Παρασκευή

Kλέφτες" οι βουλευτές της ΝΔ κατά τον Α.Σαμαρά! - Υπουργεία τέλος γι'αυτούς







Ως υποψήφιους απατεώνες αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς τους βουλευτές της ΝΔ και τους αρνείται το δικαίωμα να γίνουν υπουργοί, καθώς εφεξής υπουργοί θα γίνονται μόνο … εξωθεσμικά πρόσωπα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τρόϊκας που δεν θέλει τους βουλευτές εξαρτημένους από την λαϊκή ψήφο, αλλά μόνο από την ίδια!
Έτσι, όπως δήλωσε πριν λίγο στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα διαχωριστεί δηλαδή πλήρως η βουλευτική από την υπουργική ιδιότητα για να μπορεί ο βουλευτής να φροντίζει την ιδιαίτερη περιφέρειά του και ο υπουργός να κάνει την δουλειά του! Αυτό δήλωσε πριν λίγο ενώπιον ενός εμβρόντητου κοινού (στο άκουσμα της είδησης το σοκαρισμένο κοινό των νεοδημοκρατών έδωσε το πιο χλιαρό χειροκρότημα της ημέρας) στο Ζάππειο.
Δηλαδή όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και κάποιον βουλευτή με την (όχι και τόσο ανιδιοτελή, βέβαια)  σκέψη να τον δει υπουργό στις ερχόμενες εκλογές, καλό είναι να το ξεχάσει γιατί πρώτον δεν θα γίνει υπουργός και δεύτερον μπορεί να γίνει ... διαπλεκόμενος.
Και αφού υπάρχει κίνδυνος ο βουλευτής να γίνει διαπλεκόμενος, θα διορίζει κατ’ευθείαν εξωθεσμικά πρόσωπα, δηλαδή την ίδια την διαπλοκή, αφού ξέρουμε άριστα πως λειτουργεί το σύστημα. Απλά αποσυνδέεται εντελώς η λαϊκή βούληση με την εκτελεστική εξουσία.
Αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου άσχετο με αυτά που θέλουν να περάσουν οι Γερμανοί και η τρόϊκα δήθεν στο όνομα της κατάργησης των «πελατειακών σχέσεων». Βλέπουν ότι οι νυν υπουργοί που εκλέγονται από τους πολίτες βουλευτές έχουν τεράστιες πιέσεις από το εκλογικό σώμα και διστάζουν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα που αγγίζουν τα όρια της αντισυνταγματικότητας.
Και η τρόϊκα σε αυτά που θέλει να περάσει δεν θέλει εμπόδια. Θέλει άμεσο έλεγχο των υπουργείων, κάτι που δεν μπορεί να το πετύχει με εκλεγμένους βουλευτές, αλλά με διορισμένους εξωθεσμικούς υπουργούς που βέβαια έχουν κάνει τα «κονέ» τους πριν γίνουν υπουργοί από τις διάφορες άλλες θέσεις που έχουν υπηρετήσει.
Αυτό και αν είναι ρουσφέτι στην τρόϊκα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: