Τρίτη

Στο Επικρατείας του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Κύρτσος

Ο γνωστός δημοσιογράφος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛΑΟΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του parapolitika.gr ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Κύρτσος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Κύρτσος, εκδότης και δημοσιογράφος, αποδέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για συμμετοχή στις εκλογές με το κόμμα του ΛΑΟΣ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πριν λίγη ώρα στα γραφεία του ΛΑΟΣ, στην Καλλιρρόης. Αφού συζήτησαν και συμφώνησαν στη συνεργασία τους, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως ο κ. Κύρτσος εκτός από Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές θα αναλάβει και την εκπροσώπηση Τύπου του κόμματος. Επίσης υπογράμμισε ότι ο κ. Κύρτσος θα ασχοληθεί με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.
Από την πλευρά του ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση που δέχτηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και δηλώνει αποφασισμένος να συστρατευτεί στο πλευρό του.
Να σημειωθεί ότι σε λίγο ώρα συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΛΑΟΣ με τη συμμετοχή του Γιώργου Κύρτσου.
O Γιώργος Kύρτσος γεννήθηκε στην Aθήνα το 1952. Tελείωσε το Kολέγιο Aθηνών το 1971. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Sloan School of Management στο MIT στη Bοστόνη και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές για θέματα EOK στο LSE στο Λονδίνο.
Πήρε το διδακτορικό του από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του LSE το 1980. Tίτλος της διδακτορικής του διατριβής: «H πολιτική των Δυτικοευρωπαίων σοσιαλιστών στην Πορτογαλία, την Iσπανία και την Eλλάδα, 1968-1980». Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1982 ως συνεργάτης του Γιάννη Mαρίνου στον Oικονομικό Tαχυδρόμο.
Tο 1983 πήρε μέρος ως εμπειρογνώμονας της Διεύθυνσης EOK του Υπουργείου Eξωτερικών στην προετοιμασία της πρώτης ελληνικής προεδρίας στην EOK. Xειρίστηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο το ζήτημα της διεύρυνσης της EOK προς την Πορτογαλία και την Iσπανία.
Tο 1984 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Άρη Bουδούρη στον Eλεύθερο Tύπο. Διευθυντής στον Tύπο της Kυριακής (1988-2002) και στον Eλεύθερο Tύπο (1997-2002), έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.
Tο 1991-1993 διετέλεσε άτυπος σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Kωνσταντίνου Mητσοτάκη. Eίναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Το 2003 προχώρησε στην έκδοση της ημερήσιας δωρεάν διανεμόμενης εφημερίδας «City Press» και το 2008 πήρε την πρωτοβουλία για την έκδοση της κυριακάτικης δωρεάν διανεμόμενης εφημερίδας «Free Sunday». Τα τελευταία χρόνια υπήρξε σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών, στον ALPHA και στον ΑΝΤΕΝΝΑ ενώ η ραδιοφωνική του πορεία ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια από τον ραδιοφωνικό ALPHA και εξακολούθησε από τον Μάιο του 2009 στον Flash 96.


Δεν υπάρχουν σχόλια: