Πέμπτη

Σε Λάρισα και Βόλο η Ολυμπιακή Φλόγα, Λονδίνο 2012...


Την ερχόμενη Τρίτη 15 Μαΐου 2012 θα περάσει από τη Λάρισα και το Βόλο η Ολυμπιακή φλόγα, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012», μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Στη Λάρισα:
Η Ολυμπιακή φλόγα, ερχόμενη από την Κατερίνη, θα φτάσει στη Λάρισα το μεσημέρι (14.15 μ.μ.) της Τρίτης 15 Μαΐου 2012 και ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει...
ειδική τελετή υποδοχής της στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας με τους ήχους τις φιλαρμονικής Ορχήστρας Λάρισας και με ένα επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη.
Χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των λαμπαδηδρόμων και των συνοδών, ενόψει της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στη Λάρισα. Στους λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς παραδόθηκαν και οι ειδικές εγκεκριμένες από την Ολυμπιακή Επιτροπή στολές.

Στο Βόλο:
Ο Δήμος Βόλου έχει προγραμματίσει Τελετή Υποδοχής της φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4:30 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου (πλατεία Τάσσου), η οποία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
Όπως είναι γνωστό, το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας ξεκινά την Πέμπτη 10 Μαΐου από την Αρχαία Ολυμπία και, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».
Στο πλαίσιο της ειδικής διαδρομής που έχει καταρτιστεί επί ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή φλόγα θα φθάσει στο Βόλο την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 νωρίς το απόγευμα. Οι λαμπαδηδρόμοι κρατώντας το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας και ακολουθώντας την ειδική διαδρομή που έχει καταρτιστεί από την ΕΟΕ θα καταλήξουν στο Δημαρχείο, όπου θα γίνει και η τελετή Αφής και Υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας.
Έτσι, οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να υποδεχθούν στην πόλη τους το οικουμενικό σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας, και της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των λαών, ενώ οι μετέχοντες λαμπαδηδρόμοι - που γίνονται πρέσβεις και φορείς αυτών των μεγάλων ιδεών - θα αποκτήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Πιο συγκεκριμένα, το Ολυμπιακό φως θα φτάσει στο Βόλο την Τετάρτη 15 Μαΐου και θα παραληφθεί από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο στις 4.21 το απόγευμα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη φλόγα είναι: Σταδίου - Πολυμέρη - Δημητριάδος και στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σόλωνος θα γίνει η παράδοση της φλόγας από τον προτελευταίο, στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος στις 4.39 μ.μ. θα φτάσει στην πλατεία Τάσσου μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και θα ανάψει το βωμό που θα έχει τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» :
1η ΗΜΕΡΑ
10/5/2012 ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ
ΠΥΡΓΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΡΧ.ΗΛΙΔΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΛΕΧΑΙΝΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ
2η ΗΜΕΡΑ
11/5/2012 ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΧΑΝΙΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΝΩΣΣΟΣ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΑΣΗ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΜΑΛΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ)
ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ) ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΘΗΝΑ
3η ΗΜΕΡΑ
12/5/2012 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΠΑΤΡΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΒΟΝΙΤΣΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΑΡΓΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
4η ΗΜΕΡΑ
13/5/2012 ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΚΟΖΑΝΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΒΕΡΟΙΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΑΒΑΛΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
5η ΗΜΕΡΑ
14/5/2012 ΚΑΒΑΛΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΗΠΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΦΕΡΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΞΑΝΘΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΔΡΑΜΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
6η ΗΜΕΡΑ
15/5/2012 ΔΡΑΜΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΣΕΡΡΕΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΒΟΛΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΛΑΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
7η ΗΜΕΡΑ
16/5/2012 ΛΑΜΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
8η ΗΜΕΡΑ
17/5/2012 ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΖΑΠΠΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΛΕΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: