφυγε σε… διασταλτική ερμηνεία για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το διδακτορικό τους δίπλωμα, από τη στιγμή που στερείται βασικού τίτλου σπουδών;

Η ίδια κομπίνα στο πανεπιστήμιο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεθόδευση της… διασταλτικής ερμηνείας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

Ήξερε ο Γιώργος!

Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας. Αποκαλυπτικό είναι σχετικό «παραπολιτικό» που είχε το ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό του «Βήματος», το «TV GUIDE», στη στήλη «THE BOX», και στο οποίο γράφονταν τα εξής στο τεύχος της περασμένης Κυριακής:
«Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί και τις στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης “τάξης του ‘71″, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, πρόεδρος εδώ και λίγες ημέρες του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Η τ. σύζυγός του, Θάλεια Δραγώνα, τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Και πολιτική, υποθέτω, χωρίς νομικά κωλύματα που αντιμετώπισαν άλλες».

Ποια ήταν τα εμπόδια;

Αυτόματα το ερώτημα που προβάλλει και ζητάει απάντηση είναι ποια ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετώπιζε η κυρία Θάλεια και πώς ξεπεράστηκαν.
Κι ένα δεύτερο ερώτημα; Τι θυμούνται στο υπουργείο Παιδείας;
Και τι θυμάται ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που έχει σε τόση βαθιά εκτίμηση την κυρία Θάλεια, με την οποία συμπίπτει στα περί πολυπολιτισμικής χώρας, ανεξάρτητα από τους κινδύνους που διατρέχει το σπίτι μας…


Αριστερά Σήμερα
Ιδρυτική Διακήρυξη Ομίλου Προβληματισμού και Παρέμβασης
«Αριστερά Σήμερα»-“ ΑΡ. ΣΗ.”


Όσοι και όσες κινητοποιηθήκαμε κατά καιρούς με βάση τις προτάσεις της ανανεωτικής αριστεράς, οργανωμένοι σε διάφορα σχήματα ή και ανένταχτοι, διαπιστώνουμε σήμερα μιαν ανησυχητική υποχώρηση της απήχησης των ιδεών της και μια μείωση της πολιτικής αποτελεσματικότητάς τους.

Είναι γι αυτό αναγκαίο να αναπτυχθεί εκ νέου η αναζήτηση και o διάλογος. Γιατί αυτή η υποχώρηση δεν οφείλεται μόνο στις αντιστάσεις που συνάντησε η ΑΑ, αφού βασικές παραδοχές και προτάσεις της έχουν διαχυθεί σε όλο σχεδόν το φάσμα της πολιτικής ζωής. Υπάρχουν και δικές της ευθύνες, μια και για σημαντική περίοδο επαναπαύθηκε, ανακύκλωσε απλώς τις καινοτομίες που έφερε και παραμέλησε την επιτακτική ανάγκη παραγωγής νέων ιδεών και προτάσεων.

Ζούμε, σήμερα, σε συνθήκες ασύδοτου καπιταλισμού, που διευρύνει συνεχώς την κυριαρχία και αναπαραγωγή του στο σύνολο του κόσμου.

Αυτή η εξέλιξη βάζει σε σκληρή δοκιμασία όλη την ανθρωπότητα και ενισχύει με εκθετικούς ρυθμούς όλα τα στοιχεία των κλασικών καπιταλιστικών κρίσεων: τις οικονομικές και χρηματιστηριακές αναταραχές, τις βίαιες κοινωνικές και πληθυσμιακές ανακατατάξεις, τις τεράστιες οικολογικές υποβαθμίσεις, ανισορροπίες και καταστροφές, τη φρενίτιδα των εξοπλισμών, τον κίνδυνο γενικευμένων και καταστρεπτικών πολέμων.

Αυτήν την πορεία τείνουν να ελέγξουν, κυρίως στρατιωτικά, και να καθοδηγήσουν οι ΗΠΑ, μια δύναμη δέσμια, εκτός των άλλων, ενός σκληρού και άκαμπτου εθνικισμού, ενώ φαίνεται να εξαντλείται η δυναμική και να απομακρύνεται η προοπτική μιας ισχυρής, πολιτικά ενοποιημένης Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που θα μπορούσε ν’ αποτελέσει αντιστάθμισμα σ’ αυτή την εξέλιξη.

Η κοινωνία μας υφίσταται τις συνέπειες της ευρωπαϊκής στασιμότητας και της αδυναμίας του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος να δώσει λύσεις στα ογκούμενα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά προβλήματα του τόπου. Η πολιτική εξαντλείται σε διαχειριστικές επιλογές και κυριαρχείται από τις προτεραιότητες αναπαραγωγής των διαχειριστών της. Οι ελπίδες για ένα διαφορετικό μέλλον εξανεμίζονται όσο η παιδεία υποβαθμίζεται, όσο εφήμερα και ευτελή πρότυπα προβάλλονται ως απάντηση στην πνευματική ένδεια και την πολιτιστική κρίση, όσο ο καταναλωτισμός, η εσωστρέφεια και ο μύθος της εθνικής πρωτιάς και της φυλετικής ανωτερότητας προτείνονται ως φαντασιακό υποκατάστατο απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα και την ανασφάλεια για το αύριο.

Ξέρουμε ωστόσο ότι αν «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», εκκρεμεί εδώ και τώρα η εκ νέου ανάδειξη της πολιτικής, της παρέμβασης και της ρύθμισης, συνολικά και σε επιμέρους καυτά προβλήματα, σε κλίμακα πλανητική και περιφερειακή, εθνική και τοπική . Κάτι τέτοιο απαιτεί την ύπαρξη και δράση νέων και αποτελεσματικών πολιτικών υποκειμένων που θα συνθέτουν και θα κεφαλαιοποιούν τις αντιστάσεις, κρατικές ή κινηματικές, θα ανταποκρίνονται στην κλίμακα των προβλημάτων και των προκλήσεων, θα βρίσκουν νέου τύπου δημοκρατική νομιμοποίηση σε όλα τα επίπεδα.

Ξέρουμε πως στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, διεύρυνσης της δημοκρατίας: για τη διαφύλαξη, επέκταση και καθολική εφαρμογή του κοινωνικού κράτους ∙ για την προώθηση της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, για την ένταξη αυτών των εννοιών στην ίδια τη δομή και λειτουργία της οικονομίας ∙ για την εκ βάθρων μεταρρύθμιση της αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης, τον εκσυγχρονισμό, την πάταξη της διαφθοράς και της πολιτικής εξάρτησης της δημόσιας διοίκησης, την αναδιάταξη της φορολογίας∙ για την κατοχύρωση, υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη, ιδιαίτερα του μειοψηφικού, του μειονοτικού, του διαφορετικού, για τον αποκλεισμό των αποκλεισμών, για την πραγματική ισότητα των φύλων∙ για την προώθηση μιας αντίληψης ειρήνης και συνεργασίας στο διεθνές επίπεδο, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε εθνικιστικές υστερίες και ιδιοτελείς πατριδoκαπηλείες ∙ για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, αλληλεγγύης και απασχόλησης για όλες και όλους∙ για έναν κόσμο που θα στηρίζεται στην πολυμορφία, την ανοχή, τον αλτρουϊσμό, την έγνοια για το διπλανό μας και τη μετατροπή των προνομίων σε δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

Δεν πρόκειται για μια ανέφελη γραμμική πορεία ρυθμίσεων, αλλά για έναν διαρκή αγώνα τομών και ρήξεων, «καθημερινών ειρηνικών επαναστάσεων», με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ένα τέτοιο διαρθρωτικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο δεν είναι πλέον δυνατό να διαμορφωθεί, και μένει μόνο ο δρόμος της διαμαρτυρίας και της αντίστασης. Αυτό όμως ισοδυναμεί με υποτίμηση της πολιτικής, με ανασφάλεια των φορέων της, με αυτοπεριθωριοποίηση της διαμαρτυρίας και αντίστασης, που μένει χωρίς προοπτική, κατεύθυνση και όραμα. Αντιθέτως, ένα μεταρρυθμιστικό πολιτικό σχέδιο είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο και εφικτό. Απαιτεί συγκλίσεις πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, εκείνων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, της οικολογικής εγρήγορσης, του φεμινισμού, του ευρωπαϊσμού και του νέου διεθνισμού, που διεκδικεί μια πολιτικά διευθυνόμενη, κοινωνικά συνεκτική και οικολογικά συμβατή παγκοσμιοποίηση .

Η συγκυρία φαίνεται αρνητική γι’ αυτές τις ιδέες, ωστόσο τέτοιες αναζητήσεις και θέσεις είναι ζωντανές στην Ελλάδα της δημιουργίας, της καινοτομίας, της κοινωνικής αυτενέργειας, της πρακτικής αλληλεγγύης, της εξωστρέφειας με αυτοπεποίθηση, της ανεκτικότητας και της ενεργού συμμετοχής.

Θα θέλαμε να συμβάλουμε, με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε αυτές οι μεμονωμένες και διάσπαρτες προσπάθειες να συγκλίνουν σε πολιτική πράξη, που αποβλέπει στη συνεχή μεταρρύθμιση και τη διεύθυνση της κοινωνίας.

Υπάρχει ευρύς χώρος για μια αριστερά που θα υπερβαίνει το άγονο δίπολο, δεξιάς διεκπεραίωσης /αριστερής καταγγελίας, το οποίο έχει οδηγήσει σε στασιμότητα και κρίση το πολιτικό μας σύστημα.

Προς τούτο είναι αναγκαίο να ανοίξουμε ξανά τον διάλογο για την πολιτική, για τις θέσεις που θέλουμε να προωθήσουμε στην κοινωνία. Να ξαναζωντανέψουμε την αναζήτηση και την κριτική ανάλυση, παράλληλα με την προώθηση των δράσεων και παρεμβάσεων που αναδεικνύουν και βάζουν σε εφαρμογή τις ιδέες και προτάσεις της ανανεωτικής αριστεράς. Να αναζητήσουμε τους χώρους και τα ζητήματα στα οποία λείπει η παρουσία και παρέμβασή της. Να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο το διάλογο, την κοινή παρουσία με τους/τις πολίτες, την επαφή με τη νεολαία.

Με βάση όλα αυτά ιδρύουμε έναν Όμιλο Προβληματισμού που θα συμβάλει στη δημιουργία ενός κοινού χώρου συνεύρεσης και διαλόγου, πρωτοβουλιών και δράσεων που θα συνδιαμορφώνονται από όσους και όσες αναζητούν δρόμους για την Αριστερά Σήμερα .


Τα Ιδρυτικά Μέλη
Αγριαντώνη Χριστίνα Πανεπιστημιακός
Αλβανός Γιώργος Συνδικαλιστής, Αντiπρ. Ομοσπ. Εργ. ΥΠΠΟ
Αναγνωστοπούλου Σία Πανεπιστημιακός
Ανδρέου Κώστας Διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κός
Ανηψητάκης Αντώνης Πολ. Μηχ/κός
Αντωνιάδης Πρόδρομος Καθηγητής ΕΜΠ
Αντωνίου Γιάννης Εκπαιδευτικός Διδάκτωρ Ιστορίας
Αποστολίδου Βενετία Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ
Αραμπατζής Θόδωρος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Βλαβιανός Χάρης Συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού Ποίηση
Βογιατζή Σοφία Φιλόλογος
Βουδούρης Κώστας Τεχν.Πολιτ.Μηχ/κός-Αντιδήμαρχος Χαλάστρας
Γαλανοπούλου Ελεωνόρα Φιλόλογος-Εκπαιδευτικός
Γασπαράτος Τάκης Επιχειρηματίας- Πάτρα
Γεωργάτος Γεράσιμος Φιλόλογος, Αttac/Hellas
Γεωργόπουλος Αλέκος Πανεπιστημιακός-Παιδ.τμήμα Α.Π.Θ.
Γιαλή Ζωή Δικηγόρος Αθήνα
Γιατζόγλου Δημήτρης Παν/κός- Πολυτεχν.Σχολή Α.Π.Θ
Γκόγκογλου Βασίλης Γιατρός
Γκουτζαμάνης Κώστας Αντιπροεδρ. ΕΚΑ, μέλος Διοίκ. ΓΣΕΕ
Γούναρης Κώστας Δικηγόρος Ξάνθη
Δημητριάδης Δημήτριος Εκπαιδευτικός Θεσ/νίκη
Ζαφειρίου Αχιλλέας Νομικός, Αθήνα
Ζδούκου Δέσποινα Χημικός Μηχ/κός Εκπ/κός Θεσ/νίκη
Ζουναλής Βασίλης Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος
Θεοδωρίδης Δημήτρης Ιδιωτικός Υπάλληλος, Καβάλα
Θεοδωρίδης Πέτρος Πολιτικός Επιστήμονας, Θεσ/νίκη
Καγιαλής Τάκης Αν. Καθ. Νεοελ. Φιλ . , Ελλ. Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Καλλιπολίτη Δώρα Φιλόλογος, Αθήνα
Κάλφας Βασίλης Καθηγητής ΑΠΘ
Κάππας Βασίλειος Γεωτεχνικός Θεσ/νϊκη
Καραβασίλη Ρίτα Αρχιτέκτων -Πολεοδόμος
Καραγιώργου-Καραγκουλέ Εβίτα Εκπαιδευτικός
Καραμπουγιούκογλου Σάμη Δημοσιογράφος Ξάνθη
Καρδάσης Βασίλης Ιστορικός, Καθ. Παν. Κρήτης
Καστάνη Ελένη Ηθοποιός
Κελαϊδίτης Ξένος Ιδ. Υπάλληλος -Αθήνα
Κελλίδης Κυριάκος Δάσκαλος, Πρόεδρος Δημ. Συμβ. Δήμου Φιλίππων
Κεσμετζής Αντώνης Χημικός, Σκόπελος
Κιντή Βάσω Επ . Καθ. Παν. Αθηνών, υπεύθ . Περιοδ . Cogito
Κορωνάκος Σαράντης Εκδότης
Κούβελας Ηλίας Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Σχ. Παν. Πατρών
Κουρουζίδης Σάκης Δ/ντής Περιοδικού "Δαίμων της Οικολογίας"
Κουρουνιώτης Χρίστος Πανεπιστημιακός Ηράκλειο Κρήτης
Κουταλιανός Θεμιστοκλής Γεωτεχνικός, Θεσ/νίκη
Κυριακού Γρηγόρης Αρχαιολόγος, Κιλκίς
Κυρτάτας Δημήτρης Αναπλ. Καθ . Αρχαίας Ιστορίας, Παν. Θεσσαλίας
Λαλένης Κώστας Πολεοδόμος- Συγκ/γος, Λέκτορας Παν. Θεσσαλίας
Λαμπριανίδης Λόης Πανεπιστημιακός-Παν.Μακεδονίας
Λιβαδάς Σταύρος Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος
Λιβέρης Πάνος Σύμβουλος Μηχ/κός-Α.Π.Ε.
Λουκάς Δημήτρης Ερευνητής-Δημόκριτος
Λουλούδης Λεωνίδας Πανεπιστημιακός, Αντιπρ . Γεωπ. Παν. Αθηνών
Λύκου Σοφία Δικηγόρος, Αθήνα
Λυκούδης Σπύρος Νομικός, Νομαρχ. Σύμβ. Αθηνών
Μάγκλαρης Βασίλειος Καθηγητής ΕΜΠ
Μακατσώρης Γιάννης Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος
Μαμαλάκη Αυγή Βιολόγος -Ερευνήτρια Ινστ. Παστέρ  
Μανταδάκης Άγγελος Εκπαιδευτικός, Αθήνα
Μανταίος Κώστας Δικηγόρος, Αθήνα
Μαρίνου Ελένη Οδοντίατρος , Αθήνα
Μαρίνου Δέσποινα Αρχιτέκτων ,Αθήνα
Μαρωνίτης Δ. Ν. Ομοτ. Καθ. Πανεπ.
Μαρώτη Ελισάβετ Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης Ζάκυνθος
Μαστραντώνης Τάκης Χημικός Μηχ/κός
Μήλιας Γιώργος Οικονομολόγος Θεσ/νίκη
Μητσόπουλος Ανδρέας Πολ. Μηχ/κός
Μιχαηλίδης Χρίστος Γιατρός, Αθήνα
Μιχαλέλης Πάνος Nομικός Βρυξέλλες
Μπαλάφας Γιάννης Πολ. Μηχ/κός
Μπαλή Κάκη Δημοσιογράφος, Θεσσαλονίκη
Μπατής Παναγιώτης Τραπεζικός Καβάλα
Μπαχάρας Δημήτρης Ιστορικός, υποψ. διδάκτωρ
Μποπός Κώστας Ζωγράφος Παν. Θεσσαλίας
Μπουρνόβα Ευγενία Πανεπιστημιακός - Αθήνα
Νικολαϊδης Γρηγόρης Γεωτεχνικός-Γ.Γ. Παν. Ομοσπ. Γεωπόνων Θεσ/νίκη
Ντάκουρη Ρόη Δ.Σ. ΕΝΙΑΝ
Ξανθόπουλος Πασχάλης Σκηνοθέτης Ξάνθη
Παλαιολόγος Χρίστος Γραμ..ΚΕΔΚΕ, Πολ. Μηχ/κός
Παναγιωτόπουλος Παύλος Κτηνίατρος, Ναύπακτος
Πάντζαλης Νίκος Χημικός Μηχ/κος, Θεσ/νίκη
Παπαγεωργίου Στέφανος Καθηγητής Παντείου
Παπαγιαννάκης Μιχάλης Οικονομολόγος Τ. Ευρωβουλευτής
Παπαγιαννάκης Λευτέρης  Καθηγητής  ΕΜΠ
Παπαδάκη Ελίζα Δημοσιογράφος - Αθήνα
Παπαθανασίου Αθανάσιος Οικονομολόγος Θεσ/νίκη
Παπαθεοδωρόπουλος Παναγιώτης Πολ. Μηχ/κός Πάτρα
Παπαθεοδώρου Γιάννης Φιλόλογος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παπαϊωάννου Χαρά Βιοχημικός
Παπαϊωάννου Νίκος Αρχιτέκτων, Λάρισα
Παπαμίχος Νίκος Παν/κος-Πολυτεχν.Σχολή Α.Π.Θ.
Παπαμίχος-Χρονάκης Πάρις Ιστορικός ,Υποψ. Διδάκτωρ
Παππάς Κώστας Χημ. Μηχ/κός Τρίκαλα
Πετρίδης Δημήτρης Τοπογρ. Μηχ/κός Αλεξ/πολη
Πουλάκης Κώστας Μαθηματικός Βόλος
Πουλουκτσή Ανθούλα Βιβλιοπώλης Θεσ/νίκη
Προκοπάκης Γιώργος Χημ. Μηχ/κός
Ρεπούση Μαρία Επίκουρη Καθ. Α.Π.Θ.
Ρούβαλης Άγγελος Οινολόγος- Οινοποιός Αίγιο
Σαμπατακάκης Μιχάλης Οδοντίατρος ΕΣΥ
Σκάγιανης Παντελής Καθ. Προεδρ. Τμημ. Χωροτ. και Περιβ. Παν. Θεσσαλίας
Σπιτσέρης Νίκος Δημοσιογράφος Καβάλα
Σταματοπούλου Ασημούλα Διπλ.Ηλεκτρ.. Μηχ/κός
Στεργιάδης Γιάννης Αρχιτέκτων Ναύπακτος
Στογιάννος Αλέκος Εκπαιδευτικός - υποψ. διδάκτωρ, Κέρκυρα
Στραγαλινός Απόστολος. Ιδ. υπάλληλος – υποψ. Διδάκτωρ, Αθήνα
Στυλιανίδης Γιώργος Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός Ξάνθη
Σχινά Κατερίνα Δημοσιογράφος
Τζανετή Εύη Αρχιτέκτων
Τζανετής Μάνος Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος
Τραϊφόρος Βασίλης Γιατρός Δ/ντής Νευρολ. Κλ. Νοσ. Καβάλας
Τριανταφυλλίδης Μιχάλης Νομικός Θεσ/νίκη
Τριανταφύλλου Τάκης Έμπορος Ναύπακτος
Τσάγκος Σταύρος Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος Ξάνθη
Τσαντίλης Κώστας Πολ. Μηχ/κός Λάρισα
Τσελέντης Βασίλης Αν. Καθ. Παν. Πειραιώς, Τ ομ. Διαχ. Περιβάλλοντος
Τσιλήρας Ανδρέας Πολ. Μηχ. Εκδότης Περιοδ. "Το Δόντι", Πάτρα
Τσιτήλου Σόνια Πανεπιστημιακός - Αθήνα
Τσούκαλης Νίκος Δικηγόρος, Νο μαρχ/ κός Σύμβουλος Αχαϊας - Πάτρα
Τσουκαλίδης Γιάννης Φυσικός Ειδ. Σύμβ. Δήμου Φιλίππων
Φασούλας Γιάννης Οικονομολόγος Λάρισα
Φιλίνη Άννα Αρχιτέκτων - Ζωγράφος
Φραντζή Μαρία Αρχιτέκτονας-Μηχ/Πολεοδόμος
Χαλαζωνίτης Δημήτρης Οδοντίατρος
Χαμπίπ Ντιλέκ Κοινωνιολόγος, Κομοτηνή
Χατζηβασιλείου Βαγγέλης
Χατζόπουλος Χρήστος Υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου
Ψύλλος Στάθης Αναπλ. Καθ. Παν. Αθηνών
Να και ενα αλλο φρουτο στο Πανεπιστημιο Θεσσαλιας

Οι διανοητές συνέβαλαν στη νίκη του σκοταδισμού
Γράφει η Χριστίνα Αγριαντώνη
ΤΑ ΝΕΑ Online - ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Αρ.Φύλλου:18.951
ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΝΙΟΡΤΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΟΛΩΣΕ ΚΑΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού το πολέμησαν κατ΄ αρχήν και κατ΄ εξοχήν εκείνοι που επιδιώκουν- για ποικίλους λόγους, που δεν είναι πάντοτε άμοιροι και συγκεκριμένων συμφερόντων να καθηλώνουν το επίπεδο νοημοσύνης των πολιτών, να τρέφουν φανατισμούς και να καλλιεργούν μύθους- και ιδίως τους μύθους που συγκροτούν την εθνική ταυτότητα-, εκείνοι που φοβούνται τις αλλαγές και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και δοξολογούν την (επινοημένη) «παράδοση», με δυο λόγια, και χωρίς να φοβόμαστε τις λέξεις, δυνάμεις συντηρητικές και οριακά σκοταδιστικές. Υπάρχει δε και κάτι χειρότερο: πρόκειται για μια νίκη που κερδήθηκε «διά βοής», δηλαδή με απολύτως αυθαίρετες, αστάθμητες και αδιαφανείς μεθόδους φωνασκιών και πιέσεων, και βεβαίως χωρίς καμία, έστω και υποτυπώδη, δημοκρατική, επιστημονική ή άλλη θεσμοποιημένη διαδικασία. Η νομιμοποίηση που επιχειρήθηκε με την παρέμβαση της Ακαδημίας δεν έχει κανένα θεσμικό ή ηθικό έρεισμα.
Οι φράσεις αυτές γράφονται με πλήρη επίγνωση της ωμότητάς τους, γιατί απευθύνονται σε αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς, ενδεχομένως, να το γνωρίζουν. Δεν απευθύνονται φυσικά στην Εκκλησία, τον κύριο υποκινητή- μαζί με τους συγγενικούς της ακροδεξιούς εθνικιστικούς κύκλους- του πολέμου κατά του βιβλίου, με την οποία δεν εκκρεμεί, έτσι κι αλλιώς, οποιαδήποτε συζήτηση. Δεν απευθύνονται ούτε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- μολονότι θα ήθελα, προσωπικά, να συγχαρώ την κ. Γιαννάκου για την απέλπιδα μάχη που έδωσε για να μην περάσει η εθνικιστική τύφλωση, μάχη την οποία έχασε πανηγυρικά. Η Νέα Δημοκρατία, ελέχθη ήδη αυτό, αποδείχθηκε απολύτως δέσμια των ακροδεξιών ακροατηρίων που συστηματικά προσπάθησε να συγκρατήσει στην εκλογική της επιρροή. Αυτό όμως που μπορούσε ακόμη να κάνει, έστω και κολοβό, η κ. Γιαννάκου, δεν μπορεί πλέον να το κάνει ο κ. Στυλιανίδης. Πράγμα που δίνει, απλώς, το στίγμα των καιρών. Δεν απευθύνονται ούτε στην ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έδωσαν ρεσιτάλ, και στο θέμα αυτό, αντιφατικών θέσεων και τοποθετήσεων συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κατίσχυση του εθνικιστικού μετώπου και στον θρίαμβο των συνακόλουθων δεισιδαιμονιών. Και βεβαίως, δεν απευθύνονται ούτε στο ΚΚΕ, τον «αριστερό» πλειοδότη αυτής της εθνικιστικής ομοψυχίας. Δεν απευθύνονται, τέλος, ούτε καν στα κανάλια και τους δημοσιογράφους τους, που πρωταγωνίστησαν στην πολεμική κατά του βιβλίου, χαρίζοντας άφθονα τον χρόνο τους στις «πιασάρικες» κόντρες ακροδεξιών, εθνικιστών και εκπροσώπων των κομμάτων- οι οποίοι παθαίνουν γλωσσοδέτη από το λαϊκιστικό τους σύνδρομο. Τα κανάλια άλλωστε, όπως γνωρίζουμε όλοι, καταβάλλουν καθημερινά ιδιαίτερη προσπάθεια για να βελτιώσουν το πνευματικό επίπεδο του κοινού τους.
Απευθύνονται σε όλους εκείνους, δεξιούς, κεντρώους ή αριστερούς διανοητές, επιστήμονες και μη, που χωρίς να αναγνωρίζονται στις θέσεις των παραπάνω κύκλων, πολέμησαν το βιβλίο, είτε επειδή το θεώρησαν έργο ιμπεριαλιστικής συνωμοσίας, ή προϊόν της μεταμοντέρνας αντι-εθνικής και αντι-αφηγηματικής ιστοριογραφίας, είτε επειδή θέλησαν να υπερασπιστούν την «εθνική ιδιαιτερότητα», ή την πάλη των τάξεων, ή τη μακρά διάρκεια του έθνους, είτε επειδή έκριναν ότι αφού η ιστορία δεν είναι επιστήμη ο καθένας επιτρέπεται να έχει τη δική του εκδοχή γι΄ αυτήν, είτε επειδή από το δυσθεώρητο ύψος του ακαδημαϊκού τους θώκου αλίευσαν με το μικροσκόπιο «λάθη και παραλείψεις». Όλοι αυτοί λοιπόν, αλλά και εκείνοι που προσεκτικά πλην όμως εκκωφαντικά σιώπησαν, θα πρέπει να γνωρίζουν- και να έχουν την ειλικρίνεια να ομολογήσουν- ότι βρέθηκαν σε άλλον τόπο και έδωσαν κάποιες άλλες φανταστικές μάχες. Και ότι στον πραγματικό πόλεμο που διεξήχθη στην πραγματική ετούτη χώρα, συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη νίκη των δυνάμεων για τις οποίες μίλησα και οι οποίες ήδη έχουν εκφράσει, και ευλόγως, την ικανοποίησή τους.
 

Η Χριστίνα Αγριαντώνη είναι καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: